Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-10-19, 11:53 PM   #126
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: wsx360 查看文章
多年來,有班鬧老任既人來來去去都係講 低B幼稚game,食老本,抄冷飯
好多都係純粹謾罵
雖然呢D言論無意義,但係一定有班人keep住做
我唔係話個班人一定係打手,但係佢地做緊打手做既野

而XB1已經冇人理
係連登出post鬧XB1都好少人回
響呢個城市,每個被鬧對象都總有唔知點解敵得過時代洪流,但實際脫哂節嘅指定論據
就連好多人鬧緊嘅CCTVB都有
成個風氣響香港網上討論紥根太深,無得搞
唔想成為咁唔合理嘅一份子就只有將討論推向前,要鬧都要睇清當前實際發生嘅野去鬧
舊賬可以連繫,但唔好俾佢支配
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-19, 12:06 AM   #127
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: wsx360 查看文章
多年來,有班鬧老任既人來來去去都係講 低B幼稚game
老任唔係有Metroid(科幻驚悚),Fire Emblem(戰爭)呢D大人向品牌咩?
就算係青少年向既遊戲,內容往往都有少許黑色幽默。
D人以為任天堂係兒童向遊戲廠商,其實根本係佢地只看到老任既皮毛而出現既誤解。

此篇文章於 09-11-19 12:16 AM 被 張飛後代 編輯。
張飛後代 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 12:16 AM   #128
lkw2005
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
要抵制的已經不是老任,係狗源

老任,可以直接買日水,美水
SONY,直接PSN啦
lkw2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 12:29 AM   #129
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
依家大型連鎖店係唔係仲都係港任自己直接供貨
細店就經寶源拆貨?

雖然自己game買開us/jp digital ver. game都唔關事, 不過新舊switch 都係連鎖店買
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 08:29 AM   #130
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
好多遊戲都有殘體字,好應該抵制埋果間遊戲公司,唔再玩先啱,好似芒亨咁,點解要加入殘體字,離晒譜。
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 08:32 AM   #131
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
唔買行貨又會整死埋game鋪
兩難
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 08:55 AM   #132
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
咁有D鋪會入水貨既,
冇買行貨game好耐
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 09:02 AM   #133
swatty
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
而家買 GAME 同遊戲機好似唔洗睇內容同質素
要睇同乜野合作先...
swatty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 09:28 AM   #134
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
其實罷買之類又冇法令既,鍾意就跟唔鍾意就唔好跟囉,冇咩所謂既。
知多D咩人係咩立場冇咩壊既。

另外,在下覺得公司撐畜生打市民都抵罷買既,
不過有殘體字就要抵制既就擺明係腦殘咗,同唔寫中國台灣就唔俾飛一樣。

此篇文章於 09-12-19 09:36 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 09:36 AM   #135
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: 真!DC 查看文章
唔買行貨又會整死埋game鋪
兩難
由手機版發出
講起呢樣 我只買日版GAME 以前多數去開HL買 見佢少眾都會入下 但自從半年前開始好多時出GAME第一日落去都賣哂 就轉埋上AMAZON 算 GAME鋪死哂佢算啦 真係對我冇影響

引用:
作者: swatty 查看文章
要睇同乜野合作先...
一向大把人都睇乜人出GAME先架啦 KONAMI不了 馬場英雄不了ETC
隻GAME好玩既行貨代理政治取向有衝突咪買日版LOR

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
其實罷買之類又冇法令既,鍾意就跟唔鍾意就唔好跟囉,冇咩所謂既。
知多D咩人係咩立場冇咩壊既。

另外,在下覺得公司撐畜生打市民都抵罷買既,
不過有殘體字就要抵制既就擺明係腦殘咗,同唔寫中國台灣就唔俾飛一樣。
成個TOPIC得一個人斷章取義拉左去賤體字姐 SKIP左佢啦
寶源既貨一向都冇買開 感覺良好...

それが王者の戦いというものだ

此篇文章於 09-12-19 09:42 AM 被 GUSTAV 編輯。
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 09:44 AM   #136
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
成班都係虛偽嘅人。
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 09:56 AM   #137
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
講緊寶源定罷買?
大家都立場明確邊忽虛?

自由市場
消費者買唔買,咩原因決定買唔買係個人自由
我都純粹因為FF10男主角著短褲所以冇玩過
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 10:03 AM   #138
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
幫唔幫襯, 其實好個人
如果真係過唔到自己果關, 可以考慮買水貨或者用eshop買

我自己就買日版優先, 行貨game係響冇的選擇既情況下先會買, 所以成件事對我影響不大

舊 09-12-19, 10:05 AM   #139
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: swatty 查看文章
要睇同乜野合作先...
啲娛樂圈都咁樣好耐啦
有人嘅地方就會有咁嘅事
內容呢啲野,惟有用自己方法追蹤
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 10:07 AM   #140
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 真!DC 查看文章
講緊寶源定罷買?
大家都立場明確邊忽虛?

自由市場
消費者買唔買,咩原因決定買唔買係個人自由
我都純粹因為FF10男主角著短褲所以冇玩過
由手機版發出
FF10咁正 > 算

引用:
作者: 莎月美希 查看文章
成班都係虛偽嘅人。
由手機版發出
口說不身體誠實

引用:
作者: ELT 查看文章
幫唔幫襯, 其實好個人
如果真係過唔到自己果關, 可以考慮買水貨或者用eshop買

我自己就買日版優先, 行貨game係響冇的選擇既情況下先會買, 所以成件事對我影響不大
很認同,始終不是大陸,上面不做便是漢奸(這個地區真多叛徒)

此篇文章於 09-12-19 10:11 AM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 10:07 AM   #141
mouseccy
Game Master
老鼠仔

PSN  IDMOUSECCY
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
講起呢樣 我只買日版GAME 以前多數去開HL買 見佢少眾都會入下 但自從半年前開始好多時出GAME第一日落去都賣哂 就轉埋上AMAZON 算 GAME鋪死哂佢算啦 真係對我冇影響

一向大把人都睇乜人出GAME先架啦 KONAMI不了 馬場英雄不了ETC
隻GAME好玩既行貨代理政治取向有衝突咪買日版LOR

成個TOPIC得一個人斷章取義拉左去賤體字姐 SKIP左佢啦
寶源既貨一向都冇買開 感覺良好...
AMAZON買既問題係就算你肯比多D運費
都係遲人幾日先收到隻GAME
有時心愛作品連1分鐘都唔想等
除非係買AMAZON特典就冇計
mouseccy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 10:16 AM   #142
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: mouseccy 查看文章
我香港放工即係落去都冇貨既情況之下 真係冇分別

想即日咪DOWNLOAD版 講真人大左又要返工又要盛 隻GAME買完3個月內開到都還神

有時買GAME當少少錢支持下D廠

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 10:17 AM   #143
神人ではない!新人だ

引用:
…佢果D特典?邊個要?

舊 09-12-19, 10:31 AM   #144
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
有時買GAME當少少錢支持下D廠
我都係咁諗, 人地寫隻GAME咁辛苦, 都係為左出糧出BONUS啫
如果大家有能力都唔支持下, 第日就得返D課金手遊

舊 09-12-19, 10:33 AM   #145
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: ELT 查看文章
我都係咁諗, 人地寫隻GAME咁辛苦, 都係為左出糧出BONUS啫
如果大家有能力都唔支持下, 第日就得返D課金手遊
買水貨或直接online store買下載版就可以繞過寶源.

舊 09-12-19, 10:53 AM   #146
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
…佢果D特典?邊個要?
一O的O的啦,以前O的突典有O的真係有收藏價值O既,無記錯當年買CULDCEPT II OST CD特典係送幾張MADE IN JAPAN實體卡,而家O個O的垃圾DLC就算吧啦...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 10:54 AM   #147
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
還好我部PK MON LITE機係日馬到訂
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 10:55 AM   #148
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
櫻大戰想買日版問到口爛都未開訂...

舊 09-12-19, 02:22 PM   #149
mouseccy
Game Master
老鼠仔

PSN  IDMOUSECCY
引用:
…佢果D特典?邊個要?
同廠合作D店頭限定有時都OK既
不過平時送張卡O個D就真係.........
mouseccy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 04:41 PM   #150
神人ではない!新人だ

引用:
同廠合作D店頭限定有時都OK既
不過平時送張卡O個D就真係.........
可能在下買得偏門,成日見AMAZON啲限定特典都係DLC WALLPAPER。
其他日本店就反而間唔鐘有D覺得俾貴幾千YEN都抵既…

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「香港問題,香港解決」口號違憲 凍檸茶 ~清談館~ 21 01-15-15 10:11 AM
罷看香港電影,罷買香港cd和vcd winghon1986 ~清談館~ 133 04-12-07 05:30 PM
香港有線電視委託香港大學民調中心進行二○○四年香港娛樂圈調查 initial Neo Entertainment TREND 0 01-22-05 01:40 PM
香港vs大陸創意工業(更新香港代表....強!!!!!!) 亍 ◣ 收藏品討論版 14 11-16-04 03:05 AM
香港政府品味續篇 - 澳門與香港 t-cup ~清談館~ 10 07-19-04 09:47 AM

現在的時間是 09:50 PM

手機版 | APP版