Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-07-15, 11:40 AM   #601
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 01-07-15, 06:38 PM   #602
money
◆.西野司命.◆

16話「ベルリの戦争」17話「アイーダの決断」18話「三日月に乗れ」19話「ビーナス・グロゥブの一団」

舊 01-09-15, 01:49 AM   #603
money
◆.西野司命.◆

舊 01-09-15, 01:53 AM   #604
柚原このみ
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
嘩…就咁睇好過AGE成倍喎
收貨有餘啦

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-15, 08:42 PM   #605
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
貝仔你不斷說不想殺人,結果最還是殺了

MONDAY妳要成新的紅色三隌速嗎?

居然提到NEWTYPE,看來這時代的人也將之神格化了

下回這麼快就姐弟相認了?
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-15, 10:24 PM   #606
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

咁耐以黎~最好既一集~戰鬥都好睇~
再次覺得~富野老頭想講既野太多~半年根本唔夠講~消化唔到~每集都壓縮到好勁~
睇到個人好亂~依家係咪4個勢力呀~?首都軍/亞美利亞海賊/月球1/月球2~?
貝仔可唔可以讓下round呀~?壓倒性既實力~敵人只有捱打~重要玩不殺~重神棍過基拉大神~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-15, 12:11 AM   #607
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
咁耐以黎~最好既一集~戰鬥都好睇~
再次覺得~富野老頭想講既野太多~半年根本唔夠講~消化唔到~每集都壓縮到好勁~
睇到個人好亂~依家係咪4個勢力呀~?首都軍/亞美利亞海賊/月球1/月球2~?
貝仔可唔可以讓下round呀~?壓倒性既實力~敵人只有捱打~重要玩不殺~重神棍過基拉大神~
勢力應該係5個...?

首都軍/亞美利亞海賊(天才) /亞美利亞海賊(主角方)/月球1/月球2

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-15, 11:34 AM   #608
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: GN00508771 查看文章
勢力應該係5個...?

首都軍/亞美利亞海賊(天才) /亞美利亞海賊(主角方)/月球1/月球2
首都軍都有1/2吧,如果教會都計埋應該8個?
今集真係咁耐以來最好的一集,過完年夠人手做野?
不過貝仔口裡說不身體卻很誠實
我還是很喜歡小設定,北極星為上這些方向設定真的很多sf也無視了,明明不起眼卻在現實中很重要……

舊 01-10-15, 11:46 AM   #609
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 尼路 查看文章
我還是很喜歡小設定,北極星為上這些方向設定真的很多sf也無視了,明明不起眼卻在現實中很重要……
應該咁

首都軍(主角老媽)
首都軍(變態假面)

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-15, 01:52 PM   #610
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
8個咁多, Z時3個勢力都好混亂....佢邊handle到呀?!?
富野係適合搞長篇, 所以F91失敗咗,如果最初係TV, 可能局面完全唔同~

舊 01-10-15, 07:12 PM   #611
尼路
The One

引用:
作者: kircheis 查看文章
8個咁多, Z時3個勢力都好混亂....佢邊handle到呀?!?
富野係適合搞長篇, 所以F91失敗咗,如果最初係TV, 可能局面完全唔同~
f91本來打算後接海賊嘛,雖然最後得漫畫版……

舊 01-11-15, 06:01 PM   #612
money
◆.西野司命.◆

舊 01-12-15, 09:06 PM   #613
money
◆.西野司命.◆

日昇の人は、富野さんにちゃんとした舞台を用意したい、と言って当時から大事にしていたけど、
結局深夜枠になっちゃってる。

舊 01-16-15, 08:53 PM   #614
鐵之侍

貝仔知道自已的身世後失去冷靜了

下回出場新MS是千手觀音乎?
舊 01-16-15, 10:56 PM   #615
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
等睇男主變星星眼

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-15, 07:08 AM   #616
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

等睇星星眼x2~

舊 01-17-15, 12:21 PM   #617
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
貝仔因為想溝哥個係家姐攪到火都來埋,好心la咪好似以前卡卡咁穩個件水泡算
058719057 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-15, 12:25 PM   #618
HM

註冊日期: May 2007
諾蕾朵唔錯啊,個人覺得比家姐高質

由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-15, 12:46 PM   #619
尼路
The One

uc後2000年……即係想玩黑歷史補完重有排出……
佢唔講我都唔記得有火星軍,但金星幾時出過……重有木星帝國呢……
等睇貝仔星星眼x3
最後……乜一開波死左個阿叔係家姐戀人……?阿家姐你同佢感情真係"深厚"……

舊 01-23-15, 05:09 PM   #620
money
◆.西野司命.◆

『ガンダム Gのレコンギスタ』ホームページを更新!新MS「G-ルシファー」「ジャイオーン」など新メカ、新キャラの情報を公開! http://t.co/r3EA72QIoO (広報いぬ)gレコ

舊 01-23-15, 05:38 PM   #621
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
引用:
最後……乜一開波死左個阿叔係家姐戀人……?阿家姐你同佢感情真係"深厚"……

好似O係鏡頭前喊過架
以呢套野O既制作羅緝 , 喊過10秒 就係喊過架喇
唔通畫十集喊比人睇先令人覺得深厚咩
梗係SKIP左先
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-15, 08:54 PM   #622
鐵之侍

最後居然變成比賽清潔垃圾

上校果然是月球人,還要是一切的元凶
舊 01-23-15, 09:01 PM   #623
尼路
The One

引用:
作者: kakajit 查看文章
好似O係鏡頭前喊過架
以呢套野O既制作羅緝 , 喊過10秒 就係喊過架喇
唔通畫十集喊比人睇先令人覺得深厚咩
梗係SKIP左先
我夠知喊過10秒咁大把啦(其實有無,好似得一鏡咁多),之前唔知係乜水已經覺得佢呢頭喊完呢頭無事咁同貝仔咁fd超奇怪,依家知道係戀人就更加驚為天人,覺得佢地感情真係"深厚"好奇咩?之前完全鬼隱到唔知乜水喎……

舊 01-23-15, 10:20 PM   #624
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

ジャイオーン 定 G-ルシファー 係last boss~?
ジャイオーン個look好睇d~

舊 01-24-15, 07:47 AM   #625
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

d人物勢力關係~越睇越一頭霧水~依頭合作轉頭又打~
我自問真係睇唔明~

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
富野由悠季「劇場版 機動戦士Zガンダム」総合THREAD丨全部新規作画で行こうと断ったのは富野。 Vol.3 草薙さん 日本動漫畫討論版 526 02-23-24 01:34 AM
[3DS] ガンダム トライエイジ SP l AC 2021年5月31日に稼働終了 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 79 05-28-20 04:46 PM
徵[3DS] SD ガンダム GGENERATION 3D $120 BRA武藏 買賣專區 2 02-03-14 08:11 PM
吹水專區 vol.2054 《ガンダム!買うよ!》 題外: 今日MG X日本發賣日 Thaws 吹水專區 1031 02-01-14 06:43 PM

現在的時間是 11:35 AM

手機版 | APP版