Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > GAF Racing Engine車迷討論區

主題工具 顯示模式
舊 07-22-08, 04:39 PM   #1
kevinltb
Ultimate Gamer
巨蟹宫守護者?!

註冊日期: Dec 2006
XBox Live GamertagKevinLTB HK
有沒有人用 GPS?

想問一下有沒有人駕車時有用 GPS? 你地係用邊隻牌子呢? 導航又準唔準確?
有無話邊個牌子係 GPS 龍頭咁呢?
同埋想問下買部 GPS 返黎係咪已經會連埋個導航 software? 個 software 其實又有無得換架呢?

本人之前只係試過部 WM 電話上面個 GPS + MapKing, 效果麻麻地, 好多時都睇唔清楚 (電話個 mon 細 ), 反應比較慢 (轉完個灣先同我講要轉灣咁... ), 同埋分叉路又唔講清楚左定右咁... 所以想知道下專俾汽車用嘅 GPS 會唔會好啲.

好似比較多問題, 希望各位可以解答下小弟, 謝謝.

AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED - 2009-08-27 達成
AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II - 2010-12-15 達成
kevinltb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-08, 05:42 PM   #2
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
我都係用mapking
但係香港太多高樓大廈好易錯
同埋會有少少誤差(即係你去到個灣佢先提你要轉....)

個人建議係, 出車前先睇左條路, 記一記, 之後再跟mapking, 但係一定要臨場執生...

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-08, 05:55 PM   #3
赤目黑龍
God of Gamer
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
早排跟啲細叔伯響大陸周圍去
開住個gps真係爽死
發聲導航勁準
只要一般留意公路路牌
就算第一次行該路段
都包可以安全到達目的地

本來冇乜意欲考車牌
但係呢次旅程之後正積極考慮考番個車牌
因為返大陸機會多咗
有車牌真係方便好多......

ps. 大陸用gps實用過香港好多
因為高樓大廈少啲
準確率亦相對提高很多

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 IV (iPhone Software 2.1 / iTunes 8 / 七彩 iPod nano) Metal Gear NT 影音館 1001 10-04-08 01:18 PM

現在的時間是 11:43 AM

手機版 | APP版