Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-19-15, 02:07 PM   #426
Tano
God of Gamer
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: casio 查看文章
當你可以順手打爆對面時做乜唔打?反正過兩日都要打,依家打爆叫順手,打唔爆減低你兵力都冇損失
反正子彈係公費,咪當交際應酬囉(by某幼女少尉)
另淡定嗰砲似會打中艦橋
真係順手就用殞石打場桌球啦,對家避/射爆都要子彈

現在量產機又連人全滅,幾隻艦其實都係等下集被爆

唔好又黎火星基地自爆打算攬炒就算,玩得太多驚唔夠笑料

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-15, 02:16 PM   #427
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: GN00508771 查看文章
睇番上一話⋯⋯

淡定哥話 20發就夠 但事實上只係用左14發

剩下戈6發會唔會計埋後退的可能性
距離一公里除子彈有效起爆距離50米=20發
應該只係表現問題,所以冇射夠廿發
引用:
作者: Tano 查看文章

打桌球雖然唔會浪漫子彈,但誤中副車機會(連自己都瀨嘢)應該都好高,而且推動小行星/殞石嘅燃料同準備要時間,應該唔係因為手痕開戰時可以用嘅戰術

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾

此篇文章於 01-19-15 02:24 PM 被 casio 編輯。
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-15, 05:01 PM   #428
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
呢套野感覺上仲大獲過0079
V作戰都仲有電射大炮同太空坦克支援佢
而家好似只係一部高達去清對面火星軍場orz...
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-15, 05:06 PM   #429
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
寶少都要開高達

人家淡定哥係用一隻橙吉清對面堆ACE

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-15, 05:10 PM   #430
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
果班咁既量產機其實同飛機真係冇乜分別,只不過係裝左燈膽唔係入油
其實咁多部都係得白毛機係有特殊能力
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-15, 05:22 PM   #431
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
其實佢淨係對眼換左
點解好似裝埋部腦係頭度
但係都係唔識得讀空氣
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-15, 05:37 PM   #432
Rv250

註冊日期: Aug 2002
新功能可能要等佢自己寫plugin

此篇文章於 01-19-15 05:41 PM 被 Rv250 編輯。
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-15, 05:56 PM   #433
鐵之侍

引用:
作者: teealpha 查看文章
果班咁既量產機其實同飛機真係冇乜分別,只不過係裝左燈膽唔係入油
好過沒有啦,之前很多人吐嘈此作沒有賺經驗的卒仔呢

這種實力差不多啦,始終以火星有限的資源沒有可能卒仔也有特殊能力吧
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-15, 06:27 PM   #434
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Tano 查看文章

係個個環境用殞石只會引發凱斯勒現象攬炒啦……更加唔好講兩個基地咁接近攬炒機率超大……

舊 01-19-15, 06:47 PM   #435
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: minekaoru 查看文章
其實佢淨係對眼換左
點解好似裝埋部腦係頭度
但係都係唔識得讀空氣
其實佢只係回應問題,少女話感覺唔到有分別,就SHOW下個分別而已
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-15, 06:49 PM   #436
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
寶少都要開高達

韻子佢哋就係吉姆,淡定係吉姆訓練機咋
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-15, 09:50 PM   #437
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
相信有創意D嘅薄本作者唔會將隻義眼局限喺分析一個女仔嘅體重度。

例如可以加裝透視功能同對各種反應嘅心跳速度同體溫變化等等。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-15, 10:43 PM   #438
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
[OT]仲有危險日
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-15, 11:23 PM   #439
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
相信有創意D嘅薄本作者唔會將隻義眼局限喺分析一個女仔嘅體重度。

引用:
作者: Rv250 查看文章
[OT]仲有危險日
你們兩位已經非常岩去畫本子
GOGOGO

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-15, 11:59 PM   #440
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: GN00508771 查看文章
你們兩位已經非常岩去畫本子
GOGOGO
不幸小弟冇畫畫天份。如果你識個有興趣嘅畫家,可以叫佢同小弟合作出翻一本都可以。

(齋講笑吓咋,唔好認真到真係揾人出嚟,呢個鑊我唔敢孭

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-15, 12:34 AM   #441
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
有自我意識的橙色惡魔

話說小女僕同白毛講左淡定的存在
咁白毛都應該清楚哂淡定是幫公主
總係凝住兩人會聯手

此篇文章於 01-20-15 12:37 AM 被 fmptsrhk 編輯。
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-15, 04:02 AM   #442
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: fmptsrhk 查看文章
有自我意識的橙色惡魔

話說小女僕同白毛講左淡定的存在
咁白毛都應該清楚哂淡定是幫公主
總係凝住兩人會聯手
其實靚妹係點解會被人捉到返去, 最尾個陣明明同紅毛一齊, 成件事好唔合理

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
寶少都要開高達

係訓練用既黃吉

=========================

就咁睇今集隻眼可以用黎駁電腦個感覺應該遲下有機會有 EMP 就反饋個人都似

此篇文章於 01-20-15 04:11 AM 被 Van仔 編輯。
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-15, 06:50 AM   #443
casio

引用:
作者: Van仔 查看文章
其實靚妹係點解會被人捉到返去, 最尾個陣明明同紅毛一齊, 成件事好唔合理

係訓練用既黃吉

=========================

就咁睇今集隻眼可以用黎駁電腦個感覺應該遲下有機會有 EMP 就反饋個人都似
好大可能係妹見到公主(偽)d片,主動搵白毛或火星軍自己返去

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-15, 02:27 PM   #444
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
淡定計射擊軌道系靠隻義眼?
可以咁微型化點解無全機裝備, 定又來上帝級心算?
淡水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-15, 05:16 PM   #445
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 淡水 查看文章
淡定計射擊軌道系靠隻義眼?
可以咁微型化點解無全機裝備, 定又來上帝級心算?
佢咪講左試作品囉,雖然我覺得靠神心算的可能比較多。

舊 01-21-15, 03:29 PM   #446
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004

事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-15, 03:42 PM   #447
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: teealpha 查看文章
無分別架, KG-7 同 飛機坦克都係一樣, 俾火星騎士 HI 到一下就會爆炸, 中國製的會.....
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 08:59 PM   #448
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-15, 11:07 PM   #449
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
息子wwwww

舊 01-24-15, 11:13 PM   #450
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
佢兩個究竟盤算緊d乜⋯⋯⋯⋯

北歐神話www

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 梅津泰臣監督「ガリレイドンナ」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 88 06-29-19 02:22 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンラインII」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 2058 07-02-18 09:03 PM
[動畫] ロボットアニメ「アルドノア・ゼロ」第10話「嵐になるまで —Before the War—」丨A-1 Pictures×TOROYCA制作 money 日本動漫畫討論版 1004 09-21-14 04:42 PM
蛍たかな+ピロ式「アイリス・ゼロ」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 5 11-26-11 10:10 PM
US Bus (First time to upload pictures)--Pictures added Super Bus 照相館 8 05-23-04 05:57 PM

現在的時間是 02:02 PM

手機版 | APP版