Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-29-17, 07:58 AM   #2551
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: Orage 查看文章
大魔導師攻略完成......試左足足過10次先得

明白到火風屬過百係打佢好重要,第二型態風屬有150%,兩招全體魔既先風後火完全唔係問題, 先火後風死左都剛剛好夠捱……而且獅子叔做埋debuff, 開完不屈不撓之後再出世界崩壞,就完全冇問題。但真係要睇佢開黑洞個刻先唱歌就安全,唔係真係會打唔過……可能我弱啦
黑洞那招我是直接把後備用不上的替換主力來吃~XD
雙盾則無視繼續給他吸ww

舊 07-29-17, 08:21 AM   #2552
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
引用:
作者: wang2009hk 查看文章
黑洞那招我是直接把後備用不上的替換主力來吃~XD
雙盾則無視繼續給他吸ww
我係由佢吸算,拉茶係度唱歌就一定回得切“

只係佢吸完就全員防禦算……

舊 07-29-17, 04:53 PM   #2553
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
反射魔法係咪改左﹖打緊12武具機器,見人話可以打到就黎30%血果陣用反射雷1野秒佢,我打落自己反射過去點解唔痛既﹖好似仲衰過自己就咁放雷打佢
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-17, 05:17 PM   #2554
wang2009hk
Game Master

引用:
作者: ShinDou 查看文章
反射魔法係咪改左﹖打緊12武具機器,見人話可以打到就黎30%血果陣用反射雷1野秒佢,我打落自己反射過去點解唔痛既﹖好似仲衰過自己就咁放雷打佢
反射盾應該不是把傷害提升而是令雷一下變成6下的樣子?

還要配合EC把第一下雷連到4倍之後再令王吃接下來的5下(普通傷)

我自己是只試過用火魔女的大火(疊滿),用光召然後配EC一下秒掉鐵巨人那約35~40%

12武具機器沒老人櫻只能慢慢打掉~XD

舊 07-29-17, 05:34 PM   #2555
ShinDou

冇抽應暈呀,果陣特登唔抽既,點知而家有用

搞到要用KUJA同阿雪2個玩連續雷,最尾得每下3萬,已經搵騎士迪利達降50%雷耐,但30%血之前用雷明明一下打到廿幾萬,照計如果REFLECT打到6下西應該夾埋百幾萬秒到架喎﹖我見好多個數字但好似每下得5位數

竟然COMPLETE埋30TURN果個,仲以為打得咁慢實過,佢又冇寫第幾TURN

此篇文章於 07-29-17 05:39 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-29-17, 10:00 PM   #2556
ShinDou

原來大魔道士可以屈COUNTER,如果用COUNTER打到佢半血變身既話,接住果TURN會食物理,結果用左半個鐘都唔駛就屈死佢,常闇雷神接CLOUD秒到2百萬,不過唔記得儲召冇得順便用埋巴哈清,又冇出到5次LB,好似淨係出左3次LB,估唔到CLOUD果招咁鬼大力,本身諗住慢慢用隕石8HIT磨D召珠出黎,淨係儲到7成,見佢儲滿LB隻野又仲有8成血,咪出1次LB,點知佢每刀5萬 @@ 最尾果下唔記得睇幾多十萬,岩岩打到2百零5萬,之後慢慢等CLOUD反擊,又唔記得換王女出黎儲召,同埋拉冇沙好似又唱緊歌

拎左把野就算了,MISSION拎左30TURN果個,兩張飛同莫古由佢了,再試埋經持武勇戰士先

此篇文章於 07-29-17 10:02 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-30-17, 03:11 PM   #2557
ShinDou

唔識打棺材,1變身就秒晒咁濟,光豬都頂唔到,已經近5百防7千幾血,已經上晒全BUFF DEBUFF再落埋40% DAM CUT,唔知做乜唔衝出黎擋,定係因為我隻魔壁出左黎擋魔法既話光豬就唔識衝出黎擋﹖

試1次前半都磨好耐,得隻土魔打,W STONEJA都係打十萬兩下度

此篇文章於 07-30-17 03:13 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-31-17, 02:48 AM   #2558
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
今日先試打55層,發現自己完全唔識玩呢隻game了,打左幾次都打唔鸁,明明buff同debuff都上哂佢血少過50%都係1round秒我幾隻。。。
見你地打個d新大佬試都未敢試,玩得越嚟越冇勁。。。睇下ff4抽唔抽到隻龍騎嚟衝擊下,我細個就係ff4開始入抗,特別有感情。。。

估唔到隻game仲幾多人打,event我打左2百50幾萬都係排7萬7。。。

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-17, 07:05 AM   #2559
ShinDou

55層應該要有絢香同魔壁先得
舊 07-31-17, 12:41 PM   #2560
GP03D

絢香有幸抽到,但係冇魔壁喎。。。

舊 07-31-17, 01:09 PM   #2561
ShinDou

魔壁係4星,我pickup果時中1隻,之後再中2隻

有冇9s個pot153? dam cut 40%可能都夠頂

冇ff12將軍?
舊 07-31-17, 01:20 PM   #2562
wang2009hk
Game Master

引用:
唔識打棺材,1變身就秒晒咁濟,光豬都頂唔到,已經近5百防7千幾血,已經上晒全BUFF DEBUFF再落埋40% DAM CUT,唔知做乜唔衝出黎擋,定係因為我隻魔壁出左黎擋魔法既話光豬就唔識衝出黎擋﹖

試1次前半都磨好耐,得隻土魔打,W STONEJA都係打十萬兩下度
棺材:

P1:60%前要有1隻100%吸物+1隻全魔坦,魔坦光耐要衝到175%,或每回給他預復
P2:要1隻硬的全物坦,有百閃的基本OK,沒就衝高水耐和血量,這時魔坦別放全魔坦

舊 07-31-17, 01:20 PM   #2563
wang2009hk
Game Master

引用:
作者: GP03D 查看文章
絢香有幸抽到,但係冇魔壁喎。。。
魔坦隨便找隻路人巴修看看?

舊 07-31-17, 01:41 PM   #2564
ShinDou

我隻魔壁好似都唔駛咁高耐光都resist唔扣血,光豬100%挑基本上未變身唔會死,應該係因為打到佢變身果陣魔壁仲開緊全體擋,所以光豬唔跳出黎擋? 我光豬回得20%度,見佢出好多下全體斬,上埋自動復活可能都死
舊 07-31-17, 01:45 PM   #2565
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
55層我唔駛用魔坦都照過, ラムザ keep 唱歌, 光戰用光我同減攻, 絢香主力解停同尾段dis-spell

舊 07-31-17, 02:28 PM   #2566
GP03D

FF12個時成百抽都冇隻彩呀。。。
Fd list冇人放basch....
9s又未TM...

試埋常闇個damage cut先,唔得都冇辦法。。。

舊 07-31-17, 03:15 PM   #2567
wang2009hk
Game Master

引用:
我隻魔壁好似都唔駛咁高耐光都resist唔扣血,光豬100%挑基本上未變身唔會死,應該係因為打到佢變身果陣魔壁仲開緊全體擋,所以光豬唔跳出黎擋? 我光豬回得20%度,見佢出好多下全體斬,上埋自動復活可能都死
光豬和魔坦如果同時開了全坦的話
就要看那隻先跳了出來

魔坦先跳的話,光豬不會跳,反之亦然

舊 07-31-17, 03:57 PM   #2568
ShinDou

rikku調合好似30%dam cut,常闇好似20%
舊 07-31-17, 08:16 PM   #2569
ShinDou

冰雷召仲未有技睇,唔知邊隻勁升邊隻先,以前就雷勁D,探下雷幻礦先

新LYDIA勁喎,新卡因都算OK,乜今次主線開咁多版,爆晒D水岩岩打完,執到而家萬1石了

此篇文章於 07-31-17 10:47 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-01-17, 08:39 AM   #2570
wang2009hk
Game Master

雷召3星和之前2隻打法一樣

冰召3星則比佢陰到~XD
打法同之前略有不同~ww

真降臨打了1小時多點才磨完...自己沒老人櫻和好友老人櫻冷卻時間未過...
很考耐性的一次..

舊 08-01-17, 10:07 AM   #2571
ShinDou

2星鳳凰好似打緊降臨咁,出raid team秒唔到打剩少少俾佢秒番,要出番拉冇沙,光豬,魔壁,絢香先夠打,得自己1隻同fd攻,出tidus但冇岩既屬性武,求其裝風劍聖大劍同洋蔥fd風輝ec扣好少

原來隻鳳凰識係咁全回hp,要砌隊野捱到再秒先得喎

此篇文章於 08-01-17 10:26 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-01-17, 04:12 PM   #2572
GP03D

其實已經jump係點計?
我見新龍騎有招dragon raid係600%damage再加本身有100同120% boost,即係一野都1920%?如果我再加hijump(ffxv女龍騎把野)同4個六盟風比佢咁咪有成3000%一野?

此篇文章於 08-01-17 04:15 PM 被 GP03D 編輯。
舊 08-01-17, 05:34 PM   #2573
ShinDou

dam係加唔係乘, 600%加100%加120%=820%,1turn準備要除2,又冇2刀,唔算勁,不過佢有招唔跳3百幾%11hit降屬ok
舊 08-01-17, 06:10 PM   #2574
GP03D

見人谷到過千八攻。。。照咁計820%基本加hijump100%加4個風25%有1020%,千八攻x1020%都已經好正。。。
如果放2手jump會唔會打2野?

舊 08-01-17, 06:25 PM   #2575
ShinDou

千8攻應該係齊兩手持系先做到,2個cloud技再2個真兩手持手套,再齊極意同加攻防裝

cloud淨係lb都2100%

2刀應該唔會跳2野,不過黎緊好似話會上修jump起跳會打人,降落又可以自定時間用黎chain,應該會開始有用左

原來新卡因招600%跳係離脫2TURN,唔駛用了 XD

5隻1齊跳既話都仲有少少用

此篇文章於 08-01-17 07:18 PM 被 ShinDou 編輯。

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 11:32 PM

手機版 | APP版