Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-22-17, 09:22 PM   #36051
Hextor
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: green 查看文章
睇完動畫FGO覺得劇情幾吸引(特別係好有女主角FEEL的所長竟然瓜左), 想睇下故事後續, 又見有繁中版, 決定試下玩
想問下無課或輕課, 能否應付故事任務的難度?
おい、その先は地獄だぞ
忍唔到手抽野既人路過

故事任務3星絕對夠打
最主要係練齊職
應該去到第六章先有D難度
台版應該仲有成年先去到第6章
同埋都係睇大腿既粗度
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-17, 09:30 PM   #36052
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
1星弓神大英雄、屠龍聖劍小次郎、神控場牛頭人、50星莫札特、死M佬斯巴達克斯
2星神輔安徒生、神坦聖喬治、高性能咒腕、筋肉斯巴達、種火王血斧王

以上一堆都係性價比高到冇朋友嘅低星角
得閒練一練一定有用得著嘅地方
反正而家個rank升到最高個cost都冇可能全5星角全5星禮裝咁打
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-17, 09:30 PM   #36053
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
睇完動畫FGO覺得劇情幾吸引(特別係好有女主角FEEL的所長竟然瓜左), 想睇下故事後續, 又見有繁中版, 決定試下玩
如果最後都係會課金又唔想睇日文的話我覺得你去玩簡中版會穩陣d

話說我一入坑就預左會課金所以無忍手過(ry

低星角有一發大英雄同m男就夠做啦,子安徒生同牛牛比較吃練度

如果中到3星狗哥練定都岩架啦,永遠的神隊友

英國說大家抱團死

此篇文章於 05-22-17 09:36 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-17, 09:47 PM   #36054
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
引用:
絕對得
小弟正正有一個完全無課賬,打完序-7章+時間神殿,師兄可以做個參考
咁弱既戰力已經夠做

呢幾隻已經系手頭上每職既最強鯖,呢個無課賬從未收過FD申請,可想而知系大眾心目中呢隊野有幾弱
LV低之餘,技亦都冇乜練過
但其實你只要有
FD孔明(記得見到孔明要即刻申請做FD,有佢同冇佢差好遠好遠)
マシュ(主角,人人有一隻,小弟隻マシュ系技7/7/7)
再加埋一隻清姬(星3鯖,石抽會大量地出,免費友抽池亦會出,而且小弟隻清姬練度亦都唔算高)
已經夠哂過主線,其他職抱腿就夠過關
小弟打既時候系魔神柱打得吃力d,對其他敵人亦都唔需要用石續關,不過令咒就真系唔好慳住黎用
fufufu123456 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-17, 09:49 PM   #36055
細路翔
The One

有位的話我連d掛盾妹係頭既新手都會接受架,當然無keep住玩果d就踢左啦

人地無課都有嫁王,我真係無話可說了

英國說大家抱團死
舊 05-22-17, 11:08 PM   #36056
psidef
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 細路翔 查看文章
人地無課都有嫁王,我真係無話可說了
好多石頭賬都有嫁王......

-------------------------------------------------------------------------------------------

https://shindanmaker.com/chart/70657...a0bd1a2da1c382

我諗我應該轉過個名......

舊 05-22-17, 11:26 PM   #36057
gingq7

註冊日期: May 2008
-DEL-

此篇文章於 05-22-17 11:53 PM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-17, 12:07 AM   #36058
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
作者: gingq7 查看文章
-DEL-
改少少就行啦
========

繁中服已肯定是簡中服的基底 <<轉換>> 字體和修改部份人名

而對於我而言, 無課 本來 是沒問題, 不過繁中服會cut走多少福利?

支持制作團體是不錯, 但不是給只會hard sell 的承辦商囉
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-17, 12:07 AM   #36059
green

註冊日期: Aug 2005
多謝咁多位指教, 會驚過不到故事任務係因為手上的卡實在太廢

四星英靈除了事前登錄送的瑪莉皇后和LILY, 就只有B叔, 最弊係抽唔到弓職英靈, 反而一堆RIDER

其實喜歡一個遊戲都好樂意俾下錢, 不過用免費的石頭和友情點數都抽不到好野, 幾乎都係低階禮裝, 台服8元一粒石, 即係抽一次要24元, 以這遊戲的抽獎率, 我驚倒錢入海啫
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-17, 12:08 AM   #36060
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
我驚倒錢入海啫
不用怕,肯定會

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-17, 12:12 AM   #36061
digiharuka

引用:

四星英靈除了事前登錄送的瑪莉皇后和LILY, 就只有B叔, 最弊係抽唔到弓職英靈, 反而一堆RIDER

其實喜歡一個遊戲都好樂意俾下錢, 不過用免費的石頭和友情點數都抽不到好野, 幾乎都係低階禮裝, 台服8元一粒石, 即係抽一次要24元, 以這遊戲的抽獎率, 我驚倒錢入海啫

弓職? 3星的 羅賓漢, 二姐(3技出了才有用) 比眾4星好用得多呀

fgo內是沒有 角色, 只會是說 難用 而已
舊 05-23-17, 12:25 AM   #36062
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
作者: digiharuka 查看文章
弓職? 3星的 羅賓漢, 二姐(3技出了才有用) 比眾4星好用得多呀

fgo內是沒有 角色, 只會是說 難用 而已
三星弓嚟講新手梗係升咗大衛先喇,全體一回無敵,單係呢樣已經足夠。

星數覺得只影響白值,高星反而多杯具角囉,尤其係弓職...
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-17, 07:39 AM   #36063
細路翔
The One

引用:
作者: psidef 查看文章
好多石頭賬都有嫁王......

-------------------------------------------------------------------------------------------

https://shindanmaker.com/chart/70657...a0bd1a2da1c382

我諗我應該轉過個名......
https://shindanmaker.com/chart/70657...a6f896bdb7b9c5

點解我咁偏

英國說大家抱團死
舊 05-23-17, 08:04 AM   #36064
Hextor

註冊日期: Feb 2008
引用:
http://shindanmaker.com/chart/706578...75c97c19e85c0a
又準準地

此篇文章於 05-23-17 08:10 AM 被 Hextor 編輯。
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-17, 08:30 AM   #36065
細路翔
The One

引用:

有b叔就夠啦

b叔一個人就可以打死終章last boss

話說我覺得繁/簡中版會營運到依家日版進度的話,到時隻莉莉絲應該會係50抽就出然後人手一隻

英國說大家抱團死

此篇文章於 05-23-17 08:33 AM 被 細路翔 編輯。
舊 05-23-17, 08:50 AM   #36066
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
https://shindanmaker.com/chart/70657...3e1f035713efed
爆左標…但平日我中男人多過多女人

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-17, 09:00 AM   #36067
細路翔
The One

我覺得我幾準

真係次次都跟車太貼先會中(ry

英國說大家抱團死
舊 05-23-17, 09:42 AM   #36068
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: Hextor 查看文章
おい、その先は地獄だぞ

台版應該仲有成年先去到第6章
其實我預計台服隨時再多3, 4個月就會6章了....

睇網上拆包資料就見到密密麻麻活動接活動, 唔跟節日一股腦推賞月同萬聖節出來。
擺明是想唔跟日服陸服既節奏, 一心諗著追進度

仲有台版設定2018年就人理燒卻(日版是2017)
基本上係12月終章確

即係台服既GD子同盾妹剩返半年去拯救世界

此篇文章於 05-23-17 10:16 AM 被 大破人間 編輯。
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-17, 10:06 AM   #36069
gingq7

註冊日期: May 2008
台服開得超過一年我當佢贏
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-17, 11:16 AM   #36070
digiharuka

*ハルカさんがガチャで引きやすいタイプ
https://shindanmaker.com/chart/70657...281eaa99983b65

ハルカさんがガチャで引きやすいタイプ
https://shindanmaker.com/chart/70657...4e7ea1e107a22d

有星號沒星號都是爆死..... 麼
舊 05-23-17, 11:24 AM   #36071
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
https://shindanmaker.com/chart/70657...d5f31f3551cc79

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-17, 11:45 AM   #36072
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
有b叔就夠啦

b叔一個人就可以打死終章last boss

話說我覺得繁/簡中版會營運到依家日版進度的話,到時隻莉莉絲應該會係50抽就出然後人手一隻
閃閃我失敗了QAQ(雖然我沒算累積保抵100抽)
之前的損失會累計落我狂狗身上的 (願望)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-17, 12:25 PM   #36073
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
https://shindanmaker.com/chart/70657...3da8f0b6d54b19

果然爆死就是命
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-17, 01:00 PM   #36074
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
Alvinさんがガチャで引きやすいタイプ
https://shindanmaker.com/chart/70657...e23d7a52cc9a21

只作參考,絕非精密科學,切忌迷信
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-17, 02:06 PM   #36075
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
天之衣現在靈基4了

還是寶1

寶2-5 要怎樣拿?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 07:18 AM

手機版 | APP版