Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 25  ... 最後
PC電腦遊戲討論版>「艦隊これくしょん -艦これ-」2018年8月17日二期地圖重設 VOL.13
clanyuen1 09:31 AM 03-02-18
E7丁駛左10萬鋁仍然見唔到Sara,
方舟都有3隻.......
Squall-Lucifer 07:21 PM 03-02-18
NPC支援艦隊追加了大和的第一戰隊
成員是大和長門妙高羽黑長波初霜
Squall-Lucifer 11:00 PM 03-02-18
E7甲斬殺

歷盡千辛萬苦,終於將鶴姬這舊屎斬掉,一個E7甲除了將我手上所有甜點用光之外,女神、要員、洋上補給都燒到接近全滅,單是油開支已達13萬,是我自15春入坑以來單一地圖最大的消耗,亦超過今次E1甲~E6甲的總和,這劍部隊和51炮實在得來不易啊。

目前仍有E5的浜波和E6的塔什干要撈,休息數天再去撈船好了
leotam3 11:40 PM 03-02-18
如果係E6甲第2條血LASTDANCE轉落乙,
會係乙既LASTDANCE開始?
Squall-Lucifer 11:41 PM 03-02-18
沒轉過,答你不到,但應該不會回多少血.....
leotam3 12:06 AM 03-03-18
作者: Squall-Lucifer:
沒轉過,答你不到,但應該不會回多少血.....
對住隻LAST DANCE既戰棲改好絕望, 打唔郁
而且道中已經係咁大破(例如第一場第一下就大破我島風..), SAN值就快變0....
Squall-Lucifer 12:08 AM 03-03-18
作者: leotam3:
對住隻LAST DANCE既戰棲改好絕望, 打唔郁
而且道中已經係咁大破(例如第一場第一下就大破我島風..), SAN值就快變0....
上道中支援的話就不要用警戒陣,今次警戒陣會大幅降低支援的命中率
leotam3 12:31 AM 03-03-18
上道中支援的話就不要用警戒陣,今次警戒陣會大幅降低支援的命中率
已經用單縱架啦
要爆既都會爆

CI艦會上邊隻? 我上左北上同雪風
仲有帶唔帶遊擊?

==============
差34血, 中破北上CI不發.............

========
更新
入夜戰得番一隻CI艦, 對面淨199血,
諗住下場繼續, 老婆榛名3主炮CI, 150血一下清晒
終於到第3條血啦/\
Famitsubasa 01:10 AM 03-03-18
已經用單縱架啦
要爆既都會爆

仲有帶唔帶遊擊?

P2道中已經算係咁... 起碼制空係呢邊又冇空襲格
果時全二連 不過都有落雷巡
司令部就重巡旗艦帶住 反正相對有空位
如果唔好彩第一場爛DD就無計唯有走

呢邊P3 LAST DANCE道中瘋狂爆炸中
個雷達開始想棄機
如果真係轉左難度 可以既話請單聲乜情況 再掙扎陣先
Squall-Lucifer 01:13 AM 03-03-18
已經用單縱架啦
要爆既都會爆

仲有帶唔帶遊擊?

作者: Famitsubasa:

個雷達開始想棄機
https://imgur.com/a/PVsg2

用這個組合,如果制空不夠的話,筑摩可以上多隊水戰
leotam3 01:18 AM 03-03-18

個雷達開始想棄機
準備打P3, 掙扎2日先
Famitsubasa 01:24 AM 03-03-18
準備打P3, 掙扎2日先
共勉之 呢邊LAST DANCE曾經做錯左兩次二選一之後 就再無機會打返同樣條件比佢地選
leotam3 02:02 PM 03-03-18
E6甲LAST DANCE 5次道中大破先入到一次(退左2隻),
之後俾對面日戰打到全員大破
油打到淨15萬就轉乙....(而家20萬..)
Famitsubasa 02:50 PM 03-03-18
E6計埋玩左5萬油 有一半係因為卡P3斬
20出擊入左7次王 陸航一旦扮工就排隊槍斃
leotam3 02:58 PM 03-03-18
E6計埋玩左5萬油 有一半係因為卡P3斬
20出擊入左7次王 陸航一但扮工就排隊槍斃
求穩定入王配置, 下下第一張圖空襲一隻, 門神又一隻, 點打
Famitsubasa 03:09 PM 03-03-18
冇睇到已經入斬 執走返先
leotam3 03:28 PM 03-03-18
E6甲CLEAR
入BOSS退淨4隻(仲要那智第一場就大破左....), 不過陸基好爭氣爆左一隻戰棲,
對面好俾面唔打隻小破足柄,
入夜戰對面打晒其他3隻都唔打足柄,
足柄又智慧上血2選1選中左

呢Dクソ運GAME唔想再打啦
E7打乙算
Famitsubasa 03:32 PM 03-03-18

呢邊D MC錯晒好絕望
Squall-Lucifer 03:32 PM 03-03-18
E6甲CLEAR
入BOSS退淨4隻(仲要那智第一場就大破左....), 不過陸基好爭氣爆左一隻戰棲,
對面好俾面唔打隻小破足柄,
入夜戰對面打晒其他3隻都唔打足柄,
足柄又智慧上血2選1選中左

呢Dクソ運GAME唔想再打啦
E7打乙算
建議E7一是打甲一是打丙
E7乙P1仍要面對戰艦水鬼改+戰艦棲姬*2的三重吸塵姬編成
乙P2只是比甲少兩隻吸塵姬,但仍是鶴姬+空母BBA*2+戰艦棲姬改的編成
leotam3 03:33 PM 03-03-18
建議E7一是打甲一是打丙
E7乙P1仍要面對戰艦水鬼改+戰艦棲姬*2的三重吸塵姬編成
乙P2只是比甲少兩隻吸塵姬,但仍是鶴姬+空母BBA*2+戰艦棲姬改的編成
乙支炮冇用?
leotam3 03:35 PM 03-03-18

呢邊D MC錯晒好絕望
我得番4隻入BOSS都諗住唔得架啦
點知足柄神勇MC題答中左
(我幫麥子裝大燈可能有少少幫助)

不過打完E7,之後 仲要番來掘, 隻新艦未出
Famitsubasa 03:35 PM 03-03-18
足柄那智BIS? 係咪都係放棄制空?
leotam3 03:38 PM 03-03-18
掉返轉問問斬有冇落BB? 我差在純BB未試
我有落一隻, 再落隻伊14入去, 除左空襲MAP其他OK穩,
不過我今次有少少運唔值得參考
leotam3 03:39 PM 03-03-18
足柄那智BIS? 係咪都係放棄制空?
BOSS MAP放棄啦, 點搶呀
Famitsubasa 03:41 PM 03-03-18
BOSS MAP放棄啦, 點搶呀
望空劣發動隻夜偵炸
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 25  ... 最後

返回主題版面