Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-01-08, 11:07 PM   #1
nico
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2006
[祝賀]声優 宮野真守宣佈結婚

宮野真守から皆さまへ

皆さんこんにちは、宮野真守です。

いつもあたたかい応援をありがとうございます。

12月3日に、シングル「…君へ」が発売になりますが、その前に、僕を応援していただいているみなさんに伝えたいことがあります。

宮野真守は、この度、入籍いたしました。

そして、新しい命を授かりました。

この報告をするにあたり、正直迷いもあったのですが、今まで真っ直ぐ本気で応援して下さったファンの皆様に対して、僕も真っ直ぐ本気で向き合いたいと思い、正直に伝えることにしました。

僕にとって、命を授かるということは、本当に奇跡的な事で、『命』とは、やっぱり『宝』だなと、これまで以上に感じています。

命をテーマにする作品にも多く関わらせていただいています。

命とはこんなにも尊いものなんだということを知った今、それを自分の求める表現への力に変え、芝居、歌、そしてすべての活動に活かし、皆さんに見せていけるよう、これからも真っ直ぐ、頑張っていきます。

2008年12月1日 宮野真守

女朋友有左BB
唔聲唔聲嚇人一驚
nico 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-08, 11:31 PM   #2
呂鳳仙
God of Gamer
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
唔知點解我諗起佢向絕望求婚o個畫面

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-08, 11:33 PM   #3
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
奉子成婚.
對象唔係平野.xd
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-08, 11:34 PM   #4
nico

引用:
作者: funnyfun 查看文章
奉子成婚.
對象唔係平野.xd
絕對唔係
平野係同谷山既
舊 12-02-08, 08:00 PM   #5

F6F8 F73C

註冊日期: Mar 2003
竟然撞正最紅既時候結婚@@(雖然係奉子成婚)
希望MAMO會做個好丈夫兼好爸爸
不過千析唔好教個BB將杯呀、貓呀之類既野塞入口XDD

私の右手には

twitter Plurk 
上面幾個隨便follow
 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-08, 08:02 PM   #6
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
祝早日生番個高達

舊 12-02-08, 08:09 PM   #7
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者:  查看文章
竟然撞正最紅既時候結婚@@(雖然係奉子成婚)
希望MAMO會做個好丈夫兼好爸爸
不過千析唔好教個BB將杯呀、貓呀之類既野塞入口XDD
首先當然係教BB: 我係高達!!!

其實宮野幾多歲架-.-

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-08, 08:21 PM   #8
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: GN00508771 查看文章
首先當然係教BB: 我係高達!!!

其實宮野幾多歲架-.-
1983年6月8日出世

25歲

舊 12-02-08, 08:40 PM   #9
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: ~freedom~ 查看文章
1983年6月8日出世

25歲
乜唔係仲有283年先出世咩???

舊 12-02-08, 09:20 PM   #10
hihiandylam
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDhihiandylam
高達有左@@
唔通佢係第三季天人既配音???
hihiandylam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-08, 01:45 AM   #11
nico

原來仲已經生埋出黎
呢個消息真係shock到爆
因為mamo本身體弱多病, 可能生唔到
個陣仲以為佢公佈album同live
點知
原來連高木俊都唔知囉
咁真係保密得好緊要

今日頹左好耐
一直強忍淚水
一時之間真係接受唔到
舊 12-03-08, 02:50 AM   #12
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: nico 查看文章
原來仲已經生埋出黎
呢個消息真係shock到爆
因為mamo本身體弱多病, 可能生唔到
個陣仲以為佢公佈album同live
點知
原來連高木俊都唔知囉
咁真係保密得好緊要

今日頹左好耐
一直強忍淚水
一時之間真係接受唔到
你真係好忠實既粉絲
其實對聲優既事業黎講又冇乜大影響既
唔洗咁激動既~

舊 12-03-08, 03:16 AM   #13
nico

引用:
作者: 比卡SP 查看文章
你真係好忠實既粉絲
其實對聲優既事業黎講又冇乜大影響既
唔洗咁激動既~
因為佢係我接觸動畫以黎第一個好鐘意好鐘意既聲優
星期一未知個陣仲好happy咁去信和搵sam哥訂左3隻最新single
返到去, 頹哂
沖涼個陣真係忍唔住喊左出黎
我覺得意義上有改變
以前, 佢係為左帶比大家歡樂而工作
而家, 佢係為左盡責任而工作
我以前仲拎佢個名, 出生日期個d去占卜
占到佢可能早死/有病, 我都喊左出黎

我認識既mamo fans有d係當佢係仔仔咁看待
而我呢d好似當佢係好朋友, 甚至係理想對象咁看待
呢個消息, 令到我地一班fans好似失戀咁既感覺 (講真的, 我地fc既人大部份都喊左)

我唔係唔再支持佢
只係而家我個心好似比人掏空左咁, 好痛好痛
仲要響我生日前一個禮拜公佈
我諗到左我生日個日, 我都唔會開心

而家我份工係負責bb部
令我覺得會唔會係個天有心整古我定係想比個心理準備我
做野個陣, 對住d玩具
好難唔令到我諗起

究竟4月個live我應唔應該出征好呢?
我好亂呀~

此篇文章於 12-03-08 03:34 AM 被 nico 編輯。
舊 12-03-08, 09:23 AM   #14
拉迪-史加羅

註冊日期: Dec 2006

舊 12-03-08, 09:55 AM   #15
Terrier
西尾維新飯

註冊日期: Aug 2002
>nico
我覺得聲優都係人...
唔好當佢神咁拜好

雖然我都有喜歡既聲優~
但佢地始終都會結婚/有女朋友個D...
所以見佢地(+公司)唔公佈有女朋友/另一半,
就係為左防止有一D類似你呢堆當神咁拜既激動FANS

舊 12-03-08, 10:26 AM   #16
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
FANS ge話應該祝福佢家庭生活美滿吧

真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-08, 10:33 AM   #17
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
>nico

我覺得這樣好像有點過態了.......

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-08, 11:41 AM   #18
bbmanonline
Crazy Gamer
Key社之吉詳物

註冊日期: May 2006
>nico

咁失戀, 喊下、痛心下 都係好正常

而一個有志向、抱負的工作者,亦不會因組織家庭而對自己喜愛的工作的熊度有所改變

科學家仍然會熱心研究,傳教者仍然會熱心傳教

如果他因組織家庭放棄了自己喜愛的工作

就是說,他找到了,人生中更重要,更值得守護的寶物...

bbmanonline 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-08, 07:13 PM   #19
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
可能我係男性關係,所以我覺男聲優就算有女朋友,結婚和生仔都不會影響到佢形象,可能過一排會比女fans多了一種成熟感,而更支持佢.
不過那些只依靠青春和樣子,沒有技術又只顧副業的女聲優,如果一旦証實左有男朋友,結婚和生仔就大件事.
(但我估日本大多數結得婚和生得仔都打退休算退休/半退休了<<不計老一背的女聲優)

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-08, 07:47 PM   #20
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
..........

但...點解唔係 oo

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-08, 09:06 PM   #21
nico

多謝大家既回覆
講真其實因為自己成日都唔開心 (或者係咪有d抑鬱症呢? 我都唔知)
鐘意mamo係因為佢鐘意將歡樂帶比人
呢2年幾的確比以前快樂得多
呢件事太突然
總覺得mamo同結婚2字唔太搭配
因為佢心態同行為實在太細路喇
出至佢把口更加奇怪
喊, 只因為佢既情況
本身都估到佢有病 (瘦到咁冇病先奇啦)
但冇諗過會去到咁既程度.........
亦因為平時好happy, 好活潑既mamo
突然好嚴肅咁錄條片公佈呢件事
同埋dead air左成半分鐘
感受到佢當時既心情.............

此篇文章於 12-03-08 09:13 PM 被 nico 編輯。
舊 12-03-08, 09:31 PM   #22
レッカ
Junior Member

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: nico 查看文章
多謝大家既回覆
講真其實因為自己成日都唔開心 (或者係咪有d抑鬱症呢? 我都唔知)
鐘意mamo係因為佢鐘意將歡樂帶比人
呢2年幾的確比以前快樂得多
呢件事太突然
總覺得mamo同結婚2字唔太搭配
因為佢心態同行為實在太細路喇
出至佢把口更加奇怪
喊, 只因為佢既情況
本身都估到佢有病 (瘦到咁冇病先奇啦)
但冇諗過會去到咁既程度.........
亦因為平時好happy, 好活潑既mamo
突然好嚴肅咁錄條片公佈呢件事
同埋dead air左成半分鐘
感受到佢當時既心情.............
的確 平時既佢係表面好開朗 好識將歡樂帶比人
但今次條片睇到佢係咁停頓,諗緊要點樣同fans交代
好尷尬又好苦惱既樣 真係覺得心痛...
到後黎佢講小孩既部份
係強顏歡笑? 定真係開心? 呢樣真係唔知 只希望佢能夠幸福吧..

舊 12-03-08, 09:41 PM   #23
nico

2ch同nico動個邊好似比我仲激
流產, 29歲離婚等等統統有齊
舊 12-03-08, 10:03 PM   #24
紅蓮

註冊日期: Jan 2005
引用: