Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-17-12, 06:35 PM   #176
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
話說飛出車外搶車呢個setting真係有好創意,
應該日後實會有人參考了(非GTA5)……

PS:GTA呢類始作俑者應該唔好抄人,而且咁多吳宇森式動作絕對唔係GTA作風,GTA變了的話就唔係GTA。
其實跳車搶車佢都係抄09年隻Wheelman (Wheelman係咪再抄其他人就唔知,今個世代有哩個玩法好似係得佢)
講起GTA5就慘啦,都唔知要等到幾時,所以我好唔想打爆Sleeping Dogs架,一來要等下隻好玩既sandbox game唔知幾時有,二來有香港背景既game真係可遇不可求

引用:
作者: nakakula 查看文章
HK果個台又係d 唔知乜黎 , 連 LMF ,anodize 都冇 , Hong 乜 kong 呀
有時有廿四味架 我冇聽開佢地D兩歌,不過有次聽到首Do you know me又農夫又志雲大師,即刻停車聽
Softly輕輕台都有D聽過下既中文歌,果個Vivienne Lu係邊個黎? 係得佢D中文歌有列名佢主唱咋喎

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-12, 07:08 PM   #177
pakchi70
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2004
PSN  IDpakchi70
我想問中環有個地盤有health shrine
但我唔知點上去....
我入到去搵到個藍色箱之後都搵唔到路上去...
係咪要過咗事件先得定點?
pakchi70 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-12, 07:13 PM   #178
nakakula
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
作者: whassupbun 查看文章
其實跳車搶車佢都係抄09年隻Wheelman (Wheelman係咪再抄其他人就唔知,今個世代有哩個玩法好似係得佢)
講起GTA5就慘啦,都唔知要等到幾時,所以我好唔想打爆Sleeping Dogs架,一來要等下隻好玩既sandbox game唔知幾時有,二來有香港背景既game真係可遇不可求

有時有廿四味架 我冇聽開佢地D兩歌,不過有次聽到首Do you know me又農夫又志雲大師,即刻停車聽
Softly輕輕台都有D聽過下既中文歌,果個Vivienne Lu係邊個黎? 係得佢D中文歌有列名佢主唱咋喎
我聽到有d 唔知台灣定大陸 band , 話時話之前又話有陳冠喜既 ? 係邊 ?

引用:
作者: pakchi70 查看文章
我想問中環有個地盤有health shrine
但我唔知點上去....
我入到去搵到個藍色箱之後都搵唔到路上去...
係咪要過咗事件先得定點?
(係咪一個Jades , 一個health)有冇相睇下 ? 我已經拎哂 。

此篇文章於 08-17-12 07:15 PM 被 nakakula 編輯。
nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-12, 07:17 PM   #179
pakchi70

引用:
我聽到有d 唔知台灣定大陸 band , 話時話之前又話有陳冠喜既 ? 係邊 ?

(係咪一個Jades , 一個health)有冇相睇下 ? 我已經拎哂 。
響central station附近的
一陣影張相過嚟
舊 08-17-12, 07:27 PM   #180
CCHander
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
有冇人爆左機之後覺得悶
CCHander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-12, 07:32 PM   #181
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
中環fight club點上去架???
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-12, 07:35 PM   #182
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
作者: Sito 查看文章
Upload 熨 俾你, u tube 好慢 , 正一垃圾 ..

此篇文章於 08-17-12 07:59 PM 被 nakakula 編輯。
舊 08-17-12, 07:59 PM   #183
whassupbun

好鍾意佢D細微野, 下次聽電話你轉個鏡頭向主角正面留意下, 佢講完會抹電話個MON落心口跟住先放落袋
同埋有次聽到路人講電話「我唔需要貸款呀!你可唔可以唔好再打比我呀!」真係香港味

引用:
你睇mini map, 佢咪有兩個入口既, 街尾果個入口就係入去一個商場室內, 哩個唔岩, 你係要去另外果個, 係兩扇大鐵門, 入去上樓梯就係了。口講都係難D, 你等nakakula大up相比你睇就一清二楚

舊 08-17-12, 08:02 PM   #184
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
[PC版]o岩o岩入完game,但係load o左N次都係"HKShip.exe已經停止運作"
有咩辦法整番好佢?
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-12, 08:19 PM   #185
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:

舊 08-17-12, 08:37 PM   #186
CCHander
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
請問隱藏警車怎樣響警號 , 而且有什麼用途?
CCHander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-12, 08:39 PM   #187
pakchi70

引用:
作者: CCHander 查看文章
請問隱藏警車怎樣響警號 , 而且有什麼用途?
r3響號
其實都無乜用
都唔會開到路...
舊 08-17-12, 08:42 PM   #188
Peter Yu
慾の求道者

註冊日期: May 2002
PSN  ID好叻喎嗝時能非牆巧
XBox Live GamertagPeter789
引用:
好鍾意佢D細微野, 下次聽電話你轉個鏡頭向主角正面留意下, 佢講完會抹電話個MON落心口跟住先放落袋
同埋有次聽到路人講電話「我唔需要貸款呀!你可唔可以唔好再打比我呀!」真係香港味
我騎motor衝過一條橫巷
見到個路人跌低時甩左假髮

╰ ╯

オレ様は20世紀の最後ゆうしゃだ!←しかもエロ
あずさをプロデュースできないアイマスは絶対に買いません
http://www28.cds.ne.jp/~cattail/maid.htm
武礼堂こやま基夫佐藤ショウジ堤抄子大暮維人山田秀樹ISUTOSHI萩原一至紺條夏生
琴義弓介飛龍乱前田千石尾崎未来艶々ゼロの者梅谷ケンヂ尾崎晶フエタキシ伊沢慎壱フクダーダ英丸はんざきじろうかるま龍郎
裏次郎西安
Peter Yu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-12, 08:43 PM   #189
pakchi70

引用:

係一個jade一個health的,無錯

舊 08-17-12, 08:45 PM   #190
alvinclub
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDalvinbetic
XBox Live Gamertagalvinbetic
http://www.ign.com/wikis/sleeping-dogs

舊 08-17-12, 08:47 PM   #191
Peter Yu
慾の求道者

註冊日期: May 2002
PSN  ID好叻喎嗝時能非牆巧
XBox Live GamertagPeter789
health應該有路上去
jade就要後期有任務先入到去

╰ ╯

オレ様は20世紀の最後ゆうしゃだ!←しかもエロ
あずさをプロデュースできないアイマスは絶対に買いません
http://www28.cds.ne.jp/~cattail/maid.htm
武礼堂こやま基夫佐藤ショウジ堤抄子大暮維人山田秀樹ISUTOSHI萩原一至紺條夏生
琴義弓介飛龍乱前田千石尾崎未来艶々ゼロの者梅谷ケンヂ尾崎晶フエタキシ伊沢慎壱フクダーダ英丸はんざきじろうかるま龍郎
裏次郎西安
Peter Yu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-12, 08:47 PM   #192
whassupbun

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
[PC版]o岩o岩入完game,但係load o左N次都係"HKShip.exe已經停止運作"
有咩辦法整番好佢?
google "sleeping dogs HKShip.exe"有一大堆結果喎, 睇黎你唔係個別問題, 你上steam forum睇下啦, 可能有解決方法
哩個係最快搵到既一個, 唔知得唔得
http://www.digitalsmind.com/areas/ga...ght-have-a-fix

岩岩渣船聽SAGITTARIUS FM電台, 有個廣告係叫人去Panau旅行, 即係Just Cause 2個島國, 原來除左件bonus outfit之外, 仲有其他關連

此篇文章於 08-18-12 10:37 AM 被 whassupbun 編輯。
舊 08-17-12, 08:51 PM   #193
whassupbun

引用:
話時話之前又話有陳冠喜既 ? 係邊 ?
陳冠希咪Jackie Ma囉 真係慘, 咁多人都唔知係佢配音, 話晒都算多對白丫, 大家都唔認得佢, 慘唔慘得過dark knight出鏡出得兩秒?

舊 08-17-12, 08:55 PM   #194
pakchi70

引用:
作者: Peter Yu 查看文章
health應該有路上去
jade就要後期有任務先入到去
我就係搵唔到路上
舊 08-17-12, 08:58 PM   #195
whassupbun

引用:
我就係搵唔到路上
上到架, 你搵到藍箱即係你爬左落去, 你兜番出去再上過, 今次你唔好爬落去, 係有路向上爬架, 你留意下四周

舊 08-17-12, 09:06 PM   #196
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
陳冠希咪Jackie Ma囉 真係慘, 咁多人都唔知係佢配音, 話晒都算多對白丫, 大家都唔認得佢, 慘唔慘得過dark knight出鏡出得兩秒?
因為我睇佢唔係寫 Edison Chan ,以為係第2個 , 咁個女警莫非係 ? a

引用:
我就係搵唔到路上
plx wait me at least 30 min to upload that u "cheap"

舊 08-17-12, 09:14 PM   #197
whassupbun

引用:
因為我睇佢唔係寫 Edison Chan ,以為係第2個 , 咁個女警莫非係 ? a
Kelly Hu

Vivienne Lu原來係Lucy Liu配, 不過唱歌肯定就唔係佢

舊 08-17-12, 09:17 PM   #198
pakchi70

引用:
上到架, 你搵到藍箱即係你爬左落去, 你兜番出去再上過, 今次你唔好爬落去, 係有路向上爬架, 你留意下四周
thank you, let me try later
舊 08-17-12, 09:17 PM   #199
nakakula

Wii U ID
PSN  ID

舊 08-17-12, 09:17 PM   #200
pakchi70

引用:

plx wait me at least 30 min to upload that u "cheap"
感激感激

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
PS3™ 情報總合區 草薙さん 電視遊戲討論版 3323 12-21-16 07:13 PM
[GALLERY] Celebrities and their Dogs KKH 照相館 0 07-19-06 11:26 PM
[PS2]日版Broken Sword: The Sleeping Dragon 圖片,預定5月發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 2 02-10-04 12:01 AM

現在的時間是 02:59 AM

手機版 | APP版