Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-24-12, 01:21 PM   #351
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
要講既話

如果連巴士咁大支既步槍都對beta無咩實際效用既時候,好似日本d機咁比把老牛佢根本係自殺用

有咩軍隊會同班兵講"我比少幾個彈夾你換把老牛比你去做陳浩南"我都真係幾好奇

唔好話依家,就算係日本戰國時代既戰術都係盡量拉遠距離用箭灑落去
連火器都行唔通既時候,冷兵器反而有牽制作用根本係妄想

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-24-12 01:26 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-12, 01:46 PM   #352
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 佐佐木莊尼 查看文章
咁其實我又覺得勇少技術都有 d 問題
睇下我地原作o既白銀救世主揸吹雪揸得幾~~~ 掂
雖然後來都係被 beta 擊墜

吹雪冇問題
吹雪最高
你都識講救世主,個能力根本破晒格既
如果個個都好似救世主咁用不知火玩班BETA玩到出神入化既
咁我認同量產格機有用
而家個問題係玩格機只係表現下所謂日本精神大於實際用途
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-12, 01:53 PM   #353
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
班人係咪想練到d女
個個好似東方不敗咁赤手空拳抗beta
呢套動畫會有幾多集
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-12, 03:08 PM   #354
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: 平山深雪 查看文章
你都識講救世主,個能力根本破晒格既
如果個個都好似救世主咁用不知火玩班BETA玩到出神入化既
咁我認同量產格機有用
而家個問題係玩格機只係表現下所謂日本精神大於實際用途
救世主明顯用那部係FREEDOM來的....不是不知火....

引用:
其實最唔明都係明明係試緊d武器掂唔掂點改良去提高駕駛員生存率
但我地既唯衣姬係插勇少玩唔掂d武器,而唔係聽測試駕駛員既意見
雖然勇少真係唔討好,但都唔夠唯衣姬咁難頂...
唯依本身係對呀勇本身就不滿....(之後愛上左勇真係)......不過好所做的都係為勇好GE訓練男友

你見唯依對其他人係唔同....對呀勇就朱多問題....她做咩明顯啦

後面的不引用了=.=太多人覺得唯依有問題...睇埋下話唯依基本洗白....點解?自己睇
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-12, 06:32 PM   #355
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
咁快洗白都唔好玩既-v-
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-12, 08:23 PM   #356
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
(冇睇 total eclipse 小說) 話時話, 對勇少咁不滿o既唯依當初做咩唔自己做不知火二型o既 test pilot? 雖然知佢帶左架武御雷來 ...

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-12, 09:11 PM   #357
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
等睇中尉之後既180度大變化
同埋深紅姉妹

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-12, 11:30 PM   #358
闇之大精靈
Senior Gamer

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
等睇中尉之後既180度大變化
同埋深紅姉妹
是紅之姐妹
細聲說
深紅姐妹係某本TE的糟糕同人來的......
闇之大精靈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-12, 02:02 PM   #359
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku

RT @azusa_maxima: ニコ生で栗林さんが描かれてたアイツ。誰か作ってくんないかなあ。 #TE_anime yfrog.com/obosyjwj

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-12, 02:11 PM   #360
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 闇之大精靈 查看文章
是紅之姐妹
細聲說
翻譯問題
scarlet twin,譯做深紅姊妹我覺得冇錯喎。
而且呢啲咁普通的名,有相同都好普通啫。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-12, 02:28 PM   #361
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 闇之大精靈 查看文章
是紅之姐妹
細聲說
呢個我知道
個人認為深紅好聽d...咁解

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-12, 07:27 PM   #362
HM

引用:
作者: ouki 查看文章
救世主明顯用那部係FREEDOM來的....不是不知火....

唯依本身係對呀勇本身就不滿....(之後愛上左勇真係)......不過好所做的都係為勇好GE訓練男友

你見唯依對其他人係唔同....對呀勇就朱多問題....她做咩明顯啦

後面的不引用了=.=太多人覺得唯依有問題...睇埋下話唯依基本洗白....點解?自己睇
果d算唔算洗白呢?至少我仲係反感佢果種既右翼思想
舊 07-25-12, 09:35 PM   #363
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
我就咁睇
1. 一班美少女就咁係眼前富貴,仲要兩個畀人輪住食,精神上受刺激,有偏激好正常。
2. 其實依家都冇講到美帝既戰鬥方式,再加上某集世界形勢,被害者想思偏埋一邊都好應該。

不過如果集數不足而進行"染白",可能會唔係幾好

問一問,在原本劇情去,轉變過程是一跳就到還是有次序進行?

舊 07-26-12, 11:21 AM   #364
HM

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
我就咁睇
1. 一班美少女就咁係眼前富貴,仲要兩個畀人輪住食,精神上受刺激,有偏激好正常。
2. 其實依家都冇講到美帝既戰鬥方式,再加上某集世界形勢,被害者想思偏埋一邊都好應該。

...
無人島事件後關係越來越好
舊 07-26-12, 12:09 PM   #365
ouki
戸松控

引用:
...
無人島事件後關係越來越好
...
無人島事件後關係越來越好=.=之後正頭愛上左啦

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
我就咁睇

本身TE係俾睇開GE人睇...所以係以有一般知識GE人去睇....美帝既戰鬥方式好易.....射射射=.=投G彈
舊 07-26-12, 04:30 PM   #366
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 細路翔 查看文章
要講既話

如果連巴士咁大支既步槍都對beta無咩實際效用既時候,好似日本d機咁比把老牛佢根本係自殺用

有咩軍隊會同班兵講"我比少幾個彈夾你換把老牛比你去做陳浩南"我都真係幾好奇

唔好話依家,就算係日本戰國時代既戰術都係盡量拉遠距離用箭灑落去
連火器都行唔通既時候,冷兵器反而有牽制作用根本係妄想
上刺刀是男人的浪漫……

舊 07-26-12, 04:37 PM   #367
ouki
戸松控

引用:
起碼俾最早期好好多=.=其實唯依都有可愛地方.....不過AGE D野本身就好右翼
舊 07-27-12, 12:59 AM   #368
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: 尼路 查看文章
上刺刀是男人的浪漫……
比起這個每發要200美金的子彈更浪漫
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-12, 01:59 PM   #369
闇之大精靈
Senior Gamer

唔知POST唔POST得
所以唔POST了
TE漫畫第二部有人翻譯了
有心人應該找得到吧
闇之大精靈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-12, 01:28 PM   #370
EMILA
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2007
WF 予告
EMILA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-12, 02:08 AM   #371
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 07-30-12, 08:52 AM   #372
細路翔
The One

拎部武御雷出黎屈人機仲好似好霸氣咁

英國說大家抱團死
舊 07-30-12, 07:56 PM   #373
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
正常設計理念上,勇哥是沒說錯的說……雖則在這套的結論上是相反……

舊 07-31-12, 05:36 AM   #374
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
正常設計理念上,勇哥是沒說錯的說……雖則在這套的結論上是相反……
同班傻既講道理,不如快手快腳整好部機俾班日本仔用到夠算啦www
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 08:20 AM   #375
細路翔
The One

引用:
堅唔明連巴士咁大支既步槍都發揮唔到大效果時比把牛肉刀d戰術機有咩用

要跟現實做既話根本唔需要開發

老美只會賣一堆便宜又大碗既f-15比日本

英國說大家抱團死

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
石踏一榮「ハイスクールD×D」3期制作決定! money 日本動漫畫討論版 403 10-15-23 03:52 AM
[動畫] 高橋弥七郎「灼眼のシャナⅢ(Final)」放送終了 Vol.2 money 日本動漫畫討論版 95 09-16-23 11:10 PM
[動畫] 「ゼロの使い魔」続巻刊行決定 病床のヤマグチ先生より完結までのプロットが遺されておりました。丨ヤマグチノボルのご冥福を心よりお祈り申し上げます。 Hayami 日本動漫畫討論版 849 10-19-19 10:09 AM
[NDS]Age of Empires: The Age of Kings neo2046 手提遊戲機討論版 94 02-19-06 02:19 PM
n-age wongpo2005 PC電腦遊戲討論版 0 01-27-06 08:37 PM

現在的時間是 09:06 AM

手機版 | APP版