Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-18-13, 09:32 PM   #1
失業中年漢
Game Master
真係失業啦:(

註冊日期: May 2002
Metal Max 4: Moonlight Diva l 日版已售

メタルマックス4 月光のディーヴァ

ttp://s.famitsu.com/news/201306/18035117.html
由手機版發出
失業中年漢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-13, 08:32 AM   #2
bearbearbear
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2003
終於有隻我最愛的續作推出!!!!
bearbearbear 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-13, 10:26 AM   #3
ps399
Crazy Gamer
比比

註冊日期: May 2005
20號好似有新情報同播片公佈

ps399 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-13, 11:37 PM   #4
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007

グラフィックが進化!戦闘シーンは迫力満点,多様なクルマとWANTEDモンスターが登場
ttp://www.famitsu.com/news/201306/20035196.html
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-13, 11:51 PM   #5
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-13, 09:30 AM   #6
失業中年漢
Game Master

女角變電單車!?
由手機版發出
舊 06-20-13, 11:36 AM   #7
ps399
Crazy Gamer
比比

今集人物造型有d強差人意

希望故仔可以壯大d

舊 06-20-13, 12:45 PM   #8
real00
Senior Gamer

註冊日期: May 2013
我未玩過呢個系列,但一看原來DS已經有remake過舊個幾集,想追返來玩,仲有人物樣衰更具特色,成日都咁靚真係厭啦!!
real00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-13, 01:09 PM   #9
LUFFY420

註冊日期: May 2010
睇埋畫面同人設,接受唔到.......

舊 06-20-13, 01:23 PM   #10
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-13, 01:28 PM   #11
bearbearbear
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2003
人型電單車,痴線架!!但人設我又ok喎。。。。
bearbearbear 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-13, 02:23 PM   #12
失業中年漢
Game Master

睇真d人物風格,似係走美漫風
隻狗都由柴犬變聖班納,唔通想打外國市場?!
由手機版發出
舊 06-20-13, 05:31 PM   #13
ps399
Crazy Gamer
比比

引用:
作者: 失業中年漢 查看文章
由手機版發出
感覺今集人物用返畫師自己d平時d畫風畫

一睇d圖就估會有動畫片段,動畫一出就估中左
睇到有動畫段,感覺期待+

舊 06-29-13, 11:13 PM   #14
real00

這系列第一次接觸,之後上網睇下資料,發覺幾好咁,在手機玩sfc rom metal max return,真係好玩,也在日本訂返隻metal max 2 reload~期待中,mmr已經玩到一半,真在太多野玩,隻GAME本身是FC時期出,竟然有咁好的RPG遊戲,內容比一般遊戲多,SFC再REMAKE畫面更佳~

期待MM4
舊 06-30-13, 08:57 PM   #15
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
1.我唔信隻game內真係會有動畫
2.人設唔多介意,反正要靚的話一早玩FF系列啦
3.今次限定版又要幾錢呀?
4.MM2R仲未反完,咪咁快出呀

舊 07-01-13, 11:54 PM   #16
ZlWS
God of Gamer
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
由手機版發出
Op類

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-13, 11:22 PM   #17
real00

Thumbs up

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
1.我唔信隻game內真係會有動畫
2.人設唔多介意,反正要靚的話一早玩FF系列啦
3.今次限定版又要幾錢呀?
4.MM2R仲未反完,咪咁快出呀

MMR2 剛剛入手,真係好玩呀,遊戲好多元素要去發掘!!
舊 07-06-13, 11:18 PM   #18
Exellen

註冊日期: Dec 2003
雖然說畫面可以不用很好,但是這個年代在3ds上面端出nds水平的畫面就太下作了.....

舊 07-07-13, 10:39 AM   #19
real00

MMR2 我想問開頭隻柴犬點先可以幫佢裝備?我已經死左3隻柴犬.......
舊 07-07-13, 01:56 PM   #20
失業中年漢
Game Master

無記錯好似要揀岩果隻特別d 既先係"同伴",其他都係假
由手機版發出
舊 07-07-13, 02:51 PM   #21
real00

引用:
無記錯好似要揀岩果隻特別d 既先係"同伴",其他都係假
由手機版發出
試下先,但真個隻會唔會死左就會無左?

另外,點解MM3R 會早過MM2R出既? 即係MM3R無咁完善?
舊 07-07-13, 08:36 PM   #22
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: real00 查看文章

另外,點解MM3R 會早過MM2R出既? 即係MM3R無咁完善?
因為3是新作而不是重製(冇R)

3出完之後決定重製超任的2代就這樣

因2代重製是用3代的系統改良,所以某程度來說2R的確是比較完善

舊 07-09-13, 09:44 AM   #23
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:

真果隻死左都可以帶去俾博士復活
引用:
作者: wang2009hk 查看文章
因為3是新作而不是重製(冇R)

3出完之後決定重製超任的2代就這樣

因2代重製是用3代的系統改良,所以某程度來說2R的確是比較完善
加多把咀~

當年攪發行間Dataeast經營不善,出完超任第2集之後無以為繼,想係PS+DC出續篇但全數流產
最後仲要破產+「Metal Max」個名俾人搶走商標權
後來PS2+DS出新作品都要改名做「Metal Saga」
到09年而時嘅制作/發行商SUCCESS先搶返正名商標,正名續篇3&2R先陸續出爐

不過因為背後有Enterbrain撐腰,所以而家一有新作,FAMI通一定120%全力宣傳+出強大限定版昆水

詳細可參考wiki
http://goo.gl/UPSpL

舊 07-09-13, 11:00 AM   #24
real00

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
真果隻死左都可以帶去俾博士復活

加多把咀~

當年攪發行間Dataeast經營不善,出完超任第2集之後無以為繼,想係PS+DC出續篇但全數流產
最後仲要破產+「Metal Max」個名俾人搶走商標權
後來PS2+DS出新作品都要改名做「Metal Saga」
到09年而時嘅制作/發行商SUCCESS先搶返正名商標,正名續篇3&2R先陸續出爐

不過因為背後有Enterbrain撐腰,所以而家一有新作,FAMI通一定120%全力宣傳+出強大限定版昆水

詳細可參考wiki
http://goo.gl/UPSpL
原來間野有咁既歷史,不過希望新作唔好雷啦,好多新作真係比以前差,就算佢用現有2R系統都ok,武器同車的數量都夠,多D隱藏武器,迫你去打quest,多D quest,後期敵人多返D比教用腦的擊破方法,我玩MM1R發覺車好勁or武器好勁就差不多玩晒.....應該加多D SKILL然後用SKILL同搭武器擊破.....2R我未知後期會否出現呢個程況。

現在柴犬個到我真的不知點可以拿得返 去到柴狗村無條係真咁,我已經將佢地所有帶返去主角條村到了。
不過我記得我死左三條狗,不過有一條戰鬥死左之後在地圖上睇到係離開左走入叢林唔知走左去邊(我們走不入),其他兩條戰鬥死左之後出返地圖無野發生,回柴狗村自動會有個墳比佢地。
舊 07-09-13, 11:36 AM   #25
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
原來間野有咁既歷史,不過希望新作唔好雷啦,好多新作真係比以前差,就算佢用現有2R系統都ok,武器同車的數量都夠,多D隱藏武器,迫你去打quest,多D quest,後期敵人多返D比教用腦的擊破方法,我玩MM1R發覺車好勁or武器好勁就差不多玩晒.....應該加多D SKILL然後用SKILL同搭武器擊破.....2R我未知後期會否出現呢個程況。

現在柴犬個到我真的不知點可以拿得返 去到柴狗村無條係真咁,我已經將佢地所有帶返去主角條村到了。
不過我記得我死左三條狗,不過有一條戰鬥死左之後在地圖上睇到係離開左走入叢林唔知走左去邊(我們走不入),其他兩條戰鬥死左之後出返地圖無野發生,回柴狗村自動會有個墳比佢地。
用腦擊破......呢隻game未進化到呢個地步喎a
雖然敵人都有多少屬性可以跟

柴犬方面,堅果隻係村內西北方,外觀同其他普通狗唔同

此篇文章於 07-09-13 11:52 AM 被 Gundam MK-2 編輯。
Gundam MK-2 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NDS] Metal Max 2 リローデッド(今冬預定) Gundam MK-2 手提遊戲機討論版 18 12-19-11 09:12 AM
GBA Metal Max R 改, Metal Max 2改 新圖 neo2046 手提遊戲機討論版 13 09-05-05 10:24 AM
[PS2]Metal Saga ~砂塵之鎖~ (Metal Max remix) neo2046 電視遊戲討論版 25 06-10-05 11:51 PM
《坦克戰記2/Metal Max 2》攻略 KIM 手提遊戲機討論版 0 01-31-03 05:04 AM
[GBA]Metal Max R改,Metal Max 2改 神祕人1號 手提遊戲機討論版 4 01-29-03 01:10 PM

現在的時間是 05:07 PM

手機版 | APP版