Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-16-12, 08:34 AM   #676
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
第四廿二冊: 平平無奇嘅一本, 打係得開頭好睇, 跟住連戰爭場面大部份都用暗場同對白交代, 好慳皮噃陳老師~~~ 串埋一齊睇先發現今冊嘅主角係馬超個老竇; 話時話馬超哥你塊面係咪生嘢? 成本書都見唔到大哥你嘅全貎嘅?

睇內頁先知今冊個封面係特別情商高手執筆, 唔怪得~

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-12, 11:25 PM   #677
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
第四廿二冊: 平平無奇嘅一本, 打係得開頭好睇, 跟住連戰爭場面大部份都用暗場同對白交代, 好慳皮噃陳老師~~~ 串埋一齊睇先發現今冊嘅主角係馬超個老竇; 話時話馬超哥你塊面係咪生嘢? 成本書都見唔到大哥你嘅全貎嘅?

睇內頁先知今冊個封面係特別情商高手執筆, 唔怪得~
我覺得火哥十足十クラウド

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-12, 10:29 AM   #678
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
我覺得火哥十足十クラウド
好心畀返火哥多尐出場時間喇!

舊 04-17-12, 11:31 PM   #679
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
好心畀返火哥多尐出場時間喇!
而家講返南邊應該會多返ga喇

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-12, 04:46 PM   #680
肉羊哩咖
griffin611

第三六五回:

原本平平無奇嘅戰爭, 將忠臣呢個觀念玩得幾盡吓~ 龐德呢吓, 好明顯係得到馬騰認可, 而馬騰, 係衣帶詔呢單之後, 已經係曹營內憂外患, 最好借呢次請君入饔; 妄想親近皇室, 實際無兵無將之下送自己入敵人巢穴, 死硬~

二公子要夾硬啃咗呢下, 點正佢死穴, 挑起佢條根, 睇嚟開始做嘢~ 三奇遲尐中佢毒手唔奇。

舊 05-03-12, 11:41 PM   #681
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
  第366回,一回寫了三對兄弟鬩牆,袁兄弟;劉兄弟(劉表之子),以及千呼萬喚始出來的曹兄弟。

唔睇編輯部留言板都唔覺,袁方已死了四年。

舊 05-04-12, 12:44 AM   #682
Masato
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDcoolplus
希望黎緊打赤壁時唔好好似而家播緊果套三國咁,孔明就神人,周瑜就完全比下去........

Masato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-12, 01:52 AM   #683
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
用女人打關系最好駛好用

舊 05-05-12, 12:18 AM   #684
[CpSs]crabcrab
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2005
點解甄姬得2格....orz
[CpSs]crabcrab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-12, 06:07 PM   #685
肉羊哩咖
griffin611

甄姬? 曹丕尐口味真係特別~ (陳老師嘅女角真係)

一口氣飛哂曹氏滅袁嘅戰事, 跳得比之前快好多, 阿暪可以嚮咁多人面前講實話, 歷史上可謂第一人; 尤其係感謝下層士兵直以來嘅付出, 令在下聯想到箂筃哈特~

四奇自知就嚟領當, 唔覺唔覺陳登都有份 -- 佢對三奇血洗徐州單嘢仲有hard feeling, 估唔到陳老師仲接到戲 -- 而佢算到二公子日子唔難過, 因為郭嘉為曹操set好哂下幾步, 睇個款之後二公子要上位, 同三奇有得鬥~

舊 06-13-12, 07:08 PM   #686
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:

一口氣飛哂曹氏滅袁嘅戰事, 跳得比之前快好多, 阿暪可以嚮咁多人面前講實話, 歷史上可謂第一人; 尤其係感謝下層士兵直以來嘅付出, 令在下聯想到箂筃哈特~

四奇自知就嚟領當, 唔覺唔覺陳登都有份 -- 佢對三奇血洗徐州單嘢仲有hard feeling, 估唔到陳老師仲接到戲 -- 而佢算到二公子日子唔難過, 因為郭嘉為曹操set好哂下幾步, 睇個款之後二公子要上位, 同三奇有得鬥~
在下覺得八奇每個人要有隻吉祥物xd

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-12, 03:07 PM   #687
gafstar
Insane Gamer
psv

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDkevinmask
引用:

Agree c hing

陳登跟足歷史

SRW omega :116599105
gafstar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-12, 04:45 PM   #688
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
郭大人同二公子又有共識???

好似講得夾硬o佐少少喎

舊 06-16-12, 10:41 PM   #689
肉羊哩咖
griffin611

二三四奇都知二公子飬唔熟,但係佢有八奇級嘅能力同埋超人嘅忍耐力,大材可用,加埋佢嚮商界嘅人脈,所以先至留得落嚟,做到好多曹營部下做唔到嘅事。

雖然幾乎每單任務都送佢入虎口,今次仲幾乎被連根拔起咁滯,二公子都捱過去,但係無咗當年對住陳宮嗰陣咁耍帥。(話時話,官渡以來陳老師尐耍帥鏡頭收斂咗好多)

話分兩頭,曹操打遼東,唔係講佢打得點難,反而著眼三奇正式代郭嘉統領大軍,又借軍功嘅機會四奇提拔咗一班武將幫手。

所以三奇仲在生嘅曹丕時代,雖則二公子做咗好多嘢 ﹣﹣ 由勸曹操自己坐正,幫曹丕搶到做繼承人,到曹操領當嗰陣震住內外勢力,但係佢點都無實質兵權,成個曹魏嘅總司令都係四奇一手拿實;而賈詡做咗大官就變得好低調,甚至乎去到禁止佢尐後人同權貴結親嘅地步,但係仍然好受曹丕敬重。

二公子要有運行要等到曹丕個仔曹叡先開始入到權力核心。

此篇文章於 06-16-12 10:50 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-25-12, 10:09 PM   #690
肉羊哩咖
griffin611

#370 不敗梟雄

上半part又講仔多好辦事,唔重覆;下半場先係戲肉 ﹣﹣ 二公子同四奇「真情」對話:最後尾二公子突然爆嗰句,入面好玩味,但係又唔多明:究竟四奇搞邊科,佢係咪又黑暗兵法上身? 唔睇前文會以為佢哋玩緊分手~ 汗

舊 07-13-12, 10:48 AM   #691
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
郭嘉一路好走

舊 07-13-12, 04:40 PM   #692
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
小說下本應該係出"郭嘉"
就快有..好似書展有

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-12, 07:26 PM   #693
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
#370 不敗梟雄

上半part又講仔多好辦事,唔重覆;下半場先係戲肉 ﹣﹣ 二公子同四奇「真情」對話:最後尾二公子突然爆嗰句,入面好玩味,但係又唔多明:究竟四奇搞邊科,佢係咪又黑暗兵法上身? 唔睇前文會以為佢哋玩緊分手~ 汗
我覺得係已經覺得整得老四太神算
諗唔到點講二公子除左長命之外玩贏老四
所以乾脆講其實老四撐二公子

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-12, 12:37 PM   #694
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我覺得係已經覺得整得老四太神算
諗唔到點講二公子除左長命之外玩贏老四
所以乾脆講其實老四撐二公子
初初在下都係估二公子攪掂老四, 點知老四係畀天收, 仲要佢兩條友係有「私情」(無誤)

如果仲記得濮陽嗰陣, 二公子已經算到官渡之戰, 之後未打小強四奇都講緊佢點嚮官渡以一擋百, 所以八奇眾一向都係咁神, 問題係之後寫到二公子可以仲神幾多, 打敗哂頭七奇上位~

題外話: 好諷刺, 由二公子一手打落基礎嘅西晋, 之後都係一個女人攪到兄弟手足相爭打餐死而亡, 都幾報應。

舊 07-14-12, 12:40 PM   #695
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
老四撑二公子我真係接受唔到

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-12, 02:38 PM   #696
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
初初在下都係估二公子攪掂老四, 點知老四係畀天收, 仲要佢兩條友係有「私情」(無誤)

如果仲記得濮陽嗰陣, 二公子已經算到官渡之戰, 之後未打小強四奇都講緊佢點嚮官渡以一擋百, 所以八奇眾一向都係咁神, 問題係之後寫到二公子可以仲神幾多, 打敗哂頭七奇上位~

題外話: 好諷刺, 由二公子一手打落基礎嘅西晋, 之後都係一個女人攪到兄弟手足相爭打餐死而亡, 都幾報應。
正正回應諸葛亮講為上者不正其國勢不穩
雖然二公子話只要係強人就冇問題
但係司馬昭之後真冇咩勁人可以拓住

舊 07-16-12, 06:12 PM   #697
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Sar8 查看文章
正正回應諸葛亮講為上者不正其國勢不穩
雖然二公子話只要係強人就冇問題
但係司馬昭之後真冇咩勁人可以拓住
(完全離題)更加無一件忠臣奪權壓奸臣~ 司馬炎接手嗰陣, 係小康局面, 收回東吳之後都無乜兵亂, 政府無心諗長遠問題其實無乜事嘅; 衰接佢手嘅司馬衷唔只弱, 佢老婆賈南風死在唔識政治仲亂攪-- 佢以為拋舊骨頭出嚟, 就可以玩到手上有大把兵力又野心好大嘅司馬諸候氹氹轉, 之前嗰兩件不防有詐中招啫, 之後仲有無咁笨? 結果玩火燒到自己無咗條命事少, 但係連累半個王朝陷入長期戰亂。

此篇文章於 07-16-12 06:17 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 07-19-12, 12:27 AM   #698
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
老七係唔係之後一路都會用扇遮住塊面?

舊 07-21-12, 08:10 AM   #699
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
入書展..買到第46期...+小說

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-12, 10:03 AM   #700
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓