Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後
電視遊戲討論版>バイオハザード 7 ︱Biohazard 7 (VR 完全對應)(兩DLC 及Gold Edition,發售中)
pet3 09:35 AM 06-15-16
作者: 一一:
我反而想知如果單靠VR market, 可以賣到幾多?

capcom真係對VR咁有信心? 我自己對VR真係麻麻 (屋企細)
psvr 果種

唔洗你全身動的

你坐係道玩用上半身就ok
1.5米空間咩都夠
Kain 10:12 AM 06-15-16
就算頭幾集都好,HORROR部份始終都唔係BIO既主菜
GAPCOM係咪攪錯左D野
ai. 10:24 AM 06-15-16
隻DEMO無BIO FEEL,不是玩法問題,好似同生化危機無關,只係一隻靈異GAME,但有敵人出現,卻不是鬼。
Lamsze 10:34 AM 06-15-16
作者: pet3:
你覺得差是因為你無VR咋

有應該就好好多
鏡頭速度用上VR就不會慢
但如果照你甘講,10月出VR,1月出bh7,而VR又甘貴,大概好多人都唔買住,甘呢隻就難令人覺得好玩
harakuma 10:40 AM 06-15-16
作者: Kain:
就算頭幾集都好,HORROR部份始終都唔係BIO既主菜
GAPCOM係咪攪錯左D野
作者: ai.:
隻DEMO無BIO FEEL,不是玩法問題,好似同生化危機無關,只係一隻靈異GAME,但有敵人出現,卻不是鬼。
兩位都講到我想講既嘢,

BIO應該係求生遊戲, 求生之中產生死亡的恐懼感, 而唔應該係心靈恐懼,

心靈恐懼應該係"零"系列, SILENT HILL就一半一半.
gingq7 11:40 AM 06-15-16
由2開始已經唔覺恐怖
由4開始已經唔係求生,
其實最有求生feel係得outbreak1,2
pet3 11:57 AM 06-15-16
作者: Lamsze:
但如果照你甘講,10月出VR,1月出bh7,而VR又甘貴,大概好多人都唔買住,甘呢隻就難令人覺得好玩
psvr 訂單現在全部一出爆訂

而vr玩家 需要一隻vr 去試機

買開既人會買7
未玩開既人會想試

可能會比之前更好賣
TSZ 12:28 PM 06-15-16
甘呢隻又吾系vr專用game,如果內容好無vr一樣玩得開心,又吾使甘快下結論,講左demo系體驗bio新方向,系統人物故事等方面都未講的

P.s.點都會買 :-P
Alpha 12:50 PM 06-15-16
作者: TSZ:
甘呢隻又吾系vr專用game,如果內容好無vr一樣玩得開心,又吾使甘快下結論,講左demo系體驗bio新方向,系統人物故事等方面都未講的

P.s.點都會買 :-P
咪就係,好懷疑正式版有無試玩版呢部份
Marco 12:54 PM 06-15-16
作者: Alpha:
咪就係,好懷疑正式版有無試玩版呢部份
或者可能係 Prologue 黎既,之後先接返歷代既角色出場?
Kain 01:01 PM 06-15-16
同隻GAME無關係?
咁即係想俾人體驗D咩?
幾時開始無腦到咁交關?
rapperjohnny 01:26 PM 06-15-16
http://www.eurogamer.net/articles/20...-the-full-game

即係好似p.t.咁俾我地試下新玩法,到實際出game係另一樣野!
Alpha 01:30 PM 06-15-16

gingq7 01:38 PM 06-15-16
bio7官網已寫左正式版都係第一身視點+VR,
就算隻trail版角色唔會在正式版登場, 但成個feel應該唔會和正式版差太遠

唔同PT, 一來PT無寫明正式版係唔係用第一身視點, 二來請左弩哥做主角, 俾人個感覺係正式版會用番第三身
pet3 01:53 PM 06-15-16
同隻GAME無關係?
咁即係想俾人體驗D咩?
幾時開始無腦到咁交關?
講左主角不是試玩

應該是路人逃出到(失敗)

之後正篇主角看到路人屍

例如房中某間房一開門就有路人在吃肉轉頭看著你
ps4boy 02:09 PM 06-15-16
拾key應加隻怪爬上來!
Kain 02:13 PM 06-15-16
作者: pet3:
講左主角不是試玩

應該是路人逃出到(失敗)

之後正篇主角看到路人屍

例如房中某間房一開門就有路人在吃肉轉頭看著你
唔係講故事,講緊GAME PLAY
如果正式係同體驗版一樣感覺既野,我已經肯定唔會買
如果唔係,咁究竟想俾人體驗D咩?
liar 02:15 PM 06-15-16
生化系列幾大既問題係唔求生又無恐佈,故仔已經破爛到發臭,唔係好理解有部份版友想點追落去.
睇銷量同口碑成個系列都需要reboot,所以要著重求生恐佈定劇情應該要由新作品決定,唔使再以前果D係點點點,隻game做得好逼到你出vr,對相方都係好事.
liar 02:17 PM 06-15-16
唔係講故事,講緊GAME PLAY
如果正式係同體驗版一樣感覺既野,我已經肯定唔會買
如果唔係,咁究竟想俾人體驗D咩?
我未玩個demo,如果跟返P.T.果種就係想話比你聽佢地有哩類諗法而且做到咁既效果.睇下玩家比咩反應.
Kain 02:19 PM 06-15-16
作者: liar:
生化系列幾大既問題係唔求生又無恐佈,故仔已經破爛到發臭,唔係好理解有部份版友想點追落去.
睇銷量同口碑成個系列都需要reboot,所以要著重求生恐佈定劇情應該要由新作品決定,唔使再以前果D係點點點,隻game做得好逼到你出vr,對相方都係好事.
出456模式其實一樣大把人受
原歸原點就更加皆大歡喜
但係而家完全唔知想點
liar 02:27 PM 06-15-16
出456模式其實一樣大把人受
原歸原點就更加皆大歡喜
但係而家完全唔知想點
繼續456個模式你玩埋佢啦,我就Dead space都打到悶左.
但係你講既回歸原點係點?玩返企定射擊定係2D背景3D人物?
比如話你想繼續玩456模式?出面Dead island,Dying light果D幾隻喪屍game好玩過隱過456喎.
Kain 02:36 PM 06-15-16
起碼依然食到老本程度
未到唔REBOOT就生存唔到落去既問題
Dyhalt Rushifar 02:39 PM 06-15-16
話實在下覺得自己最後都係PASS多,真係唔慣第一身。
雖然尋晚有感冒在身,不過打到見暈想嘔真係第一次…
mario0606 02:48 PM 06-15-16
作者: gingq7:
印象中capcom好少放demo出黎比人試玩,
今次應該係為左收集意見先放出黎,我估反對聲音夠大,capcom會縮沙 (出會照出, 但刪左個7字, 叫biohazard VR之類)
Biohazard其實好多集都有試玩版…
最少456都出過
由手機版發出
Marco 02:52 PM 06-15-16
如果真係出返4,5,6既玩法我就真係唔會買
咁既模式都玩左咁多集啦,都未計埋 Revelations 1 & 2 啦
CAPCOM肯尋求突破,保住品牌價值其實未必係壞事
我個人更加想佢將以前d角色,故事背景全部係呢一集消失添
沒完沒了,根本就阻礙住新一集既開發
標籤:Biohazard 7, Resident Evil 7, バイオハザード 7, 惡靈古堡7, 生化危機7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後

返回主題版面