Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-28-07, 10:03 AM   #101
Qe1
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: 91 查看文章
我果時睇漫畫見到魅上明知有人跟蹤都要開保險箱...
佢智障到咁既地步....我睇到心都淡~
之後見阿月...冧死果時羅起枝筆起勢咁寫..驚死無人知咁...
又係睇到心都灰...
用血啦~~大老 !
走出去再寫都得啦
Qe1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-07, 11:09 AM   #102
macross7ra
Ultimate Gamer
FireBomber!

註冊日期: Aug 2002
我無睇過動畫版,
我覺得個結局好求其...
無端端話呀魅上去銀行保險箱 ....

明知話收埋本野,但又去用,根本唔合魅上的性格
作者真係老屈

舊 06-28-07, 11:20 AM   #103
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: macross7ra 查看文章
作者真係老屈
再大叫多一次

去死啦,大場

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-07, 11:24 AM   #104
Ayumania
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
我無睇過動畫版,
我覺得個結局好求其...
無端端話呀魅上去銀行保險箱 ....

明知話收埋本野,但又去用,根本唔合魅上的性格
作者真係老屈
其實佢之前已經有前科架啦
佢意識到佢自己可以準確咁預計到「神」既諗法
所以當佢察覺到「神」行動不能時, 就會代替「神」擅自行動

我又唔覺得唔合魅上既性格喎

Ayumania 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-07, 12:05 PM   #105
macross7ra
FireBomber!

引用:
作者: Ayumania 查看文章

但話明叫佢用假筆記,但佢又去左用真筆記,這就是明顯遺反佢的原則吧

舊 06-28-07, 01:33 PM   #106
Ayumania
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
但話明叫佢用假筆記,但佢又去左用真筆記,這就是明顯遺反佢的原則吧
因為米羅綁架高田係「意料之外」既事
如果高田俾SPK發現先既話就有好大問題
佢知道「神」有需要消滅高田同筆記, 但係因為「神」呢一刻行動不能, 所以就自己郁手

佢咁做係有遺反佢做人既原則, 但係可以話係逼不得已

Ayumania 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-07, 02:26 PM   #107
Qe1
Crazy Gamer

剪出黎用唔得咩 ?
舊 06-28-07, 02:29 PM   #108
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Dawn 查看文章
剪出黎用唔得咩 ?
人粉大場強制,剪紙行為禁止

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-07, 03:30 PM   #109
爽神
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Ayumania 查看文章

冇錯,之前其實都已經留左伏線佢會咁做...
但問題係佢點解唔會諗下有人跟緊佢,會爆佢個保險箱..
要講既話可能係連佢自己都察覺唔到自己既生活習慣呱 ...

仲有一點我都諗唔明,點解佢可以有咁多時間寫到成本筆記都係...
佢係某個地方寫完哂之後擺返去保險箱.......?
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-07, 03:51 PM   #110
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk

其實魅上自殺係唔係想引開其他人注意,比月走人?

舊 06-28-07, 04:17 PM   #111
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 爽神 查看文章

仲有一點我都諗唔明,點解佢可以有咁多時間寫到成本筆記都係...
仲有先讀神童米羅~聽左幾句就可以知道雙方之後計策...
再預計到魅上同阿月會因為女主播死而出現漏洞~

舊 06-28-07, 04:34 PM   #112
relight
Game Master
普通的魔法使

註冊日期: Nov 2005
XBox Live GamertagHKrelight
漫畫版最後月安排魅上係出面寫野果到已經好腦殘...

尼亞係外面安排d咩sniper係到都冇人知,月重要自信心爆澎成咁....後篇真係吾多掂。

我心目中既dn係L死果刻已經完左。
relight 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-07, 04:51 PM   #113
Qe1
Crazy Gamer

引用:

間銀行真係咁信得過 ?
舊 06-28-07, 06:09 PM   #114
大懶財

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
無線播死亡筆記 :19/8起 , Sun 00:15 - 01:15 (應該係真掛....)

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-07, 06:23 PM   #115
macross7ra
FireBomber!

引用:
間銀行真係咁信得過 ?
作者話係就係啦

舊 06-28-07, 06:46 PM   #116
雷火武
ワールド・エンド

引用:
作者: 大懶財 查看文章
無線播死亡筆記 :19/8起 , Sun 00:15 - 01:15 (應該係真掛....)
咁都得
NOW TV先播到十幾話
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-07, 07:40 PM   #117
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: relight 查看文章
漫畫版最後月安排魅上係出面寫野果到已經好腦殘...

尼亞係外面安排d咩sniper係到都冇人知,月重要自信心爆澎成咁....後篇真係吾多掂。

我心目中既dn係L死果刻已經完左。
唔覺...
月就係要試下N見到魅上起出面寫野會唔會捉佢+比錯覺佢果本係真筆記
Near安排sniper做乜野呀?
呢件事唔係話殺左魅上or月就可以完咁簡單.......
其實漫畫裡面都講過好多次....

月求其睇完d資料就選魅上呢個策略係極度冒險就真既...
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-07, 08:32 PM   #118
龍之子
Game Master

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: koala 查看文章
應該張紙仔比佢寫埋先好死麻
good ending
唔洗個死小子係度
引用:
真的
狐忍之後

出位? 笑話 真係笑話
龍之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-07, 08:36 PM   #119
Qe1
Crazy Gamer

引用:
會唔會cut到走哂樣呀 ?
d配音方面係點
舊 06-28-07, 09:51 PM   #120
雷火武
ワールド・エンド

引用:
會唔會cut到走哂樣呀 ?
d配音方面係點
DN有咩野要cut?
加上呢個時間.有咩野唔岩小朋友睇都唔洗cut啦掛
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-07, 09:56 PM   #121
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
引用:
Animax都播了差不多一半TVB就開始播……
不過如果TVB播不知誰去配夜神月、流克……

舊 06-28-07, 10:11 PM   #122
relight
Game Master
普通的魔法使

註冊日期: Nov 2005
XBox Live GamertagHKrelight
引用:
唔覺...
月就係要試下N見到魅上起出面寫野會唔會捉佢+比錯覺佢果本係真筆記
試黎做咩?玩咩...佢就係要魅上用真筆記係外面殺哂入面d人。

near有冇後援係出面月都吾知啦...重用埋d咁既招
relight 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-07, 10:15 PM   #123
Qe1
Crazy Gamer

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
DN有咩野要cut?
加上呢個時間.有咩野唔岩小朋友睇都唔洗cut啦掛
火影有 ~
================

有無人知咩黎
舊 06-29-07, 01:30 AM   #124
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
睇乜無記版,當然睇Animax版,原裝OP、ED、預告、日語、cut尺度又冇免費電視咁緊

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-07, 01:54 AM   #125
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:
作者: 地場衛 查看文章
睇乜無記版,當然睇Animax版,原裝OP、ED、預告、日語、cut尺度又冇免費電視咁緊
想睇到時無記點惡搞首op.....
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 09:04 PM

手機版 | APP版