Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-06-19, 09:50 AM   #26
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: lineage19 查看文章
其實寶源都係sony ps的大代理

我就提義大家應該齊齊玩xbox

Sent from my iPhone using Gaforum
吓,如果目標係寶源話,
我睇佢個網合作合作夥伴果度講有呢堆公司,
你要無差別罷買先啱喎…

http://www.prowellasia.com.hk/hk/cooperation

硬件廠商有:
Nintendo
HORI
Microsoft XBOX

軟件廠商方面有:
CAPCOM
Nintendo
EA
KONAMI
2K Games
Rockstar Games
Activision
Microsoft XBOX

舊 09-06-19, 09:59 AM   #27
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 紫紅豆 查看文章
令外想說,支不支持也沒所謂,炒人潮可能好快出現,我就沒錢和心情買了,
如果當日送中法一過, 同中國打緊貿易戰o既美國會首先撤資撤人, 然後同中國friend底國家以外的其他國家跟住撤, 即係早排有個領事館人員被叫雞o既英國, 諸如此類.

如果冇人阻住政府推送中法, 炒人潮唔係 "可能好快出現", 而係 "一早出現左".

此篇文章於 09-06-19 10:03 AM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-19, 10:02 AM   #28
wing
格鬥低手

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
吓,如果目標係寶源話,
我睇佢個網合作合作夥伴果度講有呢堆公司,
你要無差別罷買先啱喎…

http://www.prowellasia.com.hk/hk/cooperation
依家個目標唔係整死寶源, 而係話俾寶源知, 香港人唔like TVB同黨鐵, 如果在果D地方落廣告會適得其反. 如果你想在TVB同黨鐵落廣告, 可能要轉過班目標客戶, 例如轉去賣一D鼠王芬葉劉同何君堯果類人或者3萬紀律部隊有興趣買o既野.

舊 09-06-19, 10:07 AM   #29
wing
格鬥低手

引用:
作者: 紫紅豆 查看文章
什麼都加上政治,,只有爭炒,你有你說,他有他說,
生活會否好辛苦呢?
到有朝一日如果香港行信用系統, 你就會真正知道咩野係 "什麼都加上政治"

舊 09-06-19, 10:18 AM   #30
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
唔滿意政府嘅所作所為
但係亦唔同意係某台落個廣告就要抵制到要生要死嘅群眾壓力
不過⋯⋯任天堂(旗下子公司)對香港玩家有幾好有目「共」睹
就算如果今次比人抵制到死,應該都唔關近期政治問題事
個人認為,有行貨賣點都對小玩家有利,但係長此下去
反正都去買水貨,喺市場選擇啫

由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-19, 10:20 AM   #31
Leong
Crazy Gamer

我都唔明, 點解要將遊戲同政治掛鉤, 唔通遊戲都要政治正確先可以玩, 係咪有病呀

仲有呢度明明只係講遊戲, 點解要走嚟呢講政治, 如果要講政治, 請返去清談區或吹水區講

同埋我想講唔好將自己嘅人生全部都同政治掛鉤, 如果唔係只會苦了自己
Leong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-19, 10:22 AM   #32
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
其實應該CCTVB廣告費平左好多先走去賣廣告,
但現在風頭火勢,做生意真係要有返d危機意識先得。

不過現在都少左起街買game,大多數都起日亞訂。
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-19, 10:24 AM   #33
シスグノ
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2011
Wii U IDJulian_Lau
引用:
作者: Leong 查看文章
我都唔明, 點解要將遊戲同政治掛鉤, 唔通遊戲都要政治正確先可以玩, 係咪有病呀

仲有呢度明明只係講遊戲, 點解要走嚟呢講政治, 如果要講政治, 請返去清談區或吹水區講

同埋我想講唔好將自己嘅人生全部都同政治掛鉤, 如果唔係只會苦了自己
打機打到要抵制罷買,真係痴Q線。

開呢個topic果位更加無謂。
由手機版發出
シスグノ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-19, 10:34 AM   #34
wing
格鬥低手

引用:

抵唔抵制呢D野, 個人選擇, 有人想抵制, 咪抵制囉. 有人唔想抵制, 咪照買喇.

不過你真係唔好覺得打機唔關政治事, 你得閒可以返大陸網站睇下國行有咩game玩, 有咩game禁左冇得玩, 係咪有D game出左小熊維尼4個字都俾人迫到執笠, 然後先至再講遊戲同政治有冇掛鈎.

你覺得大陸打機有限制唔關香港事? 係咪 "他朝君體也相同", 大家有生之年有機會親身體會到.

舊 09-06-19, 10:35 AM   #35
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:

咁查實呢度大家都係講句意見,無傷害任何人,亦無慫恿傷害任何人
無需要咁政治潔癖

事到如今都脫離唔到政治
依刻惟有盡量習慣習慣同政治並存
就算單純睇利害,拒絕政治呢樣野點都會係最虧底
總之記住要尊重對方,而同時尊重對方=/=變成對方
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-19, 10:37 AM   #36
wing
格鬥低手

引用:
作者: lodoss 查看文章
其實應該CCTVB廣告費平左好多先走去賣廣告,
但現在風頭火勢,做生意真係要有返d危機意識先得。

不過現在都少左起街買game,大多數都起日亞訂。
XB同psn月月送game, XB仲有個咩game pass.... ps store同xb market又成日特價, 間中有D hit game, 你又唔知會唔會好似gundam vs同breaker咁係地雷.... 到真係有隻又hit又高質多人買, 代理又可能要迫你搭豬頭骨....game舖好難做喇, 雖然賣機賣配件都仲有肉食.

舊 09-06-19, 10:38 AM   #37
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
無玩開任記野,抵制唔到

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 09-06-19, 10:39 AM   #38
風之將

註冊日期: Jan 2005
其實有冇人知道遊戲還願事件?
睇完之後仲有冇人會繼續講遊戲不涉及政治

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-19, 10:41 AM   #39
wing
格鬥低手

引用:
唔好意思都要講多句, 事實上衣食住行醫療玩樂真係任何野都一直係同政治掛鈎, 只不過以前香港人政治冷感同埋環境相對自由, 所以你體會唔到.

舊 09-06-19, 10:42 AM   #40
wing
格鬥低手

引用:
作者: 風之將 查看文章
其實有冇人知道遊戲還願事件?
睇完之後仲有冇人會繼續講遊戲不涉及政治
睇上面D回應, 似乎真係有人唔知.

舊 09-06-19, 10:43 AM   #41
IDGAF
The One

引用:
作者: シスグノ 查看文章
打機打到要抵制罷買,真係痴Q線。

開呢個topic果位更加無謂。
由手機版發出
我又唔係咁睇喎,
呢件事絕對係同香港遊戲界有關的大事,
有必要記錄在GAF歷史之中,
無理由淨係報喜不報憂吧?

如同標題「大家點睇抵制任天堂(香港)有限公司活動?」
係問大家點睇呢件事,
甚至無鼓吹版友支持或杯葛相關的活動。

正如你都需要一個空間去發表:「打機打到要抵制罷買,真係痴Q線。」,
呢個言論去表示不支持相關的活動,
咁又點會無謂呢?

舊 09-06-19, 10:43 AM   #42
Leong
Crazy Gamer

引用:
作者: wing 查看文章
抵唔抵制呢D野, 個人選擇, 有人想抵制, 咪抵制囉. 有人唔想抵制, 咪照買喇.

不過你真係唔好覺得打機唔關政治事, 你得閒可以返大陸網站睇下國行有咩game玩, 有咩game禁左冇得玩, 係咪有D game出左小熊維尼4個字都俾人迫到執笠, 然後先至再講遊戲同政治有冇掛鈎.

你覺得大陸打機有限制唔關香港事? 係咪 "他朝君體也相同", 大家有生之年有機會親身體會到.
如果你要講政治請返去清談區, 清談區已經比嗰班人壟斷, 我先無再入去清談區

如果連遊戲區都有人要講政治, 我諗我以後都唔會再入GAFORUM, 雖然已經係十幾年會員
Leong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-19, 10:44 AM   #43
wing
格鬥低手

引用:

如同標題「大家點睇抵制任天堂(香港)有限公司活動?」
係問大家點睇呢件事,
甚至無鼓吹版友支持或杯葛相關的活動。
我覺得條題目冇問題, 立場中立, 冇鼓吹亦冇話唔抵制, 只係鼓勵大家討論.

舊 09-06-19, 10:47 AM   #44
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: leungky1 查看文章
咁查實呢度大家都係講句意見,無傷害任何人,亦無慫恿傷害任何人
無需要咁政治潔癖

事到如今都脫離唔到政治
依刻惟有盡量習慣習慣同政治並存
就算單純睇利害,拒絕政治呢樣野點都會係最虧底
總之記住要尊重對方,而同時尊重對方=/=變成對方
由手機版發出
Agree with you ~
628 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-19, 10:48 AM   #45
wing
格鬥低手

引用:
如果你要講政治請返去清談區, 清談區已經比嗰班人壟斷, 我先無再入去清談區

如果連遊戲區都有人要講政治, 我諗我以後都唔會再入GAFORUM, 雖然已經係十幾年會員
果班人即係邊班人? 你覺得D論點有問題, 你咪討論下囉. 你覺得依家清談區講o既野你唔想討論, 一係就入去開D你自己想討論o既野, 一係就唔入去囉.

你唔再入GAForum, 對其他人冇損失, 不過我怕你都有大量whatsapp group要慢慢quit. 而且包括香港,世界上冇幾多個國家真係啱你住.

我唔係想串你想鬧你, 不過真係想同你講一句, 依家香港已經唔係以前果個香港, 你真係需要適應同調節下心態.

by the way, "出左小熊維尼4個字都俾人迫到執笠" 就係另一位版友提到的 "還願" 事件, 有興趣可自己google.

此篇文章於 09-06-19 10:51 AM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-19, 10:49 AM   #46
風之將

註冊日期: Jan 2005
引用:
睇上面D回應, 似乎真係有人唔知.
咁epic應該有人知掛
有冇諗過打下機都可以俾人攞到料

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-19, 10:51 AM   #47
IDGAF
The One

引用:
依家個目標唔係整死寶源, 而係話俾寶源知, 香港人唔like TVB同黨鐵, 如果在果D地方落廣告會適得其反. 如果你想在TVB同黨鐵落廣告, 可能要轉過班目標客戶, 例如轉去賣一D鼠王芬葉劉同何君堯果類人或者3萬紀律部隊有興趣買o既野.
當然明白背後個目的。

但我都佩服網民點解可以做到咁多資料搜集,
把寶源春茗聯繫到中聯辦,
老實講打開機的都未必留意到相關消息啦。

舊 09-06-19, 10:53 AM   #48
wing
格鬥低手

大家2隻手仲有可以打到機, 已經好幸運.

舊 09-06-19, 10:53 AM   #49
wing
格鬥低手

引用:
當然明白背後個目的。

但我都佩服網民點解可以做到咁多資料搜集,
把寶源春茗聯繫到中聯辦,
老實講打開機的都未必留意到相關消息啦。
我都好佩服.

舊 09-06-19, 10:56 AM   #50
IDGAF
The One

引用:
作者: 風之將 查看文章
咁epic應該有人知掛
有冇諗過打下機都可以俾人攞到料
我反而係事件爆出後,
先開始用另一台玩樂用的電腦去安裝Epic Games Launcher拎免費Game,
因為覺得佢都曝咗光,
有網民監察住,反而安全咗的心態。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「香港問題,香港解決」口號違憲 凍檸茶 ~清談館~ 21 01-15-15 10:11 AM
罷看香港電影,罷買香港cd和vcd winghon1986 ~清談館~ 133 04-12-07 05:30 PM
香港有線電視委託香港大學民調中心進行二○○四年香港娛樂圈調查 initial Neo Entertainment TREND 0 01-22-05 01:40 PM
香港vs大陸創意工業(更新香港代表....強!!!!!!) 亍 ◣ 收藏品討論版 14 11-16-04 03:05 AM
香港政府品味續篇 - 澳門與香港 t-cup ~清談館~ 10 07-19-04 09:47 AM

現在的時間是 01:27 PM

手機版 | APP版