Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 20 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 40  ... 最後
影音館>耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (07)
歌絲˙暮斯 11:48 AM 05-01-15
作者: HAKAIDER:
唔覺..............

A 系 > 小調
AD 系 > 流行曲

不過又係果句開放式要玩底音又要女聲不如玩Grado

ATH 係得高階型號先有好底音
竟然 AD 聽流行曲好 d ?
由手機版發出
HAKAIDER 12:54 PM 05-01-15
作者: Tenzan:
我隻D7000已經花曬, 原裝PAD都唔平成3舊幾水一對, 更大問題是個HEADBAND捃唔到有賣更換品。
HEADBAND 台灣有人diy 保護塾

作者: 歌絲˙暮斯:
竟然 AD 聽流行曲好 d ?
由手機版發出
搞錯, 相返先係
Tenzan 07:00 PM 05-01-15
HEADBAND 台灣有人diy 保護塾

搞錯, 相返先係

有無詳細LINK?
HAKAIDER 07:31 PM 05-01-15
作者: Tenzan:
有無詳細LINK?
http://rextina.pixnet.net/blog

自己e-mail 問吓, 記憶中有幫人做過HEADBAND 保護塾
mikemike 11:38 PM 05-02-15
新瓶舊酒
熟悉的聲音,熟悉的感覺,對於用電話聽MP3和沒有黃金耳朵的我,呢種粗粗地聲音絕對適合我,相信煲佢五、六、七日會更正!

多對朋友讓出一對,聽多1-2個星期無問題的話,入多幾對看門口!
HAKAIDER 06:46 PM 05-03-15
用電鑽開窿整左兩塊面板始終都係有偏差

最後都係要用手工鋤慢慢執................

左上果塊係當時用擴孔器手開的..........

teamkiller 06:49 PM 05-03-15
由入面鑽出黎會靚D....同埋買波羅頭會容易點
HAKAIDER 07:23 PM 05-03-15
作者: teamkiller:
由入面鑽出黎會靚D....同埋買波羅頭會容易點
鑼頭 / 火石碌我全套有齊, 只係我懶得開部鑼機

有時d 器材開壇太煩真係唔想搞

而且依d 薄鋁我用手工鋤執仲快過我開部鑼機.........

teealpha 02:21 PM 05-04-15
正呀,對ATH-R70x終於都到左
本來都仲諗緊冇機推到佢(數據上睇),不過用部D100扭到3度半到4度就夠晒聲
收工拎埋出去人地舖頭度試先
シェンムー 06:39 PM 05-04-15
阻抗470 都攪得掂 ……
teamkiller 11:46 PM 05-04-15
鑼頭 / 火石碌我全套有齊, 只係我懶得開部鑼機

有時d 器材開壇太煩真係唔想搞

而且依d 薄鋁我用手工鋤執仲快過我開部鑼機.........

你呢部太重裝....我用細支玉石果D已經好夠
teealpha 12:10 AM 05-05-15
作者: 山內 一典:
阻抗470 都攪得掂 ……
如果有平衡輸出既機的話我諗效果會好D,屋企台UD-501個PHONES OUT真係贈品到聽出黎乜味都冇
shield 01:20 AM 05-05-15
旺角百寶利20樓有ESW9LTD同CKR9試聽
6eo 04:26 PM 05-21-15
想試下用d雙or三節套既感覺
想問有冇話邊隻牌子特別好/抵玩?

買左D 平價三節套黎試, 隊到好入唔係好舒服, 同埋個開揚感差左好多
順手試埋粒COMPLY T400, 用落D低音真係出好多, 但好似真係食左d高音, 得閒當換下口味轉下粒膠都唔錯
朝霧 海斗 04:56 AM 05-22-15
我用緊MODE EQ..雖然只係入門野

新手問題
不過點解我用電腦聽歌時同用Z3 聽歌音質分別會咁大既 (D FILE 全部都係APE同埋TAK轉既Flac) 用電腦聽果時音質好過電話聽好好多
Alata 11:48 AM 05-22-15
新手一問, 依加用緊SENNHEISER既CX985
用左好耐下,依加諗著買多個做後備
小弟聽JPOP, 女聲多, 各位大大有冇咩介紹 budget $500-700
上網睇ATH 既女聲好似話唔錯
HAKAIDER 07:52 AM 05-23-15
作者: 朝霧 海斗:
我用緊MODE EQ..雖然只係入門野

新手問題
不過點解我用電腦聽歌時同用Z3 聽歌音質分別會咁大既 (D FILE 全部都係APE同埋TAK轉既Flac) 用電腦聽果時音質好過電話聽好好多
手提電話本身推力低聽歌已經係死証啦
tat0gd 10:41 AM 05-27-15
剛剛去完日本一轉

人地貴價耳機都有得任試, im04 都有得你試, 過100k yen 既sony player仲要好貼心放左幾部係到, 入左唔同類型既歌比你試... 完全唔驚比你玩爛, 雖然唔似X軒咁提供一個良好既環境你試, 幾時香港又可以做到咁呢?

結果係秋葉原買左ckr10.. 32000yen, 對比香港 30% off, 低+正
teealpha 11:54 AM 05-27-15
作者: tat0gd:
剛剛去完日本一轉

人地貴價耳機都有得任試, im04 都有得你試, 過100k yen 既sony player仲要好貼心放左幾部係到, 入左唔同類型既歌比你試... 完全唔驚比你玩爛, 雖然唔似X軒咁提供一個良好既環境你試, 幾時香港又可以做到咁呢?

結果係秋葉原買左ckr10.. 32000yen, 對比香港 30% off, 低+正

大佬呀,人家日本行派貨包埋DEMO俾你放俾客試嫁
香港?舖頭老闆自己出錢拆件貨出黎俾人DEMO囉
你都知香港食水深,咁你話做舖既點會自己出錢開DEMO俾你先?又唔係試完包買(再講隨時去第度買)
tat0gd 03:05 PM 05-27-15
作者: teealpha:
大佬呀,人家日本行派貨包埋DEMO俾你放俾客試嫁
香港?舖頭老闆自己出錢拆件貨出黎俾人DEMO囉
你都知香港食水深,咁你話做舖既點會自己出錢開DEMO俾你先?又唔係試完包買(再講隨時去第度買)
受教了,原來係代理自己拿出來比人試的。

其實耳機好與壞太主觀, 無得試風險太大,希望香港代理之後都可以做到
HAKAIDER 06:51 PM 05-27-15
作者: tat0gd:
剛剛去完日本一轉

Sony 一間舖最少10 對MDR-1A DEMO

Denon D5000 間間都有得試...................
ouki 09:01 PM 06-16-15
K 定 Q 先?!

先唔講音色取向分別

二手K701 隨時超過10 年機齢................
我再去睇睇先...網上睇K同Q個樣差唔多.....音色取向有咩分別??

再細心睇圖好似係K
HAKAIDER 09:10 PM 06-16-15
作者: ouki:
我再去睇睇先...網上睇K同Q個樣差唔多.....音色取向有咩分別??

再細心睇圖好似係K
K 係灰銀色耳塾, 啡色head bar, 白 / 銀色機身

Q 係灰黒色耳塾, 黒色head bar, 白 / 黒色機身同有得換線及有三色選擇

Q 我未聽過, 我只聽過K701 / K702

但坊間評價Q701 似K702, 識合聽流行歌
anyone 05:14 PM 06-17-15
而且1手q701先係呢個價
Coquelicot 06:03 PM 06-17-15
Q701而家都做緊千零蚊?
K701幾個月前開始d鋪做$1399
第一 ... 20 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 40  ... 最後

返回主題版面