Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 11-23-18, 08:55 AM   #1
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
The Lion King ︱獅子王 (July . 2019)

此篇文章於 11-23-18 08:58 AM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-18, 06:07 PM   #2
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
James Earl Jones?! 等佢講:I did not kill your father, I AM your father.

舊 11-23-18, 06:31 PM   #3
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
仲以為實物版,失望

舊 11-23-18, 06:46 PM   #4
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
仲以為會魔改到有真人人類角色加CG動物
反正都唔係真獅子睇番手繪版唔好?
由手機版發出

此篇文章於 11-23-18 06:51 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-18, 09:59 AM   #5
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
我想睇佢點開餐...
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-18, 12:42 AM   #6
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 真!DC 查看文章
仲以為會魔改到有真人人類角色加CG動物
反正都唔係真獅子睇番手繪版唔好?
由手機版發出
老細你想話好似適住嚟樂園入面個私自王歌舞劇咁???

舊 01-09-19, 03:19 PM   #7
K.LIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE
引用:
作者: J+1 查看文章
我想睇佢點開餐...
由手機版發出
K.LIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-19, 04:03 PM   #8
肉羊哩咖
griffin611

正式 trailer

有睇過原版嘅話好滾動,但好似本人無睇過嘅就幾麻木。

舊 06-25-19, 12:03 AM   #9
肉羊哩咖
griffin611

Can you feel the love tonight? 版預告:

七月十八號上。

舊 06-27-19, 12:30 AM   #10
肉羊哩咖
griffin611

個獨白放落去 Star Wars 度,又幾夾噃~~~

舊 07-12-19, 04:04 AM   #11
肉羊哩咖
griffin611

評論解禁:有讚有彈;讚就啲特技出色,啲景同動物真嘅一樣,十足睇緊紀錄片咁,負責搞笑嘅搶晒鏡;唔好嘅就係太真,啲角式做唔唔返動畫咁有豐富表情,啲角式好式讀台詞咁滯;另一個係劇情太保守,跟到足原著,有人嫌佢無個性無靈魂。(算唔算劇透?)

無睇過原著(本人未出世?),飛已買,睇咗再講~

舊 07-20-19, 10:03 PM   #12
肉羊哩咖
griffin611

又名 CG王,唔係撕紙王,唔係拉人King,更唔係Lair King

重申未睇過原著,故仔係連田中芳樹老師都不能免俗嘅--流亡王子復國記。啲CG勁正,真係有時唔覺睇緊全CG片,尤其有水嘅特別正,第一身啲鏡頭好出式,但唔係無問題,有度森林一路走一路唱嗰度好怪,你睇到就知。歌就幾好聽,不過隻 Can you feel the love tonight 乜係日頭嚟唱嘅喂?!配音就 -- 得罪講句,Beyonce 唔入戲,把䡰老咗少少,而John Oliver 好搶。總評:中等。

舊 07-17-20, 12:24 AM   #13
IDGAF
The One

留意到套戲係iTunes做緊特價賣$48,
有iTunes Extras等追加內容,不過最高得HD畫質。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-20, 06:43 PM   #14
IDGAF
The One

The Lion King | 獅子王

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Lion_King_(2019_film)
https://www.imdb.com/title/tt6105098/

開咗The Lion King (獅子王)嚟睇,
睇咗主片未睇追加內容,
睇覺得都係1994年動畫版The Lion King 最好睇,
其次係香港迪士尼樂園真人版獅子王慶典,
今次呢套傾向寫實化的2019年版獅子王,
我覺得好難辨認出邊隻係母后、邊隻係Nala、邊隻係後宮
父皇顯靈又唔明顯,
係父皇中伏果幕震撼咗,
同埋歌幾好聽~!

最後,逃避雖可恥但有用~!

Top 10 Differences Between The Lion King (1994) & (2019)
https://www.youtube.com/watch?v=k6fURbf6Jig
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-20, 12:06 AM   #15
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
DISNEY依家係將動畫版真人/真實化黎拍, 所以無得做比較

真人/真實化係睇現今技術可以去到有幾勁...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-20, 12:31 AM   #16
肉羊哩咖
griffin611

其實究竟呢套係「真人」定係 CG 動畫都幾有得拗,尤其你睇咗 D+ 上面套 Disney Gallery: The Mandolarian,你見到 Jon Favreau 用 VR 嚟執導,直頭打機咁嚟玩。

舊 09-30-20, 04:21 AM   #17
肉羊哩咖
griffin611

報導指開拍繼集,傳好似教父續集咁,一面講 Mufasa 過去,另一邊講辛巴後續故仔。呢一部由 Barry Jenkins 執導。
https://deadline.com/2020/09/the-lio...ey-1234586787/

舊 09-12-22, 08:06 PM   #18
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
《獅子王》前傳電影《Mufasa: The Lion King》將講述辛巴爸爸木法沙從幼崽到國王的故事。並有與2019年上映的《獅子王》相同的震撼視覺效果,預計於 2024 年上映。
https://travel.ulifestyle.com.hk/news/detail/20000165
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] The Lion King (2019) | Seth Rogen, Beyoncé david 電影版 5 07-16-18 09:30 AM
Mac OSX 10.7 Lion antony chan Mac 討論區 277 03-09-12 12:27 AM
LION 和 加RAM 問題 bbon Mac 討論區 2 09-18-11 11:55 AM
LION'S ATTACK...... DREAMER.bo ~清談館~ 16 04-09-07 11:34 PM
[NDS]The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe neo2046 手提遊戲機討論版 0 05-19-05 03:18 PM

現在的時間是 09:11 PM

手機版 | APP版