Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-02-17, 10:03 AM   #26
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
喜歡pokemon,所以支持唔播
呢家點都喺老任強制迫香港改名,皮卡丘我真心聽唔入耳,點解唔可以行兩套名?
既然喺咁,唔買就算

呢集公布尾隨系統未
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-17, 03:20 PM   #27
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
支持唔買+1

我寧願唔睇, 都唔想聽到廣東話的皮卡丘

老任到底幾時先醒, 香港要的唔係同台灣/大陸一樣的譯名
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-17, 05:26 PM   #28
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
GF唔係㪎丄業黎,請體諒一下佢無法驣出更多人力同時間做廣東翻譯既理由啦!(GF唔算係大企業)
乖猴子係唔會朝三暮四既。

此篇文章於 10-02-17 05:31 PM 被 張飛後代 編輯。
張飛後代 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-17, 08:52 AM   #29
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 張飛後代 查看文章
GF唔係㪎丄業黎,請體諒一下佢無法驣出更多人力同時間做廣東翻譯既理由啦!(GF唔算係大企業)
乖猴子係唔會朝三暮四既。
我明白,所以佢出遊戲我都堅持玩
不過⋯⋯就只喺比卡超一個名,都唔願意讓步
我地唔喺要獨立,只喺想保留返屬於自己嘅習慣咋
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-17, 11:52 AM   #30
swatty
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
TVB 唔係應該睇贊助同廣告?
高達, 陀螺, 星夢都好怏同分開名
PKM 上套戲都係台灣落晒先播...
swatty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-17, 12:12 PM   #31
lineage19
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID8108-0773-7021
其實GF做唔切唔怪佢
就算只係得台譯甚至大陸譯都唔怪佢

唯一怪佢的係點解要強制香港跟呢套
你唔做都算了, 但唔好強迫我要囉
舊 10-03-17, 12:23 PM   #32
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
所以想睇既咪買台灣版睇囉...
做乜要迫其他人跟個名..
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-17, 12:46 PM   #33
swatty
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
連香港動畫代理都係台灣公司做...
一係似新加坡全部講英文

不過我都訂左GAME 拎 CODE
swatty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-17, 02:26 PM   #34
lineage19
Crazy Gamer

一整個大片既視感

希望有BW2果種完成度

舊 11-03-17, 02:39 AM   #35
張飛後代
V-MAX

傳說寶可夢大放送+歷代反派首領大集結「彩虹火箭隊」

坂木請既gen7反派代表係札奧博⋯

舊 11-03-17, 02:19 PM   #36
lineage19
Crazy Gamer

札奧博明明上集先話自己改過自身做返普通社員
舊 11-03-17, 03:23 PM   #37
ゆり

註冊日期: Nov 2004
第二個次元
由手機版發出
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-17, 11:32 PM   #38
張飛後代
V-MAX

傳授招式復活。
奈克洛茲瑪⋯好光⋯係乜野光⋯

舊 11-15-17, 05:26 PM   #39
lineage19
Crazy Gamer

睇黎今日都未有呢

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 11-15-17, 05:32 PM   #40
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: lineage19 查看文章
睇黎今日都未有呢

Sent from my iPhone using Gaforum
偷跑左喇WO

舊 11-15-17, 05:51 PM   #41
lineage19
Crazy Gamer

引用:
作者: ゆり 查看文章
偷跑左喇WO

有咩??實體卡喎?
呢家o係mk唔見

舊 11-15-17, 06:54 PM   #42
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: lineage19 查看文章
有咩??實體卡喎?
呢家o係mk唔見

出晒圖喇~~~~
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-17, 07:06 PM   #43
lineage19
Crazy Gamer

引用:
作者: yuhchan5 查看文章
出晒圖喇~~~~

冇所謂啦,岩岩問我訂果間要聽日先有
玩住xxx先

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「ポケットモンスター(Pokemon) XY」好評放送中!! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 551 09-19-23 06:11 PM
[3DS] [VC版]ポケットモンスター 赤・緑・青・ピカチュウ | 2DS 同梱版 | 2016年2月27日発売 seed2005 手提遊戲機討論版 33 03-24-16 09:58 AM
[3DS] ポケットモンスター オメガルビー・アルファサファイア (Pokémon Omega Ruby / Alpha Sapphire) money 手提遊戲機討論版 264 05-26-15 08:16 PM

現在的時間是 06:54 AM

手機版 | APP版