Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-26-17, 02:06 PM   #126
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
一集想賣service,但令人興奮既位俾之前果幾集少。

舊 08-26-17, 09:13 PM   #127
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
套野係主線都未炒熱,
本身已經大改左好多原作劇情, 之前件event 已經節奏好唔順
今集就突然做D老土水著回,太早了
本身成套野風格都唔應該搞呢種劇情
佢拎多集去補完多D上次EVENT東山既戲份好過啦唉
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-17, 11:17 PM   #128
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
好明顯監督既 著眼點 唔同,忠於原著 vs 賣碟因素,明顯係 後者 跑出。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-17, 11:26 PM   #129
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: shooter 查看文章
好明顯監督既 著眼點 唔同,忠於原著 vs 賣碟因素,明顯係 後者 跑出。
冇睇原著,但我覺得呢集好無聊....

舊 08-27-17, 06:42 AM   #130
green
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
冇睇原著,但我覺得呢集好無聊....
最無聊係班男學生的手勢暗語, 使唔使玩咁多次

話說今集睇完真係好違和, 好多內容都好似接唔番前幾集咁, 例如上集尾男主角一臉凶相叫女主角唔好查佢過去, 然後今集你地兩個當無事發生仲鴛鴦戲水?

而且依前幾集的印象, 女主角的性格應係比較強硬和堂堂正正個類, 點解明知班男同學玩偷窺都唔阻止, 事後又唔鬧佢地, 反而偷偷幫佢地執手尾咁好人?

仲有女主角介紹兩個男女同學, 話佢地係D班中心人物, 聽完真係下左一聲, 之前打架事件咁大鑊, 佢兩位既無出聲又無出力, 咁都叫中心人物?

我睇完今集以為自己去左平行時空.........本來覺得呢套幾好睇, 但今集過後真係有保留
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-17, 10:07 AM   #131
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
一口氣看完動畫1-7
男主棒讀聽聽吓我反而覺得幾好
第7集我以為睇緊笨蛋測驗召喚獸, 成個tone轉晒...
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-17, 08:05 PM   #132
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
感覺到今次又花了成集去廢萌廢黃
最後3分鐘先回正軌開頭.........
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-17, 08:28 PM   #133
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
又係癈左一集...唉..
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-17, 09:27 PM   #134
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
之前明明係鬥智鬥謀架,而家完全唔知呢套想點。

同埋每集臨尾都顯示每班所獲得嘅分數,但好似自第4集左右分數就完全冇郁過,咁你整個咁嘅每週排行榜嚟把鬼?如果英超每個禮拜都係同樣分數,唔會有人睇啦。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-17, 09:32 PM   #135
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
浪費人生26分鐘

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-17, 09:56 PM   #136
Game Master

(重複 del)

舊 09-02-17, 09:08 PM   #137
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
浪費時間,加埋堆無意義甚至破壞角色既橋段
專登要拖到最後先開始宣佈無人島懶有高潮
我真係想知佢係咪時間充裕到可以連續2集咁亂玩法
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-17, 10:28 PM   #138
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
-del-

此篇文章於 09-03-17 12:07 AM 被 shooter 編輯。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-17, 11:11 PM   #139
gingq7

今集真係浪費時間, 只有開頭和最後3分鐘係有意義

龍園不停咁搞D班真係唔知為乜
舊 09-07-17, 10:45 PM   #140
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
09.....睇完只有一個感想,D班你地直接自滅算吧啦.......冇腦都算,冇危機意識,冇team work,又大量極端個人主義......

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-17, 10:45 PM   #141
Game Master

高円寺呢個金髮肌肉泰山原來係痴線佬嚟嘅。XDDD

小弟到依家都未完全棄番,無非係為睇多啲佐倉。

舊 09-08-17, 12:10 AM   #142
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
09.....睇完只有一個感想,D班你地直接自滅算吧啦.......冇腦都算,冇危機意識,冇team work,又大量極端個人主義......
今集算係最團結正常既一集吧,唔計金毛
有投票有人識起火搵水源,仲有同情心
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-17, 02:26 AM   #143
gingq7

今集正正常常咪幾好, 上兩集真係.....

睇番頭幾集, 金毛筆試好似92, 95, 100;
佢身體能力之高亦令我以為睇緊另一套野;
根據ED, 全班最少pt係佢, 但完全唔見佢擔心;
真係唔知佢究竟係真痴線定假痴線
舊 09-10-17, 02:38 AM   #144
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

金毛

營地近河....點解我第一時間諗到既係....落雨咪大獲???其實有冇規定拎住張卡既人一定要係隊長???如果冇既話, 卡同隊長分開已經冇得估

舊 09-10-17, 09:12 AM   #145
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
金毛

營地近河....點解我第一時間諗到既係....落雨咪大獲???其實有冇規定拎住張卡既人一定要係隊長???如果冇既話, 卡同隊長分開已經冇得估
我都有哩個疑問
就算有規定都好
拍完咭可以交俾第二個保管,集合點名前先交番俾本物,根本冇人知
一係張咭有做過手腳知道有冇易過手?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-17, 10:55 AM   #146
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
我反而好奇隊長係咪可以中途轉……

舊 09-10-17, 01:31 PM   #147
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
衣笠彰梧「ようこそ実力至上主義の教室へ」#09「人間は自由の刑に処されている。」

引用:
作者: 尼路 查看文章
我反而好奇隊長係咪可以中途轉……

無記錯的話
是可以任轉
不過轉一次就要扣班分300分(大勝利先贏到200分,所以無人會咁做)

有緊急情況下可以更換一次(忘了是免費還是用優惠價)

詳情留意老師一開始說的話

沒看動畫好耐
不知有沒有改動

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-17, 01:46 PM   #148
Game Master

當大家,包括敵方,都以為金毛痴咗線臨陣退縮而唔再加以理會,會唔會其實張咭而家正正由金毛保管住?如果話係綾小路拜託金毛咁做,我唔會咁到奇怪。

舊 09-10-17, 02:05 PM   #149
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
當大家,包括敵方,都以為金毛痴咗線臨陣退縮而唔再加以理會,會唔會其實張咭而家正正由金毛保管住?如果話係綾小路拜託金毛咁做,我唔會咁到奇怪。
如果係,要睇佢點解釋了
一來有人退出已經要扣分
二來佢退出後要留船待機(雖然以佢身體能力要脫出唔係冇可能)
三來據點又要每8小時更新一次,一日之內要來回三次會唔會吃力咗啲?同埋咁都唔會被人發現?

既然佢身體能力咁好可以直接俾咭佢保管然後由佢跑去冇人知嘅地方,夠鐘先番嚟更新據點,冇必要扣分退出

不過話係男主嘅策略嚟我倒相信,只不過唔係用嚟保管張咭
可能係叫佢搵出其他班嘅持咭人
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-17, 02:38 PM   #150
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

咁多集以黎金毛既表現我覺得係痴線多D

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
第六十二屆殖民星大賽車(2015/11/19-->11/22) 昏迷童子Sleepy GAF Racing Engine車迷討論區 523 11-30-15 11:25 PM
第六十屆澳門格蘭披治大賽(2013/11/09,11/10, 11/14-->11/17) ALEX CHOW GAF Racing Engine車迷討論區 400 11-24-13 08:44 AM
衣笠彰梧「小悪魔ティーリと救世主!?」ドラマCD化決定 money 日本動漫畫討論版 2 08-26-13 04:58 PM
[ETC]2004/11/11 售上速報 (Kingdom Hearts COM=104,000本) neo2046 電視遊戲討論版 3 11-14-04 12:29 PM
尋找周杰倫 EP (CD+VCD) 11/11/2003 popstars Neo Music UNIVERSE 39 11-17-03 12:24 AM

現在的時間是 07:57 PM

手機版 | APP版