Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-22-18, 12:27 PM   #251
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: harakuma 查看文章
(唔計限定版), 老任本身SET做1為DL, 2為實体呢個行為已經錯咗
任記帶頭實体買,下載玩 lol
其他廠無理由唔跟啦XDD
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 12:32 PM   #252
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
同埋個價錢偏高,仲貴過WiiU版,1,2分開買同限定版價錢差唔多,無理由唔買限定版。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 12:32 PM   #253
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
任記帶頭實体買,下載玩 lol
其他廠無理由唔跟啦XDD
由手機版發出
但係都唔可以所有遊戲都用同一個手段發賣, 至少今次唔work.
希望任記注意一下啦唯有.

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 12:36 PM   #254
高級嘍囉
Crazy Gamer

一於等1+2+3版,實係咁賣法。
舊 02-22-18, 12:42 PM   #255
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
一於等1+2+3版,實係咁賣法。
做多一批1+3實体(係1同3都在一張咭上), 溝埋今次賣剩既2實体再限定版咁賣多次

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 01:05 PM   #256
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
今日日版個定價我都唔係好明
日版剩隻2既定價等於美版2+1
要埋日版1數位仲要加多34xx jpy
隻特典1+2日版同普通日版2+1數位版分開買幾乎一樣價
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 01:12 PM   #257
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: harakuma 查看文章
(唔計限定版), 老任本身SET做1為DL, 2為實体呢個行為已經錯咗
呢個可以接受
最大問題係日版唔綑賣
好似舊版CAP唔夠水咁

另外3點睇都係自己出綑機限定版吧
由手機版發出

此篇文章於 02-22-18 01:16 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 02:13 PM   #258
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
唔係啊,今次係因為美版B1都冇實體限定版
變左全世界都爭買日限
而日限又真係好限量咁出

今次係佢地估唔到實體限定咁好賣
下次唔係再出dl 版+實體咁出
係就全實體啦
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 02:16 PM   #259
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
同埋個價錢偏高,仲貴過WiiU版,1,2分開買同限定版價錢差唔多,無理由唔買限定版。
係貴啦,乜都無做過,就咁 port, CRAPCOM BH1 remake 同 BH0 hd 定 4k 都叫做下野。

汪達重新整過隻 game 都無咁貴。

百令二百買隻 2 回味下都得,四百尾唔係俾唔起,係唔值。
由手機版發出

此篇文章於 02-22-18 02:38 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 02:23 PM   #260
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
係貴啦,乜都無做過,就咁 port, CRAPCOM BH1 remake 同 BH0 都叫做下野。

汪達重新整過隻 game 都無咁貴。

百令二百買隻 2 回味下都得,四百尾唔係俾唔起,係唔值。
由手機版發出
唔係限定版當收藏,真係冇借口要自己買囉。
舊 02-22-18, 03:15 PM   #261
風間鈴木仁
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
…1+2版 銷量1万2155本 消化率80%以上
淨2版 銷量9471本 消化率40%以下
其實老任係咪唔想太多人買?
引用:
作者: CCemi 查看文章
老任今次自己玩死自己
特別版 賣1萬2 , 貨去左90%
普通版 賣9千, 貨去得10%
而且因為2月17日出, 所以週間集計只係計左一日
一日你就清哂D特別版, 好心你就印多D啦
(睇佢配貨既策略諗住10萬貨大部份會買普通版, 結果玩既個個都搶特別版)
http://www.4gamer.net/games/117/G011794/20180221071/

最近銷售排名。
NS ベヨネッタ ∞CLIMAX EDITION

請問大家任天堂會再推出 日本限定版特別版嗎?
本人真的好想買,但是不想食炒價 !
$800 ~ 850 我最盡預算,因為我已經有日版 Wiiu 版,不急玩。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 06:01 PM   #262
Terry仔

原本都打算買2, dl 1
點乜知個價同特別版差不多,咁就忍手
耐何特別版又炒貴曬

我之前已經買咗PS3,360 & wiiu
唔想再俾多一舊錢
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 06:12 PM   #263
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: Terry仔 查看文章
原本都打算買2, dl 1
點乜知個價同特別版差不多,咁就忍手
耐何特別版又炒貴曬

我之前已經買咗PS3,360 & wiiu
唔想再俾多一舊錢
最嬲係已經唔係平,肯俾錢都買唔到。
舊 02-22-18, 06:27 PM   #264
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
已入手限定版,等b2值崩入多隻黎玩,限定版用黎儲唔開封
ps:本身有wiiu版

舊 02-22-18, 06:51 PM   #265
Terry仔

引用:
最嬲係已經唔係平,肯俾錢都買唔到。
$7xx 特別版都接受到
炒貴少少我都覺得唔值
黎到switch 都只係完全移植,可唔可以加返少少野
例如用amiibo 開細鳳

以動作game 黎計,我覺得去到今時今日都係神作
到2019年,隻game 就有10年歷史
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 07:19 PM   #266
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: Terry仔 查看文章
$7xx 特別版都接受到
炒貴少少我都覺得唔值
黎到switch 都只係完全移植,可唔可以加返少少野
例如用amiibo 開細鳳
其實都有加幾句Teaser
不過上Youtube好易搵到
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-18, 02:29 AM   #267
shtam
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDissa0110
XBox Live Gamertagissa0110
問元朗某舖有冇美版現貨...竟然拎隻歐版出嚟話係...雖然我都知歐版係一樣有 b1 download code...不過咁樣監硬嚟就...感覺麻麻...又唔急玩寧願唔買住...
shtam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-18, 09:05 AM   #268
GateHacker
Baned

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
引用:
作者: shtam 查看文章
問元朗某舖有冇美版現貨...竟然拎隻歐版出嚟話係...雖然我都知歐版係一樣有 b1 download code...不過咁樣監硬嚟就...感覺麻麻...又唔急玩寧願唔買住...
想問歐美有咩分別
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-18, 09:43 AM   #269
shtam

聽講其實係冇分別...一樣都係實體 b2 + b1 download code...只係唔太鍾意問舖頭有冇美版現貨但係想監硬俾隻歐版我...

引用:
作者: GateHacker 查看文章
想問歐美有咩分別
舊 02-23-18, 09:49 AM   #270
swatty

註冊日期: Apr 2006
兩個地區黎...

引用:
作者: GateHacker 查看文章
想問歐美有咩分別
swatty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-18, 11:06 AM   #271
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
呢隻game真心訂價太高了...
話哂翻作....200以下per集就差唔多....
其實美版個價錢都貴..希望佢400以內就入手~
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-18, 11:07 AM   #272
charcsc2000
J神哥

引用:
聽講其實係冇分別...一樣都係實體 b2 + b1 download code...只係唔太鍾意問舖頭有冇美版現貨但係想監硬俾隻歐版我...
其實呢...dl版應該係國際版...轉個區就一樣...
所以舖頭沒講錯喎...
你就算歐版入左code, 轉返美區都係寫"已購買"
舊 02-23-18, 11:19 AM   #273
shtam

都明...只係唔想開太多可能只用一次嘅 a/c 啫...

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
其實呢...dl版應該係國際版...轉個區就一樣...
所以舖頭沒講錯喎...
你就算歐版入左code, 轉返美區都係寫"已購買"
舊 02-23-18, 01:21 PM   #274
charcsc2000
J神哥

引用:
都明...只係唔想開太多可能只用一次嘅 a/c 啫...
其實你可以用同一帳號, 然後係網頁轉歐州地區, 再入CODE...
再轉返日區, 然後你就會發現隻GAME已經PURCHASED....
就沒需要再轉返啦...

只要隻GAME係國際版, 就全部都可以咁樣通用...
舊 02-23-18, 01:45 PM   #275
shtam

明白...不過現用緊日本 a/c 入咗 prepaid card...一係用晒先轉區...一係開個新美國 a/c 囉...

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
其實你可以用同一帳號, 然後係網頁轉歐州地區, 再入CODE...
再轉返日區, 然後你就會發現隻GAME已經PURCHASED....
就沒需要再轉返啦...

只要隻GAME係國際版, 就全部都可以咁樣通用...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
賣 ps4 fallout 4 and witch 3 (price updated) carloslee 買賣專區 2 06-24-16 10:02 PM
[SELL]WiiU Bayonetta 2 + Bayonetta 1 lauyan 買賣專區 1 09-20-14 11:54 PM
bullet witch,幫幫忙 icaruslostlol 電視遊戲討論版 2 09-13-07 09:30 AM
witch blade kenpeter 日本動漫畫討論版 135 10-13-06 06:21 PM
[NDS]The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe neo2046 手提遊戲機討論版 0 05-19-05 03:18 PM

現在的時間是 12:48 AM

手機版 | APP版