Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 05-30-07, 12:08 AM   #401
怪人怪人
God of Gamer
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
引用:
作者: 劍路 查看文章
*tvb夠薑就同tbs買『華麗なる一族』個版權返黎搵佢地重拍, 我一定支持...
p.s. 夏雨→大介; 林峰→鐵平; 陳豪→三雲; 大介個大婆同情婦繼續搵返大細契飾演...

洗鬼買,家族因怨呢d 橋幾十年黎都係本地電視劇最鍾意用架啦,
先個排套突圍行動岳華d都搞大左弟婦個肚啦~
對無記編劇黎講~簡單簡單~~

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-07, 01:26 AM   #402
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
又黎原班人馬......
隨時落得《金枝慾孽》→《火舞黃沙》既下場...

*tvb夠薑就同tbs買『華麗なる一族』個版權返黎搵佢地重拍, 我一定支持...
p.s. 夏雨→大介; 林峰→鐵平; 陳豪→三雲; 大介個大婆同情婦繼續搵返大細契飾演...
點計259萬人睇?

佢本身個計法係戇居!

舊 05-30-07, 09:35 AM   #403
edison1610
Crazy Gamer
九一終結者

註冊日期: Jul 2006
你地唔覺得程亮咁長情, 好冧咩?

絕殺 車輪斬 去舊迎新
=========================女忍殺==
edison1610 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-07, 12:25 PM   #404
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章
點計259萬人睇?

佢本身個計法係戇居!
一家的客廳開住翡翠就當全家睇晒
收看觀眾 = ( 收看的香港家庭 / 香港總家庭 ) x 香港人口

《逃》仲絕, 佢話n集累積二百萬觀眾
香港3個人就有1個係《逃》粉絲

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》

此篇文章於 05-30-07 12:29 PM 被 小光 編輯。
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-07, 12:31 PM   #405
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
1 點收視 = 幾多人睇?

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-07, 12:33 PM   #406
小光
でっかいお世話です。

引用:
作者: 基路亞 查看文章
1 點收視 = 幾多人睇?
1點=全港1%擁有電視的家庭睇
好似話1點=6萬人

ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
舊 05-30-07, 01:02 PM   #407
-N3DS-
索柏最高~XD

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: edison1610 查看文章
都算係好冧o既~
但我一定唔會等常在心咁耐囉~
等左成2年有多都仲等~

舊 05-30-07, 02:15 PM   #408
HIM

PSN  IDhim927
引用:
作者: 小光 查看文章
一家的客廳開住翡翠就當全家睇晒

以前k-100講過, 裝左調查機既家庭成員每個人都有一個制, 有睇緊時按一下, 唔睇時再按一下, 所以唔會開住電視就當全家睇晒.

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-07, 02:31 PM   #409
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: HIM 查看文章
以前k-100講過, 裝左調查機既家庭成員每個人都有一個制, 有睇緊時按一下, 唔睇時再按一下, 所以唔會開住電視就當全家睇晒.
我都聽過但點先有資格裝

舊 05-30-07, 02:32 PM   #410
小光
でっかいお世話です。

引用:
但係準確度好令人質疑...
雖然呢d sample人係收左錢, 但係有幾多真係會照住去做呢
正如無線播d點爛點冇人睇的星期六日晚節目都有10幾20點

舊 05-30-07, 02:42 PM   #411
天光光
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code3050 8753 1274
PSN  IDcharchan1133
引用:
作者: 小草 查看文章
我都聽過但點先有資格裝
我屋企之前裝過
好似係佢搵上門叫我地裝
天光光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-07, 02:42 PM   #412
HIM

引用:
雖然呢d sample人係收左錢, 但係有幾多真係會照住去做呢
係一定有誤差架喇, 不過呢個調查方法係兩間電視台都同意, 所以冇問題丫

致於係咪真係會照做, 我諗調查公司自然會CHECK, 唔照做咪取消調查戶既資格囉

引用:
我都聽過但點先有資格裝
抽籤

舊 05-30-07, 03:03 PM   #413
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
我聽過個版本係,只有千幾人裝左果D機!!

個問題係…如果果千幾人都係無線FAN呢?

舊 05-30-07, 03:13 PM   #414
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
係一定有誤差架喇, 不過呢個調查方法係兩間電視台都同意, 所以冇問題丫

致於係咪真係會照做, 我諗調查公司自然會CHECK, 唔照做咪取消調查戶既資格囉
不過,數碼化之後,應該會好好多!

因為數碼訊號發左幾多出去,幾多家收左都知道的!

舊 05-30-07, 03:26 PM   #415
HIM

引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章
我聽過個版本係,只有千幾人裝左果D機!!

個問題係…如果果千幾人都係無線FAN呢?
做統計一定係抽樣個喎, 如果咁都抽中全部都係無線FAN既話, 咁無線既市場佔有率都好大下

舊 05-30-07, 03:34 PM   #416
PlayStation
Insane Gamer
wii

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDWii_HK
XBox Live Gamertagsupremehk
引用:
作者: edison1610 查看文章
一次不忠.百次不用.

舊 05-30-07, 03:34 PM   #417
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
做統計一定係抽樣個喎, 如果咁都抽中全部都係無線FAN既話, 咁無線既市場佔有率都好大下
問題係,佢抽果D用戶,會唔會成日轉既先?會唔會找來找去都幾幾戶?

舊 05-30-07, 08:42 PM   #418
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
我屋企都試過抽中, 有次打電話黎問裝唔裝
佢話會俾返惠康coupon俾我地
不過最後都無裝, 嫌麻煩

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-07, 08:45 PM   #419
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
right
引用:
我都聽過但點先有資格裝
引用:
作者: 天光光 查看文章
我屋企之前裝過
好似係佢搵上門叫我地裝
引用:

抽籤
偶屋企係以前装過...
被抽中家庭便有權選擇安裝與否...
同意安裝既...每季都有超市禮券...
印象中每年共收到$2,000禮券

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-07, 08:46 PM   #420
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
又黎原班人馬......
隨時落得《金枝慾孽》→《火舞黃沙》既下場...

買版權???!!

第一日睇tbb咩~
佢會直接抄

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-07, 09:41 PM   #421
Joe
俺はガンダムだ!

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDangrthell
XBox Live GamertagJoeeeeR
咩料呀
套野好唔o岩logic-_-........

舊 05-30-07, 09:45 PM   #422
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
作者: Joe 查看文章
咩料呀
套野好唔o岩logic-_-........
所以我轉了台看HOUSE, 笑到反肚 XD

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-07, 09:45 PM   #423
PlayStation
wii

呢集....好爛

舊 05-30-07, 09:46 PM   #424
Joe
俺はガンダムだ!

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDangrthell
XBox Live GamertagJoeeeeR
邊有理由唔俾d仔女見
仲可以鎖門
嘈到拆天都無人理=0=.......
咩e院泥=0=.......

舊 05-30-07, 09:50 PM   #425
PlayStation
wii

引用:
作者: Joe 查看文章
邊有理由唔俾d仔女見
仲可以鎖門
嘈到拆天都無人理=0=.......
咩e院泥=0=.......
鬥左咁耐,又唔係拎刀降住佢,班仔女就係出面,一個門鎖,咁就比三億...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:48 PM

手機版 | APP版