Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-11-08, 12:10 AM   #101
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
7月23日發售

・「プリンティ・オブ・グリッド(=ど根性)」7/23発売
・EDのタイトルを「レボリューション」にしたのには意味があるそうで

舊 05-12-08, 05:57 PM   #102
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

隻精選碟會率先收錄REVOLUTION OP ED TV Ver.

OP ED Single 7月23日發售
2008年7月23日発売
品番:KICM-1245
価格:定価¥1,200(税抜¥1,143)
収録曲
1.Plenty of grit *『スレイヤーズREVOLUTION』OP
2.Revolution *『スレイヤーズREVOLUTION』ED
3.Plenty of grit *off vocal ver
4.Revolution *off vocal ver

精選碟 6月25日發售
「スレイヤーズ MEGUMIX」
2008年6月25日発売
品番:KICA-916~918
価格:定価¥3,000(税抜¥2,857)(CD3枚組)
32Pブックレット封入
初回製造分: MEGA Gold Box仕様、MEGUMI’SフレーズPHOTO BOOK封入

DISC 1
1.Get along~Self Tag Version~
2.Give a reason
3.Breeze
4.don't be discouraged
5.MIDNIGHT BLUE
6.Just be conscious
7.Reflection
8.raging waves
9.feel well
10.Meet again
11.Give a reason~Ballade Version~
12.Going History
13.限りない欲望の中に

Bonustrack
14.Plenty of grit-TVサイズ-
15.Revolution-TVサイズ-

DISC 2
1.Get along
2.KUJIKENAIKARA!
3.眠れない夜は
4.SLAYERS 4 the future
5.乙女の祈り
6.Shining Girl
7.RUN ALL THE WAY!
8.GLORIA~君に届けたい~
9.ルンバ・ルンバ
10.I & Myself
11.灼熱の恋
12.Touch Yourself
13.EXIT→RUNNING
Bonustrack
14.この世界のどこかで-MEGUMIX VERSION-

DISC 3
DISC 1収録曲のoff vocal version 13曲。
Bonustrack 2曲のoff vocal versionは除く。

32P ブックレット封入
初回製造分: MEGA Gold Box仕様
MEGUMI’SフレーズPHOTO BOOK封入

舊 05-12-08, 06:36 PM   #103
Gary~K
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 婠婠 查看文章
最強人類赤龍神騎士

用生果刀屠龍
用普通劍將龍破斬一刀兩斷
用製麵包軸打到純種魔族
呢d傳說等等..

莉娜出外旅行就係因為佢叫莉娜出去睇下呢個世界
同埋莉娜學魔法就係因為想係某個特定方面贏到佢
因為佢魔法唔算強,不過劍術、體技等等肯定係人類最強
唔出得場,唔係莉娜唔洗打

話時話,好似後尾有一集打唔知乜鬼,莉娜搵左把勁劍番來(仲勁過光之劍)

有冇人記得?定係我記錯呢
Gary~K 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-08, 07:33 PM   #104
婠婠
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: Gary~K 查看文章

話時話,好似後尾有一集打唔知乜鬼,莉娜搵左把勁劍番來(仲勁過光之劍)

第三輯最後果把應該係弓黎
婠婠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-08, 08:38 PM   #105
Sam=R
Insane Gamer
???

註冊日期: May 2007
美利亞去咗邊....= =

Sam=R 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-08, 10:01 PM   #106
婠婠

引用:
作者: Sam=R 查看文章
美利亞去咗邊....= =
放心喎
官網聲優有佢份

如果跟足原著第二部
佢同石頭人會連影都無
舊 05-12-08, 10:32 PM   #107
席翁
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:

引用:
第三輯最後果把應該係弓黎
路過
佢應該係話第一輯打copy大賢者同魔獸把聖劍?
席翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-08, 11:07 PM   #108
婠婠

引用:
作者: 席翁 查看文章
路過
佢應該係話第一輯打copy大賢者同魔獸把聖劍?
正常黎講
果把野唔會夠光之劍黎
係咁岩個屬性食死沙拿法(白銀魔獸)

註:小說無左呢回事..
舊 05-12-08, 11:12 PM   #109
席翁
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
正常黎講
果把野唔會夠光之劍黎
係咁岩個屬性食死沙拿法(白銀魔獸)

註:小說無左呢回事..
你講得無錯
不過係亞視配音問題
席翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-08, 11:46 PM   #110
lbiceman
Game Master

幅圖唔見美莉亞既!
仲有龍巫女冇都唔見!
lbiceman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-08, 12:52 AM   #111
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: lbiceman 查看文章
仲有龍巫女冇都唔見!
教緊子

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-08, 12:59 AM   #112
LIGHTTHELIGHT
Ultimate Gamer
火狐控

註冊日期: Jul 2004
神器入面最屈機係咪把弓?
仲有支爪可以call 戰艦炮擊
唔知有冇記錯???
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-08, 01:15 AM   #113
婠婠

引用:
作者: LIGHTTHELIGHT 查看文章
唔知有冇記錯???
call戰艦係本身果兩條異世界友既召喚魔法黎

無記錯
黑暗之星五件武器入面
最強就係果把弓
舊 05-13-08, 01:16 AM   #114
婠婠

引用:
作者: lbiceman 查看文章
幅圖唔見美莉亞既!
仲有龍巫女冇都唔見!
公主係聲優表上有名
可以放大個心
而龍巫女呢d原創角色都幾難再出場
舊 05-13-08, 01:19 AM   #115
stevenfan
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
call戰艦係本身果兩條異世界友既召喚魔法黎

無記錯
黑暗之星五件武器入面
最強就係果把弓
係最強
五件武器中有二件係開門,二件係關門
把弓是用打把已分割的魔王消滅

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-08, 01:40 AM   #116
美堂蠻
蛇夫座的使者

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: LIGHTTHELIGHT 查看文章
唔知有冇記錯???
其實五把武器既威力如何真係唔清楚
就咁睇就係颶風弓最勁

不過如果睇番失落的宇宙既設定,應該係破神槌最大力

打撃系など花拳繍腿、関節技(サブミッション)こそ王者の技よ!!

生きているのなら…神様だって殺してみせる!
美堂蠻 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-08, 08:33 AM   #117
婠婠

引用:
作者: 美堂蠻 查看文章
其實五把武器既威力如何真係唔清楚
就咁睇就係颶風弓最勁

不過如果睇番失落的宇宙既設定,應該係破神槌最大力
失落宇宙入面
把弓都未出
舊 05-13-08, 11:21 AM   #118
美堂蠻
蛇夫座的使者

引用:
失落宇宙入面
把弓都未出
係未出,但有設定

300m級攻撃艦ガルヴェイラ
デュグラディグドゥの護衛無人艦の一隻。魔王の武器“颶風弓”にちなんで命名された。特に特徴を与えられていない機体であるが、それゆえ恐らく火力、防御力、機動性の全てが5機の平均として設定されたバランスの良い機体と推測される。

不過我都係估計 je,最後如果有一日神坂一話係把瞬撃槍最勁我都吹佢唔漲

打撃系など花拳繍腿、関節技(サブミッション)こそ王者の技よ!!

舊 05-13-08, 06:31 PM   #119
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
五件武器?!其中一件係唔係'加奧尼'(男主腳 劍士)果把家傳之寶?
好似season 3時,已經歸還左俾唔知邊個
唔通又要拎返出黎?
如果唔拎,咪少左招'破龍陣'(個名好型)
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-08, 09:00 PM   #120
婠婠

引用:
作者: Terry仔 查看文章
五件武器?!其中一件係唔係'加奧尼'(男主腳 劍士)果把家傳之寶?
好似season 3時,已經歸還左俾唔知邊個
唔通又要拎返出黎?
如果唔拎,咪少左招'破龍陣'(個名好型)
光之劍無得返轉頭了~
所以九成要要去搵新劍 (斬妖劍預定)

就算有無光之劍
正常黎講莉娜都唔會(唔敢)再用重破斬(港譯:破龍陣)
舊 05-13-08, 09:41 PM   #121
阿Wing
Game Master

註冊日期: Feb 2004
引用:
光之劍無得返轉頭了~
所以九成要要去搵新劍 (斬妖劍預定)

就算有無光之劍
正常黎講莉娜都唔會(唔敢)再用重破斬(港譯:破龍陣)
第三季已經無用, 淨用火舞雲霄
阿Wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-08, 09:55 PM   #122
美堂蠻
蛇夫座的使者

引用:
作者: 阿Wing 查看文章
第三季已經無用, 淨用火舞雲霄
因為佢有仲一招雖然唔夠重破斬勁
但都係勁招既神滅斬(魔影黑光)

舊 05-14-08, 06:39 AM   #123
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:

第一輯最後尾果把???

舊 05-14-08, 07:31 AM   #124
satan
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
想當年成日追...好想里澄在出場...
魔族好似沒落咁.....直落殊好似次次出場都係搞下笑多...好想睇下佢1個人幾乎滅左成個龍族既力量...
satan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-08, 07:38 AM   #125
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: satan 查看文章
想當年成日追...好想里澄在出場...
魔族好似沒落咁.....直落殊好似次次出場都係搞下笑多...好想睇下佢1個人幾乎滅左成個龍族既力量...
直落薯就係夠過癮先正
Arcanist 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 10:17 AM

手機版 | APP版