Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-20-15, 03:49 PM   #501
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
仲有一樣野唔知佢特登set定bug,就係套裝lv升左3個lv,原本高等熊lv27,update完變左要lv30先用到,但係我個人仲係lv29,搞到一除左就用唔番
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-15, 08:34 PM   #502
usayarE
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
引用:
作者: tao08 查看文章
仲有一樣野唔知佢特登set定bug,就係套裝lv升左3個lv,原本高等熊lv27,update完變左要lv30先用到,但係我個人仲係lv29,搞到一除左就用唔番
1.07偷偷調整咗裝備要求,官網已經被人媽叉緊
patch完好似製造出更多問題,又要耐心等候1.08
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-15, 08:46 PM   #503
Alpha
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2012
都係拿拿淋打爆咗佢算,要等佢fix 好所有野,唔知要等到幾時
淨係希里呢個新造型,竟然係某d cut scene 會出番套舊衫
Alpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-15, 10:35 PM   #504
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
岩岩終於爆左葉奶既prefect ending

下集Ciri做主角既話肯定變無雙系列

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-15, 09:18 AM   #505
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
等到佢加"迷你倉"又要等佢再FIX新追加的bug…

舊 07-21-15, 02:59 PM   #506
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: Alpha 查看文章
都係拿拿淋打爆咗佢算,要等佢fix 好所有野,唔知要等到幾時
淨係希里呢個新造型,竟然係某d cut scene 會出番套舊衫
唉, 我想爆都唔得...打倒二世係主線, 應該無得skip?
尋晚再load更前嘅紀錄(打倒二世前期)都係唔得, 舊bug都未去到, 就有新bug卡住左(搵咁耐資料網上無人提過有依個bug)
今晚試埋未start依個任之前....
但網上D人話有另一個quest同佢有關連, 果個quest要做到某一步唔做住, 但我已經無左個save..........

相薄

此篇文章於 07-21-15 03:15 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-15, 05:25 PM   #507
IDGAF
The One

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
唉, 我想爆都唔得...打倒二世係主線, 應該無得skip?
尋晚再load更前嘅紀錄(打倒二世前期)都係唔得, 舊bug都未去到, 就有新bug卡住左(搵咁耐資料網上無人提過有依個bug)
但網上D人話有另一個quest同佢有關連, 果個quest要做到某一步唔做住, 但我已經無左個save..........
我都係打到"打倒二世"呢個主線任,見到你之前咁提一提都係停工等埋1.08先再玩好了…

反正之前XBOX減價週買咗唔少下載版GAME未玩。

舊 07-21-15, 06:41 PM   #508
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
我都係打到"打倒二世"呢個主線任,見到你之前咁提一提都係停工等埋1.08先再玩好了…

反正之前XBOX減價週買咗唔少下載版GAME未玩。
我唔敢講PC係咪 fixed 得好, 但我1.04時爆機都係冇撞過任何bug , 除左隻死馬 , 成日係老乜咁遠wrap出黎之後俾D 野 stuck住 , 過唔到黎/企左係度/一下一下咁行過黎要我等/吹極都唔過黎/
其他都冇乜有時入game 果下講intro 同Map wrap 等十年, 之後 Quit GAME過入返黎就load10 秒正常返

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-15, 11:10 PM   #509
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
高等都30?
咁極品幾多
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-15, 08:51 AM   #510
IDGAF
The One

碎上丫…唔該~!

致命攻擊新動畫

這個 DLC 讓你用最殘忍、最精彩的方式殺死敵人,刺激非凡、腎上腺素噴發!

https://store.xbox.com/zh-HK/Xbox-On...5-9bbb4ea84ee7

This Week's Free Witcher 3 DLC Revealed
New finishing animations are coming to The Witcher 3 later this week at no cost.
http://www.gamespot.com/articles/thi.../1100-6429057/

Finishing Moves DLC Gameplay - The Witcher 3: Wild Hunt
https://youtu.be/fFETTPvBPtY

舊 07-22-15, 08:53 AM   #511
Majesty
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDdchan2008
引用:
作者: tylau 查看文章
高等都30?
咁極品幾多
極品要34

Majesty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-15, 10:52 AM   #512
IDGAF
The One

引用:
作者: nakakula 查看文章
我唔敢講PC係咪 fixed 得好, 但我1.04時爆機都係冇撞過任何bug , 除左隻死馬 , 成日係老乜咁遠wrap出黎之後俾D 野 stuck住 , 過唔到黎/企左係度/一下一下咁行過黎要我等/吹極都唔過黎/
其他都冇乜有時入game 果下講intro 同Map wrap 等十年, 之後 Quit GAME過入返黎就load10 秒正常返
咁我都只係遇過無限LOADING畫面,關機重開就無事。

我更新咗1.07,都唔玩住,原來frame rate方面都有影響…

Witcher 3 Patch Hurts PS4 & X1 Frame Rate - GS News Update

The Witcher 3's frame rate takes a hit thanks to the latest patch.

https://youtu.be/b6QIcSq53XA

舊 07-23-15, 11:31 AM   #513
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
我玩電腦版好似試過你呢個case
去到浴場無野發生...
一怒之下衝主線打爆隻game 算

唔係唔好玩,但係真係太多bug 了。
Hello MiMi 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-15, 12:10 PM   #514
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
我玩電腦版好似試過你呢個case
去到浴場無野發生...
一怒之下衝主線打爆隻game 算

唔係唔好玩,但係真係太多bug 了。
可以skip依個quest爆機嗎?
我要放棄依個任了, 跟唔到網上講果D迴避法, 我個quest d推進次序同網上面講果D都唔同嘅...
試過自己唔方式行個quest起碼十次都無用

相薄
舊 07-23-15, 01:44 PM   #515
IDGAF
The One

引用:
可以skip依個quest爆機嗎?
我要放棄依個任了, 跟唔到網上講果D迴避法, 我個quest d推進次序同網上面講果D都唔同嘅...
試過自己唔方式行個quest起碼十次都無用
詳細希望,
因為我都係打到呢個位…

舊 07-24-15, 12:06 AM   #516
大覺屋師真
The One

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
詳細希望,
因為我都係打到呢個位…
終於搵到個講得詳細d既.之前睇果d講到一舊舊,我跟跟下都吾知跟到邊

http://bbs.a9vg.com/forum.php?mod=vi...3D1&mobile=yes

聽晚試下先,再吾得我放棄依隻game算.....玩到火都黎

相薄
舊 07-24-15, 09:36 AM   #517
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
1.07後 無名的人 做唔完bUg無左了
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-15, 10:33 PM   #518
大覺屋師真
The One

引用:
終於搵到個講得詳細d既.之前睇果d講到一舊舊,我跟跟下都吾知跟到邊

http://bbs.a9vg.com/forum.php?mod=vi...3D1&mobile=yes

聽晚試下先,再吾得我放棄依隻game算.....玩到火都黎
尋日post錯左,依個先係最詳細&清晰. 但我始終去到山洞搵羅契就中bug.....我棄game了....比佢玩夠
http://m.3h3.com/gl/30475.html
除非有個patch講明會解決d bug

相薄

此篇文章於 07-25-15 10:25 AM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 07-24-15, 11:00 PM   #519
usayarE

1.07後我都同唔到山洞內個羅契講嘢...
好彩我已經完成咗主線,只係做其他任務
而家見到佢頭頂有個感嘆號但就同唔到佢講嘢

另外,1.07後成日都出現爛texture
有時行行下地下爛晒
有時商店內item嘅icon會爛晒

反而patch之前都未遇過bugs
而家愈整愈多bugs都唔知想點...
舊 07-25-15, 10:42 AM   #520
大覺屋師真
The One

引用:
作者: usayarE 查看文章
1.07後我都同唔到山洞內個羅契講嘢...
好彩我已經完成咗主線,只係做其他任務
而家見到佢頭頂有個感嘆號但就同唔到佢講嘢

另外,1.07後成日都出現爛texture
有時行行下地下爛晒
有時商店內item嘅icon會爛晒

反而patch之前都未遇過bugs
而家愈整愈多bugs都唔知想點...
我X1版1.07後經常行行下街停半秒, 畫面blur晒, 好似等load咁. 之前明明無
仲有隻馬成日出左城都唔衝得

隻game係正, 但D bug真係玩死人, 最慘係跟住坊間D所謂迴避法都無用
之前fallout3都超多bug. 但起碼d bug真係有方法避到.....佢依隻要中就中, 試幾萬次都無用, 我估直頭要new game先避到....

相薄
舊 07-25-15, 01:04 PM   #521
IDGAF
The One

引用:
尋日post錯左,依個先係最詳細&清晰. 但我始終去到山洞搵羅契就中bug.....我棄game了....比佢玩夠
http://m.3h3.com/gl/30475.html
THX~!

即係等1.08或以後能解決問題的PATCH先再打好了…

其實我有點想轉返最簡單難度重頭玩過快手爆一次主線,
先慢慢玩晒成隻GAME的內容添…

舊 07-25-15, 03:51 PM   #522
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
個download巨魔任係咪有bug,之前簡完放佢走係唔洗打,update完簡放佢走都係打
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-15, 10:01 AM   #523
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
我都冇玩好耐 , 一來冇2周目, 2來去得太後有好多side quest會變左failed(仲要係有好多好野拎果D)
3來我早已爆左 , 依家的係NG多次

你地家用版的有冇人見到拎住箱果D npc 係點行路的 ?

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-15, 02:02 AM   #524
IDGAF
The One

引用:
作者: nakakula 查看文章
我都冇玩好耐 , 一來冇2周目, 2來去得太後有好多side quest會變左failed(仲要係有好多好野拎果D)
3來我早已爆左 , 依家的係NG多次

你地家用版的有冇人見到拎住箱果D npc 係點行路的 ?
最後一個免費DLC居然係…"New Game+"?!
即係有二週目可以繼承道具/裝備?

The Witcher
Already finished The Witcher 3: Wild Hunt multiple times? We’ve got something coming up…
New Game+, the final DLC, is on the way and, of course, it’s completely FREE!
Stay tuned for more info regarding the release. It won’t happen this week though - we need a little bit more time to finish it.

舊 07-28-15, 02:39 AM   #525
usayarE

其實sandbox game就點都預咗佢有bugs嘅,只係程度同數量問題...
而家大家爆唔爆到機睇嚟都要睇彩數

另外唔知佢點game+,而家本身已經好多人話隻game太易(我自己就唔覺...)
二週目有晒裝備真係切菜咁切,同埋其實儲咁多嘢都無位放...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Metroid :Samus Returns (好評發售中) 信長 手提遊戲機討論版 50 12-01-17 01:44 AM
Witcher 2 wing 電視遊戲討論版 149 01-21-16 06:15 PM
[PSV] ハナヤマタよさこいLIVE!l 好評發售中 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 6 11-14-14 12:46 AM
[多機種] Skylanders: Swap Force | 好評發售中 david 電視遊戲討論版 7 02-08-14 10:09 AM
The witcher 巫師 雪舟等楊 PC電腦遊戲討論版 1 02-11-08 09:27 AM

現在的時間是 08:42 PM

手機版 | APP版