Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-22-19, 05:06 PM   #801
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
…做完野就散水啦,守喺果度做咩野?
好似已經唔記得be water
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 05:21 PM   #802
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: Sar8 查看文章
傳警方內部講明有30分鐘佢地咩事都唔理啊麻

唔講以為睇緊古惑仔漫畫版,班差佬比個地方等洪興東英互片後去收屍
照抄1x年前既劇情

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 05:33 PM   #803
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
D 錄音 voice message 滿天飛,唔知邊個真,又話大肚婆流產,又話打到邊個大哥阿嫂,又話少林足球武僧見人就殺。好似 2014 年時既情況,係咁發放 d 錄音叫人唔好出黎咁。

我梗係覺得今日乜事都唔會發生,其實係香港政府試緊戒嚴既玩法。
由手機版發出

此篇文章於 07-22-19 05:35 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 05:34 PM   #804
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
睇來都係嚇鬼
一張相都無,得啲短訊圖

昨日都話有好多相SUPPORT
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 05:40 PM   #805
LTKS

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
D 錄音 voice message 滿天飛,唔知邊個真,又話大肚婆流產,又話打到邊個大哥阿嫂,又話少林足球武僧見人就殺。好似 2014 年時既情況,係咁發放 d 錄音叫人唔好出黎咁。

我梗係覺得今日乜事都唔會發生,其實係香港政府試緊戒嚴既玩法。
由手機版發出
好成功丫
即刻嚇到商戶
舊 07-22-19, 05:43 PM   #806
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: chitkan 查看文章
又整爛塊玻璃
又有話柄比隻何妖遣責
益左CCTVB又有野 loop

舊 07-22-19, 05:43 PM   #807
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
其實我唔信既

但我好奇點解啲商店肯自我關門信係真
當連鎖店都要關的時候,小店跟住關好正常

唔通係商家同正苦夾埋做大龍鳳?

舊 07-22-19, 05:47 PM   #808
Rv250

註冊日期: Aug 2002
喺傳聞區域又唔可以唔小心, 因為尋晚警察真係唔做/做唔到嘢
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 05:48 PM   #809
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章

由手機版發出
剛剛仲收到有少林寺武僧來港武力介入, 同政府一早比史克魯爾人換晒, 黑白衫ph值個d

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 05:52 PM   #810
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
有時間錄音但圖都無張,我就真係唔信

不過始終香港地 e+ 乜都有可能,小心唔係壞事
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 05:53 PM   #811
LTKS

尋日就放軟對中聯辦嘅警力
今日放假料
佢真係好想上面出手
而且有人應該想今個月內搞掂
舊 07-22-19, 06:03 PM   #812
真!DC
Banned User
奉行我道

經過琴日市民都相信警察唔會保護市民
今日先咁多人信(唔理流言真假先)
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 06:09 PM   #813
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
冇傻
依家就係想迫班後生暴力繼續升級

搶回民意佢地只識抹黑&逼黑你
佢地最怕果下係200萬和理非, 依家要你勇武到底佢地就贏
有200萬人勇武
香港獨立啦

光明頂講左膠
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 06:10 PM   #814
安安

註冊日期: Jan 2002
am730
https://www.am730.com.hk/news/%E6%96...3%80%8D-181489
【元朗黑夜】瑞典商會會長轟林鄭廢話 「他們在想甚麼?」
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 06:35 PM   #815
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
而家擺明政府,警察,黑社會三權合作
你地唔肯搏命,選擇苟且偷生
呢個香港仲住唔住到落去先?
連平時唔理政治既,只係諗住返工放工既
都要擔心放工比人打

光明頂講左膠
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 06:47 PM   #816
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
最重要琴日一役見到班牛屎佬咁做再加埋黑警方法點會唔怕先

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 07:11 PM   #817
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
屯門都變了死城

由手機版發出
J+1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 07:17 PM   #818
chitkan

註冊日期: Dec 2009
網上有疑似隻何妖call馬既錄音流出
依次佢仲有得唔認?
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 07:20 PM   #819
Rv250

註冊日期: Aug 2002
其實可唔可以趁呢個機會三罷, 反正每日都要睇住各種小道消息, 返工嘅半晝收工冇效率公司安排又麻煩, 作為普通市民出咗門生命冇保障
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 07:27 PM   #820
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
難得屯門可以這清靜.....可惜卻是在這種時勢下發生

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 07:58 PM   #821
LTKS

引用:
【元朗暴力】放工時間水靜鵝飛 酒樓經理:市況「慘過新年」

【星島日報報道】元朗有大批「白衣人」昨日深夜在西鐵站及街頭向身穿黑衣的市民施襲,網傳元朗、屯門一帶的鄉事今日有進一步行動。正值下班繁忙時間,元朗多數店鋪已提早落閘,小巴站乘客稀疏,又新街、大馬路、教育路等主要街路亦非常冷清。酒樓經理表示,傍晚5時半已關門,晚市訂檯取消,預計今日損失4成生意。

鳳琴街富臨皇宮曾經理表示,今午仍有人到酒樓用膳,但比平時少一半。至於是否與昨晚的事故有關,曾指不清楚,但今日手機通訊群組內有大量相關傳言,又形容今日市況比新年更慘,完全沒有人外出,儼如死城。

據現場照片可見,包括昨日白衣人聚集的鳳攸北街一帶街鋪門可羅雀,而商場內的店鋪也已落閘。有銀行在大門貼出「因特別事故,暫停服務」的告示。

元朗區內多所中學宣布取消下午活動、多間銀行於元朗的分行暫停服務、午後與西鐵站連接的YOHO MALL、元朗廣場等店鋪早已關門。此外,屯門市廣場和V City商場也有店鋪提早落閘。浸會大學、多間銀行、位於市區的公司均呼籲居住元朗、天水圍、屯門的員工提早下班,盡早回家。
陰公
舊 07-22-19, 08:05 PM   #822
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
明明係玻璃自己滑倒

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 08:10 PM   #823
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 安安 查看文章
am730
https://www.am730.com.hk/news/%E6%96...3%80%8D-181489
【元朗黑夜】瑞典商會會長轟林鄭廢話 「他們在想甚麼?」
文明社會O既人唔會明呢D野
香港而家對中共已經無哂利用價值,經濟上無,作為一國兩制示範作用又無埋
而家只係開始將新疆管治方法套落香港,
上幾個星期又放風要搞教育界,下個十年D細路就要入哂教育營

舊 07-22-19, 09:20 PM   #824
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
https://streamable.com/7wt53
咩叫唔保護市民咁簡單啊
FD底同指揮官話搞單咁既野
根本係直接聽警察order