Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-23-13, 04:51 PM   #476
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
真係好期待佢點埋尾
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-13, 07:32 PM   #477
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
剛剛看完
中校一早已經便當

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-13, 07:33 PM   #478
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

此篇文章於 06-23-13 07:35 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-13, 09:14 PM   #479
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
果然是榮子(藤村步)才是真正大魔王

雖然今集是猜到怎樣發展了(如果可以再多描寫一些反叛的理由更好,可惜沒時間),但是真是好熱血!打得好精彩!

皮利恩一直我對他印象一般,但今集真是太師了!

他日入機戰海賊大姐最後也會是同伴角色了啦

下集是(基本)最終回了,只求今次愛之戰士真的要變白啊
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-13, 10:25 PM   #480
巴特尼亞
Crazy Gamer
行行企企食飯兩味

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 巴特尼亞 查看文章
[亂估mode]
又或者隊長其實已經釘左 依家依個投影係AI無原有主人下經過自我判斷為最合銀行同盟原則既模擬人格
再玩大d可能其實成個銀河同盟好似Matrix咁 最高領導全部都係當年個班人類主義者人格AI化既電腦
其實一路而來係 電腦AI指揮主角個種工廠式生產出黎既人類同魷魚(已進化人類)大戰緊
[/亂估mode]
估中第一個不過依集數計唔知揭唔揭到銀河同盟黑幕

舊 06-24-13, 12:12 AM   #481
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
虛淵又示範多次劇情夠穩總可以燃

交換訊息時做唔到手腳
代表兩個AI有分別?
定係其實已經埋左FLAG?

笛嘅伏筆真係仲有啲用……
而下集亦會揭曉松鼠係邊個聲優兼配……
雖然一貫風格應該會唔再多講
但都期待一下連番落銀河同盟&魷魚嘅神筆

此篇文章於 06-24-13 12:27 AM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-13, 09:53 AM   #482
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章

下集是(基本)最終回了,只求今次愛之戰士真的要變白啊
點解到呢刻你都唔相信佢
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-13, 11:16 AM   #483
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
歷史證明,
人係唔會輕易洗心革面嘅
只要佢有機會.....

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-13, 12:06 PM   #484
bomber
Crazy Gamer
失業大王

註冊日期: Mar 2005
究竟加爾既天之梯係咩黎?
條鑰匙唔通係Golden Hammer!?

パズドラCombo ,最強コンボ for パズドラ, Big Combo
我要努力向上
妒忌別人風光一面,卻不會嘗試理解別人背後的辛酸……
PS轉用GIMP啦, https://zh.wikipedia.org/wiki/GIMP
AI轉用Inkscape啦, http://zh.wikipedia.org/wiki/Inkscape

此篇文章於 06-24-13 12:19 PM 被 bomber 編輯。
bomber 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-13, 12:18 PM   #485
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
今集生祭香港照播???

舊 06-24-13, 12:21 PM   #486
Leaf
我有錯嗎

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: J+1 查看文章
點解到呢刻你都唔相信佢
由手機版發出
又或者整個兩派都滿意的結局

男女主角happy ending;

但地球仍有生機的消息傳到去銀河同盟; 銀河同盟估計以現在物資短缺需要100年去完成侵略地球的蟲洞

地球最終劫數難逃但畫面內大家有感情的人物已老死晒

引用:
劉表様はご自分を愛することにかけては最高の色情魔。この中原を遠く離れた土地からあのお方は戦という札をちらつかせるだけで乱世を動かす天下人の気に浸ってこられました。つまり劉表様は天下と性交せずともただ自慰にふけっているだけで恍惚を充分に味わえるお方。ですが袁と曹が天下を争っていた頃であればともかくこれより先は天下と交わろうとなさらないお方に乱世の生き場所はありません。

http://hksan.net/forum/index.php?showtopic=12437
麻雀って楽しいよね
Leaf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-13, 01:12 PM   #487
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: Leaf 查看文章
男女主角happy ending;
呢個反而悲觀,我依然覺得個男係無性別者來

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
今集生祭香港照播???
落水可能冇事,不過前一幕包頭就可能要...

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-13, 01:18 PM   #488
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
可能第一集場大戰無耐,
乜鬼銀河人類同盟都已經玩完都未定
照計上校去佐,萊特應該最高級先係喎

舊 06-24-13, 02:23 PM   #489
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
Striker 同錢伯 既AI 基本上應該一樣,我做 programmer 都唔會部部機唔同 AI,玩性格咩。

錢伯下下都話只要唔係聯盟行動,就要聽 pilot 既話。應該唔會自動去傷害人類才是。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-13, 02:33 PM   #490
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: shooter 查看文章
Striker 同錢伯 既AI 基本上應該一樣,我做 programmer 都唔會部部機唔同 AI,玩性格咩。

錢伯下下都話只要唔係聯盟行動,就要聽 pilot 既話。應該唔會自動去傷害人類才是。
其實好多時大家都會提起robot三原則
但是要知道有很多作品都沒有提及一定有這三原則的存在

可能striker就是依照自己有的資料去判斷怎樣做而得出這個結果
而且可能就是因為中佐死前提示過這裡不是同盟所以不用守同盟的規則
結果反而這善意引發起striker的行動(因為striker沒有像雷德一樣接觸過本地人的生活,就只好跟同盟的手法做
這都算是虛淵的看家本領吧

舊 06-24-13, 08:25 PM   #491
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
今集生祭香港照播???
冇血怕乜?

另外今集難得3d機人戰鬥我覺得燃

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-13, 08:38 PM   #492
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
雖然一早預左隊長兇多吉少, 不過見到甩頭一刻都係俾佢嚇一嚇......
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-13, 09:03 PM   #493
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
中校部機即是智能叛變?屍體直接風化死左應該好一段日子
還是中校死前落過命令,部機都係按照中校嘅意思去做
今集戰鬥幾精彩
飛機頭換左髮型有型左唔少

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-13, 09:43 PM   #494
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
http://www.nicovideo.jp/watch/sm21189732

這位人兄的功力和愛真是很了不起的說

引用:
作者: 真!DC 查看文章

果然不是我一個認為,很多都認同今集打得精彩(說真這一集個人認為已完勝數集革命機了)

此篇文章於 06-24-13 10:07 PM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-13, 09:44 PM   #495
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
http://www.nicovideo.jp/watch/sm21189732

這位人兄的功力和愛真是很了不起的說
會唔會隊長NNNN年前已經來到地球,話晒蟲洞移動失敗,果陣時因某某原因所以佢先咁做

舊 06-24-13, 09:55 PM   #496
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
飛機頭放低左幾型丫
戰鬥好精彩

AI智能叛變
冇頭中校好正

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-13, 10:43 PM   #497
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
下集,錢伯加入,智能(神)統治人類的時代開始?

舊 06-24-13, 10:45 PM   #498
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
地球上被運用o既金屬對架機根本係0破壞,
高速張架機撞埋去隻船可以做成破壞?
定想撞暈隊長?

杉田好聽話同隊長真身都冇驚喜

舊 06-24-13, 10:51 PM   #499
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: J+1 查看文章
呢個反而悲觀,我依然覺得個男係無性別者來
由手機版發出
可能最後係魷魚型人類同人型魷魚嘅分別
所以男女主角happy end不能

引用:
作者: 真!DC 查看文章
冇血怕乜?
同感, 真係難得咁熱血嘅3d戰鬥畫面!!

引用:
皮利恩一直我對他印象一般,但今集真是太師了!
+1

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-13, 11:54 PM   #500
leungky1

註冊日期: Jul 2009
邊有時間講咁多野……
我比較Buy銀河同盟收到求救訊號作END

官方12個公募最終回船員已經確定
斷估唔係用嚟做死者路人掛
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[求助] 遙仰凰華 遥かに仰ぎ、麗しの frankylui H-GAMEの部屋 41 03-22-08 10:00 PM
[NDS] ドラゴンボールZ 遥かなる悟空伝説 [日版已售] 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 178 06-03-07 02:33 AM
[NDS]遥かなる時空の中で 舞一夜 neo2046 手提遊戲機討論版 0 09-10-06 07:33 PM
[XB360]天外魔境ZIRIA -遥かなるジパング- neo2046 電視遊戲討論版 55 03-30-06 01:26 PM
R.O.D OVA 主人 日本動漫畫討論版 2 11-12-04 12:50 AM

現在的時間是 09:12 AM

手機版 | APP版