Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-24-14, 12:22 AM   #176
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
個畫風你睇唔慣姐 第2卷都係呢個畫風w

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-14, 04:09 AM   #177
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: mkmonkey 查看文章
點解 blu ray 盒面個人物仲核突過動畫入面架 ... ???
角色原案
動畫人設幾好啊…
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-14, 12:02 AM   #178
ta423
Insane Gamer

引用:
作者: leungky1 查看文章
角色原案
動畫人設幾好啊…
PA作品入面 関口可奈味做人設既通常都幾好
ta423 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-14, 06:56 PM   #179
事丫娃些
God of Gamer
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004

電撃大王 2015年 02月号付録

『天体のメソッド』&『SHIROBAKO』描き下ろしアニメイラストクリアファイル2枚セット
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-14, 10:45 PM   #180
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
庵野wwwww

此篇文章於 12-25-14 11:05 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-14, 11:46 PM   #181
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
庵野同巨神兵

正所謂「家有一老,如有一寶」,就;連動畫製作都係一樣。最後嘅救星連庵野都唔係,而係當初冇乜人留意嘅杉江。

下半季武藏野應該會係做早幾集有提過嘅「第三飛行少女隊」(強襲魔女?)

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-14, 12:44 AM   #182
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
巨神兵

我好好奇片入面係咩故事

12週目終於happy ed

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-14, 01:11 AM   #183
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
其實先前絵麻出事,行公園方式講講下原來係彬江教哥德羅利時,已知有料到
但估唔到個份量會咁重

舊 12-26-14, 08:35 AM   #184
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
問題成間鈴司都好似唔知佢個歷史先出奇
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-14, 10:37 AM   #185
鐵之侍

看到巨神兵差點笑死,果然是庵野

這集也延感慨呢,現在的人大部份都會為老一輩是過時了,但往往某些關頭他們的經驗反而最有用,宮爺爺和富野老頭就是如此吧

最後祝ED的熊仔成功表白了下回是二季啦
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-14, 04:36 PM   #186
ta423
Insane Gamer

動畫既魅力真係好依賴動作去展現 靜止畫多既動畫好易悶
希望後生果班可以繼承到老一輩既手藝
今集D音樂好正

ED熊仔得米了
ta423 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-14, 04:51 PM   #187
money
◆.西野司命.◆

舊 12-27-14, 05:52 PM   #188
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
老人家出山唔意外,不過無人知其實唔奇,連eva播個陣先兩歲,唔好講再上上一代而且唔係名人的老人家會有人識……再加上自覺跟唔上時代低調渡日,無人講真係鬼知佢係高手……情況就好似某小櫻俾人當新人咁……

舊 12-28-14, 10:28 AM   #189
money
◆.西野司命.◆

舊 12-28-14, 10:43 AM   #190
money
◆.西野司命.◆

舊 12-28-14, 12:42 PM   #191
利家
Game Master

引用:
作者: money 查看文章
同人女請就予左

那個sales女點解要請....

舊 12-28-14, 01:41 PM   #192
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 利家 查看文章
同人女請就予左

望到限圖都重唔明?女、女、女、女、女、女、女、女。

舊 12-28-14, 02:09 PM   #193
leungky1

引用:
同人女請就予左

我覺得以女仔同女仔合作嚟講好正常
太郎更加唔會拒絕
工作方面應該係睇佢同人溝通唔差

呢套宣傳上強調萌角
但骨子裡男仔根本唔少
所以可以再觀望下
舊 12-28-14, 02:11 PM   #194
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
同人女請就予左

依家佢哋傾緊接手另一番,可能要用到佢幫手SALE公司
而且佢住得近,可以方便隨時番工
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-14, 04:05 PM   #195
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
同人女請就予左

+1
哩d需要熱情既工作請個冇熱情既人...
貪佢夠誠實?
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-14, 04:31 PM   #196
利家
Game Master

引用:
作者: 尼路 查看文章
望到限圖都重唔明?女、女、女、女、女、女、女、女。
引用:
作者: leungky1 查看文章
我覺得以女仔同女仔合作嚟講好正常
太郎更加唔會拒絕
工作方面應該係睇佢同人溝通唔差

呢套宣傳上強調萌角
但骨子裡男仔根本唔少
所以可以再觀望下
呢套我又好放心唔會「只賣女」同「服務」
咁多集都冇點賣肉,同埋成集中大部份時間都係木下同本田2個人都可以冇乜悶場

請sales 女我諗到的是「by elimination」
要請2人
第2-3個完全唔得
第一個怕仲甩漏過太郎

所以先請sales女

舊 12-28-14, 11:19 PM   #197
money
◆.西野司命.◆

舊 12-29-14, 12:04 AM   #198
leungky1

引用:
呢套我又好放心唔會「只賣女」同「服務」
咁多集都冇點賣肉,同埋成集中大部份時間都係木下同本田2個人都可以冇乜悶場

請sales 女我諗到的是「by elimination」
要請2人
第2-3個完全唔得
第一個怕仲甩漏過太郎

所以先請sales女
補充,啲肉去哂版權繪
舊 12-29-14, 01:06 AM   #199
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
以EXODUS 13話果種分鏡作畫完全係痴線級.劇場版級數.

永遠高手在身邊.杉江先生好利害.

呢套作品睇NETA好有趣.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-14, 01:18 AM   #200
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
利申,我未in過人,亦未有過請人權

覺得現實社會都係一樣
能力真係其次,夾唔夾到才是最重要

先以陰謀論來說,如果請左個太有能力但又夾唔到既,一係各有各做,一係反被取代
當然,正路來說,同一team人夾到個效益會比較大

亦有聽過上司故意請個難夾既,目的真係唔想成team太團結,怕集體作反
但是香港其實好多都是請能力高的...否則就是請個經驗零的來壓榨(聲稱比你學野的廉價勞工)(利申:被壓榨過
而且香港的話不要說團結啦
大多老闆會同意最團結就是請一個人就可以做哂所有野,夠哂團結

引用:
作者: 尼路 查看文章
老人家出山唔意外,不過無人知其實唔奇,連eva播個陣先兩歲,唔好講再上上一代而且唔係名人的老人家會有人識……再加上自覺跟唔上時代低調渡日,無人講真係鬼知佢係高手……情況就好似某小櫻俾人當新人咁……
丹下櫻?

嘛作畫的真的不會有太多人留意就是...除非是做作監

不過其實作為老鬼他的心態可以這麼好都算少見....而且連每星期開班教人都肯
想到...杉江先生其實有沒有原捏他(致敬)的?那套兒童向的原捏他的OP作畫?

PS.那幾個CUT的人物角色都果然有點不同樣
另外PA自己畫了那堆馬之後都要把十多秒改成靜止畫

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「凪のあすから」総合THREAD丨P.A.WORKS制作 money 日本動漫畫討論版 358 10-04-19 04:35 PM
[動畫] 「グラスリップ」第11話「ピアノ」丨P.A.WORKS制作 money 日本動漫畫討論版 209 03-07-19 10:23 PM
[動畫] 「true tears」総合THREAD丨P.A.Works制作 money 日本動漫畫討論版 548 12-16-17 08:13 PM
[動畫] 綾辻行人「Another2001」10月連載開始丨P.A.WORKS制作 money 日本動漫畫討論版 791 05-21-17 04:28 AM

現在的時間是 02:11 PM

手機版 | APP版