Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-01-06, 08:03 PM   #1
lbiceman
Game Master

註冊日期: Mar 2002
Gunparade Orchestra有多少話?

看到14 + 白之章,故事主線由青森去咗山林,兩條線既人物完全拉唔埋,都唔知套野想講乜?
opening仲有一個女仔未出場,劇情分開來睇都唔差,有啲位幾好笑
但一合併起來就看得人一頭霧水
有冇人可以講解下
lbiceman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-06, 08:43 PM   #2
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
動畫我看到第四話便無看....不過主線變左是正常的 因為由白之章(青森)變左綠之章(山林).
如果跟game預定 應該還有青之章 即是又會轉一轉......
不過說起來 山來果段好看嗎?因為青森時真是好悶.....現在還是玩game白之章好過睇.....

舊 02-01-06, 10:07 PM   #3
lbiceman
Game Master

引用:
作者: 尼路
動畫我看到第四話便無看....不過主線變左是正常的 因為由白之章(青森)變左綠之章(山林).
如果跟game預定 應該還有青之章 即是又會轉一轉......
不過說起來 山來果段好看嗎?因為青森時真是好悶.....現在還是玩game白之章好過睇.....
山嗰段好悶,冇青森小隊咁好笑,而且成日睇住個戰鬥唔用腦既熱血傻瓜橫衝直撞
我反而覺得青森既劇情好啲
舊 02-01-06, 10:26 PM   #4
Jonney
God of Gamer
フゥーハハハハ

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code3007 9047 8125
PSN  IDwills368
XBox Live Gamertagwills368
>>Gunparade Orchestra有多少話?
播到16話(全24話)

http://www.gpo-anime.jp/
Jonney 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-06, 11:05 PM   #5
尼路
The One

引用:
作者: lbiceman
山嗰段好悶,冇青森小隊咁好笑,而且成日睇住個戰鬥唔用腦既熱血傻瓜橫衝直撞
我反而覺得青森既劇情好啲
咁就死la.....我用想如果好就再看返tim....這還是等青之章再算吧.....

舊 02-02-06, 07:16 PM   #6
jingying
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDytss001
我覺得GPM好睇D,GPO又冇brain打,又唔交代點解D人肉同幻獸打唔怕中毒,又......
若果冇睇GPM而直接睇GPO就冇咁多問題wor
jingying 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-06, 08:26 PM   #7
尼路
The One

引用:
作者: jingying
我覺得GPM好睇D,GPO又冇brain打,又唔交代點解D人肉同幻獸打唔怕中毒,又......
所以我看gpo看到....基本上設定好似完全唔同晒..........

舊 02-03-06, 07:16 PM   #8
lbiceman
Game Master

引用:
作者: jingying
設定上交代不足可以理解,但故事主線無法連接才令人火大
播到16話仲有一個角色未出場,真係唔知佢地點埋尾!
我都覺得GPM好睇啲,至少知道個故事想講乜
舊 02-03-06, 07:29 PM   #9
尼路
The One

引用:
作者: lbiceman
設定上交代不足可以理解,但故事主線無法連接才令人火大
播到16話仲有一個角色未出場,真係唔知佢地點埋尾!
我都覺得GPM好睇啲,至少知道個故事想講乜
都話已經轉左做綠之章 根本便是第二個故事了..... 不過我都係覺得gpm好睇d

舊 02-03-06, 07:44 PM   #10
藤堂 志摩子
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
唔怕得罪問句
你真係知gpm講乜??
我就點都睇唔明
起碼gpo都有主線 好過gpm多多聲
只係太短線
gpm的故事是不了了之的完了
我當年仲以為去到熊本城tim....
藤堂 志摩子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-06, 04:23 PM   #11
latfh2002
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
想問問gpm的story講咩的...?
同gpo的anime我see唔到有人講的....?同好似沒咩人有gpo anime.....
latfh2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-06, 05:25 PM   #12
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

註冊日期: Mar 2003
Arrow

引用:
作者: 藤堂 志摩子
唔怕得罪問句
你真係知gpm講乜??
我就點都睇唔明
只係太短線
http://www.alfasystem.net/game/gp/story.html
黑咪 破壞大王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-06, 03:41 PM   #13
latfh2002
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
仲想問問gpo是不是出了cd啊...?anime同game的歌啊...?
latfh2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-06, 11:16 PM   #14
jingying
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDytss001
車...綠之章無理頭結局、而青之章連怪獸都冇隻打, 個女主角又痴痴地, 要連睇七集都幾難頂
jingying 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-06, 11:27 PM   #15
lofai

註冊日期: Aug 2005
暫時係完全可以當三套故事

但..........三套都@@............

舊 03-20-06, 11:44 PM   #16
尼路
The One

我只覺得人設一章比一章差.......我唔係好想覺得係和gpm有關係........無論game定動畫.....

舊 03-22-06, 03:17 AM   #17
藤堂 志摩子

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 黑咪 破壞大王
呢個係tv版咩 呢條link是game版
tv去到聖誕之嘛 邊有完到
動畫版gpm先係亂來

壬生屋邊到會死.......死左邊有小夜........
藤堂 志摩子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-06, 11:08 PM   #18
lbiceman
Game Master

今日睇完第24話,tv咁就完咗
但都仲係睇到一頭煙,想問下三條線係咪完全冇關係?
最後第一同第二個故事既人馬去咗新地方,是否另一個故事的開始?
舊 04-26-06, 09:07 PM   #19
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

註冊日期: Mar 2003
Arrow

引用:
呢個係tv版咩 呢條link是game版
tv去到聖誕之嘛 邊有完到
動畫版gpm先係亂來

壬生屋邊到會死.......死左邊有小夜........
唔係找不同動畫版個網...
起碼mbs tvJ.C.STAFF果邊都未死...
但把動畫版個網給他他分分鐘還會更亂更難明白.
你都說動畫版係亂來啦
黑咪 破壞大王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-06, 11:27 PM   #20
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
引用:
唔怕得罪問句
你真係知gpm講乜??
我就點都睇唔明
只係太短線
gpm...變左校園戀愛-_-

gpo...死小孩的英雄傳說...
(d 幻獸的設定....連特攝都好過佢....

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS2]Gunparade Orchestra~ 緑の章 ~狼と彼の少年預定3月30日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 10 03-27-06 10:17 PM
[PS2] gunparade march ps2版連署運動... Hayami 電視遊戲討論版 0 06-25-04 10:10 PM

現在的時間是 08:14 AM

手機版 | APP版