Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-06-12, 01:50 PM   #51
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
死徒邊駛研究架
協會教會兩邊都至少有隻廿七祖

舊 05-06-12, 02:10 PM   #52
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
........?
好似同原著有少少唔同
我記得把槍係特登問ナタリア借
然後切嗣係趁老豆一背對自己就即刻開槍射殺至岩......應該無劍桶落去

不過咁樣改都ok......咁樣切嗣比較有背負殺人責任既感覺

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-12, 02:13 PM   #53
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: gingq7 查看文章
師傅有講魔術協會都研究緊死徒 (而聖堂教會亦一直都有研究死徒, 雖然佢呢一刻未知),
ko佢老豆我覺得似是想為個女仔報仇多, "研究死徒"只是藉口
我同意樓上, 根本無洗白, 只有變更黑 (佢很清楚成件事係個女仔自己攞黎衰)
你地錯啦.......係真係錯........
因為切嗣由果時開始佢將來的夢想已經係「正義の味方」
殺老豆係切嗣唯一認為可以贖罪既方法.....
因為老豆認為成條村會死,最大原因係自己........

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 05-06-12, 02:49 PM   #54
メソウサ
The One

老豆就係因為留過呢次後患
之後係深信斬草要除根

舊 05-06-12, 03:19 PM   #55
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
睇完呢集,士郎受老豆影響先至會有紅阿柴出黎吧,但老豆又冇講到變成正義朋友代價,所以紅阿柴先要殺返士郎……真係冤孽

舊 05-06-12, 03:25 PM   #56
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
看到小時的切嗣真是心中問句:你是誰啊?

死徒,渡邊明乃配音的師父、聖堂教會……不禁又想到何時月姬才可正式動畫化啊
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-12, 04:38 PM   #57
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
phantom X bio hazard @@!
切嗣真係咁改變了自己的理念?

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-12, 05:25 PM   #58
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
我淨係玩左SN同睇晒Zero
我想問死徒其實係咩野黎?

因為

切嗣話第4次言峰可以同死徒「匹敵」

言峰開晒cheat先至叫做匹敵?a

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-12, 07:06 PM   #59
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
我淨係玩左SN同睇晒Zero
我想問死徒其實係咩野黎?

因為

切嗣話第4次言峰可以同死徒「匹敵」

言峰開晒cheat先至叫做匹敵?a
死徒當係被吸血鬼吸完血後ge手下(用黎幫佢地個主人收集血)
今集個d喪屍般ge係最下等個批
但有小部份係強到boss級(特別係某27個...)

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-12, 07:14 PM   #60
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
我可能當成<初戀對象死亡,搵人發洩>嗎

死徒..一瞬間諗埋月姬果邊............

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-12, 07:41 PM   #61
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章

人造死徒???好似好弱
獸教授:

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-12, 07:44 PM   #62
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
死徒=比真祖咬過或者靠人力變成既吸血鬼

今集果班包括黑皮妹只係雜魚

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-12, 09:11 PM   #63
heeropo
Crazy Gamer
感情……無法理解

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
ORT已經唔至係boss級,連奈須都覺得自己設定得太過火,諗唔到點先打得羸,所以連在UO亂舞的鋼之大地都冇提過佢

我只懂得用“戰鬥”來表現我所學到的事物,我也想說話、也想唱歌、也想留下回憶……
   我也想創造“未來”的我……可是,只有人類有能力這麼做……
heeropo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-12, 09:19 PM   #64
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
看到小時的切嗣真是心中問句:你是誰啊?

死徒,渡邊明乃配音的師父、聖堂教會……不禁又想到何時月姬才可正式動畫化啊
月姬動畫化左好耐

睇完半粗口
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-12, 09:23 PM   #65
メソウサ
The One

月姬都冇動畫化過

舊 05-06-12, 09:25 PM   #66
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
我可能當成<初戀對象死亡,搵人發洩>嗎

死徒..一瞬間諗埋月姬果邊............
你諗埋月姬果邊都無問題 世界觀一樣
不過死徒同27祖爭好遠好遠就係

唔知下集會唔會有切嗣對自己點解會變成咁既獨白
如果有既,你地呢堆疑問就會化解晒....
應該話,你地睇埋佢下一段回憶就會知道究竟今次殺父既背後
佢係基於咩考量同咩心情去實行

ペルソナ5

隨時更新
舊 05-06-12, 10:06 PM   #67
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
一路睇一路"形"住會有
"其實個女仔同老爸有關係,跟住比切嗣發現"
GE劇情

下集都係回憶?

真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-12, 10:34 PM   #68
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
一開波好似睇左Macross Zero

Rice

舊 05-06-12, 11:18 PM   #69
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: riceking 查看文章
一開波好似睇左Macross Zero

Rice
我睇到師父出來我想起HOTD添
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-12, 11:28 PM   #70
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: shion_rei 查看文章
我睇到師父出來我想起HOTD添
點解我會諗到係DMC

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-12, 12:39 AM   #71
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
dmc指devil may cry?
dmc d怪物好活潑生猛過喎

我見倒個島(遠景)係諗起fafner

真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-12, 01:28 AM   #72
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
........?
好似同原著有少少唔同
我記得把槍係特登問ナタリア借
然後切嗣係趁老豆一背對自己就即刻開槍射殺至岩......應該無劍桶落去

不過咁樣改都ok......咁樣切嗣比較有背負殺人責任既感覺
係,
原著根本冇把劍,亦冇D花,
動畫化加左不少細節.

舊 05-07-12, 03:21 AM   #73
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

我覺得加把劍係好D 始終係咪用冷兵器殺人其實都有唔同意思
不過我不滿把槍改左做老豆自己有一把....我覺得原著咁特登借把槍黎用好D

ペルソナ5

隨時更新
舊 05-07-12, 10:44 AM   #74
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
你諗埋月姬果邊都無問題 世界觀一樣
不過死徒同27祖爭好遠好遠就係

唔知下集會唔會有切嗣對自己點解會變成咁既獨白
如果有既,你地呢堆疑問就會化解晒....
應該話,你地睇埋佢下一段回憶就會知道究竟今次殺父既背後
佢係基於咩考量同咩心情去實行
認真
我真係想月姬重做架
最好講到去27祖

之前果套十幾集既動畫化
根本講唔到咩出黎

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!

此篇文章於 05-07-12 12:27 PM 被 埃及使者 編輯。
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-12, 12:23 PM   #75
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

等月姬remake出左先諗
你講果D要等月姬2架啦

不過呢D離題架啦,大家唔好唔記得呢度係F/Z

ペルソナ5

隨時更新

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 GSC 1/7 遠坂凜 UNLIMITED BLADE WORKS PVC synyster3 買賣專區 3 11-19-14 05:59 PM
【ネタバレ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」Vol.2 izumo 日本動漫畫討論版 91 03-22-11 07:56 PM
[動畫] 【ネタ開放】劇場版「Fate/stay night Unlimited Blade Works」正式公開 鈴蘭 日本動漫畫討論版 1000 10-02-10 05:34 PM
[fate/stay night]fate ending問題 neocon H-GAMEの部屋 58 05-11-06 02:43 PM
Fate/stay night vol.2(劇情洩漏注意) - 第十四話『理想の果て』 Neloth 日本動漫畫討論版 1001 04-13-06 09:50 PM

現在的時間是 12:25 AM

手機版 | APP版