Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-29-12, 03:04 PM   #101
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
Amazon d發售日根本不需理會...
一般發售日都係星期2(歐美)/星期4(日本)
6/30係星期六, 只有超大作先會安排假日發售
可能真係超大作呢/

舊 05-29-12, 10:14 PM   #102
滅龍士
God of Gamer
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
打住芒亨4或P3G一邊等
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-12, 02:22 PM   #103
fourleaves112
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2005
咁耐都仲未有新消息
fourleaves112 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 04:57 PM   #104
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
アトラスの多人数アクションRPG『ドラゴンズクラウン』の最新イメージトレーラーが公開され、その生存が確認されました。最新情報は3月下旬に解禁とのことです。

http://www.famitsu.com/news/201302/18028790.html
ttp://www.famitsu.com/news/201302/18028790.html

此篇文章於 02-18-13 05:04 PM 被 武藤遊戲 編輯。
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 05:43 PM   #105
johnlam
Senior Gamer
神殺し

註冊日期: Aug 2006
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我而家覺得Atlus係日本RPG業界既良心
支持
johnlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-13, 11:11 PM   #106
naytk
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDfatyan
3DS Friend Code4511 0437 1153
PSN  IDyanchimkay
XBox Live Gamertagktyan
終於有新料,好滾動~~
naytk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-13, 04:58 PM   #107
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
繼續生存報告。

真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-13, 05:14 PM   #108
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
上年為呢隻 game 出機的我路過 .........................

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-13, 10:27 PM   #109
ゆり

引用:
作者: ericwpk 查看文章
上年為呢隻 game 出機的我路過 .........................
本來真係打算龍冠出先出機

依家龍冠仲未出 已經有成堆game

舊 03-15-13, 09:12 AM   #110
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
3月21號公佈跨PS4,延期至2014

舊 03-17-13, 02:53 AM   #111
lange_why
Crazy Gamer
貧 窮

註冊日期: Oct 2003
可以準備出機了
lange_why 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-13, 10:53 AM   #112
武藤遊戲
The One

Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
【2013→7/25】[PS3/PS Vita] アトラス「ドラゴンズクラウン」
 発売予定日決定

舊 03-19-13, 11:13 AM   #113
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
終於有日期\/

舊 03-19-13, 11:36 AM   #114
真十人€
Game Master

プレイヤーキャラ声優公開

「エルフ」CV:今井麻美、「ソーサレス」CV:井上喜久子、「ファイター」CV:澤田、「アマゾン」CV:田中敦子、「ウィザード」CV:安元洋貴、「ドワーフ」CV:石塚運昇

値段 8190円

此篇文章於 03-19-13 11:39 AM 被 真十人€ 編輯。
舊 03-19-13, 11:44 AM   #115
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
嗚啊,豪華聲優陣

舊 03-19-13, 12:33 PM   #116
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
貴到飛起,原本仲打算買晒psv同ps3版,而家要諗諗先
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-13, 02:20 PM   #117
Alucard_Lam

註冊日期: Sep 2009
豪華聲優陣.但相信不只這些
Alucard_Lam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-13, 02:52 PM   #118
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

分開兩個Topic講好煩......
樓上張新圖已經有隻新角色啦
應該唔止得呢幾個職
起碼而家未見到有Monk/priest/cleric呢類角色,但作為一隻咁D&D Like既game,無可能無啦

而且肯定有DLC職同DLC Quest啦

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 03-19-13, 03:00 PM   #119
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
都係買psv方便啲,出街solo打,番屋企就連線打
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-13, 04:02 PM   #120
Alucard_Lam

引用:
分開兩個Topic講好煩......
樓上張新圖已經有隻新角色啦
應該唔止得呢幾個職
起碼而家未見到有Monk/priest/cleric呢類角色,但作為一隻咁D&D Like既game,無可能無啦

而且肯定有DLC職同DLC Quest啦
師兄你指個拎住大袋嘅角色?果個係day one trailer就有架啦,應該作為NPC角色、player嘅流動儲物櫃而存在(我估)
對於一隻2D横向過版式,或dungeons and dragons style 嘅動作遊戲,五人選揀都好typical. 我反而有興趣知道個故事主線角色,同歹角嘅設定. 既然請到一堆資深聲優,就應該唔會只係配一下攻擊,撃中或必殺技叫聲咁簡單. 我相信Vanillaware響依方面應該唔會叧人失望(呱). 都係等下官方遲下公開嘅情報. 至於DLC...真係乜都得.出個物、魔相修嘅角色就好啦!
舊 03-19-13, 04:43 PM   #121
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Alucard_Lam 查看文章
師兄你指個拎住大袋嘅角色?果個係day one trailer就有架啦,應該作為NPC角色、player嘅流動儲物櫃而存在(我估)
對於一隻2D横向過版式,或dungeons and dragons style 嘅動作遊戲,五人選揀都好typical. 我反而有興趣知道個故事主線角色,同歹角嘅設定. 既然請到一堆資深聲優,就應該唔會只係配一下攻擊,撃中或必殺技叫聲咁簡單. 我相信Vanillaware響依方面應該唔會叧人失望(呱). 都係等下官方遲下公開嘅情報. 至於DLC...真係乜都得.出個物、魔相修嘅角色就好啦!
我講呢隻Fairy.....雖然都好高機會唔係Playable
大圖

其實講番D&D,好想玩黑妖戰士架

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 03-19-13, 04:58 PM   #122
真十人€
Game Master

美版就似乎係8月6日

http://www.ign.com/articles/2013/03/...n-vita-and-ps3
舊 03-19-13, 05:08 PM   #123
Alucard_Lam

引用:
我講呢隻Fairy.....雖然都好高機會唔係Playable
大圖

其實講番D&D,好想玩黑妖戰士架
依個咪癡住大袋男出現果隻妖精囉.咁細粒要操控的話相信都需要有番咁上下技術...
其實我都想多幾個角色揀,重有四個月話唔定有驚喜呢!
舊 03-19-13, 07:23 PM   #124
Rv250

註冊日期: Aug 2002
可以買機\/

雖然好驚而家好普遍嘅”趕出街結果一大堆bug”
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-13, 10:22 PM   #125
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
引用:
作者: Rv250 查看文章
可以買機\/

雖然好驚而家好普遍嘅”趕出街結果一大堆bug”
Atlus會公佈消息就等於有咁上下完成度
佢出既game真係唔多bug
隻P4G由首日玩到冇玩都冇遇到亦都唔知有咩bug
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon's Crown / ドラゴンズクラウン l PS5 Switch 完全版未定 待機 武藤遊戲 電視遊戲討論版 937 11-03-17 11:18 AM
[多機種] Dragon's Crown 玩家收集區 (ドラゴンズクラウン) 留名 P.1 (#1) 八仙果 攻略及心得交流區 964 08-05-14 10:17 PM
放 psv :dragon crown 我係我 買賣專區 2 07-30-13 09:51 PM
快放行版Psv dragon crown LEDIV 買賣專區 1 07-27-13 08:58 PM
售 Dragon's Crown 特典畫冊 矢吹丈 買賣專區 0 07-25-13 06:05 PM

現在的時間是 08:17 PM

手機版 | APP版