Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-01-16, 12:06 PM   #351
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
公然喺人面前打蘿莉pat pat(仲要係露出小褲褲)

難怪呢個平行世界會步向滅亡。

Assassin伊莉雅 應該係所有卡片cosplay中最可愛嘅一款。

伊莉雅同佢老竇一樣都係終有一日要面對拯救世界定拯救一個人。

但佢作出最王道嘅魔法少女抉擇:兩個我都要救。

PS呢度得我一個「動畫黨」自說自話嗎?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-16, 01:54 PM   #352
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
有睇原作,加入討論會劇透
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 09:31 PM   #353
luciferdark
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 真!DC 查看文章
有睇原作,加入討論會劇透
由手機版發出
今季會斷係高潮位...
今集金閃人偶講個句張卡唔係咁用,
無睇原作真係唔知佢講咩。

舊 09-02-16, 10:22 PM   #354
Game Master

引用:
作者: luciferdark 查看文章
今季會斷係高潮位...
今集金閃人偶講個句張卡唔係咁用,
無睇原作真係唔知佢講咩。
你講嘅「原作」係指呢套漫畫定完祖UBW劇情?以我理解,金閃姐同UBW金閃閃一樣好忌紅Archer呢個「冒牌貨」,所以先話慶幸小黑唔識將張卡嘅潛能完全發揮出嚟。

舊 09-08-16, 10:25 PM   #355
Game Master

「Trace On」

主角交替完成,就算嚟到呢個故仔士郎係都要出嚟做下主角。

下集衛宮無雙就睇下佢動畫化會同UBW作畫有冇得比

(居然要由「正牌貨」正太金閃閃去救「冒牌貨」士郎出獄都幾諷刺)

釘宮呢條抖M一直都冇出現原來係當時咁啱進入「賢者模式」行唔開。

(真係難為咗釘宮,佢喺銀魂有講過比呢個更下流嘅台詞嗎?

舊 09-09-16, 12:34 AM   #356
stevenfan
Ultimate Gamer
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
FATE世界中最有型的士郎出場

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-16, 01:10 AM   #357
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
其實動畫版在究極妹控出場這裡的分鏡出來的效果比漫畫版差

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-16, 11:51 AM   #358
Game Master

變態花江哥哥你條雜碎,蘿莉妹妹係用嚟珍惜,唔係用嚟犧牲㗎。

艾莉嘉唔止性格似元祖伊莉雅般因為成長環境所致搞到對普世道德界加班限完全冇概念,就連命運都似足伊莉雅。就咁樣被變態花江哥哥當做犧牲品獻送比聖杯泥漿。

舊 09-09-16, 11:58 AM   #359
Game Master

想問下:美遊究竟係咪士郎嘅親生妹?抑或係完全冇血緣關係?

(如果係親生妹妹,佢冇喺元祖Fate世界出現可以解作佢已經喺第4次聖杯戰爭結尾嗰場大火連同士郎親生父母喪命。FSN故事中完全唔覺士郎有提及過佢有妹妹或者會對妹妹嘅過身有任何遺憾之類嘅感情,不過亦好少筆墨提及佢親生父母。)

舊 09-09-16, 02:37 PM   #360
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
想問下:美遊究竟係咪士郎嘅親生妹?抑或係完全冇血緣關係?

(如果係親生妹妹,佢冇喺元祖Fate世界出現可以解作佢已經喺第4次聖杯戰爭結尾嗰場大火連同士郎親生父母喪命。FSN故事中完全唔覺士郎有提及過佢有妹妹或者會對妹妹嘅過身有任何遺憾之類嘅感情,不過亦好少筆墨提及佢親生父母。)
完全冇血緣關係

舊 09-16-16, 10:46 PM   #361
Game Master

只要唔係ufo畫嘅任何Fate系列作品,都唔好對佢動作畫面有太大期望。

好在我抱持呢個態度,冇期望就冇失望

呢個平行世界出現覺醒版士郎已經係驚喜,仲要出埋完全黑化櫻不特此,佢仲要Install埋蘭斯洛特嘅卡片。

蘭斯洛特就係櫻嘅叔父雁夜喺第四次聖杯戰爭召喚嘅Berserker,由姪女再次以卡片姿態亮相,感受到充滿腹黑嘅諷刺。

名塚佳織貴為人妻,但配音功力依然冇減退到,由美遊把蘿莉聲即刻轉做金閃閃上身嘅強氣御姐聲一啲難度都冇。

舊 09-17-16, 05:54 AM   #362
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
隻士郎出場咁型,但半集都冇就被打到不省人事

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-16, 03:38 PM   #363
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
櫻壞掉了

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-16, 12:46 AM   #364
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
そして・・・プリズマ☆イリヤ劇場版製作決定です!!!みなさまの応援のおかげで、イリヤ達の物語が紡がれていきます― 

引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-16, 02:46 AM   #365
婠婠

註冊日期: Mar 2005
巨俠傳直接劇場版解決算www

明智決定
婠婠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-16, 10:16 AM   #366
Game Master

係咪逢親Fate作品就一定要出劇場版先可以完美重現故事?

撒嬌美遊妹妹

同伊莉雅一樣,我體內某個制被啟動咗。

黑色泥漿原來有將蘿莉「劣化」嘅功能。

田中算唔算係類似紅Archer般代表地球嘅「守護者」?當地球察覺到自身毀滅嘅危險(呢個聖杯儀式),佢哋就會被召喚出嚟抗衡呢種毀滅性威脅,但唔知係咪召喚唔完整,搞到佢完全冇晒記憶。

舊 09-22-16, 08:29 PM   #367
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
係咪逢親Fate作品就一定要出劇場版先可以完美重現故事?

撒嬌美遊妹妹

同伊莉雅一樣,我體內某個制被啟動咗。

黑色泥漿原來有將蘿莉「劣化」嘅功能。

田中算唔算係類似紅Archer般代表地球嘅「守護者」?當地球察覺到自身毀滅嘅危險(呢個聖杯儀式),佢哋就會被召喚出嚟抗衡呢種毀滅性威脅,但唔知係咪召喚唔完整,搞到佢完全冇晒記憶。
田中基本上可以肯定係抑止力,不過係阿賴耶識是蓋婭派嚟就......

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-16, 12:41 AM   #368
朔望~
Game Master
妹控

片尾完得咁奇怪既...
定係我舊熟肉有問題

CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
舊 09-28-16, 05:18 PM   #369
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 朔望~ 查看文章
片尾完得咁奇怪既...
定係我舊熟肉有問題
有end card出まだね架喎

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-16, 10:35 PM   #370
The One
あかん

引用:
引用:
引用:
引用:
舊 10-02-16, 11:54 PM   #371
朔望~
Game Master
妹控

我睇果套係士郎開始講自己家事鏡頭轉去夜景就完左

舊 10-02-16, 11:59 PM   #372
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 朔望~ 查看文章
我睇果套係士郎開始講自己家事鏡頭轉去夜景就完左
完ED有15秒左右有大流士講野
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-16, 12:03 AM   #373
朔望~
Game Master
妹控

咁睇黎我套片源有問題

舊 10-07-16, 06:36 PM   #374
The One
あかん

引用:
舊 12-11-16, 09:41 PM   #375
The One
あかん

C91 silverlink
http://www.silverlink.co.jp/
引用:

此篇文章於 12-14-16 10:07 PM 被 supermanlady 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] Fate/stay night[Realta Nua] 11月29日発売予定丨アニメ制作:ufotable money 手提遊戲機討論版 18 01-30-24 10:11 PM
[3DS] Fate/kaleid liner プリズマ☆イリヤ l 7月31日發售 neo2046 手提遊戲機討論版 2 03-17-14 10:04 PM
放二手漫畫:Fate/kaleid liner 魔法少女☆伊莉雅 eva01-test-type 買賣專區 0 01-21-14 05:01 PM
(10月~12月、4月~6月)「Fate/Zero」第六話「謀略の夜」丨音楽:梶浦由記 ufotable制作 money 日本動漫畫討論版 1004 11-08-11 05:38 PM
唔知LINK唔LINK到........(唔識LINK NEWSGP),關於WIRELESS 雪舟等楊 手機資訊/電腦軟硬討論 1 01-12-03 04:06 PM

現在的時間是 02:26 AM

手機版 | APP版