Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-26-15, 02:31 PM   #901
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
問題系20分鐘動畫口水又多, 所以冇時間做kof制
一場打幾集又有人嫌模型出得少賺唔倒錢

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 02:35 PM   #902
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
唔計打好似上輯咁有唔同賽制,一時BATTLE ROYALE一時隊制一時賽下車打下波都好呀

舊 03-26-15, 02:40 PM   #903
廢人
The One

想知KOF制可以有咩玩法既可去參考 遊戲王5D'S 摔車王傳奇 WGP篇
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 05:19 PM   #904
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: 廢人 查看文章
想知KOF制可以有咩玩法既可去參考 遊戲王5D'S 摔車王傳奇 WGP篇
由手機版發出
爆旋婆婆?

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 08:55 PM   #905
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
GBF Try 23話
1. 壯絕!
2. 大張老師好嘢!
3. 估唔到咁樣合體~
4. 個個見自己部機打到殘殘爛爛先咁high,查實係咪S系嚟㗎?!

好唔好睇?麻麻,雖然今話多咗啲互相合作掩護,只係多過第一季班天人班死小孩一啲啲啫~ 唉~ 互插又有乜好睇?好心一係用波布蘭戰術,最尾圍抽,敵人大佬打低己方兩部,最係由主腳中嘅主腳完勝;一係就索性好似勇者ZZ咁,晨早合鬼咗體,費事眼冤。賽制點定都好,都係睇班編劇點發揮啫~

舊 03-27-15, 12:13 AM   #906
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
認真 成集其實最驚喜真係アドウさん 佢同悠馬打得好睇
悠馬個成長幅度又幾大 講真佢做主角稱職過世界呢D二打六啦

アドウさん全手動Fang呢D起碼好易比到觀眾知 呢條友係有實力的

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 12:21 AM   #907
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
D所謂伏筆超無聊
阿藤君你的手到極限了---->吃我的手動FANG啦!
記住這招式啊世海----->撞撞撞撞撞

舊 03-27-15, 12:23 AM   #908
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Rance 查看文章
D所謂伏筆超無聊
阿藤君你的手到極限了---->吃我的手動FANG啦!
記住這招式啊世海----->撞撞撞撞撞
真係完全唔知呀醫生跳出黎做咩
アドウさん又無真係打到一半要止痛果下搞笑 佢由頭全力到尾咁濟

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 03-27-15, 10:31 AM   #909
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: knight-philip 查看文章
>佢咁執成晚根本無意義
的確呢
短跑選手都不應該練太快
反正如果對方只跑得到10秒100米,那練到9秒都無用武之地嘛~9秒9咪算囉~

歡迎繼續因為感觀認為套野唔好睇,所以任何本來其他好睇既片都有既情況(not問題)都當成問題嚟插
其實唔好諗到D觀眾對套野有仇咁
不如你諗下點解G巾場場開SuperMode場場用閃光掌Finish 觀眾睇得咁過癮
勇者王集集都係天與地/給我變成光吧收尾 觀眾可以睇到跟著凱一齊講台詞對白
呢度場場出個明鏡止水睇到人覺得煩厭成隻過街老鼠咁
我敢100%肯定唔係觀眾既問題囉:o)

ペルソナ5

隨時更新
舊 03-27-15, 10:36 AM   #910
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
仲有就係隻GAME勝負關鍵好多時都用流子殘量黎解釋D 唔合理既結果

但我我接受唔到

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 11:56 AM   #911
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: knight-philip 查看文章
>佢咁執成晚根本無意義
的確呢
短跑選手都不應該練太快
反正如果對方只跑得到10秒100米,那練到9秒都無用武之地嘛~9秒9咪算囉~

歡迎繼續因為感觀認為套野唔好睇,所以任何本來其他好睇既片都有既情況(not問題)都當成問題嚟插

>少左高達梗
這個我認同
今集才算多了返一些
成句來的,如果唔係加時,佢統一三機關節互換有意義咩?眼鏡君nt發作知道一定打到加時要維修?佢唔係改到識合體或改強,係改到零件互換方便維修咋喎……

舊 03-27-15, 12:00 PM   #912
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
仲有就係隻GAME勝負關鍵好多時都用流子殘量黎解釋D 唔合理既結果

但我我接受唔到
見到學姐粒眼淚推動機體0.5秒
我都哭了,難睇到哭
大佬,人地RockOff哥0.5秒拖垃圾做緊類似既野,型你十倍之餘仲要唔係睇果個覺得難睇,係覺得RockOff哥好勁丫......

ペルソナ5

隨時更新
舊 03-27-15, 12:04 PM   #913
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
純粹制作組對原創機體無愛,你睇非原創機體既表現

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 12:10 PM   #914
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
之前投票出場機體,邊部出左??

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 12:11 PM   #915
psidef
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我都哭了,難睇到哭
大佬,人地RockOff哥0.5秒拖垃圾做緊類似既野,型你十倍之餘仲要唔係睇果個覺得難睇,係覺得RockOff哥好勁丫......
o個下我諗起加賀跪求凰呀俾多次升壓渦

舊 03-27-15, 12:16 PM   #916
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
劇本本身差,表現效果更差
主角威能,正式比賽唔會輸,但係表演得唔好睇,D決戰越後期越求其(勇者例外),是但整幾個特效撞埋一齊就完場,睇緊果時個心境仲平靜過睇龍珠鬥波

24集如果唔睇四眼的話唔知睇乜,學姐全場不停咁衝埋去攬人地個妹
世界仲搞笑,面對兩拳變成四拳時點做好?咪就係抄傢伙出黎劈佢囉(無誤),次元霸王流(笑
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 12:20 PM   #917
美堂蠻
蛇夫座的使者

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: psidef 查看文章
無跪求呀,凰呀自己俾佢既

打撃系など花拳繍腿、関節技(サブミッション)こそ王者の技よ!!

生きているのなら…神様だって殺してみせる!
美堂蠻 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 12:21 PM   #918
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: psidef 查看文章
同樣既場境
我睇剎那大叫快動吧00 這裡有00 有Exia還有我!然後開拖垃圾 我睇得開心又興奮架
但當下呢一刻我睇到學姐流眼淚就係覺得行左0.5秒好hea囉

ペルソナ5

隨時更新
舊 03-27-15, 12:22 PM   #919
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: T.K. 查看文章
之前投票出場機體,邊部出左??
等埋下集啦
可能見到部Crazy出下鏡無動作咁

ペルソナ5

隨時更新
舊 03-27-15, 04:38 PM   #920
謎之天音
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
同樣有用撞撞撞嚟表達,上季標西同名人紅渣嗰場好睇N倍囉
謎之天音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 04:48 PM   #921
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
就咁出大招剩係RG拳都好睇過廁元

舊 03-27-15, 05:13 PM   #922
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
引用:
真係完全唔知呀醫生跳出黎做咩
アドウさん又無真係打到一半要止痛果下搞笑 佢由頭全力到尾咁濟
會唔會係因為佢隻手傷左又用手控 , 所以更差
先可以比佑馬撃落?
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-15, 04:34 AM   #923
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
希望3DS出隻新機戰
有軍曹用外星科技令GUNPLA變成有真正戰鬥力
等上一輯可以參戰
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-15, 06:08 AM   #924
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 尼路 查看文章
成句來的,如果唔係加時,佢統一三機關節互換有意義咩?眼鏡君nt發作知道一定打到加時要維修?佢唔係改到識合體或改強,係改到零件互換方便維修咋喎……
這樣說其實跟"你成班人夠勁就唔使養個三杉淳落場踢得個幾分鐘啦"有什麼分別...?

有沒人記得上輯打dark matter時誠哥有自脫手再重裝?
有需要的話其實真的統一關節比較好

或者應該說,到這一刻才來統一關節真的未免太遲了吧...

引用:
其實唔好諗到D觀眾對套野有仇咁
不如你諗下點解G巾場場開SuperMode場場用閃光掌Finish 觀眾睇得咁過癮
勇者王集集都係天與地/給我變成光吧收尾 觀眾可以睇到跟著凱一齊講台詞對白
呢度場場出個明鏡止水睇到人覺得煩厭成隻過街老鼠咁
我敢100%肯定唔係觀眾既問題囉:o)
老實說的話
原因是回憶加乘
就似turn A

勇者王就不要說啦,本身是勇者系,有觀眾都知的template要跟

或者換個角度說
大家大都已經過了會覺得"跟著喊必殺技"之類的行為很型會很興奮的年齡吧...
只剩下兒時回憶會仍然覺得那時候的好...
或者接觸社會後開始變得實力主義?而開始忘掉了勇氣,堅持,努力等等要素了...

引用:
我都哭了,難睇到哭
就上面說了

就算很(空想)科學地分析
一早就表現了膠粒是因應"思い"思念去有所增強減弱的啊
第一輯時零次已經說了"セイが強く願ったから"
眼淚強化有很出奇?
本身gunpla battle已經是一個超級系(勇者系)標準的系統來的啦...

BTW
我都覺得最後撞那裡加上一個分鏡是兩人表情+gunpla然後消失在光中再完場一類的會比較好看

另外其實拔光劍已經不是次元霸王流吧
其實已經有點心形流的"把想像化為現實"?的樣子,是他自己的流派,同時有致敬shining finger sword

至於世海的成長
我說過了,世海算是大半個"已成長型"的主角
即是他在故事中成長空間不大,主要的用處是用他那"已成長"的特性去帶起其他角色成長
GBFT比較多用是他的"純粹的心"這一點
同樣類型的主角最近有結城友奈(她都受到風評被害...一直被人懷疑是不是黑幕呢...

只能夠說
寫故事真是有很多限制呢...
用反例子去作逆向論據(先提出相反意見之後再自行反駁掉,以建立正面論點)的寫作手法會令出版社因為怕收到投訴而突然腰斬連載
用完成型主角去寫故事又會被觀眾覺得主角爛不好看
這年頭寫故事真是難

此篇文章於 03-28-15 06:22 AM 被 knight-philip 編輯。
knight-philip 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-15, 11:09 PM   #925
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
世界你點樣理解出4手攻擊會變成一把刀?

上話預告我係估裝埋其他D手上身玩四手流,

正正切合GUNPLA是自由的宗旨(例子可看號斗果一話)

BTW, 沒有出打師兄果招真的太好了
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
なもり「ゆるゆり、」10周年記念 OVA Blu-ray 一般発売版 2019年11月13日発売 supermanlady 日本動漫畫討論版 393 02-02-24 09:44 AM
ヒロユキ「マンガ家さんとアシスタントさんと」#12 (終)「前進/夏の終わり/パンツでわかる性格診断」 supermanlady 日本動漫畫討論版 17 05-13-23 06:34 PM
[動畫] 「ガンダムビルドファイターズ」第25話「約束」(終)丨 ガンダム35周年の翌年はガンプラ35周年です! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1004 03-31-14 07:40 PM
[動畫] 「ガンダムビルドファイターズ」第13話「バトルウェポン」丨15話メカ作畫監督:大張正己 money 日本動漫畫討論版 1018 01-22-14 03:27 PM
くずしろ「犬神さんと猫山さん」#12 (終)「犬神さんと猫山さんと夏祭り」 supermanlady 日本動漫畫討論版 1 01-15-14 11:36 AM

現在的時間是 12:17 AM

手機版 | APP版