Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-21-16, 10:05 AM   #1276
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
比達真正的成為神了
但他依然是會出連射死亡FALG的
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-16, 11:02 AM   #1277
freemanl
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
比達悟空都未出全力, 一來敵人level未洗他們露底牌, 二來用全力如果失手殺左人會判輸
freemanl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-16, 01:55 AM   #1278
Shadow 神
God of Gamer
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
悟空復活左,lin 神又廢的話,即係比達又難逃一敗 ...
希望佢起碼贏埋撒亞人豆丁先啦 ~

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-16, 10:36 AM   #1279
clie

比達會唔會突然變超西3
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-16, 11:29 AM   #1280
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
王子!型!

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-16, 11:47 AM   #1281
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
人地第一次爆超西,比達你就開個神MODE黎恰人咁衰既...
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-16, 12:18 PM   #1282
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: clie 查看文章
比達會唔會突然變超西3
超西3會減壽架...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-16, 08:01 PM   #1283
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
比達變神SS去恰人
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-16, 03:12 AM   #1284
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
蝦細路

舊 03-28-16, 03:15 AM   #1285
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: HON HON 查看文章
超西3會減壽架...
有呢個設定?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-16, 12:48 PM   #1286
阿Wing
Game Master

註冊日期: Feb 2004
當年極限光流, 斯路都無左半邊身
而家連隻機械人都打唔爆
阿Wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-16, 01:09 PM   #1287
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
引用:
作者: T.K. 查看文章
有呢個設定?
舊時動畫有架

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-16, 02:44 PM   #1288
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: anyone 查看文章
舊時動畫有架
我記得係極速消耗體力。超三唔可以長時間變身。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-16, 04:09 PM   #1289
fortel
Game Master

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
有講過體力得好勁,悟空覺得活人唔太適合變超三(因為死人無體力問題)
舊 03-28-16, 09:55 PM   #1290
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
引用:
作者: fortel 查看文章
有講過體力得好勁,悟空覺得活人唔太適合變超三(因為死人無體力問題)
如無記錯嗰時悟空係死左返去頂住布歐一陣嗰時變做超3, 當時界王叫佢唔好咁做, 否則响人間時間會縮短, 仲有可能會化成灰.

雖然佢死左, 但最大問題嗰時係偷偷地去凡間幫手, 所以唔可以發出太強既氣引人注意到.

至於活人唔變超三, 呢個問題好似無講過, 因為只係變左一次就無lu.

舊 03-28-16, 10:34 PM   #1291
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
悟天格斯咪活人囉,變超3完全沒問題!

超3係消耗能源大,唔能夠長時間維持。界王話悟空可能會縮短在陽間的時間或化灰,應該是因為悟空不在狀態還要夾硬變超3
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-16, 01:08 AM   #1292
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
活人可以變超3,不過體力消耗太大,只能夠短時間作戰,
暫時只有悟空未復活時變既超3,無體力限制,先至能夠發揮超3最大威力。

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-16, 11:19 AM   #1293
fortel
Game Master

引用:
如無記錯嗰時悟空係死左返去頂住布歐一陣嗰時變做超3, 當時界王叫佢唔好咁做, 否則响人間時間會縮短, 仲有可能會化成灰.

雖然佢死左, 但最大問題嗰時係偷偷地去凡間幫手, 所以唔可以發出太強既氣引人注意到.

至於活人唔變超三, 呢個問題好似無講過, 因為只係變左一次就無lu.
唔係偷偷地...死人不嬲都可以搵占星婆婆還陽24小時(比達自爆死左之後都係靠咁去幫手+合體),呢個設定係龍珠一世已經有,當時悟空阿爺孫悟飯都係靠還陽同悟空打過一次

至於縮短,只係用超3所需要既能重太大,會大大縮短悟空還陽係人間既時間,界王叫佢唔好咁做係因為果陣悟空仲未教個2個細路兩體融合術,如果因為變超3縮短晒D時間當時既希望就無埋

此篇文章於 03-29-16 11:22 AM 被 fortel 編輯。
舊 03-29-16, 04:32 PM   #1294
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
肉體頂唔順係當年啫, 而家佢地已經修練到可以變藍髮, 超3仲點得短時間。

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-16, 11:47 AM   #1295
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
藍髮比達好型

舊 04-03-16, 12:02 PM   #1296
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
唔係偷偷地...死人不嬲都可以搵占星婆婆還陽24小時(比達自爆死左之後都係靠咁去幫手+合體),呢個設定係龍珠一世已經有,當時悟空阿爺孫悟飯都係靠還陽同悟空打過一次

至於縮短,只係用超3所需要既能重太大,會大大縮短悟空還陽係人間既時間,界王叫佢唔好咁做係因為果陣悟空仲未教個2個細路兩體融合術,如果因為變超3縮短晒D時間當時既希望就無埋
又係如果無記得的話....

龜仙人個家姐係占星婆婆, 閻王係占星婆婆阿哥(呢個唔太記得清楚), 所以得部份人可以還陽24小時, 至於比達還陽應該係界王神安排既, 嗰時占星婆婆只係幫手角色...

超3... 如果劇情上仲要俾佢變到既話, 唔係唔得, 但到時真係唔理得咁多...

舊 04-03-16, 12:13 PM   #1297
fortel
Game Master

引用:
又係如果無記得的話....

龜仙人個家姐係占星婆婆, 閻王係占星婆婆阿哥(呢個唔太記得清楚), 所以得部份人可以還陽24小時, 至於比達還陽應該係界王神安排既, 嗰時占星婆婆只係幫手角色...

超3... 如果劇情上仲要俾佢變到既話, 唔係唔得, 但到時真係唔理得咁多...
比達還陽係閻王安排,佢話以防萬一所以保留左比達個靈魂,再送多左個肉體比佢

至於超3,變一定變到,不過暫時應該無咩必要會再變
舊 04-03-16, 02:20 PM   #1298
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
用呢套踢gt入黑歷史,真係難以信服.....
最新的超撒亞人.......

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-16, 03:05 PM   #1299
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
比達還陽係閻王安排,佢話以防萬一所以保留左比達個靈魂,再送多左個肉體比佢

至於超3,變一定變到,不過暫時應該無咩必要會再變
超3係我繼超西後至LIKE既變身, 可惜...

只希望再有既話都唔同夾硬黎就好LA.

此篇文章於 04-03-16 03:10 PM 被 HON HON 編輯。
舊 04-03-16, 08:52 PM   #1300
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
睇預告第六宇宙最強勁過比達藍超西
同前面D選手落差咁大...
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
麻枝准「Charlotte-シャーロット-」最終巻第7巻にはTV未放送特別篇収録されます | 麻枝准:アニメで終わりです supermanlady 日本動漫畫討論版 340 11-29-17 05:51 PM
TVアニメ「VALKYRIE DRIVE -MERMAID-」始動丨監督:金子ひらく シリーズ構成:黒田洋介 money 日本動漫畫討論版 25 01-01-16 10:44 PM
山形石雄「六花の勇者」第十二話 (終)「解明の時」 supermanlady 日本動漫畫討論版 107 10-06-15 10:32 PM
藍「ミリオンドール」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 4 06-19-15 11:26 PM
鳥山明 新作連載開始 money 日本動漫畫討論版 29 04-01-14 06:39 PM

現在的時間是 05:32 PM

手機版 | APP版