Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-13-09, 08:51 PM   #151
exiazero
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: GN00508771 查看文章
有冇得睇番
我自己有
好耐之前在特盟找到的
要的PM我,俾LINK你,但是RAYFILE同日文的

此篇文章於 12-13-09 08:55 PM 被 exiazero 編輯。
exiazero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-09, 09:58 PM   #152
kwsyeung

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: adrian_shum 查看文章
仲有超鬥士激傳復刊
不過是把以前單行本第六卷之後沒有拿出賣的連載部分補上出了個完整版,包括傳說邪神篇和皇帝篇前半部分,共四卷,這個月底出第一卷
不知道香港會否出港版
希望玉皇朝可以繼續出x2
不過都係希望三條陸認真d完左佢

求關注...(汗)
twitter / facebook
kwsyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-09, 11:28 PM   #153
exiazero

引用:
作者: kwsyeung 查看文章
希望玉皇朝可以繼續出x2
不過都係希望三條陸認真d完左佢
當年是俾人腰斬
第一部完得算是不錯
但都是無正式打安倍拉星人
安倍拉星人個樣個人覺得有型個MEBIUS版本
舊 12-27-09, 12:49 PM   #154
exiazero

可能是最後的情報圖

OVA 3 第2集

如果呢度轉做超人討論區可以嗎?
呢度有好多都有討論超人的劇情
舊 01-02-10, 12:25 PM   #155
exiazero

舊 01-02-10, 01:41 PM   #156
ALEX CHOW
God of Gamer
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-10, 10:56 PM   #157
exiazero

舊 01-02-10, 10:59 PM   #158
gardenwong
Senior Gamer
サンライズ瀬戸

註冊日期: Dec 2006
小泉飛落黎果時都幾型喎wwww

ガンダムだ...俺がガンダムだ...
gardenwong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-10, 11:35 PM   #159
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
呢個設定其實是內山老師設定先的
之後官方都是利用呢個設定
基本上超人故事都是這樣設定的
超鬥士激傳是利用TV版做基礎當然設定相同

仲有超鬥士激傳復刊
不過是把以前單行本第六卷之後沒有拿出賣的連載部分補上出了個完整版,包括傳說邪神篇和皇帝篇前半部分,共四卷,這個月底出第一卷
不知道香港會否出港版
原來日本都出得六期
呢套真係好好睇

舊 01-03-10, 08:53 PM   #160
exiazero

引用:
作者: gardenwong 查看文章
小泉飛落黎果時都幾型喎wwww
是好有型
估不到小泉第一次配音配得不錯

引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
原來日本都出得六期
呢套真係好好睇

日本都是出得六期
呢套我當年都有追
最愛的角色是ACE同ACE KILLER
兩個都好搞笑
舊 03-14-10, 03:55 PM   #161
煲機小王子
Game Master

註冊日期: Jun 2005
有冇人知HK有冇機會出DVD
煲機小王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-10, 06:22 PM   #162
exiazero

引用:
作者: 煲機小王子 查看文章
有冇人知HK有冇機會出DVD
可能有機會
MEBIUS果套都有出
但都要等超8兄弟出左先
OR 等怪獸BATTLE在香港播先有機會
舊 03-15-10, 01:20 AM   #163
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
引用:
呢個設定其實是內山老師設定先的
之後官方都是利用呢個設定
基本上超人故事都是這樣設定的
超鬥士激傳是利用TV版做基礎當然設定相同

仲有超鬥士激傳復刊
不知道香港會否出港版
記得以前睇,已經覺得佢係咸超版龍珠

ウルトラマン-悟空
タロウ-悟飯
メフィラス大魔王-笛子魔童
ヤプール-菲利大王

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-10, 11:28 AM   #164
exiazero

引用:
作者: 地場衛 查看文章
記得以前睇,已經覺得佢係咸超版龍珠

ウルトラマン-悟空
タロウ-悟飯
メフィラス大魔王-笛子魔童
ヤプール-菲利大王

連日本果邊都好多人覺得佢係咸超版龍珠
タロウ的成長真是好悟飯FEEL
另外日本都出左復刻版第2卷(原版的卷4~6)
正正是講タロウ成長之路
但是睇來香港無人代理.......玉記可以再度做代理嗎
舊 03-15-10, 11:47 AM   #165
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
我都想HK出呀..
細個睇過一次
覺得好正
之後仲係咁抽d公仔..

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-10, 03:16 PM   #166
煲機小王子
Game Master

引用:
作者: yeah yeah 查看文章
我都想HK出呀..
細個睇過一次
覺得好正
之後仲係咁抽d公仔..
我都想佢出HK版呀~!

我都係抽左好多公仔
可以著裝甲
舊 04-25-10, 05:11 PM   #167
exiazero

日本DVD同BLUERAY都出左
今次MOVIE的特技比MEBIUS OVA3好好多
另外
有關DYNA
DYNA最後入左ZAP
仲多左樣新能力---------穿越其他世界
超人版DECADE
仲要好路過FEEL
舊 04-25-10, 05:23 PM   #168
ZombieTerry
Game Master

註冊日期: Jun 2007
日版BLUERAY剛入手!! 不過未有時間睇...
ZombieTerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-10, 07:01 PM   #169
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
果時仲以為香港會有得上tim

舊 04-25-10, 10:22 PM   #170
煲機小王子
Game Master

唔知HK有冇代理出

我都以為有機會上

呢套制作好似比之前果D勁
舊 04-25-10, 11:46 PM   #171
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
小透

上網睇左raw
成套真係唔錯
不過最終boss仲易打過中boss果陣

zero係7星個仔
著住裝甲同ace打係為左乜?

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-10, 11:46 PM   #172
exiazero

引用:
作者: 煲機小王子 查看文章
唔知HK有冇代理出

我都以為有機會上

呢套制作好似比之前果D勁
我都想有機會上
可能因為是華納有份
覺得可能有機上
HK如果有代理出就好
今次的制作真是令人想去買來睇
日版都有英文字幕~但不知道HK邊度可以買到
可以日版有我都會照殺

今次令我覺得MEBIUS OVA3的制作真是MOVIE的BETA版
CG同特效比OVA3好好多
舊 04-26-10, 06:06 AM   #173
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
小透

上網睇左raw
成套真係唔錯
不過最終boss仲易打過中boss果陣

zero係7星個仔
著住裝甲同ace打係為左乜?
訓練佢果個唔係ace,係leo
講zero係好有潛質既戰士,不過同黑化超人一樣,對個人工太陽既力量有異心(應該只係好奇+年少輕盛),比人揭發制服左之後,著上件裝甲封印佢既力量順手交比leo訓練佢成真正既戰士,一日未畢業都唔準離開果個星球

依次除左cg有進步,打既部份都好好睇,不過因為港式武打,攪到d光線系好雞肋

舊 04-26-10, 07:36 AM   #174
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
訓練佢果個唔係ace,係leo
講zero係好有潛質既戰士,不過同黑化超人一樣,對個人工太陽既力量有異心(應該只係好奇+年少輕盛),比人揭發制服左之後,著上件裝甲封印佢既力量順手交比leo訓練佢成真正既戰士,一日未畢業都唔準離開果個星球

依次除左cg有進步,打既部份都好好睇,不過因為港式武打,攪到d光線系好雞肋

原來係咁
太耐冇追開...連老一輩既都開始唔記得

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-10, 07:49 AM   #175
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
leo kick(火焰飛踢)就係佢既招牌招式0.0/

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Legend of Zelda Movie Trailer Premiere(April Fool's) 神祕人1號 電影版 18 11-09-23 08:58 PM
[動畫] 映画「レイトン教授と永遠の歌姫」09年12月19日公開決定丨(ジェニス役:水樹奈々) money 日本動漫畫討論版 5 07-14-10 10:37 PM
[業界] E3 2009 討論/情報總合 shuzi 電視遊戲討論版 265 06-23-09 05:33 PM
E3 '08: Solid Snake actor writing Lost Planet movie JochenPeiper PC電腦遊戲討論版 0 07-15-08 02:27 PM
[全機種]影片區+E3特集(6/1更新) 神祕人1號 電視遊戲討論版 18 04-07-05 06:06 PM

現在的時間是 11:49 PM

手機版 | APP版