Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 12-01-17, 03:16 AM   #226
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: ゆり 查看文章

梁國雄議員
改圖,都見唔到有呢粒野

舊 12-01-17, 09:16 AM   #227
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
我覺得依集入面猩猩唔收晒d石頭既話下集根本唔夠時間演

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 10:06 AM   #228
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: 細路翔 查看文章
我覺得依集入面猩猩唔收晒d石頭既話下集根本唔夠時間演
我預呢集完個刻集哂 / 第6粒係手邊
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 12:09 PM   #229
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
唔會集哂啦, 手套戰重有好多野未了解, 如大猩猩幾時會見死亡女神....., 最後個粒靈魂石好大可能同HELA有關, 今集應該係去地球搵完寶石玩完成班地球英雄之後就會走人, 下集A4 會係大猩猩愛上HELA而要毀掉成個宇宙, 新舊英雄打到上宇宙

片段入面只係見到 空間寶石 Space Stone (藍色) / 力量寶石 Power Stone(紫色) / 心靈寶石 Mind Stone (黃色) / 時間寶石 Time Stone (綠色), 係COLLECTOR 手中 現實寶石 Reality Stone (紅色) 冇出現, 而靈魂寶石 Soul Stone 依然冇影

此篇文章於 12-01-17 12:20 PM 被 Eking 編輯。
Eking 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 01:15 PM   #230
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
Hela等於thanos愛上既死神?
我唔知有幾多個死亡女神,不過應該唔係hela...
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 01:49 PM   #231
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
大猩猩單戀既係創世神之一
同雷神家姐完全無關...

我更加唔覺得電影會用返依個設定,真係照用返大猩猩就要比deadpool ntr了

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 02:03 PM   #232
Eking

MCU 好難講.....而且有傳A4 HELA會出現....要跟漫畫, HELA本身係LOKI個女, 唔係家姐~

舊 12-01-17, 02:05 PM   #233
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
我就覺得一定係老梗劇情,第三集大猩猩壓倒性佔上風,到完場時就算攞唔哂六粒石,都攞了五粒,來造出絕望的氣氛。到第四集就是英雄們的絕地反擊!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 02:30 PM   #234
T.S
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
MCU同漫畫完全兩回事,衰d講真係咩都有可能發生

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-17, 03:29 PM   #235
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
據講漫畫面個係死亡, 唔係死亡女神, 死亡(Death)「係宇宙構成不可或缺」嘅其中一樣嘢嚟 (另外三件:永恒、無限同埋湮滅), 人像化咗咁解, Thanos 個設定係好迷戀死亡, 所以對形像化嘅死亡好冧, 不過死亡反而對 DP 好有「興趣」

舊 12-01-17, 09:12 PM   #236
12號四分衛
Game Master

引用:
作者: T.S 查看文章
MCU同漫畫完全兩回事,衰d講真係咩都有可能發生
係呀就好似hulk就trailer 所見,應該取代左漫畫入面本來係silver surfer的戲份

此篇文章於 12-01-17 10:20 PM 被 12號四分衛 編輯。
舊 12-01-17, 11:03 PM   #237
T.S
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
係呀就好似hulk就trailer 所見,應該取代左漫畫入面本來係silver surfer的戲份
果幕差唔多同漫畫一樣,除左訓係度果個角色唔同之外
可惜到而家都仲未有得係MCU見到F4同滑板仔

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 12:17 AM   #238
12號四分衛
Game Master

引用:
作者: T.S 查看文章
果幕差唔多同漫畫一樣,除左訓係度果個角色唔同之外
(
係呀所以好易認到

去到尾MCU有堆License係人地手上,又要演員願意簽得耐,靈活用番現有的character其實都係一個好選擇; 反正Hulk 太空漫游,而Marvel又開唔到Solo movie比Hulk ...

而上面提到Hela做埋Mistress Death其實都無話唔好,觀眾知佢係goddess of death,實力又叫得上夠強值得比Thanos睇得上 用番就唔洗哂時間又開多個character,而係進一步發展個character ..

另一個諗法係,反正Thanos之前加埋的戲份可能5分鐘都無,要係A3介紹過,到時介紹埋佢愛人Mistress Death都Okay; 另外Cate Blanchett呢個級數的演技派,要佢簽幾套我驚唔易 ..
舊 12-02-17, 02:03 AM   #239
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
係呀所以好易認到

去到尾MCU有堆License係人地手上,又要演員願意簽得耐,靈活用番現有的character其實都係一個好選擇; 反正Hulk 太空漫游,而Marvel又開唔到Solo movie比Hulk ...

而上面提到Hela做埋Mistress Death其實都無話唔好,觀眾知佢係goddess of death,實力又叫得上夠強值得比Thanos睇得上 用番就唔洗哂時間又開多個character,而係進一步發展個character ..

另一個諗法係,反正Thanos之前加埋的戲份可能5分鐘都無,要係A3介紹過,到時介紹埋佢愛人Mistress Death都Okay; 另外Cate Blanchett呢個級數的演技派,要佢簽幾套我驚唔易 ..
今時唔同往日啦。

而家MCU儲起咗差唔多成10年嘅口碑信譽,雖然未至於係金像獎級數,但都夠吸引影帝Anthony Hopkins倍你玩3集飾演奧丁神,另一個影帝Michael Douglas做初代蟻俠Hank Pym,史泰龍楊紫瓊做銀河警衛,Matt Damon直頭係樂於客串做幾分鐘。

同埋你睇RDJ越拍越開心,當知道A3-A4佢可能退場都見到佢有啲依依不捨。

所以毋須太過擔心Cate Blanchett會唔玩,都仍然會有大把A級影星等住排隊爭佢個位。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-17, 11:26 AM   #240
王小虎

註冊日期: Apr 2002
仲有20套計劃中。
https://www.theverge.com/tldr/2017/1...an-anniversary
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 08:33 PM   #241
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
Disney Reportedly Close To Buying X-Men Film Studio 20th Century Fox

In a new report from CNBC, it's revealed that Disney and 21st Century Fox are close to striking a deal that would see the Walt Disney Company purchase the entertainment company and man of its assets. Though there has yet to be any sort of official announcement, and executives are keeping quiet on the matter, CNBC says a deal could be revealed as early as next week.

https://www.gamespot.com/articles/di...source=twitter

下星期會有關於收購20th Century Fox消息發表
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 10:16 PM   #242
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
[新聞] 迪士尼影業與福斯影業有望在下週公布交易結果
http://www.hypesphere.com/archives/96069

引用:
CNBC 在今年 11 月初才報導過迪士尼正在討論收購 21 世紀福斯公司,雖然造成不小的轟動,但在消息曝光不久後〈華爾街日報〉就透露雙方談判破局,然而看來福斯仍然持續在討論其可能性,日前傳出雙方又開始進行交涉,而今天在 CNBC 的報導中則指出,迪士尼與福斯的交易已經接近完成,並且有望在下個禮拜公布結果。

根據 CNBC 報導,福斯在與迪士尼的交易資產包括有旗下的國家地理(National Geographic)集團、星空傳媒(STAR)、地區體育頻道、電影公司、天空衛視(Sky)與 Hulu 線上影音串流平台股份等資產,據悉其企業價值高達 600 億,而福斯將繼續保留的有新聞、商業新聞、廣播及福斯體育。

不過 21 世紀福斯公司執行長詹姆斯默多克(James Murdoch)則不願對此作出正面回應,「對於媒體報導的市場猜測作出評論是不對的,到目前為止,在我們所提到的事情裡,沒有什麼可以對此補充的。」

迪士尼才在今年夏天取得了串流科技公司 BAMTech 的多數股權,並且將分別在 2018 年、2019 年陸續推出運動與影音串流平台,假如這次與福斯的交易成功,不僅將是近年來規模最大的產業異動之一,對於原本就已經市佔率極高的迪士尼來說,又將大幅提升其版圖。

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-17, 01:12 AM   #243
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
以後都唔再會有R-RATED MARVEL 英雄電影了

舊 12-07-17, 01:41 AM   #244
Eking

引用:
作者: Rance 查看文章
唔一定, 有傳FOX CEO 好有可能係下任CEO人選~

舊 12-07-17, 11:57 PM   #245
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
引用:
作者: Rance 查看文章
我可以接受Netflix Rated R/TVMA Deadpool劇集

舊 12-09-17, 04:09 PM   #246
david
The One

註冊日期: Mar 2002
Report: Disney closing in on acquisition deal for 21st Century Fox film and TV properties
https://www.polygon.com/2017/12/5/16...tastic-four-fx

狐狸終於都肯棄械投降?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-17, 07:22 PM   #247
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: david 查看文章
Report: Disney closing in on acquisition deal for 21st Century Fox film and TV properties
https://www.polygon.com/2017/12/5/16...tastic-four-fx

狐狸終於都肯棄械投降?
X-Men Deadpool F4

係咪剩番Hulk & 失敗的man?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-17, 09:59 PM   #248
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: DevilElvis 查看文章

唔係Ryan Reynolds嘅Deadpool,想像唔到…
仲有Alien,Avator嗰堆電影版權點算?

舊 12-09-17, 10:03 PM   #249
Game Master

引用:
作者: DevilElvis 查看文章

失敗的man?

Hulk版權有少少複雜。

角色版權確實係已經完全回歸Marvel,Hulk角色喺MCU其他電影可以點用都冇人吹得佢脹。

但Hulk獨立電影版權環球仍然有話事權,環球可以隨時覺得唔like就否決Marvel喺電影入面嘅設定,所以到而家為止都Marvel都冇再出新Hulk電影,就係唔想比環球有機會插手。

同理,Marvel而家係完全腰斬咗F4嘅漫畫,目的就係要陰乾狐狸可以拍到嘅F4電影梗。相信如果Marvel重奪F4電影版權,F4漫畫系列會好快再復刊。

舊 12-09-17, 10:07 PM   #250
Game Master

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
唔係Ryan Reynolds嘅Deadpool,想像唔到…
仲有Alien,Avator嗰堆電影版權點算?
我覺得最適合過檔第二間公司又唔使換人嘅正正就係Deadpool,因為佢係擁有「同觀眾直接對話」嘅特別能力。

所以佢過咗嚟MCU之後,Ryan Reynolds嘅Deadpool第一句可能會對住鏡頭同觀眾講「唔好意思,因為最近先轉咗老細,所以之前嘅MCU電影都無得同你哋見面」XD

同埋Deadpool電影最尾戰鬥可以見到類似MCU神盾局飛行母艦殘骸嘅物體。製作人員話呢個只係彩蛋,但如果成功過檔MCU,咁咪可以名正言順話呢架就係當年被美國隊長擊落嘅母艦殘骸。

此篇文章於 12-09-17 10:10 PM 被 Kinny Riddle 編輯。

標籤
Avengers, Infinity War, Marvel

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
FS: 全新 Hottoys Hot Toys Avengers Ironman Mark VII 7 連會場 Bonus Part chanchan456 買賣專區 0 06-07-13 10:23 PM
[醫生與我] 私家病房的雙重人格患者Part 1留醫+Part 2食藥 DTS OR AC3 照相館 11 12-21-08 11:06 PM
[NDS] 機戰W -Part II [已售] 神祕人1號 手提遊戲機討論版 693 03-16-07 04:09 PM
請問邊度仲有HG超人情景扭蛋part 1&part 2賣?How much? kan666 收藏品討論版 1 10-05-03 12:47 AM
MS DCOM RPC Patch Part II Rabbidas 手機資訊/電腦軟硬討論 5 09-16-03 11:22 PM

現在的時間是 06:51 AM

手機版 | APP版