Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-25-15, 11:32 PM   #501
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
白毛個預測,直覺話我知一定會扯上量子力學……

舊 01-25-15, 11:36 PM   #502
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
我仲以為係扮中不過避開要害再撤退添

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-15, 12:04 AM   #503
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 01-26-15, 12:25 AM   #504
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
計中計中計, 我睇緊火鳳?
白毛連淡定破壞護罩都算埋喎, 此人不下淡定啊
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-15, 12:27 AM   #505
柚原このみ
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
此人不下淡定<<<
毒毒妒忌心激發智商潛能

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-15, 12:36 AM   #506
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
唔係預唔到淡定彈道

應該係特登中彈換愛子心切既雞扒上去死

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-15, 12:42 AM   #507
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: 尼路 查看文章
白毛個預測,直覺話我知一定會扯上量子力學……
或者我咁講會比較接受

白毛機體發動"預測未來",在發動時預看見實況的未來 (未來是因唔同因數不停改變),但現實時間還在流動的

只要白毛發動"預測未來"後再向佢射擊第二發,白毛是預測唔到,直至再發動預測

二次預測中間就有時間,被打中可能 (弱點)
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-15, 01:04 AM   #508
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
白毛果D應該唔係實彈
諗住殺淡丁都重唔係實彈?

舊 01-26-15, 08:19 AM   #509
尼路
The One

引用:
作者: 神龍 查看文章
諗住殺淡丁都重唔係實彈?
我估佢個唔係實彈意思係指光學系武器而唔係實彈系啦……

舊 01-26-15, 08:30 AM   #510
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
只係預測冇其他防禦技能
密集炮火已經ko啦
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-15, 08:55 AM   #511
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
除非部機識clock up,唔係話知你點預知法,求其巴爾幹半島上面d遊擊隊搵幾支地對空飛彈都應該炸到佢上天堂

依家d劇情發展根本係台灣鄉土劇一樣,火星人仲智障過上一季

依套野暫時基本上無敵既火星機就係得一開始菇頭果部,其他根本係出黎搞笑既

日本動畫就是有這麼個毛病,格局拉太大,
但是描寫起來又很小氣
你看,一開始威風凜凜的火星人攻佔地球,每個大城市一個核爆
火星人就這樣佔領大半個地球想想也是可以理解的,地球人是劣勢
結果鏡頭一轉,個個找男主回合制單挑
然後莫名其妙的,突然說地球人已經上太空打了
地球戰況沒詳細交代,還在一味地說地球方還是劣勢
結果,火星人又來找男主打架了
一隊接一隊地送人頭
到了這集更是,火星人死了幾個小隊,地球人卻沒有傷亡
你還在說地球是劣勢。。。 <<

完全講出我既心聲,所以依套野實際係機動武鬥傳,第一季打完地球選拔賽依家上宇宙打總決賽

英國說大家抱團死

此篇文章於 01-26-15 09:28 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-15, 02:02 PM   #512
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
五個字: 真.火星無雙
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-15, 02:04 PM   #513
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
珍惜生命,不要再派火星騎士送死了
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-15, 02:22 PM   #514
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 真!DC 查看文章
珍惜生命,不要再派火星騎士送死了
由手機版發出
請各位向那班為使劇情能發展下去而注定要犠牲的火星騎士們敬禮
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-15, 03:09 PM   #515
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: 尼路 查看文章
我估佢個唔係實彈意思係指光學系武器而唔係實彈系啦……
甚麼光學武器轉地球一圈要5小時這麼廚

舊 01-26-15, 04:11 PM   #516
尼路
The One

引用:
作者: 神龍 查看文章
甚麼光學武器轉地球一圈要5小時這麼廚
要問返當事人又唔係我講,亦唔知係咪咁意思。個人只覺得係黑科技子彈(宇宙發光、引力可選對抗/自帶動能?)

舊 01-26-15, 04:42 PM   #517
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
依套野由頭到尾只係想表達i phone永遠都打唔贏3310

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-15, 07:47 PM   #518
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: 細路翔 查看文章
依套野由頭到尾只係想表達i phone永遠都打唔贏3310
等陣先
呢個係事實嚟喎

舊 01-26-15, 10:36 PM   #519
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
白毛部機好似開豆無彈殻出架喎應該算光豆掛

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-15, 09:54 AM   #520
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 細路翔 查看文章
除非部機識clock up,唔係話知你點預知法,求其巴爾幹半島上面d遊擊隊搵幾支地對空飛彈都應該炸到佢上天堂

依家d劇情發展根本係台灣鄉土劇一樣,火星人仲智障過上一季

依套野暫時基本上無敵既火星機就係得一開始菇頭果部,其他根本係出黎搞笑既

日本動畫就是有這麼個毛病,格局拉太大,
但是描寫起來又很小氣
你看,一開始威風凜凜的火星人攻佔地球,每個大城市一個核爆
火星人就這樣佔領大半個地球想想也是可以理解的,地球人是劣勢
結果鏡頭一轉,個個找男主回合制單挑
然後莫名其妙的,突然說地球人已經上太空打了
地球戰況沒詳細交代,還在一味地說地球方還是劣勢
結果,火星人又來找男主打架了
一隊接一隊地送人頭
到了這集更是,火星人死了幾個小隊,地球人卻沒有傷亡
你還在說地球是劣勢。。。 <<

完全講出我既心聲,所以依套野實際係機動武鬥傳,第一季打完地球選拔賽依家上宇宙打總決賽
又唔駛咁既,你當佢係魔彈王既SF版,觀感就會FIT晒。

舊 01-27-15, 10:24 AM   #521
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
又唔駛咁既,你當佢係魔彈王既SF版,觀感就會FIT曬。

------------------------------------------------
送人頭?
這是貴族的之間的鬥爭
A被地球人殺了
B如果殺到的話 A的地區就能接收了,而且B覺得自己比A強

B被地球人殺了
C就.........

第1季一開始就講為什麼這麼多坐會爭地

其他沒有打算衝業績的人有好好守著

說沒有說明其他地區?
外傳表示....

第2季 都基地相會大戰了
火星王牌和 地球方的特殊部隊對打有什麼問題 ?(主角附屬在火星科技的戰艦部隊)

再看看 抱怨的回文者名字

我好像理解了(笑

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-15, 10:53 AM   #522
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: pet3 查看文章
------------------------------------------------
送人頭?
這是貴族的之間的鬥爭
A被地球人殺了
B如果殺到的話 A的地區就能接收了,而且B覺得自己比A強

B被地球人殺了
C就.........

第1季一開始就講為什麼這麼多坐會爭地

其他沒有打算衝業績的人有好好守著

說沒有說明其他地區?
外傳表示....

第2季 都基地相會大戰了
火星王牌和 地球方的特殊部隊對打有什麼問題 ?(主角附屬在火星科技的戰艦部隊)

再看看 抱怨的回文者名字

我好像理解了(笑
嗱,你地有私怨就唔好燒埋在下果疊

基本上,在下覺得去到第2季班火星傻佬仲係明知自己部機得一件武器咁都仍堅持單挑/無雙真係好神秘…
明明單係無敵罩+一堆支援炮火射其他人已經好惡。
跟手明明D二線都唔慣宇宙戰,不過一收主角射弱點ORDER就準到呢。

此篇文章於 01-27-15 11:03 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-15, 11:04 AM   #523
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
其實AZ 咁樣接落去都好多吐糟位啦 立體映像咁既呃到人呢個又SHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOCK

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-15, 11:26 AM   #524
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
白毛部機好似開豆無彈殻出架喎應該算光豆掛
既然有辦法可以將物質唔知送左去邊, 咁應該有辦法唔知邊度嘔D唔知乜野出黎 (誤
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-15, 11:28 AM   #525
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
嗱,你地有私怨就唔好燒埋在下果疊

基本上,在下覺得去到第2季班火星傻佬仲係明知自己部機得一件武器咁都仍堅持單挑/無雙真係好神秘…
明明單係無敵罩+一堆支援炮火射其他人已經好惡。
跟手明明D二線都唔慣宇宙戰,不過一收主角射弱點ORDER就準到呢。
火星比自護 更少資源做小兵

腳臭 射要容果下是因為距離好近 (射索都扣到的距離)

之前不斷說射不到是因為遠射/ 對上未來視-海喵

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 01-27-15 11:33 AM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 梅津泰臣監督「ガリレイドンナ」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 88 06-29-19 02:22 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンラインII」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 2058 07-02-18 09:03 PM
[動畫] ロボットアニメ「アルドノア・ゼロ」第10話「嵐になるまで —Before the War—」丨A-1 Pictures×TOROYCA制作 money 日本動漫畫討論版 1004 09-21-14 04:42 PM
蛍たかな+ピロ式「アイリス・ゼロ」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 5 11-26-11 10:10 PM
US Bus (First time to upload pictures)--Pictures added Super Bus 照相館 8 05-23-04 05:57 PM

現在的時間是 05:11 AM

手機版 | APP版