Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-10-17, 03:36 PM   #151
fiendray
God of Gamer
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
野外救生,去廁所正常唔係應該自己去草叢解決咩...
要買個獨立廁所感點叫野外救生
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-17, 03:45 PM   #152
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: fiendray 查看文章
學生可以自己選擇買唔買嘛,又唔係真係丟你去荒島自生自滅等夠鐘
淨係計用分換足夠食物維持7日等等手段確保全員冇中途退出扣分已經比一般求生MODE好玩

單純求生咁悶

此篇文章於 09-10-17 03:49 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-17, 06:17 PM   #153
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 野良猫 查看文章
學生可以自己選擇買唔買嘛,又唔係真係丟你去荒島自生自滅等夠鐘
淨係計用分換足夠食物維持7日等等手段確保全員冇中途退出扣分已經比一般求生MODE好玩

單純求生咁悶
係囉
應該會有其他EVENT發生先係架

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-17, 01:34 AM   #154
ra2hk
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDEXAMPLEFOUR
引用:
作者: 野良猫 查看文章
如果係,要睇佢點解釋了
一來有人退出已經要扣分
二來佢退出後要留船待機(雖然以佢身體能力要脫出唔係冇可能)
三來據點又要每8小時更新一次,一日之內要來回三次會唔會吃力咗啲?同埋咁都唔會被人發現?

既然佢身體能力咁好可以直接俾咭佢保管然後由佢跑去冇人知嘅地方,夠鐘先番嚟更新據點,冇必要扣分退出

不過話係男主嘅策略嚟我倒相信,只不過唔係用嚟保管張咭
可能係叫佢搵出其他班嘅持咭人
spoiler
純粹金毛費事陪你地玩走左
ra2hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-17, 02:13 AM   #155
ra2hk

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDEXAMPLEFOUR
引用:
作者: pet3 查看文章
無記錯的話
是可以任轉
不過轉一次就要扣班分300分(大勝利先贏到200分,所以無人會咁做)

有緊急情況下可以更換一次(忘了是免費還是用優惠價)

詳情留意老師一開始說的話

沒看動畫好耐
不知有沒有改動
無正當理由無法更換領導者
ra2hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-17, 02:14 AM   #156
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
係囉
應該會有其他EVENT發生先係架
根本係裡番event

舊 09-11-17, 06:44 AM   #157
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-17, 07:17 AM   #158
3x3eye

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: fiendray 查看文章
污染環境 學校會扣你分
3x3eye 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-17, 09:28 PM   #159
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
比人感覺係, 最後出現既人似係其他班既人, 但其實會唔會係節田呢??

仲有, 覺得男主角係河邊叫堀北攞張咭出嚟睇一眼, 擺明係做比某人睇到(最後知道係伊吹).

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-17, 09:39 PM   #160
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
11集最大亮點:堀北著內衣沖涼

不過佢咁樣發高燒仲要沖凍水涼,仲要係唔除內衣沖涼,個燒咪仲勁?當然唔排除佢帶多幾件士啤內衣褲,如果唔係真係冇乜可能沖完仲著住咁濕嘅衣物周圍行。

無端端倒泥落堀北頭個條友仔係咪腦殘架?講真佢可能仲痴線過金毛。

不過亦多得佢嘅智障行為,大家先可以大飽眼福睇堀北內衣。

引用:
仲有, 覺得男主角係河邊叫堀北攞張咭出嚟睇一眼, 擺明係做比某人睇到(最後知道係伊吹).
同感。同埋放火果個應該都係綾小路,目的就係引伊吹入局一網打盡。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-17, 09:43 PM   #161
harakuma
Game Master

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
11集最大亮點:堀北著內衣沖涼

不過佢咁樣發高燒仲要沖凍水涼,仲要係唔除內衣沖涼,個燒咪仲勁?當然唔排除佢帶多幾件士啤內衣褲,如果唔係真係冇乜可能沖完仲著住咁濕嘅衣物周圍行。

無端端倒泥落堀北頭個條友仔係咪腦殘架?講真佢可能仲痴線過金毛。

不過亦多得佢嘅智障行為,大家先可以大飽眼福睇堀北內衣。

同感。同埋放火果個應該都係綾小路,目的就係引伊吹入局一網打盡。
堀北沖涼果幕完咗之後, 果兩條同男主一齊既男生又話要去沖涼, 個刻我仲以為會有"撞正堀北"或"偷窺堀北"既event出現, 點知無. 希望本本有後續/

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 09-22-17, 12:43 PM   #162
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
終於有少少賣肉
話說呢套野D打鬥幾好睇
掘北同學意志力同體能咁高可以頂一星期發燒 過肩摔 沖凍水涼 再打交
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-17, 01:25 PM   #163
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
照睇張隊長卡有名,即係冇得隊長還隊長,卡還還咁分開等人冇得估

引用:
作者: s2001154 查看文章
終於有少少賣肉
話說呢套野D打鬥幾好睇
掘北同學意志力同體能咁高可以頂一星期發燒 過肩摔 沖凍水涼 再打交
正常人咁樣唔死都昏迷左

此篇文章於 09-22-17 01:29 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-17, 04:42 PM   #164
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
正常人咁樣唔死都昏迷左
發燒時凍水沖涼,之後淋雨,正常人應該會先氣管炎,然後肺炎囉。
佢連咳都冇一聲,作者(或動畫版編劇)的常識到底是.....
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-17, 05:04 PM   #165
野良猫
肥倫

引用:
作者: 十一月 查看文章
發燒時凍水沖涼,之後淋雨,正常人應該會先氣管炎,然後肺炎囉。
佢連咳都冇一聲,作者(或動畫版編劇)的常識到底是.....
咁好簡單啫
因為掘北唔係正常人囉
舊 09-22-17, 08:02 PM   #166
野良猫
肥倫

山內同學肯定森林入面生活太耐痴咗,咁樣整堀北根本係想縮短自己有生之年
舊 09-22-17, 08:26 PM   #167
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
山內係傻定黑手呀……
話說發燒成個星期,休息不足,加沖冷水正常人應該入左廠……

舊 09-29-17, 02:04 PM   #168
harakuma
Game Master

想引你會入嚟睇下講乜咁啫, 反正你都係CD-ROM架啦

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 09-29-17, 06:25 PM   #169
尼路
The One

樓上……
回正,呢個位斷好似唔湯唔水咁……同都解得幾理所當然……

舊 10-01-17, 01:13 AM   #170
gingq7

註冊日期: May 2008
最後一集總算做番場好戲, 所有島上伏線收得番晒

估唔到龍園都算忍得, 成個島得佢一人真係荒島求生; 不過佢成個計劃無出意外都只係多A班 6 S point, 而每月收幾十萬果份合約佢係唔係都會收倒, 荒島求生5日真係純粹享受冼人的快感?

不過最後C班點解係0分? 男主角應該無證據證明C班搞破壞

另外, 班級1分=100點私人積分,
A班簽張約係每人每月俾2萬私人積分龍園, 但最理想都只係靠張約賺200 S point = 每月2萬私人積分(慳番100 S point買物資+估中B,D leader), 點計都只係打和而無著數喎...? 點解光頭要簽?

此篇文章於 10-01-17 01:18 AM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-17, 01:21 AM   #171
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-17, 09:37 AM   #172
尼路
The One

引用:
作者: gingq7 查看文章
最後一集總算做番場好戲, 所有島上伏線收得番晒

估唔到龍園都算忍得, 成個島得佢一人真係荒島求生; 不過佢成個計劃無出意外都只係多A班 6 S point, 而每月收幾十萬果份合約佢係唔係都會收倒, 荒島求生5日真係純粹享受冼人的快感?

不過最後C班點解係0分? 男主角應該無證據證明C班搞破壞

另外, 班級1分=100點私人積分,
A班簽張約係每人每月俾2萬私人積分龍園, 但最理想都只係靠張約賺200 S point = 每月2萬私人積分(慳番100 S point買物資+估中B,D leader), 點計都只係打和而無著數喎...? 點解光頭要簽?
C班0分唔係單純估錯晒領導人扣晒咩?
光頭簽約就真係不明,可能打算勝左眼前持左A班領導權先?

舊 10-01-17, 09:46 AM   #173
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
成套睇完結論只有一句...講就凶狠,做就(消音)
4班都冇一個可以配得上個主題...實力至上.....原本以為得d班垃圾,而家變成在座各位都係....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 10-01-17 09:49 AM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-17, 10:18 AM   #174
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
話說最後一集特別崩

此篇文章於 10-01-17 02:53 PM 被 s2001154 編輯。
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-17, 01:59 PM   #175
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 尼路 查看文章
C班0分唔係單純估錯晒領導人扣晒咩?
諗諗下又好似係;

C班估A/B班都中 +100,
係估D班錯 -50,
俾人估中 -50 兼無埋26分佔領分

又真係0
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
第六十二屆殖民星大賽車(2015/11/19-->11/22) 昏迷童子Sleepy GAF Racing Engine車迷討論區 523 11-30-15 11:25 PM
第六十屆澳門格蘭披治大賽(2013/11/09,11/10, 11/14-->11/17) ALEX CHOW GAF Racing Engine車迷討論區 400 11-24-13 08:44 AM
衣笠彰梧「小悪魔ティーリと救世主!?」ドラマCD化決定 money 日本動漫畫討論版 2 08-26-13 04:58 PM
[ETC]2004/11/11 售上速報 (Kingdom Hearts COM=104,000本) neo2046 電視遊戲討論版 3 11-14-04 12:29 PM
尋找周杰倫 EP (CD+VCD) 11/11/2003 popstars Neo Music UNIVERSE 39 11-17-03 12:24 AM

現在的時間是 03:33 AM

手機版 | APP版