Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-07-11, 06:56 PM   #1
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
[J2] 曳曳IQ博士 [重新配音,全港首播]

2月12日(星期六)00:05-00:35及(重播時段)04:30-05:00;
2月19日起逢星期六00:00-00:30(重播時段)04:30-0500

係咪播返N年前無記CUT走既集數?

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-11, 09:12 PM   #2
exiazero
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2007
睇來應該係
而且重點係J2鳥山明系列第一炮
難道之後會有其他野播
我要龍珠KAI

舊 02-07-11, 09:16 PM   #3
koala
Game Master
天霸封神斬

註冊日期: Jul 2002
我話舊版龍珠,唔洗重配

舊 02-07-11, 09:18 PM   #4
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: adrian_shum 查看文章
睇來應該係
而且重點係J2鳥山明系列第一炮
難道之後會有其他野播
我要龍珠KAI
唔算呀, 之前已經重播過一次IQ博士
播龍珠我諗都會重播舊果D先

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-11, 09:27 PM   #5
YALIU
God of Gamer
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: W!LL 查看文章
由舊播起我都OK架

定係只播Z?
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-11, 09:39 PM   #6
exiazero

引用:
作者: W!LL 查看文章
我知
因為係個廣告講
我先想知係甚麼
如果係舊版應該好易
DVD都出左,要係J2播都好易吧

舊 02-07-11, 09:40 PM   #7
XMew
Banned User 2012-2015
_(┐「 ):)_

註冊日期: May 2003
其實與其將舊版重新配音,我仲比較想佢播之後果個新版
當年只有有線播過…

引用:
作者: koala 查看文章
我話舊版龍珠,唔洗重配
最希望就係TxB有留當年既配音帶,咁就只須跟返改既內容剪接就搞掂
雖然只係妄想

| Facebook | Plurk | Blog | Pixiv | dART |
XMew 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-11, 09:46 PM   #8
exiazero

引用:
作者: XMew 查看文章
其實與其將舊版重新配音,我仲比較想佢播之後果個新版
當年只有有線播過…

最希望就係TxB有留當年既配音帶,咁就只須跟返改既內容剪接就搞掂
雖然只係妄想
我起初睇標題以為係CABLE果個新版
新版有幾集出過悟空來CROSSOVER的
我都想TVB播.......

如果真係播KAI,我估真是好多人要換配音....
起碼配比達的都走左,
我都希望好似你所講

舊 02-07-11, 10:04 PM   #9
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
起碼配比達的都走左,
我都希望好似你所講
占米角簡直係當年tbb配音界o既大黑柱
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-11, 10:10 PM   #10
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
直接播Z唔該, 舊animax播過n次
kai又唔做布歐篇
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-11, 12:41 AM   #11
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
kai....我懷疑香港冇版權添咋......你睇所有玩具要全改logo做dbz......

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-11, 12:46 AM   #12
fcvictor
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2005
3DS Friend Code0748 2635 0486
引用:

起碼配比達的都走左,
我都希望好似你所講
無記唔係有插過有悟空crossover果幾集咩?
我記得睇過集係悟空搵IQ博士修理龍珠雷達
不過可能果時細個記錯左都唔定

講返正題
佢個廣告搞到我覺得係無記係將舊時cut左某D接近比"大朋友"睇ge劇情播返出黎.....而且重要響咁夜先播

Diablo3
fcvictor#3450

此篇文章於 02-08-11 12:49 AM 被 fcvictor 編輯。
fcvictor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-11, 12:52 AM   #13
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: fcvictor 查看文章
無記唔係有插過有悟空crossover果幾集咩?
我記得睇過集係悟空搵IQ博士修理龍珠雷達
不過可能果時細個記錯左都唔定
果個係龍珠GE劇情, 悟空比紅衣軍追殺, 跌左落天神村

真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-11, 12:53 AM   #14
fcvictor
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2005
3DS Friend Code0748 2635 0486
引用:
作者: 真!DC 查看文章
你咁講一講,好似又係wo

Diablo3
fcvictor#3450
fcvictor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-11, 01:13 AM   #15
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: fcvictor 查看文章
講返正題
佢個廣告搞到我覺得係無記係將舊時cut左某D接近比"大朋友"睇ge劇情播返出黎.....而且重要響咁夜先播
+1

連個名都改到咁好難令人唔諗埋d糟糕野架喎......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-11, 04:07 AM   #16
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: 真!DC 查看文章
龜波氣功輸左比你好嗎炮

設定上果陣小雲戰鬥力唔記我高過悟空10定100

舊 02-08-11, 09:31 AM   #17
爽神

註冊日期: Jun 2002
冇animax
龍珠我想佢由頭播一次舊版(當然播kai我都唔介意)
話哂我呢d 80s尾出世真係好少接觸舊版龍珠既anime (由比達篇動畫開始睇)

有機會實集集都錄低佢

舊 02-08-11, 01:09 PM   #18
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
要播梗係播舊版la
改其實配音無咩問題
但佢D BGM改完之後無晒Feel
就算唔計首運命之日都好,其他位D BGM都好麻麻
更何況既係改唔做布歐篇

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-11, 01:39 PM   #19
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
龜波氣功輸左比你好嗎炮

設定上果陣小雲戰鬥力唔記我高過悟空10定100
佢一拳打裂地球果下嚇鬼死悟空

反正同一個世界既,斯路遊戲果陣出小雲既斯路一早收左皮啦

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
MUSIC STATION @ J2 CH82 IDGAF Neo Music UNIVERSE 238 12-16-10 01:55 AM
[動畫] 2011年 J2繼續「執二攤」 ty1106 日本動漫畫討論版 32 11-29-10 11:38 AM
[TVB] J2 台劇 <18禁不禁> sgouki Neo Entertainment TREND 22 12-04-08 08:29 PM
[TVB] J2台~ with Mステ & KAWAII TV N0T51B Neo Entertainment TREND 69 07-31-08 07:49 PM
J2個忍者亂太郎 亍 ◣ 日本動漫畫討論版 11 07-28-08 10:06 PM

現在的時間是 01:15 AM

手機版 | APP版