Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-05-12, 02:04 PM   #151
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
引用:
作者: tathin 查看文章
第二個mode?你指menu第二行?呢個係adhoc連線,唔駛啦當然,第3個就要,不過唔係二手的話應該唔係問題,買game會連pass...
thx
咁就唔洗煩行日版入pass既問題啦
反正都係同fd玩

舊 01-05-12, 08:17 PM   #152
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
買咗行版

諗諗下我哩啲連標準杆都未必打到嘅玩家,都係留响屋企自閉下算
無謂上網俾人傷害弱小心靈
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-12, 09:41 PM   #153
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
買咗行版+1

畫質同我expect有啲距離, 睇落就好似480p scale up 左咁樣

想問一樣好重要既野 : 有冇trophy 要online 開?

此篇文章於 01-06-12 09:49 PM 被 一小英口 編輯。
一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-12, 11:33 PM   #154
野良猫
肥倫

新手問題

想問十字鍵控制打波個紅點有咩實際作用?我淨係知左右係落西
咁斜、上、下又會有咩效果?會唔會影響個波落點後動作?例如上的話個波落地後會行前啲
舊 01-06-12, 11:56 PM   #155
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
死火,我第一次試online。佢要我買online pass。

我係行機+日版game+日psn。

要點既組合先駛買online pass?

-------已解決,原來game內有送code。。。

此篇文章於 01-07-12 12:51 AM 被 tylau 編輯。
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-12, 01:26 AM   #156
一小英口

引用:
作者: 如月刃 查看文章
新手問題

想問十字鍵控制打波個紅點有咩實際作用?我淨係知左右係落西
咁斜、上、下又會有咩效果?會唔會影響個波落點後動作?例如上的話個波落地後會行前啲
基本:
上: 個波飛得低d, 落地點前, 落地後碌得多d
下: 個波飛得高d, 落地點後, 落地後碌得少d

通常打approach 我都會+下, 因為個波會比較接近洞口落地, 易打d (好似係

舊 01-07-12, 01:34 AM   #157
野良猫
肥倫

引用:
作者: 一小英口 查看文章
基本:

通常打approach 我都會+下, 因為個波會比較接近洞口落地, 易打d (好似係
THX,咁十字鍵按斜即係以上效果加埋落西咁解?
舊 01-07-12, 12:39 PM   #158
一小英口

引用:
THX,咁十字鍵按斜即係以上效果加埋落西咁解?
斜我唔知... 未試過, 不過應該都係啦

舊 01-07-12, 05:25 PM   #159
mcpy2000
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: tylau 查看文章
嘩, 呢度好多神人....
你如果想係MR. MINGOL突圍而出,非做齊以下不可:
http://www.hotshotsgolf.com/communit...ead.php?t=1949
慢慢玩啦各位 (雖然是P2,但所有全民高爾夫通用)
mcpy2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-12, 05:39 PM   #160
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101

希望幫到大家~~~
DMRevolution 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-12, 05:50 PM   #161
野良猫
肥倫

引用:
作者: dmr5202005 查看文章

希望幫到大家~~~
又睇到啲嘢

揮棒時按十字鍵上,擊球一刻按下
咁樣有咩效果
舊 01-07-12, 06:20 PM   #162
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
又睇到啲嘢

揮棒時按十字鍵上,擊球一刻按下
咁樣有咩效果
上下=後旋
下上=前旋
左右=右旋(中旗桿必入)
右左=左旋(中旗桿必入)

舊 01-07-12, 06:23 PM   #163
野良猫
肥倫

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
上下=後旋
下上=前旋
THX

等我仲揮棒到擊球都按住
舊 01-07-12, 06:27 PM   #164
一小英口

引用:
上下=後旋
下上=前旋
係唔係個波全程落喺fairway / green 先會最後spin ?

舊 01-07-12, 06:37 PM   #165
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Nintendo Switch ID4565-6477-0890
引用:
作者: 一小英口 查看文章
係唔係個波全程落喺fairway / green 先會最後spin ?
只有入果嶺先可以睇到落旋效果
不過我一開始到尾基本上都係上O+下O,好明顯係打懷手勢

引用你的:

左:個波向左飛
右:個波向右飛

基本上都係要按掣按得準先得

舊 01-07-12, 07:54 PM   #166
mcpy2000
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
上下=後旋
下上=前旋
紅字位唔一定,全民5係有人試過唔入
如果全民6用全民5的系統,有1%係會唔入的
mcpy2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-12, 08:58 PM   #167
Game Master
ChiHaNa

Nintendo Switch ID6651-6298-2897
XBox Live Gamertagdmrevolution101
老實講...我睇到中間...睇唔明她點計入洞...

1格2.5...

但是左面個數字寫6m以上, 但是她又唔是2格多d...

我知因為斜的問題, 但是...計完個格仔..唔多岩=口=...

---------------------------------------------------------

玩ar 個個好邪惡...

想從下面睇...
舊 01-07-12, 09:02 PM   #168
一小英口

買左個3萬POINT 既CHARACTER

一聽到個配音, 乜都抵晒

舊 01-08-12, 01:09 AM   #169
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

幾時再有30%OFF?儲錢儲到廿幾萬啦

舊 01-08-12, 02:09 AM   #170
Waimann
Junior Member

註冊日期: Mar 2009
PSN  IDWaimann
XBox Live GamertagWaimann
引用:
我都想知幾時再有30%OFF~~
Waimann 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 02:32 AM   #171
tathin
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
我好擔心會係明年1月1日,所以唔儲錢照買野
tathin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 04:04 AM   #172
Game Master
ChiHaNa

引用:
作者: tathin 查看文章
我好擔心會係明年1月1日,所以唔儲錢照買野
同妳一樣...搵幾多洗幾多....

做人都是咁就真是出事喇...
舊 01-08-12, 11:32 AM   #173
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

日本有冇自己的新年?好似中國人年初一咁

舊 01-08-12, 10:28 PM   #174
tylau

PSN  IDkeithlau81
引用:
日本有冇自己的新年?好似中國人年初一咁
日本的新年咪就係1月1日, 無農曆的
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 10:34 PM   #175
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
作者: tylau 查看文章
日本的新年咪就係1月1日, 無農曆的
THX~日本下個節日係幾時?,無理由一年先減價一次掛

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ARTICLE] How-To: Shore Shots KKH 照相館 0 07-10-06 10:45 PM
[NDS]Tomb Raider: Legend DS(screen shots) GimGim 手提遊戲機討論版 7 05-09-06 08:39 PM
[NDS]Touch Golf! (大人の DS Golf), 11月10日發售 神祕人1號 手提遊戲機討論版 28 11-12-05 09:33 PM
[問題]大家來哥爾夫及hot shot golf 煉獄 手提遊戲機討論版 2 08-17-05 06:15 PM

現在的時間是 05:18 AM

手機版 | APP版