Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 10 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 30  ... 最後
攻略及心得交流區>格ゲー綜合討論區Round 8 【侍魂2019年早夏 GBFVS2019】
wing 10:47 AM 03-17-16
作者: ヨコ男:
點知望落跳起左既中段都會比人投
吓? 即係cammy 6HK同nash 4lk 呢類?
ヨコ男 10:52 AM 03-17-16
作者: wing:
吓? 即係cammy 6HK同nash 4lk 呢類?
試過中東佬6hp同神月6mk
可能係未跳/判定未出又落左地比人投

其他真係要試下
赤兵尉SETH 11:13 AM 03-17-16
SF5依家第先第一個版本,我覺得人數合理,Sf4最初街機版本可用人數都係16
而且所有野從新整過,點可能用TT2資源集大成黎比...
我覺得重點個系統同角色平衡度以趕貨出黎算好好
赤兵尉SETH 11:18 AM 03-17-16

其他真係要試下
我可以肯定mika 6mk唔會比人投
wing 11:21 AM 03-17-16
作者: 赤兵尉SETH:
SF5依家第先第一個版本,我覺得人數合理,Sf4最初街機版本可用人數都係16
而且所有野從新整過,點可能用TT2資源集大成黎比...
我覺得重點個系統同角色平衡度以趕貨出黎算好好
問題係, 做乜要趕貨? 一件product出得街,收得人錢, 就要受消費者批判. 咁樣做, 係整衰自己招牌.

唔講TT2, 就算係無印版T5, 無印版T6, 人數都比16人多好多. 不過算喇, 呢D個個都講咁多, 講得多都口臭.
赤兵尉SETH 11:29 AM 03-17-16

wing 11:36 AM 03-17-16

PAIN.....最後一格先係精華所在
赤兵尉SETH 11:44 AM 03-17-16
問題係, 做乜要趕貨? 一件product出得街,收得人錢, 就要受消費者批判. 咁樣做, 係整衰自己招牌.

唔講TT2, 就算係無印版T5, 無印版T6, 人數都比16人多好多. 不過算喇, 呢D個個都講咁多, 講得多都口臭.
其實我都唔明你講咁多呢D為乜?
想大家杯葛隻game等呢個系列都摺埋?
newb 11:45 AM 03-17-16
作者: 真十人€:
格ゲー?

ttp://www.famitsu.com/news/201603/17101506.html

其實咪BB 同P4U個lobby的3D強化版?
s2001154 11:45 AM 03-17-16

本季新番"少女們向荒野進發"相信能令大家對Game Development有個譜
打得唔開心咪熄機
wing 11:48 AM 03-17-16
其實我都唔明你講咁多呢D為乜?
想大家杯葛隻game等呢個系列都摺埋?

不過見有人講開, 講開又講咁o者.

放心喎, 要唔玩的, 一早已冇玩. 繼續玩的, 自己有腦諗, 都唔會睇到人地講D個個都知的 "阿媽係女人" 而唔玩. 你咁樣睇低大家的批判思考同自主性, 你唔啱喇

依家我仲有少量 friend繼續玩緊, 晚晚都有開機, 希望捱得到出8 人房update .
newb 11:54 AM 03-17-16

其他真係要試下
好似好多都係咁,其實係咪完全唔當係有空中判定
wing 11:58 AM 03-17-16
作者: newb:
好似好多都係咁,其實係咪完全唔當係有空中判定
我又冇試過出呢D招俾人捉過...... 但好多時掃腳時俾呢D招閃過, 即係呢D招至少有空中判定, 但投技判定可能係另一回事.
newb 12:57 PM 03-17-16
http://www.blazblue.jp/topics.html#topics826

BBCF 3/31更新
Story Act 3 同…KOF mode?
newb 01:00 PM 03-17-16

鈴蘭 04:13 PM 03-17-16

其他真係要試下
卡蓮6mk根本無對投無敵sosad
由手機版發出
wing 04:23 PM 03-17-16
作者: 鈴蘭:
卡蓮6mk根本無對投無敵sosad
由手機版發出
即係....真係可以避下段, 但會被投? 怪怪地咁.
Dyhalt Rushifar 04:35 PM 03-17-16
即係....真係可以避下段, 但會被投? 怪怪地咁.
於打慣GG既人而言,呢D唔係咩新奇事。
如果係空中判定(被截擊係浮空而唔係退後)不過可以地投既就真係冇見過既…
シェンムー 04:58 PM 03-17-16
鐵拳TT2成60個角色, 人物全部唔駛錢,雖然服飾要用遊戲幣買,但任何對戰模式都搵到,同friend開房對戰都搵到好多.

SF5....我都知賣角色係重要收入, 但你原本得16個, 比sf4無印家用版仲少一半, 真係過份D囉,印象中依家冇邊隻格game收咁貴得咁少人.

基本系統設計係好, 鼓勵進攻同削弱撻都係好事, 但人物,單機同連線mode都真係好差囉.

SF5依家仲有人玩, 真係因為佢better than nothing, 依家ps4仲少格鬥game. 如果依家ps4已經有鐵拳同kof, 佢真係收得檔. 事實上我好多玩開sf4玩到好hardcore(舊年仲熱衷usf4對戰)果D, 呢一兩個禮拜已轉哂玩第二D game. 話好悶, 到時出左8人房先再算喎.
始終08/09 嘅game 好難再同2016 嘅game 市場比
佢要cap 水你都無計 , 佢相對黎講已經叫算好有得比你打返黎
玩晒story/ survival easy 都有成2-300000 FM 比你買3 個人
贏一場ranked 50FM , 加角色每升1LV 1000FM , 遲下update trial 又有類似seasonal event 嘅野賺FM , 大半年內唔洗錢買晒6個人其實有心應該唔難做到

講返隻game , 以無印Version 1.0 黎講個balance 真係做得算唔錯(司令除外)
個個角色都有可取之處 , 暫時係春麗/Nash /Ryu 較強勢…
比起beta 嘅時候 , 我覺得隻game 愈來愈好玩 , 重有不少野可慢慢研究 … 每晚都同Whatsapp Group班版友/朋友打得好開心等 Alex 個update , 而家先岩岩出 , 比返1,2年時間佢慢慢update 吧
wing 05:05 PM 03-17-16
作者: シェンムー:
講返隻game , 以無印Version 1.0 黎講個balance 真係做得算唔錯(司令除外)
個個角色都有可取之處 , 暫時係春麗/Nash /Ryu 較強勢…
比起beta 嘅時候 , 我覺得隻game 愈來愈好玩 , 重有不少野可慢慢研究 … 每晚都同Whatsapp Group班版友/朋友打得好開心等 Alex 個update , 而家先岩岩出 , 比返1,2年時間佢慢慢update 吧

司令/nash同春麗都強勢, 不過ryu我唔覺強勢. 其實sf平衡一向唔係好出色, 呢集我又真係唔覺平衡度有好大問題, 頂多係D老so使者唔高興. 所以其實有冇街機版出先都冇乜關係. 呢集平衡度Ok, 至少好過有街機版行先的街頭泰王4同超級香港霸王4.
ヨコ男 07:24 PM 03-17-16
作者: シェンムー:
始終08/09 嘅game 好難再同2016 嘅game 市場比
佢要cap 水你都無計 , 佢相對黎講已經叫算好有得比你打返黎
玩晒story/ survival easy 都有成2-300000 FM 比你買3 個人
贏一場ranked 50FM , 加角色每升1LV 1000FM , 遲下update trial 又有類似seasonal event 嘅野賺FM , 大半年內唔洗錢買晒6個人其實有心應該唔難做到

升LV係開頭先快, 後尾會唔會好耐?

唔係無野研究不過硬係覺得好多野都唔做好過做
可能我太保守

無乜同你打幾時得閒打?
上次好似4場就斷線
シェンムー 07:56 PM 03-17-16

唔係無野研究不過硬係覺得好多野都唔做好過做
可能我太保守

無乜同你打幾時得閒打?
上次好似4場就斷線
要睇返你ranked 贏嘅人多你幾多LP , EXP 就自然會多
去到20-30LV 平均都係WIN 20-30場就可升1 LV

上次同你打果幾鋪 , 你隻KEN 真係好守得
Ken 好似除左個波有問題外 , 最強我覺得係5lk confirm 214lk 可打蹲下 , 同埋VS派生插脚VT , 最近打RANKED 成日輸呢下
有片重可以KEN限定玩AUTO CONFIRM

上次比你4:0後hand 機 , 下次再打吧: )
小昭Teddy 09:31 PM 03-17-16

啪碟啦
同埋我記得以前d集數電腦用儲力技係唔洗儲,曾經見過軍佬向前行出手刀,向後行出腳刀
wing 09:36 PM 03-17-16
會. 開頭好快.
後尾會好耐

升level最快係打生存. 打完story + 易/正常生存已經17.
ヨコ男 12:00 AM 03-18-16
頂,無打一排nash又完全唔識對策佢個vt
標籤:BlazBlue, GGXrd, KOF, P4U, UNI
第一 ... 10 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 30  ... 最後

返回主題版面