Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-14-15, 01:45 PM   #201
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
唔講臨場發揮完全弱智化,
明知發生左大單野,比人拋一拋就完全唔time leap根本係傻,
邊會咁易比人知time leap過,
leap一次去到熊耳出事之前已經可以反客為主
對方都只係拎住司機屋企人做人質,
除非有更多內鬼一直內應外合姐,
主場仲要有錢有人才仲有張無敵底牌,
竟然去淆底照住對方要求行動
完全係御都合到一個極點
枉之前幾集仲想鋪到大哥有智有謀
結果一話就打面

此篇文章於 09-14-15 01:50 PM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-15, 01:56 PM   #202
Freddy
God of Gamer
博麗神社信徒

註冊日期: Dec 2001
睇左咁多評論都係講智商問題
所以得出以下結論:

古木: 家人被拐了 -> 智商降低
哥哥: 熊耳被拐了 -> 智商降低
男主: 友利被拐了 -> 智商降低
看到共通點了嗎?
其實麻枝在這一集就是要表達當身邊重要既人被拐走後
果種著急和不能正常冷靜思考既狀況!!!

所以大家智商都降低了!!!
有咁既結果係理所當然的!!

麻枝GJ

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-15, 07:34 PM   #203
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: HakiK 查看文章
唔講臨場發揮完全弱智化,
明知發生左大單野,比人拋一拋就完全唔time leap根本係傻,
邊會咁易比人知time leap過,
leap一次去到熊耳出事之前已經可以反客為主
對方都只係拎住司機屋企人做人質,
除非有更多內鬼一直內應外合姐,
主場仲要有錢有人才仲有張無敵底牌,
竟然去淆底照住對方要求行動
完全係御都合到一個極點
枉之前幾集仲想鋪到大哥有智有謀
結果一話就打面
不,由大哥去到最後個刻先後知後覺可以用彩票賭馬搵錢我已經唔覺得佢有智謀,只係一個浪費能力的弱智……

舊 09-14-15, 08:12 PM   #204
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-15, 11:00 PM   #205
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
麻支......
我越來越失望了.....

此篇文章於 09-15-15 01:35 AM 被 s2001154 編輯。
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-15, 11:04 PM   #206
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
熊耳係咁既情況都仲可以鬆綁兼救人
抵佢叫PU

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-15, 11:44 PM   #207
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
個人覺得Clannad係麻枝既高峰、LB時已經略顯疲態了。(未玩過Rewrite、所以未能作比較)

Clannad > Air > Kanon > LB > AB > Charlotte

麻枝應該喺LB之後「光榮引退」先係、而唔係繼續自拆招牌。

同埋冇京都、Key真係好唔惦。(雖則PA好少有駄作)

此篇文章於 09-14-15 11:47 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-15, 11:50 PM   #208
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
各位
LB麻枝淨係有份寫Rewrite同沙耶架咋

沙耶條線都比人插到上天花版
特別係恭介fans
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章

仲好講
就係因為成班大爺做晒京アニ信者
LB動畫版做得咁好都冇人肯提

我憎京アニ憎到入骨

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」

此篇文章於 09-14-15 11:58 PM 被 FURIMUKI 編輯。
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-15, 01:31 AM   #209
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
各位
LB麻枝淨係有份寫Rewrite同沙耶架咋

沙耶條線都比人插到上天花版
特別係恭介fans

仲好講
就係因為成班大爺做晒京アニ信者
LB動畫版做得咁好都冇人肯提

我憎京アニ憎到入骨
好遺憾LB動畫既成功是因為遊戲劇本真是好成功
AB同CHA......
兩份都是動畫行先......
我相信企劃時間一定較遊戲少......
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-15, 12:36 PM   #210
Game Master

引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
我憎京アニ憎到入骨
洗唔洗咁絕啊?咁動畫化話嗮都要睇人地檔期同興趣啦、你因為咁樣去憎京都好唔公平啫

利申:係、我認我係京都廚先對閣下呢返言論起槓。咁人地確實係做得好先會攞黎同人比較。就如DEEN版Fate如果獨立咁睇其實唔失禮、但弊在有ufo版呢個神級怪物既存在

舊 09-15-15, 04:08 PM   #211
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-15, 05:58 PM   #212
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
個人覺得Clannad係麻枝既高峰、LB時已經略顯疲態了。(未玩過Rewrite、所以未能作比較)

Clannad > Air > Kanon > LB > AB > Charlotte

麻枝應該喺LB之後「光榮引退」先係、而唔係繼續自拆招牌。

句無京都好引戰……
個人覺得JC改LB係還原度高,但唔算出彩
相對AB同呢套就邊個接都會死

Rewrite可以俾番White Fox
再唔係大膽試下SHAFT
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-15, 06:04 PM   #213
Game Master

引用:
作者: leungky1 查看文章
句無京都好引戰……
個人覺得JC改LB係還原度高,但唔算出彩
相對AB同呢套就邊個接都會死

Rewrite可以俾番White Fox
再唔係大膽試下SHAFT
可能我講得太過、如果係改編既話、京都確實功力係無可匹敵。但換左係原作動畫就會回天乏力。

不過最大罪人都仲係麻枝。明明PA算係數一數二作畫可以超越京都既公司都可以比佢連續兩套Key作品拖壞名氣。
舊 09-19-15, 11:20 PM   #214
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
開始亂來了@@
一個人點做到呀⋯⋯⋯

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-15, 11:55 PM   #215
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
尾二一集都可以咁樣浪費時間
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-15, 01:15 AM   #216
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
今集
犯人已經比我地delete左記憶
同埋
阿哥:我地係日本超能力者ge大組織

簡直是神

當你1秒1個唔計行路
20歲完 先拎得1.3億個人
全世界咁少人有能力a

此篇文章於 09-20-15 01:20 AM 被 anyone 編輯。
anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-15, 01:50 AM   #217
soda
Senior Gamer
遊HEA王

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDgoldtama777
XBox Live GamertagSODA777
其實搵幾個人同主角一齊去係咪真係咁過份?...

幾時見人拯救世界得自己一個架...觀眾既智商真係不斷被踐踏...

足小: 127885748
soda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-15, 10:28 AM   #218
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
又一集睇到O咀

接收哂全世界人嘅能力倒不如做NEET自然等能力消失唔係更好?

引用:
作者: soda 查看文章
其實搵幾個人同主角一齊去係咪真係咁過份?...

幾時見人拯救世界得自己一個架...觀眾既智商真係不斷被踐踏...
如果只講單拖的話我又覺得冇問題
對方目的係有宇,跟住去可能又會被人捉,點睇都係隻身較安全

此篇文章於 09-20-15 10:31 AM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-15, 10:41 AM   #219
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
雖然當時仲可以time leap回到過去
但係點解幾集前細妹死阿大哥好似乜事都無
今隻基友唔係到就成個人廢左

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-15, 10:51 AM   #220
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
上一次失敗, 無週詳計畫係一大因數,
今次友利講完就決定做

日本呢邊想點? 奪走D又唔奪走D...

舊 09-20-15, 10:55 AM   #221
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: ikari28 查看文章
因為隼根本就係預咗叫有宇搶能力回到過去救妹,咁仲傷心乜
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-15, 11:00 AM   #222
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
咁樣主角就成為超人
然後飛出太空打爆粒慧星
-完-

引用:
作者: ikari28 查看文章
咁大哥始終同阿妹相處既時間無有宇咁長
反而熊耳就一直陪住大哥

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-15, 11:40 AM   #223
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
咁就變左做HEROS,下季美國大戰食腦魔搶奪再生能力。之後回到過去阻止世界末日。

舊 09-20-15, 11:49 AM   #224
green
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
我覺得有利係點條黑路俾男豬行
要一個人行勻全世界吸哂所有超能力者的能力, 仲要係能力消失前完成, 有可能嗎?

套片頭幾集唔錯, 但自阿哥出場後劇情變得好古怪
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-15, 12:16 PM   #225
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
臨尾幾集好似突然醒覺集數淨返幾集夾硬趕出黎咁

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 麻枝准「Angel Beats!」Blu-ray BOX 2015年6月24日発売 supermanlady 日本動漫畫討論版 719 07-28-23 04:15 PM
放C88 Angel beats, Charlotte, 艦娘相關. walker3600 買賣專區 1 09-05-15 06:09 PM
[NDS]SEGA's Charlotte's Web (知名兒童文學作品遊戲化) GimGim 手提遊戲機討論版 7 10-05-06 01:27 AM
[飲食新聞] 飲食學堂﹕Charlotte 果醬吐司 Abale~姬絲汀小美 飲食版 0 12-28-05 12:57 AM

現在的時間是 12:21 PM

手機版 | APP版