Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-14-18, 02:32 PM   #2601
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
TC遇著支四色筆極品
全程響後排填空格都算
肯定無Full Charge過
幾個Mode都係臨合格俾呢種去錯地方試野嘅人累死
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-18, 02:41 PM   #2602
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
係呀... 典型雷人導彈狗
前面打緊,佢就去邊位油白地, 失晒位,我用後排武器,都比人狂flank
佢地只有搵地油,唔理object 同敵人..
最垃圾係如果個圖自陣唔多,都比佢地油晒先,要救命時全隊都無得儲技

飛彈雖然buff 左,易殺人左,不過都係輔助型...
無inkjet ,著地,stingray 咁直接殺人同把握力
好多場拍雙紅,sensor 直頭無人用... 衰過更新前

此篇文章於 07-14-18 03:00 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-18, 12:14 AM   #2603
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
InkStorm Cup: Summer 2018 | Group Stage |
https://www.twitch.tv/endgametv1

endgame.tv/bracket

舊 07-15-18, 12:33 AM   #2604
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
最近係唔係有特別事發生
街場見到D人既行為好奇怪

例子: https://twitter.com/DeonYu4/status/1018171358738460672
留意 後半既 左上角, 係度行行企企,
又試過見到不停係起點原地大跳

呢2日內 已經遇過第4次

此篇文章於 07-15-18 12:46 AM 被 迪安大叔 編輯。
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-18, 09:03 AM   #2605
leungky1

引用:
作者: 迪安大叔 查看文章
最近係唔係有特別事發生

例子: https://twitter.com/DeonYu4/status/1018171358738460672

A Rank表示響某啲時段係常態

睇個武器分類似乎會知多定少人玩緊
排序應該係類型>攻擊距離>同時間連擊傷害
攞綠筒就成日對應手槍同Jr
4K意外唔冷門,好多同類配對到,無同類就通常配短狙
由手機版發出

此篇文章於 07-15-18 09:55 AM 被 leungky1 編輯。
舊 07-16-18, 01:13 AM   #2606
信長
The Flash

InkStorm Cup: Summer 2018 | Top 32
https://www.twitch.tv/endgametv1

舊 07-16-18, 04:31 AM   #2607
信長
The Flash

pickup team ftwin (2D, shak,Ice,Kyo)
以全勝姿態勝出(一場都未輸過) 確定去日本打白金杯
連STDX 對住佢地都輸晒

此篇文章於 07-16-18 04:33 AM 被 信長 編輯。
舊 07-16-18, 01:42 PM   #2608
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
引用:
最近係唔係有特別事發生

油地mode都係歡樂場啫, 唔洗太緊張
真劍mode見到就入apps舉報

舊 07-17-18, 01:36 PM   #2609
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

見到有個 Lv.31 去到 Rank X,
咁勁?

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-18, 01:40 PM   #2610
信長
The Flash

引用:
作者: 八仙果 查看文章
見到有個 Lv.31 去到 Rank X,
咁勁?
應該老手分身

舊 07-19-18, 03:29 PM   #2611
信長
The Flash

D人係咪智力有問題, 對面甩位
我9粒同個同行隊友, 我追住隊友叫comeon ,叫佢交蜆
佢完全get 唔到,走左去油白地....

舊 07-19-18, 06:20 PM   #2612
leungky1

TC唔好彩跌左落B+
遊樂場唔知點解幾場都可以3個人機械式行左路
第一擊可以理解,但落後嗰陣點都會係離座塔最遠......
1v3真係反吸唔到,呢種情況可唔可以叫劣幣驅逐良幣?
由手機版發出
舊 07-20-18, 09:54 PM   #2613
leungky1

塔上番A-,但遠離嘅隊友繼續遠離
為左保級只可KEEP住用遮
Checkpoint開遮,落,上,再開遮,落,上咁
應對長Blaster同狙幾奏效
由手機版發出
舊 07-21-18, 12:07 PM   #2614
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
Splatoon 2 | イカ戰略部- 互射心得交流- ᔦꙬᔨ --– Race War !!!!我要射十個

今次節慶個特別場好有意思,埋牙既地方會隨著打爆魷魚鬚逐步變大。

從我的iPad使用Tapatalk 發送

此篇文章於 07-21-18 12:25 PM 被 AKIRA桑 編輯。
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-18, 04:16 PM   #2615
信長
The Flash

fest 場sting ray ,雨雲有效隔空爆機關

舊 07-21-18, 04:44 PM   #2616
信長
The Flash

幾場拍新帳篷遮... 仲衰過拍銀噴

舊 07-21-18, 08:44 PM   #2617
迪安大叔
Crazy Gamer

引用:
作者: 信長 查看文章
識用同唔識用既分別

不過點都好過開場即斷3打4
已經試過3-4次
舊 07-21-18, 10:28 PM   #2618
AKIRA桑
Splatoon中

Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
引用:
作者: 信長 查看文章
其實我唔明你哋咁憎銀噴,其實銀噴好正,簡直係節慶佳品,幾乎係節慶日我首選既武器,我試過最後三十秒先出special,再油晒人地成個中場,再出多一次sprcial完場,當然,我係指細場。老實講,銀噴係埋牙時弱左D,但識得配合隊友同佢哋填油鋪橋搭路,真係好掂。

我從使用 Tapatalk 的 TA-1052 發送
舊 07-21-18, 10:37 PM   #2619
迪安大叔
Crazy Gamer

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
其實我唔明你哋咁憎銀噴,其實銀噴好正,簡直係節慶佳品,幾乎係節慶日我首選既武器,我試過最後三十秒先出special,再油晒人地成個中場,再出多一次sprcial完場,當然,我係指細場。老實講,銀噴係埋牙時弱左D,但識得配合隊友同佢哋填油鋪橋搭路,真係好掂。

唔係個個街客都係咁用
通常都會後場9油9冰壺 唔會cover 人

重要識用銀噴果D 通常都去左對面隊
舊 07-21-18, 10:45 PM   #2620
AKIRA桑
Splatoon中

引用:
唔係個個街客都係咁用
通常都會後場9油9冰壺 唔會cover 人

重要識用銀噴果D 通常都去左對面隊
咁用乜武器都有這個情況,點解要針對銀噴?

舊 07-21-18, 11:38 PM   #2621
迪安大叔
Crazy Gamer

引用:
咁用乜武器都有這個情況,點解要針對銀噴?

我get到樓上大大想講既意思係
拍到9油地既新帳幕仲衰過9油地銀噴 (佢地大技相同,冰壺rush)

抱怨:
我未見過墨魚方斷線
一場都無見過

但係八爪魚 10場有3場我方斷線 (包括我自己

此篇文章於 07-22-18 12:11 AM 被 迪安大叔 編輯。
舊 07-22-18, 01:39 AM   #2622
leungky1

引用:

銀噴,NZAP同Jr
都係睇你移動速度同走位
新手常犯大忌係有一定時間想Camp響某位四面射
由手機版發出
舊 07-22-18, 02:10 AM   #2623
Ginji

註冊日期: Feb 2006
銀噴油地快

好多銀噴就係好快咁油哂自陣當自己做左野

死左幾次都仲見佢油自陣就想熄機

きっと 彼らがのぞいてる
Ginji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-18, 06:40 AM   #2624
信長
The Flash

引用:
作者: Ginji 查看文章
銀噴油地快

好多銀噴就係好快咁油哂自陣當自己做左野

死左幾次都仲見佢油自陣就想熄機
唔殺人唔緊要,唔死而不斷油對方地都係有效
油晒自陣= 無地可儲技

今日幾場頭30秒3個隊友油自陣非常完美
問題黎, 人地已油晒中間攻過黎
又有白痴隊友唔明比人壓要做咩反擊,係要一齊夾份殺清搶中再油靚
見敵人又唔理唔幫手,人地又不斷跳同壓,咁完場可以油多過對方咩

此篇文章於 07-22-18 06:43 AM 被 信長 編輯。
舊 07-22-18, 11:50 AM   #2625
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
依家係咪唔應該參加祭?
隊友可以0殺人嘅,點做到架
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 04:35 AM

手機版 | APP版