Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 10-22-11, 12:48 AM   #376
Hide2001
Senior Gamer

註冊日期: May 2006
我都收到風了 ...$880 block 9 =.=岩岩正中間最後...超遠囉-.-
Hide2001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-11, 02:06 AM   #377
ch1o3
XXX

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: scott-violet 查看文章
我仲後過你!!我後邊正正係880既兄弟!!
心郁郁想放左佢
block 13後半part都係880黎架.......
放左都未必買到好d...
我都無問到我呀媽我係邊行...
一聽到block 13已經成個人即刻頹晒...
坐邊行都已經唔重要...
ch1o3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-11, 04:59 AM   #378
爽神
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: ch1o3 查看文章
前排我見某討論區有人放1680 (我諗另一d地方都會有人放)
不過最大問題係你張飛應該會好難放到出去

舊 10-22-11, 09:22 AM   #379
rickyklk
Junior Member

註冊日期: Oct 2011
Unhappy

引用:
我都係十二點預約,又係坐BLOCK13,依家成個人好DOWN
rickyklk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-11, 12:02 PM   #380
ch1o3
XXX

引用:
作者: 爽神 查看文章
前排我見某討論區有人放1680 (我諗另一d地方都會有人放)
不過最大問題係你張飛應該會好難放到出去
無錯...既然放唔到就由佢喇..
反正坐o係邊個心情都係1樣(自我安慰中)

引用:
作者: rickyklk 查看文章
我都係十二點預約,又係坐BLOCK13,依家成個人好DOWN
我諗緊其實係咪aeg o個度唔係按個位靚唔靚黎排...
而係按住block個數字...姐係佢由13開始排..到最後買先去到block16囉..
因為我見另1個forum有人話佢係最後截止前唔知幾多分鐘先買就係block 16 m行
舊 10-22-11, 01:12 PM   #381
爽神

引用:
我諗緊其實係咪aeg o個度唔係按個位靚唔靚黎排...
而係按住block個數字...姐係佢由13開始排..到最後買先去到block16囉..
因為我見另1個forum有人話佢係最後截止前唔知幾多分鐘先買就係block 16 m行
可能佢地認為blk13既位係好過16....

舊 10-22-11, 01:24 PM   #382
爽神

another reason...

關於場館方面的問題,我所得到的解釋是這樣,真實性有興趣的人可以去考證。大家可以選擇不信:4號有阿肯的演出,RAP和重金屬所使用拿到設備完全不同,場館方面沒有辦法在16小時(8小時/day*2)搞定,而且阿肯是先確定的演出,於是放棄。主辦方都談到了加班費的事情了,都沒成功,於是……
10月21日 02:20 來自新浪微博

http://weibo.com/1436010275/xtGK3hlZ4

舊 10-22-11, 07:28 PM   #383
ch1o3
XXX

引用:
可能佢地認為blk13既位係好過16....
我覺得係咁...
如果係紅館ge話就唔會有依個問題
因為一定係由最前順序到最後
鬼有人會諗到原來16會好過13..
不過就算aeg o個邊知唔知都好...都無得拗架喇...
舊 10-23-11, 12:41 AM   #384
lchcws214

註冊日期: Sep 2011
XJAPAN SUMMER SONIC 2011 DAY2 (1)

http://www.youtube.com/watch?v=QDKZZ..._order&list=UL

XJAPAN SUMMER SONIC 2011 DAY2 (2)

http://www.youtube.com/watch?v=vbfAxZbuZ2I
lchcws214 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-11, 12:46 AM   #385
shadow.k

註冊日期: Sep 2011
放1480飛2張, block 15 row b, $1350/1.
shadow.k 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-11, 10:02 AM   #386
爽神

引用:
作者: lchcws214 查看文章
XJAPAN SUMMER SONIC 2011 DAY2 (1)

http://www.youtube.com/watch?v=QDKZZ..._order&list=UL

XJAPAN SUMMER SONIC 2011 DAY2 (2)

http://www.youtube.com/watch?v=vbfAxZbuZ2I
希望之後果個半小時特集都係重覆播返呢d (或有多)
否則的話就完全錯過左錄hd了....

舊 10-23-11, 11:25 PM   #387
colus
Game Master
子龍

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDColus
XBox Live GamertagColusM
今日終於拎到飛啦...

可惜唔係BLK A...
爽哥,鐵鐵,希望你地中到BLK A

Falling down, rain flows into my heart
In the pain I'm waiting for you
colus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-11, 12:34 AM   #388
爽神

colus去左抽飛?
乜個email唔係話如果唔去抽的話最好10/24先去拎架咩

舊 10-24-11, 12:36 AM   #389
爽神

引用:
希望之後果個半小時特集都係重覆播返呢d (或有多)
否則的話就完全錯過左錄hd了....
睇返jps應該有人錄左個節目,好在

參考:

サマソニ東京 8月14日
17:50~X JAPAN

1 OP SE [已播-10月節目]
2 JADE [已播-10月節目]
3 Rusty Nail [已播-9月節目]
4 紅 [已播-9月節目]
MC TIME (ToshI and YOSHIKI) [已播-10月節目]
5 ENDLESS RAIN
6 Born to be free
7 I.V.
8 X [已播-10月節目]
9 SE Tears

11月個特集播埋唔知集唔集齊得哂...

此篇文章於 10-24-11 12:39 AM 被 爽神 編輯。
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-11, 02:45 AM   #390
爽神

X Japan Southeast Asian Tour 2011
http://www.youtube.com/watch?v=DKp-1bnfCT4
-
千呼萬喚,asia tour宣傳片終於出了
整得好有心思!未買飛既快d買喇

BTW, 我好希望佢地wiki下southeast asia係屬於咩地區
今次除左秦國之外邊忽係s.asia呀....

---------------------------------------------------------------------------------------

bhh透露左台灣tour goods
睇落似乎係歐美tour / 官網果堆野...
d圖就我加既,未必準確,只作參考
有d連官網都冇,但個款都唔難想像既...

老老實實真係唔多吸引,d goods已經變到好唔"日式"...

X JAPAN 官方週邊商品相關訊息
by BBH布洛克兄弟 on Wednesday, October 19, 2011 at 6:54pm
https://www.facebook.com/notes/bbh%E...50321081826846

目前我們確認到X JAPAN 官方週邊商品可能會販售的品項如下
實際來台品項,各品項數量及價格還請以現場實際情形為主
謝謝各位!!

BLACK LOGO TOUR T'S

WHITE DRAGON TOUR T'S

BLACK UNISEX T'S

WHITE GIRLS T'S

BLACK LOGO HOODY

BASEBALL CAP

BEANIE (毛帽)
-待定-

DRAGON SLING BAG (斜孭袋)
-待定-

BANDANNA (手帕)
-待定-

DOG TAGS (狗牌)
-待定-

EMBROIDER PATCHES

STICKERS (貼紙)
-待定-

---------------------------------------------------------------------------------------

Yoshiki (YoshikiOfficial) on Twitter

I'll be there very very soon!! RT@ek2dbx @YoshikiOfficial もうすぐだねー X JAPAN Live in Seoul CM http://bit.ly/oEOd37
Flag this media
YouTube
22 Oct via web

Zzzzz~ I'm sleeping~! 睡眠中!!
22 Oct via web

http://twitter.com/#!/YoshikiOfficial

●Entrevista com YOSHIKI no Brasil
詳しくは↓
http://www.jame-world.com/br/article...no-brasil.html

●YOSHIKI Jewelry×GEMCEREY
詳しくは↓
http://gc55.jp/yoshiki/

●YOSHIKIJewelry×GemCEREYクロスネックレスを抽選で10名様にプレゼント!!
応募者全員プレゼント「オリジナルチャーム」
*数に限りあり
詳しくは↓
http://gc55.jp/y_campaign/

●YOSHIKI&雅-MIYAVI
YOSHIKI&雅-MIYAVI-in LA
詳しくは↓へ
http://instagr.am/p/Q_7WQ/

我之前講既hk live舊報導
果陣幾份報紙都已經不停提及art of life full ver.,好明顯係官方放出黎既風
有新曲、有驚喜環節、有悼念環節、有art of life full ver.,未買飛既好快d買喇

http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=107

[文匯報] X JAPAN港騷將悼念TAIJI YOSHIKI承諾有驚喜贈港迷
YOSHIKI指仍未決定好個唱內容,暫只落實悼念及專屬港迷兩環節外,屆時亦會獻唱新歌,但對於歌迷熱切渴求,長達29分鐘的名曲《ART OF LIFE》,他稱會認真考慮,但就不敢打包單,因每次開會都有變數,直至最後一刻才能落實。

[大公報] Yoshiki預告巡唱悼念Taiji
Yoshiki透露亞洲巡迴演唱的曲目仍未完全落實,但他亦希望為香港歌迷特別炮製驚喜,屆時都會獻唱新歌,計劃向早前身亡的前成員Taiji設悼念環節。對於廣大樂迷都希望他們在演唱會中,能演繹長達二十九分鐘的名曲《Art of Life》。現階段他們會作慎重考慮,Yoshiki不諱言每次開會都有變數,未到最後也不能落實演唱會內容。

[星島日報] X JAPAN重臨香江開騷
而樂隊靈魂人物YOSHIKI早前受訪時透露,他們仍未落實個唱上的演唱曲目,對於樂迷希望X JAPAN能在演唱會中足本演繹長達29分鐘的名曲《ART OF LIFE》,YOSHIKI表示會慎重考慮,不過,他希望為港迷炮製驚喜,更會獻唱新歌,亦有意設悼念環節,與Fans悼念早前逝世的舊隊友TAIJI。

[成報] X JAPAN 10月底展開首次Asia Tour
X JAPAN10月底展開首次Asia Tour,而香港站鐵定於11月4日,亞洲國際博覽館開騷,據YOSHIKI透露,巡唱的曲目內容仍未完全落實,不過,他希望除了獻唱新歌以外,能夠為香港歌迷特別炮製驚喜,更有計劃向早前身亡的前成員TAIJI設悼念環節,至於長達29分鐘的名曲「ART OF LIFE」,廣大歌迷也期望X JAPAN能在今次演唱會上,一氣呵成足本演繹,YOSHIKI不諱言地回應,每次開會亦有變數,未到最後也不能落實演唱會內容,但他們會作慎重考慮。

尋日都係忍唔住register個urbtix acc睇下d飛去成點

揀880仲有blk4 w行
揀1480(座)仲有blk5 g行

如無意外左右兩邊頭3個block都可以full到...

同埋因為優先同內部飛都hold左唔少(黑色)
假設佢呢d可以去得哂的話都唔會太難睇既
比較擔心既係d 1480 standing....

其他參考:

X-Japan__map on web

X-Japan__map on web_v2

此篇文章於 10-24-11 02:51 AM 被 爽神 編輯。
舊 10-24-11, 04:32 AM   #391
kotetsu
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2010
STICKERS話唔定係哩個BUTTON/STICKER SETS...

而家D goods淨係擺個logo就算

是日本人鄭家輝

X Japan聲音連載..YOSHIKI的訪問來啦!這是上集..收聽之前,請看我的評論吧,資料都放在那裡了!..喜歡的,請盡情來吧!(對我來說,這次的連載真的很複雜啊!) http://t.cn/SP5UZ7

今次YOSHIKI的訪問是我上次去SUMMER SONIC時做的, 主要是圍繞香港站的巡迴的。
全個訪問約6分鐘,以英文進行, 我會分成兩次放上微博。
由於微博字數有限,同時也不想打擾到沒興趣的人,所以我決定將(大概意思的)中文翻譯放在評論中。
由於錄音的地方在後台,所以背後會有雜聲,請留意或需聽一、兩次。
(10月23日 12:30)

1..F:你們決定好亞洲巡迴的曲目了嗎?
/Y:已決定了,雖100%!會是從歐,美的巡迴中作一些不大重要的改動。
F:香港場會有一些特別的東西嗎?
/Y:會!會有些有趣的,因為香港我們已經去過了,所以會想做一些不同的!或者會演奏新唱片的歌吧。
(10月23日 12:31)

2..F:你們的歌"Art of Life"長達29分鐘,你們有打算在今次演唱會演出嗎?
/Y:嗯..可能吧!因為這首歌很難也很長的歌,你知啦,我們在決定曲目時有很多歌都喜歡都想揀,但如果全都揀的話,那就需要多兩,三個小時了。
要看情況吧,不過我會考慮的。
(10月23日 12:31)

3..F:在今次香港或世界的巡迴中,你們會向前成員TAIJI做些致敬嗎?
/Y:嗯....可能吧!你知,我們仍然很難接受他的離世..這個我們會考慮一下的。
(10月23日 12:32)

http://weibo.com/chengkafai

期待下集
kotetsu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-11, 08:00 AM   #392
爽神

冇留意呢個都叫sticker,的確有可能...

已經分唔清到底係夾定稿問問題定係全部傳媒都以呢個訪問做基準黎報導
不過前者可能性都唔細

舊 10-24-11, 09:11 AM   #393
colus
Game Master
子龍

引用:
colus去左抽飛?
乜個email唔係話如果唔去抽的話最好10/24先去拎架咩
冇去抽呀...
佢好似係叫D唔足4張既24號先去拎?
我咁M尋日9點左右係九龍區,
咪去撞下囉,點知又唔係真係太多人拎喎...

Falling down, rain flows into my heart
In the pain I'm waiting for you
舊 10-24-11, 09:12 AM   #394
ch1o3
XXX

引用:
作者: colus 查看文章
今日終於拎到飛啦...

可惜唔係BLK A...
爽哥,鐵鐵,希望你地中到BLK A
簡直係令我心生妒忌繼而怒火中燒...
快D收埋佢呀..唔係我會打劫你(地)-________-
舊 10-24-11, 09:21 AM   #395
colus
Game Master
子龍

另外,剛收到email amazon隻last live 發送左啦

舊 10-24-11, 09:21 AM   #396
ch1o3
XXX

引用:

尋日都係忍唔住register個urbtix acc睇下d飛去成點

揀880仲有blk4 w行
揀1480(座)仲有blk5 g行

如無意外左右兩邊頭3個block都可以full到...

同埋因為優先同內部飛都hold左唔少(黑色)
假設佢呢d可以去得哂的話都唔會太難睇既
比較擔心既係d 1480 standing....

今晚番去望真d坐邊行...再決定好無硬蝕1200蚊放左2張飛再換2張880番黎
舊 10-24-11, 09:23 AM   #397
爽神

引用:
冇去抽呀...
佢好似係叫D唔足4張既24號先去拎?
我咁M尋日9點左右係九龍區,
咪去撞下囉,點知又唔係真係太多人拎喎...
係..
我都係尋晚深夜先詳細睇返個mail
睇完後覺得...佢地寫得d rules太亂喇,完全係簡單複雜化

Btw, 佢話0:00後會有通知但我而家都未見有

舊 10-24-11, 09:39 AM   #398
爽神

引用:
另外,剛收到email amazon隻last live 發送左啦
Amazon d野多數今發明送,即係提早有得睇了

引用:
今晚番去望真d坐邊行...再決定好無硬蝕1200蚊放左2張飛再換2張880番黎
咁大獲...
你諗住1480既飛放880?
試下平少少睇下放唔放得出嘛,未必個個知乜事

舊 10-24-11, 09:54 AM   #399
ch1o3
XXX

引用:

咁大獲...
你諗住1480既飛放880?
試下平少少睇下放唔放得出嘛,未必個個知乜事
最壞打算係咁放法喇
始終個位又唔係好...係人都會寧願平d買880算架啦
如果已經賣晒飛都還好丫...依家最慘係去到通利都仲大把得買呀...

番去睇真d如果block 13唔係頭幾行而係差不多最後ge話
我就試下放lu...
舊 10-24-11, 12:38 PM   #400
爽神

引用:
最壞打算係咁放法喇
始終個位又唔係好...係人都會寧願平d買880算架啦
如果已經賣晒飛都還好丫...依家最慘係去到通利都仲大把得買呀...

番去睇真d如果block 13唔係頭幾行而係差不多最後ge話
我就試下放lu...
睇返上面張圖,blk13黑格點都唔會太後既
反而880 blk4 / blk14就點都係超級山頂位...
分別唔會大,唔值得蝕6舊水去換
有可能你張飛視野會更好

你決心買1680既話就值得咁做既
前幾日我見到某討論區有人放1680x2

此篇文章於 10-24-11 12:40 PM 被 爽神 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[粉絲區] X JAPAN專區VII ◆ 2011年11月4日 香港!!! [9/9~9/18-SOUTH AMERICA TOUR.10/28~11/8-ASIA TOUR] 爽神 Neo Music UNIVERSE 1007 09-07-11 08:06 PM
***濱崎步專區*** (vol.2) ~Asia Tour 2008~ 即將發售 darkvolver Neo Music UNIVERSE 1002 04-13-09 02:37 PM
KOTOKO ASIA TOUR 2007 IN TAIWAN 強化人間ですの~★ 日本動漫畫討論版 26 07-01-07 11:29 PM
Robin Gibb 再來!! Magnetic Tour 2006 Asia t-cup Neo Music UNIVERSE 2 10-25-06 01:10 PM
[PS2]J League Winning Eleven 8 Asia Championship 11月18日發売決定 steve 電視遊戲討論版 46 10-08-04 10:23 PM

現在的時間是 03:07 PM

手機版 | APP版