Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-25-15, 08:13 PM   #51
stonekeung
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
未睇漫畫,齋睇動畫第一話都ok
stonekeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-15, 09:42 PM   #52
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
漫畫好太多……

舊 12-27-15, 01:06 AM   #53
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
但漫畫表現唔到JAZZ同步的感覺,我最鐘意動畫呢一點!

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-15, 11:51 AM   #54
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
聯邦主角架吉姆有核戰機咁好嘅……
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-15, 11:55 AM   #55
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
兩邊都好似邪惡一邊,係唔係睇佢地攬炒就好

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-15, 12:02 PM   #56
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
兩邊都好似邪惡一邊,係唔係睇佢地攬炒就好
這作兩位主角沒什麼所謂正邪之分(不過兩方都有人渣角色就是了)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-15, 12:35 PM   #57
Jockey
Crazy Gamer
清淡素雅俏麗韻致

註冊日期: Mar 2006
3DS Friend Code1246 8878 9215
PSN  IDKingRance
XBox Live GamertagKing Rance
Thumbs up

幾好睇, 節奏極快, 細節都算有~
Jazz配樂襯到原著套野既氣氛~

得4話...應該唔會講到南極,南洋...

戦場の絆 ジオン公国軍戦術情報局に所属する特殊部隊。ガンダム強奪遂行の為なら金も惜しまない!
BorderBreak EUST 25nd Airborne Brigade Combat Defence Enforcer
Jockey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-16, 10:26 PM   #58
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
第7期限定
1-5話NAME
月曆銀閃閃

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-16, 08:18 AM   #59
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
睇咗,第一幕出擊部份,配樂好,細節好,但去到埋牙,無咗連邦軍「騰雞」,同艦隊掩護用嘅彈幕,就失色少少

去到高達錄影嗰度,一件渣古洗唔洗搞咁多嘢?好有攝時間之嫌;第一身視點好有打機味(戰慄之蒼藍)

戰鬥場面多過文戲,但叫平均;主要人物介紹係夠嘅,因為未到戲肉,總括,一般

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
一回話已用了漫畫數話了,結果都CUT了很多細節位……

感覺上像宣傳模型的動畫多於正式動畫,不過還算可以,但最好還是看漫畫版,感覺真是好很多
好似仲有成四話動畫,兩冊多少少內容(兩位主角都未第二次埋牙),加上第三冊拖到痺,所以希望之後個節奏會好啲;第二冊真係有極大沉重感,暫時四冊中最正

另,模型都出咗成年咁滯,今日先嚟推?

此篇文章於 01-04-16 10:25 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-16, 10:19 AM   #60
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Sito 查看文章
聯邦主角架吉姆有核戰機咁好嘅……
其實架架都有,不過係簡化版嚟,去到後面量產大炮都有。最大特式其實係輔助臂,兩邊者有(濫)用;不過畀著部吉仔有兩塊盾都未必有用~ 

而隻莫爾斯高達有成四塊~~~

引用:
作者: hitachi 查看文章
兩個主角唔係聽緊同一個台咩
唔係,一個聽緊懷舊金曲,另一位就係爵士樂台

舊 01-22-16, 07:27 PM   #61
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-16, 06:53 PM   #62
The One
あかん

『機動戦士ガンダム サンダーボルト』 第2話PV

舊 02-02-16, 09:14 PM   #63
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
#2...睇完有d胃痛.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-16, 09:30 PM   #64
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
#2...睇完有d胃痛.....
Have link??

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-16, 09:47 PM   #65
The One
あかん

引用:
作者: HONDA 查看文章
Have link??
GUNDAM FAN CLUB免費先行配信中(要俾錢登記,有7日免費體驗)
正式配信要等到12日,其餘都係o黎

http://www.gundamfc.com/pc/
その第2話の配信日が【2016年2月12日(金)正午】に決定致しました!
また第1話と同じく、「ガンダムファンクラブ」での先行配信も【2016年1月29日(金)正午】より実施!

此篇文章於 02-02-16 09:49 PM 被 supermanlady 編輯。
舊 02-03-16, 01:26 AM   #66
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
睇完第2集好沉重

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-16, 01:39 PM   #67
The One
あかん

http://gundam-tb.net/news/index.php#10156

本日正午より『機動戦士ガンダム サンダーボルト』の第2話有料配信が開始致しました!
また第3話の配信日も【2016年3月18日(金)正午】に決定!
「ガンダムファンクラブ」での先行配信も【2016年3月4日(金)正午】より実施致します!
詳細は随時公式ホームページで公開予定ですので、どうぞお楽しみに!

舊 02-15-16, 10:15 AM   #68
肉羊哩咖
griffin611

第二話:

1. 戰鬥改動得好明顯,亦無咗好多原作嘅神髓

2. 漫畫係因為高達消滅咗大半嘅狙擊炮而入艦隊戰,動晝就無咗呢個推展;呢度反而連邦大勝

3. 個故仔太側重咗落去自護側

4. 漫畫講勳章嗰幕係男女主角有份對等嘅彼此認同;呢度無咗

5. 漫晝男主角斷手係表逹戰火嘅無常,漫畫就英好多

舊 02-20-16, 10:48 PM   #69
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
第二集講番自護側的主角

好帶得出戰爭中身不由己的極殘酷現實
更表達出先進科技完全是雙刀刃的事實

動畫好啱口味……

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-16, 10:58 PM   #70
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
第二話:

2. 漫畫係因為高達消滅咗大半嘅狙擊炮而入艦隊戰,動晝就無咗呢個推展;呢度反而連邦大勝

太田垣康男係掛左高達名寫自己野
動書就係放多d高達原素入去

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-16, 06:33 PM   #71
The One
あかん

舊 02-28-16, 10:36 AM   #72
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
第二話:

YOUTUBE邊度有

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-16, 03:14 PM   #73
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: Tano 查看文章
第二集講番自護側的主角

好帶得出戰爭中身不由己的極殘酷現實
更表達出先進科技完全是雙刀刃的事實

動畫好啱口味……
付出咗咁多,渣古想唔嬴高達一次都唔得。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-16, 09:48 AM   #74
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: T.K. 查看文章
太田垣康男係掛左高達名寫自己野
動書就係放多d高達原素入去
咁講喇,太田垣都有好多高達原素,但係動畫版改走咗好多特有嘅反戰味道

下一集都係成集講二人對決。

舊 03-04-16, 06:00 PM   #75
The One
あかん

お待たせしました!本日より2週間、スマートフォンアプリ「ガンダムファンクラブ」にて、
『機動戦士ガンダム サンダーボルト』第3話の先行配信がスタートです!
http://www.gundamfc.com/pc/

論壇跳轉

現在的時間是 06:32 AM

手機版 | APP版