Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 06-12-13, 02:12 PM   #101
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
頭post已新增基地建設解說 說明每樣設施功能

引用:
作者: lamdog123 查看文章
問下你地意見

宜家CHURCH果度已經無哂材料(搬唔到屋), 叫LILY搵都無SHOW係MAP度,應該已經無哂.

去第2度路程又好遠,加上無顯示係地圖邊度,自己一個好Q危險

但係我主線又已經打到LAW同軍隊果邊,

成日都要走黎走去,渣車都好Q遠

有無人教下我應該點玩好
搵Lily幫手果度我初頭work, 依家都唔work, 我覺得係bug黎, 因為我試過叫佢幫手搵彈藥, 等完之後佢話搵到, 但地圖係冇指示, 之後我自己逐間逐間屋摷又搵到彈藥
你自己已經搜晒小鎮所有屋? 地盤實有建築材料
如果真係全個鎮都冇晒, 我諗你唯有喺大城果邊搵完再拎返去教堂, 一夠數就即刻搬, 大城果邊好多資源
甚至唔洗去到咁遠, 你喺小鎮周圍兜下, 有D地方要你行到埋去先會發現, 都有野執
如果要去大城, 渣車你唔好行車路, 行地圖中間個草原直剷落去好快啫

此篇文章於 06-12-13 02:15 PM 被 whassupbun 編輯。
whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-13, 03:17 PM   #102
godloolbv
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2006
3DS Friend Code1848 1639 5812
PSN  IDGodloolbv
XBox Live GamertagGodloolbv
即係唔好太耐先搬屋>.<
樓上係整片果位?
前日開始玩.咁岩有FD係你片入面彈左既阿LAM係到教我玩XD
我去搵醫生救人果到死左個男廚...肥佬突然由門口入左黎..
然後死左屋入面...屋入面條屍又係下層...已經摸唔返....
肥佬布魯桃屍要點先輕鬆攪惦?
依家用車撞佢都撞佢唔死..架車爛佢都未釘XD
godloolbv 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-13, 03:24 PM   #103
Zenofat
Junior Member

註冊日期: Jun 2013
Marcus hurt左好耐都未好返。點算
Zenofat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-13, 03:54 PM   #104
Pandahahaha
God of Gamer
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:
問下你地意見

宜家CHURCH果度已經無哂材料(搬唔到屋), 叫LILY搵都無SHOW係MAP度,應該已經無哂.

有無人教下我應該點玩好
我都同你差唔多情況,之後走去大城,再左搵右搵儲左40個物料搬去大城(期間班友都成中話中伏,要我救佢)一去左大城,就新世界而家岩岩搬左去工廠,都冇咩點打主線,搵野升個城都冇晒時間

引用:
作者: godloolbv 查看文章
即係唔好太耐先搬屋>.<
樓上係整片果位?
前日開始玩.咁岩有FD係你片入面彈左既阿LAM係到教我玩XD
我去搵醫生救人果到死左個男廚...肥佬突然由門口入左黎..
然後死左屋入面...屋入面條屍又係下層...已經摸唔返....
肥佬布魯桃屍要點先輕鬆攪惦?
依家用車撞佢都撞佢唔死..架車爛佢都未釘XD
肥肥?我一係用燃燒彈,一係走
隻野真係好難搞

引用:
作者: Zenofat 查看文章
Marcus hurt左好耐都未好返。點算
等,等到佢好

此篇文章於 06-12-13 03:56 PM 被 Pandahahaha 編輯。
Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-13, 04:05 PM   #105
Zenofat

我打肥肥試過用地雷。workshop有得整。效果唔錯
舊 06-12-13, 04:17 PM   #106
whassupbun

仲差被分屍, 自爆, 同起所有設施一次成就, backup左個save落USB先試, 以防萬一

第一次入game, 彈出黎既全部係好消息, D生還者自己出去收集左好多物資返黎, 食物又有收成, Locker又加左道具, 非常好, 求其揀件蛋散出去送死, 開左被分屍成就

跟住抄番個save再黎一次, 開自爆成就
一入game, 好消息keep番一樣, 又係班生還者自動自覺出去搵資源返黎之類, 但有一個壞消息係阿Ed自殺死左 遺書叫我話比佢阿媽聽對唔住, 佢唔夠堅強

即係無論你玩得點好, 壞事一樣係隨機發生

舊 06-12-13, 05:20 PM   #107
Zenofat

有得back up save?點做。我個ed都想自殺。我揀左第二項。you can't stay here之後佢就走左。有冇啲解決生還者尋死既辦法
舊 06-12-13, 05:22 PM   #108
Zenofat

大家會將教堂區啲outpost 整走再係新區整多將個outpost 嗎。反正已經搬左屋
舊 06-12-13, 06:00 PM   #109
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
有得back up save?點做。我個ed都想自殺。我揀左第二項。you can't stay here之後佢就走左。有冇啲解決生還者尋死既辦法
可能係講緊Xbox主機本身個功能:

你可以copy save去USB手指或cloud.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-13, 06:27 PM   #110
godloolbv
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2006
3DS Friend Code1848 1639 5812
PSN  IDGodloolbv
XBox Live GamertagGodloolbv
教堂首次搬屋選邊到好?
已經要起第3間睡房
godloolbv 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-13, 07:32 PM   #111
Zenofat

引用:
作者: ahleung 查看文章
可能係講緊Xbox主機本身個功能:

你可以copy save去USB手指或cloud.
但copy左之後,可以點覆蓋左用緊個個,變返之前個個?我本身用緊 cloud黎 save
舊 06-12-13, 07:33 PM   #112
Zenofat

引用:
作者: godloolbv 查看文章
教堂首次搬屋選邊到好?
已經要起第3間睡房
我個人就warehouse,一開始有4個車位,背山,易守,又有得整車
舊 06-12-13, 07:35 PM   #113
Zenofat

有冇師兄搬左去warehouse,你地會點set outpost,可否教下路
舊 06-12-13, 08:30 PM   #114
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

引用:
有冇師兄搬左去warehouse,你地會點set outpost,可否教下路
暫一個箭咀咁向前圍住, 不過遲D會拆一兩個再放其他地區方便拎野

返而唔知HOME BASE SET 咩設施好, 起左個Watch Tower好似冇咩用, 就算比幾隻喪屍入去D自己友都會圍死

舊 06-12-13, 09:23 PM   #115
whassupbun

引用:
作者: Pandahahaha 查看文章
返而唔知HOME BASE SET 咩設施好, 起左個Watch Tower好似冇咩用, 就算比幾隻喪屍入去D自己友都會圍死
Warehouse起watch tower個位你只可以起watch tower, 所以起左就無謂拆, 拆左你都起唔到其他野

唔知起咩Lily會用無線電比提議你

舊 06-12-13, 09:39 PM   #116
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

引用:
作者: whassupbun 查看文章
Warehouse起watch tower個位你只可以起watch tower, 所以起左就無謂拆, 拆左你都起唔到其他野

唔知起咩Lily會用無線電比提議你
你講又好似係

而家FULL晒位喇, UPGARDE緊D野不過考慮緊黎唔洗起D可以自生物資個D設施

舊 06-12-13, 11:14 PM   #117
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
唉,開左個新save冇耐
maya第一個任務就打紅點果陣比隻小怪扯開左半截

舊 06-12-13, 11:19 PM   #118
Zenofat

我起左農田
舊 06-13-13, 09:37 AM   #119
yelosuga

引用:
問下你地意見

有無人教下我應該點玩好
去地圖左下個貨倉, 係potential home base, 先清場準備搬

貨倉門前右面第一間小貨倉有兩袋material, 可SET做OUTPOSE

跟手搬屋去貨倉住, 果度夠大設施齊備, 好多人都搬果度包括我.
yelosuga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-13, 09:43 AM   #120
yelosuga

果隻肥肥, 我搵部車仔撞佢十次八次都未死, 部車爆埋我諗住佢都果頭近, 我個人都有fighting lv6就埋去搏命啦... 可能我用緊支鐵筆唔夠重型, 打幾下佢都冇反應, 一拎起我就分左屍

咁就開左個成就... 但冇左個勁人.... 哎~ 非常後悔的說!!
舊 06-13-13, 09:50 AM   #121
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
出門前最好帶兩三個燃燒彈
鎗(大概十發就夠)
打肥肥請中距離丟佢兩個再補鎗
用melee打佢差唔多等死,打完你會掉係地下等一陣先起到身
但係已經可以追down

舊 06-13-13, 10:03 AM   #122
whassupbun

如果有同伴幫你分散隻肥肥注意力, 我多數就咁狂melee佢就算, 打佢背脊都爆都佢頭
因為有同伴我唔敢掉燃燒彈, D白痴AI次次都好似燈蛾撲火咁衝埋火堆入面 跟住又扣我Trust
如果自己一個人見到肥肥我會走佬, 反正打死佢又冇正野跌, 無謂以身犯險 被迫要打就燃燒彈
我出門三件事都係必備3樽painkiller, 3包snack, 3支燃燒彈, 十幾廿發子彈 (雖然絕少開槍)

p.s. 如果想用車撞死肥肥咪用武器扣下佢血先, 然後先用車 (有個成就要你用車殺晒所有特別喪屍種類)
用後面有無蓋載貨位D車最襟撞 (我好鍾意有同伴坐載貨位, 睇住佢同爬上車D喪屍打 哩D細微野做得唔錯)

此篇文章於 06-13-13 10:07 AM 被 whassupbun 編輯。
舊 06-13-13, 10:25 AM   #123
yelosuga

你地有冇咩大屠殺/逃生妙法分享?

佢D武器有點搵笨, 試過行入後園勁細個D倉, 角落有3隻在擺PO, 諗住一個燃燒彈攪掂, 點知坐同訓住果兩隻乜事都冇, 得企果隻死.

有冇人搵到火箭炮? 我執左幾粒子彈但冇炮....

玩左一排發覺如冇必要唔入屋住, 抯車響安引得幾多得幾多出黎車死晒佢地先, 跟住至入屋. 比人圍又上車重覆, 不過成日不停搜屋其實都幾悶, 佢D屋間隔又多, D箱成日屈埋一二角頭都暈.
舊 06-13-13, 11:12 AM   #124
Zenofat

打肥肥我鍾意用地雷,一係就唔打,直接走
舊 06-13-13, 12:31 PM   #125
Zenofat

Dining Area係warehouse有冇得起

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] [XBLA/XBONE] State of Decay (喪屍危機下真實的求生模擬遊戲| XBONE版配信中 ) ahleung 電視遊戲討論版 161 05-29-15 03:13 AM
[多機種] Metal Gear Rising: Revengeance 攻略及心得交流區 ist 攻略及心得交流區 727 08-28-13 11:26 AM
[多機種] Sleeping Dogs【香港秘密警察】攻略及心得交流區 whassupbun 攻略及心得交流區 572 07-26-13 07:59 PM
[多機種] Call of Duty: Black Ops II 攻略及心得交流區 簡.. 攻略及心得交流區 794 06-28-13 11:57 AM

現在的時間是 10:14 PM

手機版 | APP版