Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 51 91 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 111  ... 最後
攻略及心得交流區>Splatoon 2 | イカ戰略部- 互射心得交流- ᔦꙬᔨ --– 4月有批新武器, 油地未畢業
leungky1 02:40 PM 06-23-18
作者: 迪安大叔:
A 級係輸1次就計1次裂嗎...
之前都好似無跌咁快

[發洩文]
1. 次次分D 斷線隊友俾我想點?

2. A grade都仲有D 咁既隊友想贏都難(00:09 右下角)
https://twitter.com/DeonYu4/status/1010402816140046336
系統計你貢獻/熟練度唔夠就會一輸一裂
之後連輸可以快到五輸四裂
由手機版發出
八仙果 03:21 PM 06-23-18
作者: AKIRA桑:
想問大家通點避雨?當然係指你離唔雨區時,打左半年,我仲有三成機會死於雨下…

我從使用 Tapatalk 的 SM-G9287 發送
以前雨區,
企响樹都冇事,可有可無。

update 過後唔郁必死,
強咗好多。

我嘅方法係,
要認清舊雲嘅去向,
有時唔知頭唔知路(包括大跳),
入咗雨區,記得要反佢方向游走。

如果無敵人,
地面又唔多對家色,
好大機會會冇事。
AKIRA桑 11:06 PM 06-23-18
如果連輸三場,又或者隊友好唔對路,我都會退出去廣場,行過大運先再打,再唔係就去打三文魚。

信長 11:16 PM 06-23-18
今日有次7人就開場, 一開場就斷, 之後比一裂比我
迪安大叔 12:36 AM 06-25-18
https://twitter.com/DeonYu4/status/1010924477562028033
見鬼
又黎連輸3場係咁裂
信長 01:08 AM 06-25-18
RM 搶到第一攻有利,把握第一次機會,其他圖就無咁明顯(無氣無大技下推炮)
相反,比對方搶到第一攻,就要留神咁守

貨櫃場. 礦島, 營地, 博物館,藍球場
Arowana Mall (老味推中路,如果推到閘位,好易贏, 呢個圖好多人甩位,大膽推)
walleye (游上牆個位就剩12分.. 把握到就算死推都要游上牆)
ROCAS 12:44 PM 06-25-18
作者: 信長:
今日有次7人就開場, 一開場就斷, 之後比一裂比我
我都試過...呢點真係好奇怪...
一開波斷計分...中途斷就唔計分...
明明兩者都係長時間人數少..
新月 02:05 PM 06-25-18
作者: 迪安大叔:
https://twitter.com/DeonYu4/status/1010924477562028033
見鬼
又黎連輸3場係咁裂
片有乜意思?
比你殺到佢,都無時間上塔
講DELAY呢D 就日常
鈴蘭 04:47 PM 06-25-18
佢係想吐糟明明出黎果一刻條魚都仲係場中 其實四個即時regroup係唔止於即死的
結果係一瞬間就一個一個排隊死比人直入中門吧
迪安大叔 09:57 PM 06-25-18
作者: 新月:
片有乜意思?
比你殺到佢,都無時間上塔
講DELAY呢D 就日常
其實我想講delay問題
明明KO左對面個碌, 之後先出現2下直劈仲要死埋
新月 10:26 PM 06-25-18
除左同大陸人打,我好小DELAY
AKIRA桑 11:42 PM 06-27-18
墨魚生涯三大最常見不如意事:
第一名:隊友斷線
第二名:自己斷線
第三名:真格時出現狙擊手練習生隊友

AKIRA桑 10:56 PM 06-28-18
今期打工四把都係中短距離槍,地點仲要係最好守既軍艦島。

迪安大叔 12:53 AM 06-29-18
今期打工四把都係中短距離槍,地點仲要係最好守既軍艦島。

感想: 無叉呢類確1 的武器 其實好難
leungky1 02:00 PM 06-29-18
7月1日8:00AM
新場
酒店 (ホテルニューオートロ/Albacore Hotel)

新武
竹狙乙 (十四式竹筒銃・乙/Bamboozler MK II) 毒霧 無限水球
露營遮Sorella (キャンピングシェルターソレーラ/Sorella Tenta Brella) 水簾 無限地彈
筆型機關槍 連射快較遠較準 (クーゲルシュライバー/Ballpoint) 毒霧 飛射背包
爆炸水桶 連射慢距離遠攻擊強 (エクスプロッシャー/Explosher) 灑水器 泡泡
由手機版發出
野良猫 02:12 PM 06-29-18
估唔到仲有新武出
AKIRA桑 07:47 PM 06-29-18
無限水球!!!

從我的iPad使用Tapatalk 發送
信長 11:25 PM 06-29-18
無限水球!!!

從我的iPad使用Tapatalk 發送
竹狙本身已好嘔心,油地又快
嘔心.... 仲要毒霧
ZONE 一定好多人用
迪安大叔 12:59 AM 06-30-18
雖然tent 同副武水廉功能上多少有D重覆... 不過大技冰壺 可能令佢成為zone 常客
竹...本身就勁 no comment
新桶個人有點期待 (似迫擊炮?), 要用過先知感覺係點
最後支4色筆....都係要用過先知點

btw 黎緊打工又有熊桶用
leungky1 09:43 AM 06-30-18
Splat Zone到A+仲可以全程響Zone外殺人
仲要係攞住紅雙同Rapid Elite玩近程駁火......

然後RM就狂俾後排定點NZAP......
由手機版發出
迪安大叔 02:11 PM 06-30-18
作者: leungky1:
Splat Zone到A+仲可以全程響Zone外殺人
仲要係攞住紅雙同Rapid Elite玩近程駁火......

然後RM就狂俾後排原地NZAP......
由手機版發出
成班人搶完塔一齊企係上面好似等打靶想點
A+ 黎
信長 02:31 PM 06-30-18
好lag
我支blaster 直頭爆風hi 唔到人... direct 穿過對手,又無判定閃走...
得5 殺,無一下係殺到人
之後一轉lobby 又正常番十幾以上

14場CB 輸11..... 雷到, 下下去到人地門前要入
幾次比人同步入先,
3個守又漏, 9粒comeon 無人理
又要再S 爬
leungky1 06:42 PM 06-30-18
今日真係咩時段都Holiday Player主導
成班人唔識自己個武器特性就上場
4K近駁,終點外定點Dynamo,油地OnlyClash
咁就俾佢地A-左個搶塔

就唔信邪攞支4K試下
結果配嘅其他3個近武都唔肯上塔......
前50分領先用左我兩分鐘,人地30秒都唔駛就順利搞掂
好彩最後用雨同唔叉掃射死守先反勝......
由手機版發出
迪安大叔 10:09 PM 06-30-18
讀心系統
入齊8人後有人斷,但照樣開局
結果我分左我入3人果邊,好難唔裂 sosad

======================
https://twitter.com/DeonYu4/status/1012949373188096001
無意間發現原來咁做會自殺 sosad
leungky1 11:02 PM 06-30-18
遊樂場SZ用Heavy Splating Deco企右路
可以倚賴右側矮牆擋住一邊攻勢
射Area同放Bubble會安全好多
仲可以快殺右邊注重行向Zone嘅對手
其他情況同空位,只要唔係被圍攻嘅,靠水簾係頂得住
由手機版發出
第一 ... 51 91 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 111  ... 最後

返回主題版面