Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 10-06-10, 09:30 PM   #1
大召喚帥
Insane Gamer
打工仔

註冊日期: Mar 2003
NOD32 發左神經

頭先update完database之後,係咁鬧IMM32.DLL 中左木馬,跟住好多program都開唔到......
我熄左NOD32而家回復正常,有冇NOD32用家都係咁呀???

舊 10-06-10, 09:34 PM   #2
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

註冊日期: Jul 2009
the same.

reference:
http://forum6.hkgolden.com/view.aspx...essage=2621359
http://global.hkepc.com/forum/redire...&goto=lastpost
古手神主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-10, 09:45 PM   #3
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
感謝情報
平時慣左夜晚10點左右就手動更新
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-10, 09:47 PM   #4
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
the same here
雖然打到中文,不過就用唔到firefox上網
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-10, 10:17 PM   #5
naytk
Crazy Gamer

Wii U IDfatyan
3DS Friend Code4511 0437 1153
PSN  IDyanchimkay
XBox Live Gamertagktyan
好似全部用xp版nod32既都中招
naytk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-10, 10:42 PM   #6
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
剛中完招,
好在家中有多部電腦,
上到網發現問題和及時修復,
唔係唔知點算...。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-10, 10:49 PM   #7
pongg

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDpongg / Pongg514
引用:
作者: Y.Bird 查看文章
剛中完招,
好在家中有多部電腦,
上到網發現問題和及時修復,
唔係唔知點算...。
any method??
can't type chinese
pongg 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-10, 10:51 PM   #8
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
NOD32就係間中會發神經搞到開唔到機,所以大半年前已經轉用哂AVAST,免費又好用

舊 10-06-10, 10:51 PM   #9
ALEX CHOW
God of Gamer
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: 大召喚帥 查看文章
頭先update完database之後,係咁鬧IMM32.DLL 中左木馬,跟住好多program都開唔到......
我熄左NOD32而家回復正常,有冇NOD32用家都係咁呀???
我都係.............

站(2024/05/11,05/12)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-10, 11:04 PM   #10
Y.Bird
度日如日

引用:
作者: pongg 查看文章
any method??
can't type chinese
最簡單方法係暫時停用NOD 32,
等NOD 32遲點新更新自我修復,
這樣應該可以打中文的了。

手動排除方法如下:
開啟NOD32=>設定=>進階設定=>展開病毒及間諜程式防護=>排除=>新增=>C:\windows \system32\imm32.dll

如果比NOD 32 誤刪了imm32.dll ,
只要上網下載回這檔案放返落windows/system32 入面就會無事。

因為跟本唔夠時間打機,
舊 10-06-10, 11:10 PM   #11
pongg

PSN  IDpongg / Pongg514
好彩佢自己delete唔到....
而家排除左就冇事..
pongg 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-10, 12:19 AM   #12
黑澤夜
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
Me too , NOD 32 detele my "imm32.dll "
i only can use IE now
i have dl "imm32.dll " and place in "windows/system32" but not work
Can eveyone tell me how to do ?
黑澤夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-10, 12:47 AM   #13
Y.Bird
度日如日

引用:
作者: 黑澤夜 查看文章
Me too , NOD 32 detele my "imm32.dll "
i only can use IE now
i have dl "imm32.dll " and place in "windows/system32" but not work
Can eveyone tell me how to do ?
放回imm32.dll 檔後,
重開機便沒問題了。

因為跟本唔夠時間打機,
舊 10-07-10, 01:12 AM   #14
黑澤夜
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Y.Bird 查看文章
放回imm32.dll 檔後,
重開機便沒問題了。
係 wor
好似冇問題了 , 中文都打得返 !
thx 各位 !
黑澤夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-10, 01:23 AM   #15
naytk
Crazy Gamer

Wii U IDfatyan
3DS Friend Code4511 0437 1153
PSN  IDyanchimkay
XBox Live Gamertagktyan
nod有最新update(5510),更新左就冇事。
naytk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-10, 01:52 AM   #16
terrycat

註冊日期: Oct 2002
所有game 開唔到.=.= ie 都開唔到...
terrycat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-10, 04:04 AM   #17
kotetsu

註冊日期: Jul 2010
刪左IMM32.DLL之後上網DL左個放入去
但係可能版本錯左
而家開唔到機
kotetsu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-10, 09:32 AM   #18
アンディ
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDandy07hk
昨日一開機個Nod32就話我中木馬,原來咁多人都出左事

http://www.dlldump.com/download-dll-.../download.html

昨日我係上面條link download 番個imm32.dll

之後用cd-rom os [XPE之類] boot著部機 ~取代番原本果個imm32.dll,之後reboot就冇事

\ 老鄉在日本 /
アンディ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-10, 10:12 AM   #19
delkong
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDdelkong
XBox Live Gamertagdelkong
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
NOD32就係間中會發神經搞到開唔到機,所以大半年前已經轉用哂AVAST,免費又好用
AVAST真係正, 我都用緊

舊 10-07-10, 10:21 AM   #20
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
我用combofix幫我整返好

舊 10-07-10, 10:22 AM   #21
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
估唔到咁多人都係用avast

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-10, 10:24 AM   #22
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
avast我覺得界面唔係幾方便, 而家用緊avg
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-10, 11:33 AM   #23
Hunter

註冊日期: Jan 2002
好彩係返工前FIX左
如果唔係我個電話應該不停有人搵我

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-10, 07:09 PM   #24
CSY
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
NOD32 等於垃圾的代名詞..
以前多得佢唔少.. 佢好多時中左木馬都唔知的..

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-10, 07:51 PM   #25
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: CSY 查看文章
NOD32 等於垃圾的代名詞..
以前多得佢唔少.. 佢好多時中左木馬都唔知的..
唔好咁講,有好多人買架...咁好hunt人架
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
使用nod32刪除了explorer.exe YeeeSSS 手機資訊/電腦軟硬討論 24 11-27-07 02:23 PM
NOD32 SNAKE 手機資訊/電腦軟硬討論 0 06-13-07 11:50 PM
NOD32 問題....急 kinpingk 手機資訊/電腦軟硬討論 2 02-05-07 01:08 PM
請問NOD32好唔好用? mushroom 手機資訊/電腦軟硬討論 5 07-12-06 06:02 PM
NOD32 ?? :cwm26: 歌絲˙暮斯 手機資訊/電腦軟硬討論 4 09-03-04 07:36 PM

現在的時間是 10:32 PM

手機版 | APP版