Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-22-18, 06:21 PM   #151
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
好多美國地道gag唔識, 事後上網睇解讀先知. 就算電影gag都有D電影未睇過唔識. 感覺有D似外國人睇以前周星馳D笑片.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-18, 10:53 PM   #152
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: david 查看文章
無蝕錢又點算輸呢...
JL票房回報率:勉強過2倍
https://www.the-numbers.com/movies/f...se#tab=summary

IW票房回報率:成6倍
https://www.the-numbers.com/movies/f...se#tab=summary

兩套集大成電影budget明明都係300m美金。WB係冇蝕錢呀,但感覺好似完全被迪迪尼婊到一棟都冇囉。

引用:
另外,RYAN果然對佢O既舊角色係充滿愛,時刻都提住...
擺明車馬抄IW嘅ThanosDemandsYourSilence,Russo兄弟一於唔客氣送隻中指俾佢。

https://www.unilad.co.uk/news/infini...gers-spoilers/

此篇文章於 05-23-18 11:00 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-18, 09:12 AM   #153
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
星期六睇咗

笑位係連住咁嚟,玩 BL,玩其他作品,玩自己,驚喜客串,好耐無嚮戲院笑得咁喪(悲)

梗有透同吐粬

—你唔知啲 reference 係乜,係無咁過癮,呢個係雙刄劍,無計
—不過BB腳嗰下比上集BB手嗰度更抵死,成個院都笑,仲出埋何B仔添
—好似本人呢啲唔係漫畫迷嘅,睇咗唔會覺得機堡有乜咁特別,咪又係一條「有冬兵手臂」嘅茂利~ 但佢個角式幾有悲情英雄 feel,演得唔錯
—大部份班X-FORCE一開始就領當,好似好大嘥,但好處在集中幾個角式唔會悶同亂
—幾場打都唔錯,係開始時太多太亂,跟唔切
—上集女主角應該唔會「復活」,過咗畀咗多米路,除非下集又整到佢領當~

究竟 Ryan Renolds 有幾憎 X-Men Origin: Wolverine 同 Green Lantern ? YouTube 有唔少片講,總結嚟講,佢做電視處境喜劇成名, 自從拍 Blade: Trinity 開始唔掂,為咗搵片翻身,佢好想演好 Deadpool (可以搵現場版 Honest Trailer Deadpool 有講),點知狐狸個決定搞喎晒,之後接 Green Lantern ,點知出到嚟好大鑊,佢嚮唔少場合公開講好後悔拍咗套片,畀佢1分,甚至話自己都無眼睇

此篇文章於 05-24-18 09:19 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-18, 04:13 PM   #154
王小虎

註冊日期: Apr 2002
http://wegotthiscovered.com/movies/d...nfirmed-canon/

我想講的係Deadpool係好特別的存在,佢就係咁痴線,要講咩continuity、時間序、合唔合理根本冇咩意思。

正如一開始
佢可以知道(明明係未來時間的Logan電影 - X-Men已經比Wolverine殺死晒)Logan個ending,你就知道根本唔使講咩continuity、時間序,套戲好睇就算,笑吓,你當成套戲就係穿插其他電影講吓笑就得了。

就算佢最尾話其實成套戲都喺最後個所謂的continuity冇發生過,我都唔會介意,Deadpool就係要咁癲先好睇。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-18, 10:22 PM   #155
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
不過做黃鼠狼個T.J. Miller演員又係因為性搔擾同埋報詐彈假案,以後都唔會再出現

舊 05-24-18, 11:54 PM   #156
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
好歡樂好爽,好睇過第一集
小吐
雪緒很正
梗大概明8成,有d吐槽位覺得太刻意
隊小隊名符其實自殺特攻..未打已經幾乎全滅(Brad Pitt果下真係笑出聲)
片尾打爆綠燈俠同舊死侍
期待Xforce電影..

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-18, 08:17 AM   #157
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Rance 查看文章
不過做黃鼠狼個T.J. Miller演員又係因為性搔擾同埋報詐彈假案,以後都唔會再出現

個吧可以由的士佬接手

反正......

佢殺開有條癮

多米路只係執返DP上半身 -- 男人下半身都好緊要㗎! 咁留低咗嗰半截會唔會生多件DP 出嚟㗎? 咁下次係咪會有奸DP 出場㗎?

舊 05-25-18, 08:50 AM   #158
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章

多米路只係執返DP上半身 -- 男人下半身都好緊要㗎! 咁留低咗嗰半截會唔會生多件DP 出嚟㗎? 咁下次係咪會有奸DP 出場㗎?

唔係
用下半身當背包帶孭住上半身咩

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-18, 10:06 AM   #159
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
唔係
用下半身當背包帶孭住上半身咩
但係
佢下半身要慢慢生出嚟喎,連埋下半身擰返嚟嘅話等佢合翻埋咪得,一開頭都係咁
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-18, 10:13 AM   #160
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: 王小虎 查看文章
http://wegotthiscovered.com/movies/d...nfirmed-canon/

我想講的係Deadpool係好特別的存在,佢就係咁痴線,要講咩continuity、時間序、合唔合理根本冇咩意思。

正如一開始
佢可以知道(明明係未來時間的Logan電影 - X-Men已經比Wolverine殺死晒)Logan個ending,你就知道根本唔使講咩continuity、時間序,套戲好睇就算,笑吓,你當成套戲就係穿插其他電影講吓笑就得了。

就算佢最尾話其實成套戲都喺最後個所謂的continuity冇發生過,我都唔會介意,Deadpool就係要咁癲先好睇。
睇過死侍屠殺漫威宇宙同死侍屠殺世界名著就知道依隻角色真係癲到有光環…
仲有佢結婚果集既封面

舊 05-25-18, 02:42 PM   #161
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
睇過死侍屠殺漫威宇宙同死侍屠殺世界名著就知道依隻角色真係癲到有光環…
仲有佢結婚果集既封面

咁會唔會有 Deadpool Corp?

舊 05-25-18, 03:32 PM   #162
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:

究竟 Ryan Renolds 有幾憎 X-Men Origin: Wolverine 同 Green Lantern ? YouTube 有唔少片講,總結嚟講,佢做電視處境喜劇成名, 自從拍 Blade: Trinity 開始唔掂,為咗搵片翻身,佢好想演好 Deadpool (可以搵現場版 Honest Trailer Deadpool 有講),點知狐狸個決定搞喎晒,之後接 Green Lantern ,點知出到嚟好大鑊,佢嚮唔少場合公開講好後悔拍咗套片,畀佢1分,甚至話自己都無眼睇
其實我覺得 X-Men Origin: Wolverine 呢套野幾好睇.

Green Lantern 我都覺得Ok, 尤其是有 blake lively

舊 05-27-18, 03:30 PM   #163
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
其實 Ryan Renold唔係憎X-Men Origin: Wolverine
而係佢當年已經同人傾想拍Deadpool
但人地就用左呢個方式搵佢做Deadpool 但呢個Deadpool唔係佢想要既野亦都晒左隻角色

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-18, 08:13 PM   #164
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實 Ryan Renold唔係憎X-Men Origin: Wolverine
但人地就用左呢個方式搵佢做Deadpool 但呢個Deadpool唔係佢想要既野亦都晒左隻角色
當年隻Deadpool 根本就係黑歴史黎啦

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-18, 09:05 AM   #165
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章

都啱嘅,睇mid-credit scene,應該未到 Green Lantren 個程度~

舊 05-28-18, 10:41 AM   #166
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
話時詁, 我無睇過deadpool美漫畫, 其實佢出現係依家咁玩野定點?

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-18, 11:09 AM   #167
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: HON HON 查看文章
話時詁, 我無睇過deadpool美漫畫, 其實佢出現係依家咁玩野定點?
XO:W O個隻無記錯係狐狸原創O既...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-18, 06:41 PM   #168
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
星期六睇咗

笑位係連住咁嚟,玩 BL,玩其他作品,玩自己,驚喜客串,好耐無嚮戲院笑得咁喪(悲)

有得有失啦, 冇拍綠燈俠又未必識到現任老婆~~

舊 05-29-18, 08:25 PM   #169
王小虎

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: HON HON 查看文章
係,呢個先係正版。佢有Merc with a mouth的外號,即係死多口的僱傭兵,而且佢同電影版都係咁痴線,好多其他漫畫人物都驚咗佢。

不過有時有d作家都會寫得冇咁癲,例如佢都入過Avengers副隊(Uncanny Avengers)。

關於電影內某一幕
BB腳,除左有玩Basic Instinct,相信佢地都有玩原著創作者。因為創造Deadpool的畫家Rob Liefeld出晒名畫的脚係完全唔啱比例,超大隻佬+BB脚。Liefeld亦有喺電影裡面出鏡,不過我睇時冇留意到,始終佢冇Stan Lee咁出鏡。

王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-18, 09:34 PM   #170
肉羊哩咖
griffin611

引用:
關於電影內某一幕
BB腳,除左有玩Basic Instinct,相信佢地都有玩原著創作者。因為創造Deadpool的畫家Rob Liefeld出晒名畫的脚係完全唔啱比例,超大隻佬+BB脚。Liefeld亦有喺電影裡面出鏡,不過我睇時冇留意到,始終佢冇Stan Lee咁出鏡。

其實 Stan Lee.....

本人睇唔切,但好多人都話 DP 嚮 X-Mansion 入面整跌個胸像係 Stan Lee 個樣嚟

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
有得有失啦, 冇拍綠燈俠又未必識到現任老婆~~
呢度真係塞翁失馬噃

此篇文章於 05-29-18 09:38 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 10:39 AM   #171
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
係,呢個先係正版。佢有Merc with a mouth的外號,即係死多口的僱傭兵,而且佢同電影版都係咁痴線,好多其他漫畫人物都驚咗佢。

不過有時有d作家都會寫得冇咁癲,例如佢都入過Avengers副隊(Uncanny Avengers)。

關於電影內某一幕

哦.... 明白晒.

不過今集無上集咁多廢話.....(感覺上)

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 10:55 AM   #172
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
胸像唔肯定
但係X-Force降落果幕有棟大廈外邊有塊廣告板係Stan Lee個大頭照

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 11:39 AM   #173
Eking

註冊日期: Feb 2006
其實我覺得漫畫版失常勁過電影版

舊 05-30-18, 06:22 PM   #174
Fio

估唔到雪緒咁impressive, say句hi wade都咁萌
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-18, 08:34 AM   #175
david
The One

註冊日期: Mar 2002
You can check out a few pages from the A (Not Suitable for) Children's Book below. They recreate key moments from the sequel as narrated by the hero himself. Deadpool 2 was a big hit at the box office, pulling in $727 million to become one of the highest grossing R rated movies of all time. If you want this cool collector's book, you better strike up that pre-order while its hot, or get your booty down to Target on August 21. You don't want to be left out in the cold on this one.

---
NS CC:Morphus X300

此篇文章於 07-14-18 08:37 AM 被 david 編輯。
david 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Wonder Woman (2017) LTKS 電影版 182 12-11-22 12:47 AM
[西片] SPIDER-MAN : HOMECOMING (2017) LTKS 電影版 315 07-03-19 06:42 PM
Deadpool Movie 有片! manpower893 電影版 143 05-20-16 02:52 PM
吹水專區 2017《》 神龍 吹水專區 1002 07-15-13 10:47 AM
[多機種] DEADPOOL (死侍) 信長 電視遊戲討論版 26 06-29-13 01:00 AM

現在的時間是 06:16 AM

手機版 | APP版