Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-19-05, 07:26 PM   #501
Nic2
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
今集仲有冇OG2果種"性格氣力補正"?

Nic2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-05, 07:50 PM   #502
肥陸行鳥
Eternal Flame™
↓壓倒的存在感

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code4957 2283 8472
PSN  IDelfultima
XBox Live Gamertagelfultima
呢排打extra hard,因為無得改武器,改爆左部吉吉神...好閃到丫....
要突登走去打boss先扣到夠血出大技....
我諗normal mode改運動性,吉吉神都好難扣倒血..

村名: ペンキン
特產: 橙
肥陸行鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-05, 07:56 PM   #503
luciferdark
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 肥陸行鳥
呢排打extra hard,因為無得改武器,改爆左部吉吉神...好閃到丫....
要突登走去打boss先扣到夠血出大技....
我諗normal mode改運動性,吉吉神都好難扣倒血..
我extra hard個陣同你一樣, 所以wing zero做左吉吉神背後靈...

舊 09-19-05, 08:01 PM   #504
肥陸行鳥
↓壓倒的存在感

引用:
作者: luciferdark
我extra hard個陣同你一樣, 所以wing zero做左吉吉神背後靈...
10%都成日比人打中...打到55關wing zero都死過2次...

舊 09-19-05, 08:05 PM   #505
luciferdark

引用:
10%都成日比人打中...打到55關wing zero都死過2次...
你誤會啦, wing zero用嚟幫吉吉劍鎗解封ga ja
唔係打ga

舊 09-19-05, 08:16 PM   #506
肥陸行鳥
↓壓倒的存在感

引用:
作者: luciferdark
你誤會啦, wing zero用謊隻N吉劍鎗解封ga ja
唔係打ga
哦...不太喜歡用呢種手法

舊 09-19-05, 10:40 PM   #507
kaka
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2004
"玩超女打暴走勇者王果版可以升到1000 pp以上
先改爆龍虎王, 之後送上前線狂放ALL
放完ALL就放MAP, 之後精神補給又狂放ALL又MAP又補給,唔夠SP就期待再補給
因為敵人係你打爆GGG之前都會無限咁出,而龍虎王一回合大約可以放19次ALL
打到第7回合為止,聽講巴站既人賺左千五pp左右........"

請問即係第幾話?

舊 09-19-05, 10:42 PM   #508
肥陸行鳥
↓壓倒的存在感

引用:
作者: kaka
"玩超女打暴走勇者王果版可以升到1000 pp以上
先改爆龍虎王, 之後送上前線狂放ALL
放完ALL就放MAP, 之後精神補給又狂放ALL又MAP又補給,唔夠SP就期待再補給
因為敵人係你打爆GGG之前都會無限咁出,而龍虎王一回合大約可以放19次ALL
打到第7回合為止,聽講巴站既人賺左千五pp左右........"

請問即係第幾話?
41話,果關除左少部份機之外都係氣力50開始

舊 09-20-05, 12:11 AM   #509
kaka

引用:
41話,果關除左少部份機之外都係氣力50開始

唔明
點解要係龍虎王?
有咁多機可以用…

舊 09-20-05, 12:16 AM   #510
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
請問直擊有咩用??

舊 09-20-05, 12:18 AM   #511
luciferdark

引用:
作者: FREDDY@o@
請問直擊有咩用??
size無視, 敵防禦技能, 除m7 個堆野之外, 全部無效.
照日文譯ge.
其實打唔打到分身? 有冇高手知?

舊 09-20-05, 12:20 AM   #512
武-到
Adv gamer

註冊日期: Sep 2003
3DS Friend Code2036 7535 2494
wink

引用:
作者: FREDDY@o@
請問直擊有咩用??
令援護防禦、防護罩無效。

wii: MH3Hunter name: HaroldH; ID: 85XCBG;
HR82, 喜用太刀, 片手, 大劍. 歡迎一起狩獵
X-BOX LIVE nickname: HAROLD HK.
武-到 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-05, 12:35 AM   #513
FREDDY@o@

原來直擊咁勁lol~一直以為冇用
謝謝解答

舊 09-20-05, 12:37 AM   #514
肥陸行鳥
↓壓倒的存在感

引用:
作者: kaka
唔明
點解要係龍虎王?
有咁多機可以用…
未玩超女,我諗係有唔駛氣力,又可以連出的ALL攻吧

舊 09-20-05, 09:33 AM   #515
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: koumaou
今次都應該係,我隻BOSS LV 77時,都仲係得兩種精神;
用佢打死最終BOSS,升左做LV 83,D精神就出晒黎。
@@ 有d咩精神
我想八下

另兩部v 我出晒的
兩部v+真三一放埋同一隊

舊 09-20-05, 01:44 PM   #516
Ragnarok
Insane Gamer

引用:
未玩超女,我諗係有唔駛氣力,又可以連出的ALL攻吧
yup yup~
超女最後兩招都係ALL, 一招扣en, 一招五粒彈, 改爆en + e save, 一turn隨時可以出十幾次, 而且佢仲有map炮, 所以果關佢好屈
Ragnarok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-05, 10:58 PM   #517
Share

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: saiSAIsai
@@ 有d咩精神
我想八下

另兩部v 我出晒的
兩部v+真三一放埋同一隊
咁樣放無咁抵...要side1個cost強化又side左三一or 雙v合體技
Share 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-05, 12:58 PM   #518
FREDDY@o@

今次問問關於巴沙拿...請問咩係SB?第幾話開始先有得用?

舊 09-21-05, 01:49 PM   #519
Fungfelix
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagfelix110
唔該想問下大積加會係第幾話入隊? 次次出一出就收工
仲有問一問佢d 改造繼承邊個?

此篇文章於 09-21-05 01:56 PM 被 Fungfelix 編輯。
Fungfelix 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-05, 02:04 PM   #520
7ming_格鬥苦手
小霸王

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDme7ming
有個關係EX-Hard既問題....
EX-H入面係咪唔可以武器?
但可以改機體?

GuitarFreaks V5 Skill Point list<---Hot! 9/7 Updat!!
GuitarFreaks V4 Skill Point list
GuitarFreaks V3 Skill Point list
DurmMania V3
7ming_格鬥苦手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-05, 02:11 PM   #521
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
引用:
作者: Fungfelix
唔該想問下大積加會係第幾話入隊? 次次出一出就收工
仲有問一問佢d 改造繼承邊個?
大積加連埋愛馬(美食家),即是刃馬一体
45到正式加入

舊 09-21-05, 02:19 PM   #522
STAN
Game Master

引用:
作者: 7ming_格鬥苦手
有個關係EX-Hard既問題....
EX-H入面係咪唔可以武器?
但可以改機體?
對只可改機(武器方面有d機加入時原本會改定幾格ge都會冇埋 )

各機、変形開始!
行くぜ!ダブルオーフォメイシュン!
天下無敵のリアルロボット!ここに見参!!
俺たちが!!ガンダムだ!!!
STAN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-05, 05:31 PM   #523
phantom

註冊日期: Dec 2003
聽日出OST
phantom 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-05, 06:24 PM   #524
肥陸行鳥
↓壓倒的存在感

今日睇過game wave的Q and A:
Q:伊迪安計幾時會升同跌?
A:110 氣力伊迪安計升lv1,爆計要150氣力

Q:除左爆計,仲有乜野條件先出倒伊迪安劍/槍?
A:140氣力可以出伊迪安劍/槍,150氣力出Map版

真係要

舊 09-22-05, 07:15 PM   #525
luciferdark

引用:
今日睇過game wave的Q and A:
Q:伊迪安計幾時會升同跌?
A:110 氣力伊迪安計升lv1,爆計要150氣力

Q:除左爆計,仲有乜野條件先出倒伊迪安劍/槍?
A:140氣力可以出伊迪安劍/槍,150氣力出Map版

真係要
班人傻ga...

論壇跳轉

現在的時間是 09:07 PM

手機版 | APP版