Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-26-18, 12:50 AM   #151
Squall-Lucifer
God of Gamer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
新銀英傳-04:
居然新加了這麼多潔西卡的戲份......
而且在軍校的畢業禮上,她都有出席.....明明潔西卡在原作裡根本就不是軍人啊

楊的新居還未有足夠時間弄亂便迎來由利安www

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 08:47 AM   #152
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008

楊 前傳 Part 1

- 未入軍校之前嘅事輕輕帶過,反而個金句咁分兩份帶出嚟,幾好
- 主要係佢同拉普傑茜卡個三角關係著墨好多
- 好淡嘅感情,文藝得嚟,但係睇得好舒服,寫得比上一話好
- 乜練琴要練到上天台?
- 套學員制服好似日本警察
- 阿爾法斯個記者,係咪知啲軍事情報多咗啲?
- 咁樣安排楊同卡介倫識都幾方便,不過卡介倫啲毒舌唔見晒嘅?
- 好可能一箱箱比亂七八糟嘅屋易畫啲~

舊 05-01-18, 09:50 PM   #153
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
#5竟然仲係楊回合...
某住屋防禦系統會唔會勁過頭?
尤利安好似已經住左好耐咁?

今日bam 詞:
我有xx自由

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-18, 02:04 PM   #154
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
我理解唔到准將可以隨便被襲擊兩次無人理,有膽拋得手榴彈,但用水射下就走,班友既心理係咪唔正
個委員會甘勁?定係無人力去調查,或者無播出黎而已?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-18, 02:32 PM   #155
懶人一個

引用:
作者: Lamsze 查看文章
我理解唔到准將可以隨便被襲擊兩次無人理,有膽拋得手榴彈,但用水射下就走,班友既心理係咪唔正
個委員會甘勁?定係無人力去調查,或者無播出黎而已?
憂國騎士團班友的確不正常
原作是班遲來的警察叫楊"要包熔"
另外傳媒的上層都已經給優布特留尼雷特收買起

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-18, 07:21 PM   #156
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
人設真係硬傷...卡介倫...
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-18, 07:51 PM   #157
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: MS331 查看文章
人設真係硬傷...卡介倫...
似山賊多 d ...

舊 05-02-18, 08:45 PM   #158
肉羊哩咖
griffin611

- 今集好慢,不過又最跟得緊原著
- 公路上收賣人命嗰下,新嘢嚟,但個人覺得太誇張
- 但兩單嘢都無差人出現,奇又奇在受害人又唔報警
- 上一話講尤利安到楊家,係楊由阿爾法之戰返嚟無耐,無提到過咗幾耐咁啫;下一話佢再遇菲列嘉特已經大個女,咁應該尤都住咗有幾年。
- 再者,成間屋係尤設定嘅,而楊又乜都唔理,所以間屋尤最熟~
- 無論原著同漫畫支灑水(炮),「火力」都係咁大,漫畫嗰支無記錯直頭係地圖炮級
- 原著話卡介倫事後話派憲兵保護楊家,呢度無
- 下兩話講伊謝爾倫攻略戰,又有得打
- ED係睇嗰話講邊個而決定滾動嘅方向噃

舊 05-02-18, 09:24 PM   #159
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

>>咁應該尤都住咗有幾年

因為上集個尾個感覺好似係近期....加埋今集個追悼會令到好似尤利安好似黎左冇耐....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-03-18, 07:47 AM   #160
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
>>咁應該尤都住咗有幾年

因為上集個尾個感覺好似係近期....加埋今集個追悼會令到好似尤利安好似黎左冇耐....
一來唔交待兩話之間過咗幾耐,二來今話剎有介事問啲書同瓷碟放咗去邊,做成不必要嘅錯覺

舊 05-08-18, 10:12 PM   #161
肉羊哩咖
griffin611

- 派特里契夫居然呢度係楊嘅舊相識,而姆箂以前啲造形係個廋削嘅官僚,呢度留晒鬚~
- 格林希爾個對話係咪輕䯳得滯?佢呢度變得太少女,唔似軍人
- 呢度講咗由阿爾法西斯撤退,已經過咗8年
- 點解費沙仲未出場?!
- 薔薇「流垊」連隊!而格林希爾好打得
- 長官唔係可以召見下屬,要個長官親自落去?
- 先寇布呢度少咗漫畫嘅銳利感,要睇佢下集嘅表演
- 卡介倫原作中係唔知個攻略係點
- 亦無提到呢次係同盟第七次攻略
- 伊謝爾倫呢度都係液態裝甲

舊 05-08-18, 10:36 PM   #162
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

搵副官點解好似變左搵老婆咁款....

上集結果依然未開打,,,,

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-08-18, 11:20 PM   #163
懶人一個

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章

- 派特里契夫居然呢度係楊嘅舊相識,而姆箂以前啲造形係個廋削嘅官僚,呢度留晒鬚~
- 格林希爾個對話係咪輕䯳得滯?佢呢度變得太少女,唔似軍人
- 呢度講咗由阿爾法西斯撤退,已經過咗8年
- 點解費沙仲未出場?!
- 薔薇「流垊」連隊!而格林希爾好打得
- 長官唔係可以召見下屬,要個長官親自落去?
- 先寇布呢度少咗漫畫嘅銳利感,要睇佢下集嘅表演
- 卡介倫原作中係唔知個攻略係點
- 亦無提到呢次係同盟第七次攻略
- 伊謝爾倫呢度都係液態裝甲
派特里契夫在原作已經是楊的舊相識,是楊在監獄行星上任時的同事,姆萊都是在那次事件中認識的
(我要等兩天才能看......)

舊 05-09-18, 07:49 AM   #164
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
派特里契夫在原作已經是楊的舊相識,是楊在監獄行星上任時的同事,姆萊都是在那次事件中認識的
(我要等兩天才能看......)
謝補完,正傳完全睇唔出

舊 05-09-18, 09:36 AM   #165
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
謝補完,正傳完全睇唔出
外傳故事....

舊 05-09-18, 11:06 AM   #166
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
喂!log-on嚟嘅!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-18, 12:21 PM   #167
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: mikemike 查看文章
喂!log-on嚟嘅!
爭在未煲煙~ 

銀英傳除咗係政治幼稚園讀本之外,亦都係窒人教科書,不過後者呢度全部無晒。

舊 05-10-18, 03:40 PM   #168
肉羊哩咖
griffin611

唔好意思,唔知應該貼呢度,定係貼聲優嗰度啱:

吉爾菲艾斯倒下!聲優梅原裕一郎因嚴重腦病全面停工
http://kenshin.hk/2018/05/10/%e3%80%...a%b4%e9%87%8d/

舊 05-10-18, 04:00 PM   #169
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
點解日本d聲優好似唔少都有怪病...希望早日康復....
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-18, 12:52 AM   #170
懶人一個

新銀英傳-06:
很不習慣姆來和派特里契夫的人設.....費雪就正常的
比克古那裡有這麼瘦!
先寇布的佬味不夠,而且即使是楊,都未至於要主動去找先寇布吧?立場不同啊,將原作在艦上的對話放到地面上,而且是薔薇騎士的基地....

紅A的奧具的確有舊作那種味道

舊 05-16-18, 09:50 AM   #171
肉羊哩咖
griffin611

- 成話係先寇布做主角
- 講多咗佢童年點解要亡命去同盟
- 成個作戰好多蝦碌嘢,幾緊凑,好顯出到個作戰有幾大失敗風險
- 帝國軍無之前啲版本咁大意,點知最後都係敵方司令「救」咗佢哋
- 成話形容畀你知先寇布有幾型有幾冷靜,但係都係無咗嗰種銳利感
- 楊之後同先寇有個對白,好似因為不滿敵司令係個好戰之徒先特登炸咗佢咁~
- 費沙終於出場!

舊 05-16-18, 11:03 AM   #172
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
很實用,射了三次?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-18, 10:50 PM   #173
肉羊哩咖
griffin611

-上集尾出現費沙無幾多秒,跟住今話就唔見咗,跳到去卡斯特羅普動亂~~~
- 萊茵哈特手下大將都出齊,畢典菲爾特個款點變都係咁上下;反而金眼妖瞳呢個做形相當有貴公子味
-其實咁嚮目標前後咁對射,好易誤中自己人噃~

舊 05-24-18, 11:39 PM   #174
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

問題好似係紅毛成個戰略改到面目全非....

重有最後萊帝輕撫紅毛的毛真係....

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-25-18, 08:12 AM   #175
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
問題好似係紅毛成個戰略改到面目全非....

側重咗去艦隊戰,正面去打,瑪林道夫完全被消音;小說係策略上用圍魏救趙,而打就利用小行星去偷襲敵艦隊,視覺上可能無乜特別,而呢度好似玩得太過頭,你人多但敵人想圍你,正路係反包圍而唔係死衝;吉斯可以咁剪開到敵人兩截,過程中自己人無損傷已

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:33 PM

手機版 | APP版