Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後
日本動漫畫討論版>TYPE-MOON.東出祐一郎「Fate/Apocrypha」#25 (終)「Apocrypha」
Kinny Riddle 02:57 PM 07-17-17
作者: Asurada:
WWWWWWWWWWW

WWWW
四郎:「我都係GM www」
貞德回覆:「想用明朝嘅劍斬清朝嘅官,你冇嘢吓?」
Kinny Riddle 03:16 PM 07-17-17
神作畫果然係用嚟服侍印度太陽神之子,點解印度嗰啲英靈喺Fate世界都係咁L勁?

不過A1你班編劇係咪畫神作畫畫到short咗?對不起先生嘅名點可以咁早就公佈??

睇返對不起先生嘅生前背景,果然同某紅A好相似,搵翻諏訪部去配音果然係妙筆

天使阿福繼續賣萌,理得佢係男定女,可愛就是正義。

但小莫被主人稱呼為王時害羞亦唔執輸。

最驚喜係科學怪人同樣地股價上漲。
細路翔 04:24 PM 07-17-17
印度人唔係不嬲都可以用香蕉就殺到一堆人既民族黎架咩

仲有我記得條友依段同飛哥打時係手加減全開
the fool 02:26 AM 07-18-17
作者: fami~yan:
好少有份但我經常抽中...
我4星狂係差佢同新果隻
之前無乜興趣但而家見佢咁萌就真係想要
作者: Kinny Riddle:
點解印度嗰啲英靈喺Fate世界都係咁L勁?
最近o岩o岩睇完本講印度神話o既書,果班印度英雄o係神話入面真係個個都講到勁到好誇張
細路翔 06:10 PM 07-18-17
對比下其金閃閃個原典好地味

邊似得班印度神下下都打到上宇宙
GN00508771 11:39 PM 07-22-17
冇睇原作⋯⋯

咁就退場!?
supermanlady 12:03 AM 07-23-17
すまない……。唐突ですまない……。
細路翔 12:10 AM 07-23-17
作者: GN00508771:
冇睇原作⋯⋯

咁就退場!?
我前面話左佢係傳功長老黎架啦

依套野好明顯男女主角都係阿褔一個人包辦
the fool 04:15 AM 07-23-17
赤軍竟然未見過自己master?!
(對比起齊格飛有個咁無用o既master真係灰)
不過咁早打少個?咁開頭果段係咁吹水?
作者: 細路翔:
對比下其金閃閃個原典好地味

邊似得班印度神下下都打到上宇宙
d敵人個個都話有能力稱霸三界,要殺佢地d條件又高難度,
神都打唔嬴但全部都主角光環照殺
izumo 09:47 AM 07-23-17
作者: GN00508771:
冇睇原作⋯⋯

咁就退場!?
咁早就淨番一道令咒....其實退又真係冇咩問題
ben wai 09:52 AM 07-23-17
作者: the fool:

d敵人個個都話有能力稱霸三界,要殺佢地d條件又高難度,
神都打唔嬴但全部都主角光環照殺
紅軍畀Zinger 請飲茶
鐵之侍 10:29 AM 07-23-17
還好這次狂戰士不是「那一位」,不然一定讓腳後跟會很好受(雖然師父已讓他很好受了)

對不起你果然是真正的英雄,遺憾是原作和FGO(暫時來說)你都沒有能好好發揮的機會
尼路 11:36 AM 07-23-17
對不起真係好對不起,乜實力都無發揮就退場……
唔知點解睇住佢地一路打一路個腦一路,就4星、1星、睇落似3星咁……
鐵之侍 11:47 AM 07-23-17
作者: 尼路:
對不起真係好對不起,乜實力都無發揮就退場……
唔知點解睇住佢地一路打一路個腦一路,就4星、1星、睇落似3星咁……
看動畫請不要將FGO星數心態也帶過來(雖然自己在看時都心想腳後跟他日實裝不是五星說不通啦)

這集的打以A1來說還不錯了,但和漫畫比就沒那麼迫力,不過齊格和貞德的相遇動畫改得合理很多(東出還真是有修改了)
利家 01:45 PM 07-23-17
睇左wiki wwwwww
大致了解咩事

想問問世界觀
呢套唔係話係第三次分支出黎既平行世界咩(冇左大聖杯,冇第4第五冬木)
但第一集點解又有偉伯?
冇第4次又有佢?
Kinny Riddle 04:36 PM 07-23-17
嘩,黑Saber屠龍英雄咁快退場??

不過有個咁嘅廢Master,比著我都係自殺算數

咁咪即係同HF嘅紅A將隻右手送咗俾士郎,強行令士郎升呢相似?仲要係對不起先生同樣由諏訪部配音。

咁第一集開頭見到同小莫決鬥嗰個黑Saber其實就係呢個人造人?

另外,紅Berserker作反奴隸應該冇咁快食便當掛?
Kinny Riddle 04:38 PM 07-23-17
作者: 利家:
睇左wiki wwwwww
大致了解咩事

想問問世界觀
呢套唔係話係第三次分支出黎既平行世界咩(冇左大聖杯,冇第4第五冬木)
但第一集點解又有偉伯?
冇第4次又有佢?
好似話Waver參與咗呢個世界嘅小型聖杯賽事成名,同樣地Kayneth唔知點樣瓜咗,然後Kayneth家族就照樣搵Waver繼承El Melloi名銜。
Kinny Riddle 04:43 PM 07-23-17
紅色陣營內:

Saber叛逆騎士為唯一冇被四郎神父NTR嘅Servant

Assassin亞述帝國女王身為神父Servant當然係主謀之一

Lancer太陽神之子似嗰啲盡忠職守嘅軍人,唔會問長問短(所以神父先放心派佢去刺殺貞德)

Caster沙翁淨係識得喺度吟詩。

Berserker叛逆奴隸身為狂戰士頭腦簡單所以唔使理佢

得返Archer貓耳獵人(早見)同Rider特洛伊英雄兩位希臘英雄懷疑有啲唔妥點解從未見過佢哋Master。係咪嚟自希臘嘅英靈啲智商都會高少少?

作者: :
懷疑開頭嗰位黑Saber其實係花江假扮。
細路翔 08:23 PM 07-23-17
點解無人吐糟打戲咁垃圾但阿褔每個畫面都超精美

飛哥既存在價值就同溝女game入面女主角既元男友一樣慘情,慘到係只能講一句對不起

我見好多人話係A-1今集做得爛,但實際上根本係原作本身條主線就超爛
柚原このみ 12:30 AM 07-24-17
最強四星龍血無敵戰神齊格飛
睇到一頭霧水,差d訓著果隻
the fool 02:19 AM 07-24-17
作者: 利家:
想問問世界觀
但第一集點解又有偉伯?
冇第4次又有佢?
無睇原作唔知係唔係平行世界,但第1集好似有提過冬木?
紅色陣營內:

Saber叛逆騎士為唯一冇被四郎神父NTR嘅Servant

Assassin亞述帝國女王身為神父Servant當然係主謀之一

Lancer太陽神之子似嗰啲盡忠職守嘅軍人,唔會問長問短(所以神父先放心派佢去刺殺貞德)

Caster沙翁淨係識得喺度吟詩。

Berserker叛逆奴隸身為狂戰士頭腦簡單所以唔使理佢

得返Archer貓耳獵人(早見)同Rider特洛伊英雄兩位希臘英雄懷疑有啲唔妥點解從未見過佢哋Master。係咪嚟自希臘嘅英靈啲智商都會高少少?
佢地被召喚時master應該在場掛?所以我先咁奇怪佢地無見過
懷疑開頭嗰位黑Saber其實係花江假扮。
花江係乜水?
細路翔 08:30 AM 07-24-17
東出:因為我自己想溝貞德所以就將自己代入落人造人視角寫了,飛哥依d同四戰槍哥一樣全方位無缺點既潮潮只能當經驗包(無誤
同某位川原O有異工同曲之妙

就算係廣山係個邊畫色情小學生都仲有大致跟住系列設定走,但依套野會比你見識神奇東出依個朵係點黎

我好確信當初出書前唔係有編輯搞搞,成套f/ap會係一本純度更加高既yy小說
Kinny Riddle 11:46 AM 07-24-17
花江係乜水?
你係明知定故問?睇下個人造人主角由邊個配音?
Kinny Riddle 11:51 AM 07-24-17
作者: 細路翔:
點解無人吐糟打戲咁垃圾但阿褔每個畫面都超精美

飛哥既存在價值就同溝女game入面女主角既元男友一樣慘情,慘到係只能講一句對不起

我見好多人話係A-1今集做得爛,但實際上根本係原作本身條主線就超爛
反而想吐槽嘅係:

黑色Lancer(槍兵)吸血鬼,啊唔係,羅馬尼亞英雄,唔係用槍,而係騎馬嘅

黑色Rider(騎兵)阿福,唔係騎馬,而係用槍嘅。

阿媽我好亂呀

至少兩邊Saber同Archer叫做盡忠職守。
細路翔 12:04 PM 07-24-17
阿褔隻馬(?)係寶具黎未出,應該話佢本體係垃圾但幸運值係A+,依把槍原本佢都係隨手執人地既黎用

依D就係歐洲人(無誤)既霸氣
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後

返回主題版面